香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-2 22:06
x 2,賣的話我會對RK極度失望

又唔好太執著...connolly賣的話,只要佢個左閘後備唔太差,我唔介意佢走。
畢竟我地仲有GARBUTT同埋其他牛奶仔。真係驚走寶,加番個回購條款就OK。
事已至此,施古臣睇怕都黎硬,結果我地真係砌左一隊DREAM TEAM出黎。
期待MORI、COLEMAN同埋BOLAISE番埋黎,我地FULL TEAM個陣的表現。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Swansea City manager Paul Clement is hopeful the future of Gylfi Sigurdsson will be decided "in the next couple of days".

The Iceland midfielder is wanted by Everton, who have had a bid of £40m rejected, although Clement says Swansea may be open to a cash plus player deal from the Toffees "for the right player".

Sigurdsson was training with Swansea at Liberty Stadium on Wednesday but will miss Saturday's friendly with Sampdoria regardless of whether he is sold or not before then.

簡單講,星期六場友賽如果冇出場,就好大機會黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Captain Phil Jagielka revealed he is determined to be part of an exciting Everton side bidding to “create special memories” after signing a one-year contract extension with the Club until the summer of 2019.

個頭傳barry又續多一年,呢邊又話續多一年...完全都唔make sense...就算我地班細唔生性,根本都唔可能積基卡、堅尼、威廉斯同埋MORI四個中堅...兩個老到已經唔係幾跟得上球隊。
MORI又唔係特別穩陣...就算你續佢,佢下年都根本係以半教練身份係隊波到...完全唔可以俾佢常規打一隊...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-3 10:26
續約係對Jags忠心既肯定既
佢都應該同Barry一樣係我地度掛靴架喇
但都要入定多一個中堅

我諗唯一係禁樣解釋LO...佢兩個都仲想係我地度踢多兩年先退休...
球會又覺得兩個英人名額都好重要,咪同你續。
但我覺得佢地幾乎已經打唔到正選...就好似以前菲臘仔,係高文上位之後禁。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-3 09:00
真係好可惜,麥卡菲的表現絕對唔比RK買入的中場差,但RK一向都係用人唯親,佢走起碼係第二隊有正選打,唔 ...

麥卡菲走左之後,中場中又變番BARRY、舒拉、DAVIES、GUEYE同埋BESIC...
BESIC甩唔甩走傷患都係未知之數,BARRY打下後備輪換一兩場就得。
就算要放佢走,都睇下呢半季BESIC踢到幾多先啦...
其實,國米個BOZOVIC真係堅勁...放到長傳做到BARRY D野。
係要買就快手D...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-3 12:01
有施古臣喇 , 不需再買中場

家下講緊防守或者中場中啦...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-3 18:30
Sigurdsson won't solve one of Koeman's biggest problems in his Everton squad, and that's a lack of p ...

技術流,係中間打小組滲入。而且朗尼同施古臣都有遠射能力。
只係呢個陣打反擊太慢...所以佢仲keep緊米拉同lennon,下季至少有保拿斯同安耶古。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-8-4 10:46
咁又唔係咁睇O既....積基卡上季雖然踢得少...但季尾以逸待勞都真係踢得唔錯.....以我地球員以往對中堅 ...

我唔係講今季,係講下季...今季你唔搵新中堅,下季一樣要搵...
我係預期積基卡今季係打第三或者第四中堅,下季就88...你續左佢,你都只會放佢落第四中堅。
既然你都要買人,留多佢一季個意義唔大...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

- According to French outlet, Le10 Sport, Arsenal striker Olivier Giroud has opted to stay at the club for the forthcoming league campaign. The Liverpool Echo report Ronald Koeman still wants a new striker despite the emergence of Dominic Calvert-Lewin.

- 4th Official again link Everton with Lazio's 23 year old Dutch defender, Wesley Hoedt and Borussia Dortmund winger Emre Mor.

- The Liverpool Echo says Ronald Koeman is 'hoping for good news' from the Everton Board regarding the pursuit of Swansea midfielder Gylfi Sigurdsson.

- The Daily Mail suggests Brighton are prepared to pay no more than £6m for Everton outcast Oumar Niasse.

- The Mail also says Newcastle United are keen on Everton midfielder Ross Barkley but will have trouble financing the deal

copy自grandoldteam

Niasse唔用,5M都放佢走啦...我地欠左佢GA LAH...記得唔好射爆我地就得。
吹左兩三日拉素個中堅,應該好大機會成事。
紐卡素有能力出高人工俾巴克利,但其實係LOWER LEVEL球隊黎...佢會唔會肯去啊?
買唔到李城個右翼,買MOR????
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

都唔係剩係得我一個講,大家都睇到上季佢d戰術同進攻毫無隊形。
你話馬仔人腳差,ok,我地今季俾你換哂正選11人,then?
我俾多半季你幫班人磨合又點話? 打多半季,你都交唔到咩貨出黎,我季尾一定叫你走。
唔好講隊形進攻,講成績至少你都唔好係下半版先...我真係想像唔到過左聖誕,我地係降班區的話,我地會點俾人笑地駛成1億都係做下游。
回復 支持 反對