香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Jassoo 發表於 2017-8-11 15:17
如果高領隊堅持要打 target man, 出面高質數嘅正中鋒真係唔多,而且又貴又唔多願意黎,次一級又怕唔夠班 ...

其實,講話買TARGET MAN都係PLAN B黎...佢個幾場波都盡量唔係打翼,想打小組進攻。
之但係佢用個幾個中前球員又唔多夠快,密契又未建立好。禁所以驚開季都仲係禁,咪搵個TARGET MAN返黎打住PLAN B先。
禁所以你見佢話買TARGET MAN都係主力買D次一級的球員,唔會打太多場波。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-8-11 21:59
呢件幾好波,乜價位先?

人地馬體會俾人BAN左轉會,點會賣...頂多叫你半年後再買。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

呢排除左施古臣都冇咩風吹到好行話仲有人黎,我估真係要等到踢完開季個幾場先再進展。
其實都好合理,萬一我地打唔到入小組賽,以我地現有人腳應該好夠應付本土聯賽同杯賽。
加埋巴克利又有機打多季,我係管理層都唔會太心急去買人,想睇左球隊表現先下決定都唔奇。
大家都係唔好抱太大期望...當然,若果開季對著前列輸456球,可能球會都會改變主意,考慮入多一個半個BIG MAN。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-12 09:36
莫連奴都換曬成隊

邊有?? 迪基亞、靴里拉、華倫西亞等等...都唔關佢事WO?
反而上手雲高爾換得多人D BO。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

題外話: 占士華漢同麥基迪一助攻一入球。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

盧卡古尋晚仲要HEA HEA地...唔駛好似係我地度禁返黎守下波...真係一個人係前面度等波到就爆。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-8-14 15:39
BARKER 兄,又唔可以咁講O既
我地睇波要客觀....事實上係第一場睇完.....曼魚曼城係對辦O既.....(相反 ...

另外一樣要讚的係人地打得好明顯...擺到明就係兩翼兩閘爆死你。
中場搵普巴、馬迪狂掃再交上去俾兩個技術高的左右中場去做。
馬達同米達列恩都唔係咩速度快的球員,但人地勝在戰術夠清晰,大家都知點樣打。
盧卡古雖然入左兩球,但其實佢已經係禁多個入面,打得最唔夾個個。
向前湧個陣,有時仲慢過D中場。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Sky Sports Spanish football expert says Jese wants a Premier League move and could be a "clever signing" for Stoke...
PSG家下仲話買埋麥巴比,可以預期佢地D後備真係有價有計傾。講真,佢地個柏斯度尼同埋LUCAS都有料到,而且50M內一定有找。
係人工可能貴過施古臣,但都一樣禁有保證。要買真係快手,無謂拖到最尾,施古臣又冇呢個又冇。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-14 17:16
熱刺有幾個球員? 點應付4線? 板凳想出後備都得青訓,我都睇威陣熱刺,其實贏有運氣成份,加上人多蝦人少 ...

之但係人地後備尋晚換三個中場,一個已經係雲耶馬,一個係孫興民,呢兩個都夠哂CLASS LA。
最後一個係WINKS,可能相對唔夠班,但已經係打防守中場...都唔係巴克利個TYPE。
人地仲有後備前峰JASSEN冇用到。你肯定有機會出場??? 而且巴克利係要入國家隊,應該要的係出場機會多過錢BO。
我就禁睇佢會係經常性後備或者輪換用大機會D LO。除非大力臣或者ALLI離隊,否則佢去到都係坐多過踢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-8-14 23:17
佢係用咗成季去試陣,都仲未試到條似樣啲嘅套路

對強隊打343,對其他就打番4-2-3-1...落後個陣都係鍾意打多個前峰。
同埋好鍾意用鴨仔LO...
但係同一樣的陣式,有時鍾意打下控球有時又鍾意打下防反同埋放長傳...簡單黎講都真係唔知隊波想點。
回復 支持 反對