香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-10 21:42
幾勁又如何? 勁的攻中又何止佢一個,每個球員都有個價,30m我覺得已是極限,再加價只係水魚行為,我們根 ...

絕對認同!
30m 已有水魚feel.....50m....真係收皮啦!
早兩年50m 買起史雲斯成隊波都得啦
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2017-7-10 15:45
冇前6唔該自己閃水

下屆的目標真係要提高.....
前4係首要目標.....另外唔該拎返隻杯仔返黎.....真係等到頸都長。

我地隊波以往就係輸在成季穩定性唔夠....原因同戰術單調....板凳深度不足....壓場經驗不足所致.....我地可以4-0數曼城....但又可以0-5輸車仔....作為一隊前列球隊....呢D 表現係唔合理的......你可以話車仔踢法係針對我地弱點黎踢....但正常唔應該咁輕易比人完爆。

回復 支持 反對

拖肥隊長

呢個身重又唔願跑動....有點腳法但自視過高....個人認為不合適
回復 支持 反對

拖肥隊長

轉載新浪足球網︰

夏季轉會開始至今,燒錢最多的英超球隊不是曼市雙雄,也不是車路士與阿仙奴這兩支倫敦豪強,而是上季排名聯賽第七的愛華頓。

當其他球隊正準備結束假期,開啟新賽季的備戰時,愛華頓已經完成了七筆收購,轉會總額更是一度超過了同樣瘋狂收購的AC米蘭,達到了驚人的9600萬英鎊。

七筆收購中,除了從荷乙球隊福倫丹簽下的荷蘭U18國腳馬爾克羅,其餘六人都來頭不小。球隊的前兩筆收購先是在一天之內大功告成,他們是新特蘭的年輕門將比基科迪,以及阿積士隊長卡爾遜。其中,23歲的本土門神比基科迪以2500萬英鎊(根據附加條款可追加到3000萬)創造了英超門將轉會費的新紀錄,他也是上季英超撲救成功次數最多的門將;荷蘭國腳卡爾遜同樣在上季大放異彩,他帶領阿積士時隔21年重返歐戰決賽。

隨後,球隊又從比利時的KAS歐本簽下了尼日利亞前鋒安耶古魯,20歲的他在上季以22球榮膺比甲聯賽射手王。不過由於勞工證的問題,安耶古魯將在下季租借至安德列治,繼續磨礪自己的球技。此外,21歲的馬拉加前鋒辛度・拉美利斯、以及24歲的英格蘭國腳後衛邁克爾・堅尼也在上週加盟球隊,後者更是以3000萬英鎊刷新了愛華頓的隊史轉會紀錄。

與這些1993年之後出生的年輕一代相比,愛華頓最振奮人心的一筆轉會,莫過於朗尼從曼聯的自由回歸。從9歲進入愛華頓青訓體系,到不滿17歲上演一線隊首戰;從18歲遠赴曼徹斯特,再到31歲成為紅魔傳奇後的重返母隊,朗尼終於兌現了「一日為藍、終身為藍」的承諾。值得一提的是,朗尼在達成協議前自願降薪50%,保證愛華頓的薪資體系能夠承擔得起自己的薪酬,這一點最終也為他的回歸鋪平了道路。

儘管已經在轉會市場連簽七人,但由於當家射手盧卡古已經同曼聯越走越近,愛華頓依舊沒有停下收購的腳步。主教練高文對史雲斯中場施古臣的興趣,早已是人盡皆知的秘密,如果27歲的「冰島大狙」也如願加盟,那麼愛華頓今夏在轉會市場的總投入將創紀錄地超過1億英鎊。此外,在拿卡錫迪以隊史標王的身份加盟阿仙奴後,由於位置相同而陷入離隊傳聞的基奧特,同樣被愛華頓以2000萬英鎊報價。

和AC米蘭一樣,愛華頓在轉會市場的揮金如土,同樣源自中國資本的助力。據多家英國媒體報導,愛華頓和中國工商銀行簽署了一份協議,他們將在未來三年內從工商銀行獲得了6000萬英鎊的貸款額度。儘管這一協議在當地時間上週三才被公之於眾,但從6月30日英超聯盟批準之後,協議本身就已經生效。

據悉,拖肥糖的這筆貸款不會用於新球場的建設,而是被投入到日常運營和轉會市場。儘管球隊的土豪老闆法爾哈德身家不菲,但當球隊急需資金進行收購時,無論是老闆直接注資、還是出售球員籌錢的辦法,都需要一定的時間操作。如今,愛華頓可以在需要的時候隨時從這6000萬的額度中提取資金,這顯然有利於他們在瞬息萬變的轉會市場中佔得先機。

愛華頓的上一個集體榮譽,還是1994-95賽季的足總盃。在奪冠之後的兩個多月,辛度・拉美利斯才出生在加那利群島的首府拉斯彭馬斯。如今,隨著拉美利斯等一眾新援的到來,新賽季三線作戰的愛華頓將不再是任英超六強隨意咀嚼的「拖肥糖」,他們將向著歐冠盃資格,甚至更高的榮譽發起衝擊。
回復 支持 反對

拖肥隊長

真真唔需要35m 以上去買施格臣....
我真係寧願買史奈達黎打2年
正如其他波友講....又唔係得佢一個攻中....點解咁執著要佢?
如果佢要50m....真係嬲嬲地70m 買j 洛迪古斯好過....至少個嘜頭夠照。剩係吸南美班女fans 都夠賺
回復 支持 反對

拖肥隊長

都話左朗尼有遠射能力,我地隊波最缺呢D 進攻點....只要你班中場有遠射能力....對面後衛自不然要企返出D 黎防.....一出一入咁前鋒至可以有空位走單刀....
我地過去幾年中場往往就猜來猜去....人地唔怕你猜....結果自己猜甩

始終係熱身賽....勝負同點樣失波都唔係太重要O既.....如果下下硬埋硬去....傷左仲麻煩
回復 支持 反對

拖肥隊長

網上都睇左篇文講施格臣上屆的入球有水份.......而且助攻D 波亦唔係乜野精妙KEY PASS
如果真係35m 鎊以上....我真係唔希望見到呢單deal 成功。
回復 支持 反對

拖肥隊長

爆炸拖肥糖 發表於 2017-7-14 13:31
睇完篇文真係覺得水份好高......

就係呢篇野

雖然有另一篇野講施格臣O係史雲斯甚麼英超歷史上入球及助攻王...又話佢係隊中入球佔比% ....又係英超除左華迪外,射入TOP 6 最多的球員.....又係甚麼罰球王......但我睇黎睇去呢D 都不是代表佢值咁高價
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-16 12:54
禾仔無錯係28歲,我覺得佢最大問題係技術方面太粗,咁的年紀重可以跑死狗咁跑幾多年?去到呢個年紀的球員 ...

一句講晒....禾確特O係阿仙奴咁多年都爭唔到個正選位.....阿仙奴咁多年贏唔到重要錦標,我地要呢D 水平O既球員究竟有乜用?

呢條友由初出道到宜家....剩係識得向前死跑.....球商又低....基本功又薄弱
我地連迪路菲奧都可以唔要外借.....要禾確特做乜?
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華寶寶 發表於 2017-7-16 15:20
熱刺早前落實將右閘基爾獲加賣俾曼城,大拿拿收番成5千萬鎊(約5億港元)轉會費,加上今夏仲未收購球員,理 ...

當你見到獲加都值5000萬鎊.....我堅覺得盧卡古賣得真平!
獲加只係熱刺的半後備....雖然話佢尚算後生....但水平真係唔算超級

盧卡古雖則話非世界頂級鋒將...但呢幾屆英超証明左一定入球率......年青....力大如牛....仲有2年約....咁樣比曼魚TUM 左去

如果真係咁.....巴克里應該都要40m 以上.....話晒上屆屬於球隊主力正選....英籍....後生....身體質素好....無理由輸蝕過獲加
回復 支持 反對