香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

連幾下反擊就似番D樣...對比起DCL,RAMIREZ真係高兩三個LEVEL...斷估你都買唔到TARGET MAN...
專心擺佢係正前,你搵其他人配合佢仲好啦...DCL你擺落後備簡唔中出下都唔怪你。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-8-6 23:37
如果聯賽出DLC 加Davies 齊齊正選的話,凖備打護級啦

DAVIES至少SO FAR踢得差個幾下都係唔知自己做乜,係中場游黎游去,唔會犯錯...
DCL條友係前面打少個問題大好多...而且前峰呢個年紀應該SHOW到佢D天份出黎至係...但佢真係好平庸...
分分鐘你用NIASSE仲有野睇...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今日有幾樣野睇到:
1. 唔係要輪換的話,至少呢季都真係唔想再見到DCL打正選。
2. MARTINA唔係想像中禁差,左右閘都打得,以輪換角度睇,呢D萬能插係有存在的價值。但常規正選就真係不了...
3. BESIC波底真係唔差...同埋佢大傷呢段時間操到個身體幾大隻。佢帶波能力係打三後衛入面會好好用。如果冇信心佢甩左傷病,借出去半季打多幾場波先。
4. KENNY如果右閘今年真係冇位,借出去練下真係無可口非。
5. EVEN LOOKMAN都好過DCL的情況下,究竟條友憑乜打正選呢?
6. 今日能夠打足全場,除左DAVIES就係DCL...真係冇眼睇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-6 23:55
就位置睇係咪要買右翼 , 中鋒 , 施古臣 ?

買到正前就借DCL出去,施古臣NOT A MUST。
中堅可以考慮下俾BESIC打,右翼有LOOKMAN同MIRALLAS。
所以,頂盡兩個真係夠哂數,但唔買都唔會太大分別。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 07:55
Ronald Koeman has hit out at the perception that Everton have been big-spenders this summer and insi ...

佢呢番說話只係掩飾球隊唔好表現的藉口...家下球隊的使費大部分黎自盧卡古一個...
而又我地呢幾場波基本上只係冇左巴克利同埋盧卡古...你重新組個條攻擊線之後,就算你投入的資源都多係防線上,以呢幾場表現都唔稱得上合格啦?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-7 09:33
一出一入,中遊球隊一貫做法,賣左主力再投資後生仔,上季靠Stones,今季Lukaku,前D有費蘭尼,朗尼等,唔 ...

正常ga wo...之前冇錢,我地老莫班底的人先一直換唔走哂...講左好多年要接班,到今年先似番d樣。
黎緊積基卡同barry又話續約,呢批人走埋後,成隊波個年齡架構先正常番。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:38
巴克里因為受傷肯定無咁快賣走,如果真係無位比麥卡菲的話,不如放生佢羅返25-30m,加上現時淨支出只有7m ...

史奈達過左去NICE lah...仲史奈達...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Can't be 100% but pretty sure Everton contract nonce (as affectionately known) is on my flight to Amsterdam this morning
https://twitter.com/kiefrost/sta ... 3894846874716385280
有人影到佢去荷蘭???? 我地下一簽又係荷蘭人???
呢個人即係
頭幾次簽人都係佢有份係隔離。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-8 21:32
鎖定? 兩個都係正選,西布朗都開季啦,佢會賣主力比史雲斯? 加上史雲斯降班指數重衰過西布朗,查迪尼會去 ...

我一早都話佢地遲左ga lah...根本最初就要預左賣走佢。跟手係班降班馬度搵兩三個番黎。
至少都執左條豆腐防線同中場先。 其實,40M-45M我諗我地8月頭已經會接受。
家下拖到開季,為左拎多個幾M真係有咩謂...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-8 23:18
以事論事
而且呢單野你估球會真係支持RK? 如果真係支持,呢單野唔會2個月都搞唔掂,球員又肯來,董事會點 ...

講真,佢成日咬住淨支出7M,真係好低智的表現。
點解淨支出係7M,咪多得WALSH管理層同埋前朝潛力股,將球員貴一貴賣出去。
你先好似用好少錢。而且舊底就係打死個一兩個,本來我地期望呢筆錢,係可以用黎平衡成隊波同接班。
搞左成季,有幾多場波係嬴得有說服力? 而唔係負負碌碌? 隊波防守弱,你將筆錢用多D係防守球員,我冇意見。
但係進攻呢? 班球員係差到連進攻都唔識? 突唔到破爆唔到,走位又唔靚,俾個下又唔係特別準。上季又係禁,季前熱身賽又係禁...好似冇人明你想打個套係乜。
如果唔係盧卡古對弱隊狂刷數據加幾場負負碌碌,你估你上季真係有第七禁爽?

我唔係一個專制的人,但若果你打個D咩多元戰術性的打法,係複雜到短時間都搞唔掂的話...
我真係情願你簡簡單單,唔好打咩攻中啦,打4-4-2,買兩隻勁翼,打反擊仲好啦。你睇,李城都係禁嬴英超。
回復 支持 反對