香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥隊長

24cheung 發表於 2017-8-14 09:43
放心,佢对强隊一向都死火

尋日得閒睇埋曼魚場波.....講真....曼魚今屆明顯好過上屆....
馬迪好很勁.....中場基本上掃晒....;.馬希賴恩又係勁到無朋友....一個扭三四個....;.馬達未TOP FIT 都已經夠屈機.....仲有個係咁衝上黎O既左右閘華倫西亞同白蘭特.....你老闆....盧卡古入得2粒算少啦。

仲唔改善....下個月作客曼聯我地好難O係對方身上攞到著數。
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-14 12:03
你長曼狗志氣 , 滅愛隊威風

BARKER 兄,又唔可以咁講O既
我地睇波要客觀....事實上係第一場睇完.....曼魚曼城係對辦O既.....(相反我地需然係拎左三分...但我相信無乜邊個球迷係滿意表現O既)

摩連奴用錢非常明確....無左伊巴就買條柱返黎.....中場一個馬迪可以解決斷波同分波的問題....入左個瑞典中堅雖然無出.....但明顯亦係針對上屆後防不穩.....唔係特別要讚摩連奴....而係做領隊要知道自己隊波有乜不足同要改善....曼聯尋晚踢到韋斯咸一楝都無.....事實上韋斯咸人腳一D 都唔差....小豆, 阿奴度域, 薩巴列達, 祖赫特....我地砌落去都未必有著數

曼城哥迪奧拿明顯提升防線速度....釋放中場的創意......等中前場可以放心攻....亦係一個改善

相反.....我地投入左咁大筆錢...無錯我地龍門係強化左....中堅位係強化左....但係前鋒無補充....你話買左卡拉臣.....跟手入朗尼(可能唔係RK 意願).....巴克利又唔當機立斷處理....已變相出現3個攻中.....呢一刻仲最大目標O係施古臣....大佬啊....究竟想打幾多個攻中?
而且左右兩翼完全無人用....無人換....辛度定位由熱身賽到歐霸到英超開鑼....我都答你唔到。...英超上半場夠膽整個361我地嘆....半場就嗌用錯陣....你老闆我真係要問RK 你瞓醒未。心入面唔係應該有腹稿架咩點踢?
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實真係無辦法.....巴利其實論表現絕對值得留低,只係佢合約所限....又想打正選.....所以我地留唔住都無辦法;麥卡菲本身係有質素....但好可惜呢幾年太多傷病....根本無辦法交到好表現.....我地又已入左舒拉達連同GANA....點計呢個至係正選組合.....麥卡菲一係就轉型去打攻中或閘....但攻中今年球隊都人腳太盛....除非佢自己轉去打右閘....否則真係只能選擇離隊.....
當然留佢做後備係可以....但球員青春有限....邊個願意長期坐冷板?

比錫的情況類似麥卡菲....但比錫較好係因為仲年青....24歲....而且剛剛傷好....你好難要求球隊一下子比你做正選。

麥卡菲如果賣到2000萬鎊....都可以考慮放啦
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2017-8-15 14:31
其實我唔覺Gana太過出色
但佢叫做搶到個波返黎/攔截率高再比到其他人

又唔可以咁睇,足球其實2類球員最吃香。
1) 拎住個波係咁過人O既進攻球員
2) 單對單可以截到對手個波O既防守球員

GANA 係可以破壞到對方攻勢O既防守球員....
回復 支持 反對

拖肥隊長

今天我對於巴利離隊的傷感遠大於對球隊'終於' 搞惦施古臣單鵰黎得強烈。

呢幾年大家有目共睹, 巴利係默默耕耘型.....O係中場最需要佢時佢就出現做DIRTY WORK, 呢個年紀仲上上落落....真係值得我地球迷致敬。到佢今日為左踢正選而要選擇離開,作為愛隊球迷,我真係希望佢繼續O係西布朗踢好波。

施古臣....大家唔好再爭論,現在希望佢入隊後盡快溶入球隊.....相信RK 會搵佢做負責中場派牌O既角色......其他球員圍撓住佢黎走位

回復 支持 反對

拖肥隊長

韋碧克我覺得都適合,佢速度高....走位靈活
唯獨係真係太易受傷....同埋射波果下弱D....但綜合黎睇應該OK

宜家擺明係睇阿仙奴山齊士會唔會走.....如果留....基奧特又留....佢地仲有拿卡錫迪....基本上韋碧克就無乜機會出。
回復 支持 反對

拖肥隊長

照我估計,未來3-5年所有歐洲球隊的策略都會係培育16-19 歲的年青球員。
大佬你地睇.......摩洛哥個19歲1.25億鎊.....皇馬450萬鎊入果個宜家打得好又嗌到上1億鎊....卡爾獲加 之流都仲可以賣5000萬鎊( 仲要呢個年紀)....仲唔睇到個個老闆流口水咩。
我地手頭上有D 潛質唔錯O既年青球員....希望佢地多D 出場機會....( 但大家要心裡明白....打得好就會比人買走)....宜家球壇就係咁現實

回復 支持 反對

拖肥隊長

轉載新浪足球網︰

今夏英超諸強轉會運作,車路士、阿仙奴、利物浦等豪門都被自家球迷打出差評,熱刺至今還沒有一單收購,曼城則是花錢最多的球隊(2.16億英鎊),而愛華頓則是收購人數最多的球隊。過去兩個多月時間拖肥糖已經官宣了11名新援,他們即將迎來第12位新成員――「冰島大狙」施古臣。

香港時間8月16日淩晨,根據BBC、天空體育等英國多家權威媒體報導:愛華頓與史雲斯兩傢俱樂部已經達成協議,愛華頓即將以4500萬英鎊轉會費簽下冰島國腳施古臣,這個價格也將創造愛華頓139年隊史最高轉會費紀錄。這個夏天愛華頓將花掉1.44億英鎊用於收購開銷,這家英格蘭老牌豪門用行動告訴世人:愛華頓絕不會甘居後人,新賽季他們的目標很明確:全力衝擊歐戰乃至歐冠盃席位。

在英超賽場,「冰島大狙」施古臣威名遠颺,自2012年登陸英超賽場以來,施古臣曾效力史雲斯(2次)、熱刺等隊,這位28歲的冰島國腳司職翼鋒或進攻中場,中遠距離射門能力驚人,由於腳法出眾,12碼和自由球也都是常規得分手段。他的到來可以為愛華頓帶來更多得分和中場創造力。

看看施古臣上季的幾個經典瞬間吧:

在天鵝海隊中,施古臣是絕對核心,也是球隊護級大功臣,上季英超出場38次攻入9球並送出13次助攻,總跑動距離達到433公里,比其他任何球員都要多。兩次效力史雲斯期間施古臣射入34球並有29次助攻,其中有7個是通過自由球方式攻入,也是同期所有英超球員中最高。

能入球能助攻還能全場奔跑,這樣的施古臣絕配英超風格。愛華頓砸出4500萬英鎊高價,足以顯示拖肥糖對「冰島大狙」的看重,也可以看出愛華頓敢於花錢與其他土豪一較高下的決心。此前愛華頓單筆收購最高花費是2014年夏天3180萬英鎊從車路士簽下盧卡古,如今他們將這個數字提高到4500萬英鎊。

比基科迪 英格蘭門將 3000萬英鎊

卡爾遜 荷蘭中場 2360萬英鎊

安耶古魯 比甲金靴 680萬鎊

辛度-拉美利斯 西班牙前鋒 525萬鎊

邁克爾-堅尼 英格蘭後衛 3000萬鎊

朗尼 英格蘭前鋒 未透露

鮑勒 翼鋒 425萬鎊

庫科-馬迪納 後衛 免費

馬爾克羅 荷蘭U18國腳 免費

馬希斯 後衛 免費

東科爾 德國U18中場 租借

上述11人已經花費了愛華頓9900萬英鎊,在加上為施古臣花費的4500萬英鎊,愛華頓這個夏季轉會窗就將砸下1.449億英鎊,也將創造球隊單個轉會窗收購花費紀錄。在英超首輪比賽中,已經有多名新援正選登場,包括比基科迪、邁克爾-堅尼、卡爾遜、朗尼、辛度-拉美利斯等人,其中朗尼首戰就破門,幫助愛華頓取得開門紅。

很多球迷很好奇愛華頓敢這麼花錢,但這1.449億英鎊對愛華頓來說真不是什麼難事。首先他們在上季的英超電視轉播分成已獲得1.28億英鎊,另外今夏賣人(盧卡古、迪路菲奧、卡華利)收入接近1億英鎊。

而且,愛華頓球會和中國工商銀行今夏還簽署了一份協議,他們在未來三年內能從工商銀行獲得6000萬英鎊的貸款額度。這筆貸款額度不會用於愛華頓新球場建設,而是用在日常消費和轉會市場中。在得到這筆貸款額度後,愛華頓可以隨時從工商銀行獲得融資,便於球會快速地獲得必要的資金,類似於獲得6000萬英鎊(約5億人民幣)信用卡額度。

去年2月,伊朗富商法哈德-莫胥里(Farhad Moshiri)買下了艾夫拿49.9% 的股份,愛華頓更不愁沒錢花。拖肥糖今夏收購風暴讓一批豪門都自歎不如。目前英超20強里花錢比愛華頓多的也就曼市雙雄。除了新援之外,愛華頓自身青訓也人才輩出,英格蘭U21世界盃奪冠成員里就有5名愛華頓小將,媒體在預測英超冠軍時,往往認為還是上季前6球隊,但第7名的愛華頓也不可小視,或許爭冠不太可能,但衝擊前四絕非毫無希望。
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華寶寶 發表於 2017-8-18 11:08
佢如果唔搞搞震專心踢絕對幫助到我地,有佢加盟我有信心入到前四名

相信好難啦,條友一條心去馬體會。
一來車仔亦無可能借返比其他英超競爭對手 ( 睇住你愛記今屆係咁買人,擺明想入前4)
二來DC 人工肯定好高....
回復 支持 反對

拖肥隊長

朗尼退國家隊單料︰講真,明知國家隊無正選踢....問題係基本上已輪為第4第5選...呢刻真係無乜必要下下舟車勞動去打友誼賽...或者90 分鐘補時入替踢垃圾時間。
英軍單箭頭一定出簡尼...雙鋒就搭華迪....輔锋用阿里....打反擊靠史端寧....就算講機會....年青O既巴克里機會都大過朗尼...
朗尼專心打球會係明智O既....都係果句....你單季打返聯賽入15球(唔計12碼)....助攻10球....我唔信媒體唔嗌佢復出囉.....到時風風光光打正選仲好_
回復 支持 反對