香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 40752|回復: 125
打印 上一主題 下一主題

EPL 作客 vs Liverpool

1萬

拖肥球星

樓主
wahton 發表於 2019-12-4 18:06
李察利臣簽新約, 算係球隊咁低迷情況下既一點好消息

下一個我哋嘅天價球員,50M冇駛錯。
如果佢肯改下態度再操下護球功夫,打到正前,肯定係國家隊都會發光發熱。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
Forever_Fan 發表於 2019-12-4 19:30
佢的優勢係年輕,但南美球員係態度方面通常都唔夠專業

呢啲要睇多幾年啦...態度決定高度。除咗陰濕啲,落到場數heart多數有佢份,三年內keep著進步應該天價賣走。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
West Ham dealt blow in landing Rafa Benitez as it emerges the Spaniard has a world-record buyout clause of £20MILLION at Dalian Yifang
我諗至少短期都係唔駛諗賓賓...20M,我慳返黎買個好少少防中算啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
Forever_Fan 發表於 2019-12-5 09:10
Brands 都危危乎,佢今季後防原定會買一個,但失敗,防中原定清瘀血後再買一個,又失敗,加上佢收購的球員 ...

中堅位的確盲等zouma係傻傻地,仲有panic buy iwobi都叫有待等候效果。但防中/中場中位真係非戰之罪...舒拉禁高薪,點走?
唔好忘記本身係有Delph, gomes, davies同埋明仔...加埋舒拉已經5個,我睇唔到仲有咩空間買人...
一陣俾錢買咗又話唔俾機會青訓踢...做人冇得禁...
施華一定係要炒,球迷個怒火點都要熄一熄,但你哋以為就冇事係冇可能。
戰績要穩定番,關鍵係明仔同delph幾時好返
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-5 17:05
啱丫,傳老莫係1號,卡希爾係2號,卡希爾個仔原來係愛隊的academy裡面受訓添 ...

你真係為佢招牌好就唔好叫佢返嚟。呢個爛攤子等到一月就會救得返。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-5 21:21
update news : 到下午兩點 ( UK time ) 仍然無消息 , Moshiri , Marcel Brands 同 bill 叔叔在揀 moyes  ...

傳聞BILL叔叔揀MOYES, MOSHIRI揀HOWE/ARTETA,BRANDS揀MARCELILO
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-5 21:44
Mikel Arteta, Leonardo Jardim or Erik ten Hag 呢3個都無乜經驗,係現時要護級情況下董事會未必敢用,完 ...

合理丫,有前8足以證明佢能力高。到分手個陣都冇尷尬...
季中俾少少錢佢買防中,有人清走到仲可以買中堅。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Jassoo 發表於 2019-12-5 23:44
呢班董事真係好憂悠寡斷,愛華頓低沉左咁耐,唔係應該一早意識要換領隊嘅咩,到呢個時候仲為邊個做領隊爭 ...

好簡單,冇咩人想季中炒領隊賠錢,選擇少又要俾夠錢季中增兵...

Sky Sports News understands a number of managers are still being considered to take over at Everton if, as expected, Marco Silva is sacked today.

Former manager David Moyes is just one of the names on that list.

即係話炒就應該今日炒,差左點搞埋d手尾。我個人對佢唔太反感,只係佢真係黑氣石黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-6 08:36
仲有英國嗰班愛迷,個個自我感覺良好,硬係覺得個個聽到球會召喚就會仆到來,又施蒙尼,肥普,根本唔唸下 ...

你又睇得我哋太悲觀啦...上次RK之亂同今次施華黑氣石好唔同。上次係隊波連點打都唔識...今次係輸中場啫...捱過12月就會慢慢好返。嚟緊幾場以1分目標,等下半季唔駛追得禁辛苦。
我哋領隊同球隊資源其實聯賽入面前八,隔離李城奪冠個次,個陣雲尼阿里都屈就教李城,羅渣士夠係季中教緊些路迪轉過去教沉咗一排嘅李城。
其實,領隊都係人夾人緣...施華同隊波真係廢到值呢個分數咩,明顯唔係。但係黑起上嚟,邊個教都一樣。認清事實,球隊成績差,根本唔係換領隊就解決到所有問題,唔通big dun上場明仔同載夫即刻冇事咩?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2019-12-6 09:41
班球員大部份都肯幫MS賣命既
奈何佢真係無咩戰術 又真係黑仔搞到咁
btw 好期待 big dunc用咩陣 ...

臨場調動個反應差囉...賽前部署其實佢一向做得唔差。
所以打前列堆球隊,佢做到偶有佳作。
回復 支持 反對