香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 58230|回復: 257
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#4 主場對熱刺 (9/9/2017 10:00 pm

拖肥預備組

樓主
愛華戰士 發表於 2017-9-8 13:08
真係好視乎朗奴高文擺個咩陣去踢.....
只要打返451....我唔認為我地會輸蝕比熱刺

除了MARTINA唔同意之外, 其他位置大致沒意見
MARTINA係只宜攻不宜守, 打弱隊搶分絕對合適 , 但要他打強隊?  不了。假設佢防守係正正常常的話, 佢係過去個幾年點解搶唔到正選位置呢?

除非佢可以同右翼位攻到對面氣咳, 如果唔係, 當然用HOLGATE踢穩陣波好過, 我認為只要防守稱職就得 不能太貪心 又要攻得又要守得;

可能你會話上場HOLGATE表演好差 , 拎住個波唔識交 , 上半場不斷踢去同一個位置 似乎係右邊角球位等接應?如果明知冇人都不斷重覆呢件事, 大家諗下會唔會係賽前曾經咁樣報署過? 訓練不足 而接應點有誤會呢?
另外352兩位中場中似乎都唔係壓返上中場線, 極少墮後返現位接應? 係呢個前題下 HOLGATE表現得差係好合理

但如果踢返4後防, HOGATE應該唔會見太多上場問題的
回復 支持 反對

拖肥預備組

沙發
雖然係主場出擊, 唔其望主攻氣勢, 但求穩穩陣陣,  防守有隊形 有防守士氣 嚟睇下 , 就算要輸1,2:0 世界波係可以接受的
回復 支持 反對

拖肥預備組

板凳
愛華戰士 發表於 2017-9-8 17:08
師兄的講法都合理,我唔係要拗頸....

MARTINA 雖然加盟時有好多人都質疑 (包括我都係),究竟點解會簽 ...

睇下賭唔賭呢一著囉, 當然聯賽都係講進攻 入到波先係老板既

另外投入資金呢一獲呢 真係唔好諗住第一年有咩得著呀 曼城同車路士呢D暴發戶都洗左唔少冤枉錢先做到今時今日咁的 .
回復 支持 反對

拖肥預備組

地板

twitter offical
回復 支持 反對

拖肥預備組

Fuko~ 發表於 2017-9-9 21:42
4321同4231分別唔會太大,我估都係GUEYE/舒9/卡拉臣輪流谷上去幫前面個三個。 ...

同意
回復 支持 反對