香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥隊長

nsno 發表於 2017-7-16 15:24
講真50M買施古臣,不如免費簽史尼達啦⋯⋯

就係唔明點解高文無行動!
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-16 17:23
有50m買個更大名氣的球員都得

今日睇皇馬個中場高華錫.....照計都好過施格臣....皇馬去瘀血.....隨時2 千萬鎊搞得惦。
回復 支持 反對

拖肥隊長

大家又唔好覺得買個三線閘返黎係壞事。
一隊波如果個個球員都係只接受打正選,無人願意做後備,咁就好難運作。
後生仔呢一刻無辦法一下子上位.....外邊免轉會加入 競爭者.....其實有助年青人進步.....何樂而不為?同時可以令到年青人更腳踏實地去競爭.....唔好以為高文/拜恩斯受傷同老了,佢個位遲早係我O既果種心態
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-21 10:57
熱刺到今日都未買人,淨係識賣人,而且出名出手低,縮皮,旨意佢比其他球會個價高?慳返啖氣好過,佢今季 ...

但又咁講喎...熱刺呢2年上位果D 主要係自己培訓出黎的年青人....或者低價買入的潛質球員
阿里, 簡尼, 路斯, 艾歷臣(買入都唔算高價)...連孫興民都打起埋....
宜家連非主力獲加都可以賣個5000萬鎊
呢條方程式既然WORK.....點會用5000萬鎊買個未必入到正選的巴克里啦

我認為熱刺最多會用2500 萬去求購巴克里.....唔得最多佢地咪等下屆免費簽囉....又唔係等住佢用
回復 支持 反對

拖肥隊長

早兩日睇李斯特城....馬列斯仲有料到...雖然幾腳長傳唔到位....但盤扭突破仲可以...如果3000萬鎊以下.....真係可以一試
回復 支持 反對

拖肥隊長

如果話買中堅....巴塞大後備華美倫可能可以諗諗....新聞話巴塞比三條路佢...一係賣走, 一係借走, 一係熱身賽無表現就被叮走
九成九可以免轉會費....雖然係大藥煲....但買黎打下杯賽同後備應該都仲惦
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華寶寶 發表於 2017-7-21 11:23
水晶宮zaha 仲搶眼,2-3 個包圍佢都照過

事實係好堅....但係唔認為水晶宮會放沙夏
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-23 08:25
就算巴克里真係走要買人,我都寧願要免費的史奈達都唔想做水魚買施古臣,上季佢入5球助攻17球,出場33場 ...

史奈達絕對係一大正貨啦....免轉會費....而且佢33歲相信周薪都唔會諗住嗌天價....用腦踢波....亦唔係經常受傷....
我地舊年暑假都傳過會買佢....果時嗌到£5.8m 轉會費。

當然球員意願好似無聽過佢想踢英超
回復 支持 反對

拖肥隊長

witzz 發表於 2017-7-23 11:06
Mahrez都係傳35m過阿仙奴,真係唔明點解史古臣要50m?

馬列斯點講都係前季英格蘭足球先生,擺明有卡士,卡士仲肯定高過施格臣。
李斯特城下屆無歐洲賽踢......阿仙奴同我地一樣踢歐霸...我相信佢都唔會完全無興趣踢愛華頓

回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-23 11:20
這是水魚價,就係咁簡單,我還是覺得首選巴克里,唔續約的話,免簽史奈達打2年 ...

其實史奈達呢d 係最適合我地的進攻中場黎....佢活動範圍介乎對方禁區頂至40碼....左右腳有遠射....能分波至左右...特別喜歡比key pass....又可以自己盤波入禁區....
佢唔會好似巴古里咁cool 慢波....
侵略性亦較施格古為佳
踢法較朗尼幼細....
回復 支持 反對