香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-18球季 英超#34 14/04/2018 10:00PM 作客對史雲生 [打印本頁]

作者: Fuko~    時間: 2018-4-14 21:14
標題: 2017-18球季 英超#34 14/04/2018 10:00PM 作客對史雲生
Team to play Swansea: Pickford, Coleman, Keane, Jagielka, Baines, Gueye, Schneiderlin, Bolasie, Rooney, Walcott, Tosun
Subs: Robles, Martina, Niasse, Funes Mori, Davies, Vlasic, Baningime

陣容都係禁ge樣...是但啦

作者: reedlo16    時間: 2018-4-14 22:26
卡華利雲傷了?後備都沒有。
作者: barker    時間: 2018-4-14 22:43
0-1
作者: lucas    時間: 2018-4-14 22:49
甘樣入一粒......
作者: Fuko~    時間: 2018-4-14 22:50
打得幾消極下...然後中場組織力依舊0...舒拉好多時deep lying deep到同d中堅同條線。
gueye唔上唔落,隱形禁...
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2018-4-14 22:55
俗语話好波不如好運,對面幾個機會唔入,我哋踢成甘對面擺烏龍都要幫你入一粒先!真無語!
作者: Fuko~    時間: 2018-4-14 23:35
1:1
作者: Fuko~    時間: 2018-4-14 23:51
換左人叫好少少...但都係廢ga la
作者: barker    時間: 2018-4-14 23:55
Fuko~ 發表於 2018-4-14 23:51
換左人叫好少少...但都係廢ga la

立即炒大 SAM 喇
作者: aeroplane602    時間: 2018-4-15 00:01
中場又係依三個真係輸九成,塞哂車
作者: Fuko~    時間: 2018-4-15 00:04
barker 發表於 2018-4-14 23:55
立即炒大 SAM 喇

臨尾個幾場禁易食都食唔哂,佢都心裡有數啦講真。
大SAM最失敗係輸係屈福特同埋般尼呢D今季打得好少少的中下游球隊。
其實,有歐洲賽的話,我唔信老細會炒大SAM哥。
ANYWAY,季尾搞掂左BRANDS之後,應該好快就同大SAM分手。
作者: Fuko~    時間: 2018-4-15 00:06
aeroplane602 發表於 2018-4-15 00:01
中場又係依三個真係輸九成,塞哂車

應該話舒拉、古爾同朗尼三個真係太慢太被動...
GUEYE本來應該就係專心四圍走搞破壞先係最佳用法。
唔知幾時開始要兼顧埋帶波上去...
作者: 彈地    時間: 2018-4-15 00:08
如果唔係捧開愛華頓則看這場比賽簡直係挑戰自己極限忍耐力!上半場游魂,下半場朗尼舉步為跟但都唔敢換,最後十五分鐘才醒來要贏。大Sam 江郎才盡完季就拜拜罷唔好拖了。
作者: 24cheung    時間: 2018-4-15 00:11
出双防中再加慢朗尼,想贏中場簡直冇可能
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2018-4-15 00:13
朗尼上場發完脾气今場大Sam都唔夠胆甘早换佢出場!
作者: 拖肥糖    時間: 2018-4-15 02:01
請大sam目的係護級,成功就無問題。與其又俾錢換領隊,不如用番大sam。
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-4-15 10:15
Fuko~ 發表於 2018-4-15 00:06
應該話舒拉、古爾同朗尼三個真係太慢太被動...
GUEYE本來應該就係專心四圍走搞破壞先係最佳用法。
唔知幾 ...

因為朗尼加舒拉都係跑動少企定定等波到的球員,真係踢死gana, 想球隊向上爬就真係要簽個gana 好拍擋,再加一個攻中,朗尼同舒拉同我返屋企執屎啦
作者: Arteta    時間: 2018-4-15 10:18
拖肥糖 發表於 2018-4-15 02:01
請大sam目的係護級,成功就無問題。與其又俾錢換領隊,不如用番大sam。

我們下年目標並不是護級,而是挑戰big 6, 如果年年都係目標護級,咁我們同西布朗水晶宮沒有分別了,而大Sam 並不是挑戰big 6 的領隊
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-4-15 10:19
八十年代的愛迷 發表於 2018-4-15 00:13

如果係咁長遠就唔係好事,下一任領隊要強硬d,最好就清走朗尼呢d高薪垃圾
作者: barker    時間: 2018-4-15 12:26
愛華寶寶 發表於 2018-4-15 10:19
如果係咁長遠就唔係好事,下一任領隊要強硬d,最好就清走朗尼呢d高薪垃圾 ...

Paulo Fonseca
作者: Fuko~    時間: 2018-4-15 12:52
Sam Allardyce insists his stint at Everton has already been a success after lifting the club comfortably clear of the relegation battle.

Everton's 1-1 draw at Swansea on Saturday moved Allardyce's side onto 42 points, putting them ninth in the Premier League table with four games remaining.

It was a fortunate point for Everton, but Allardyce insisted his task for the season had already been achieved, having taken charge in November with the club 13th in the table.

其實你係有心留低就唔應該禁講...腦細要BACK UP你同班FANS過唔去,你都要有成績俾到出黎先得GA。
場場都禁消極,班球員唔肯同你博,你諗下你下季又係咪話護級夠又或者前十就算?
作者: barker    時間: 2018-4-15 13:12
Fuko~ 發表於 2018-4-15 12:52
Sam Allardyce insists his stint at Everton has already been a success after lifting the club comfort ...

sunday mirror : Moshiri 夏天買新兵會找肥佬經理人拉奥拿幫手 , 大 Sam , Walsh 叔叔 will be sacked
作者: laukarwing    時間: 2018-4-15 13:28
八十年代的愛迷 發表於 2018-4-15 00:13

下季送走朗尼吧!
作者: 24cheung    時間: 2018-4-15 18:59
佢已冇體力度速打正選,留佢做後備最尾博30分钟應該唔錯
作者: barker    時間: 2018-4-15 19:24
24cheung 發表於 2018-4-15 18:59

大肥佬經理人拉奧拿夏天入主 EVERTON board
作者: 愛華寶寶    時間: 2018-4-15 21:13
laukarwing 發表於 2018-4-15 13:28
下季送走朗尼吧!

絕對支持,佢連做後備都唔配
作者: niclas    時間: 2018-4-16 10:40
入兩波,1:1 
甘踢法,史雲斯唔贏真系唔抵啊!
真心想拖肥輸啊!跌得不知所謂!
作者: evertonian95    時間: 2018-4-16 11:36
STONE 回傳碧仔要頭頂嗰下真係肉酸到...
COLEMAN解圍唔遠先比人追平嗰球又係...
昨天睇西布朗打得咁好, 真係替愛隊擔心
作者: Fuko~    時間: 2018-4-16 13:02
24cheung 發表於 2018-4-15 18:59

肥仔又唔可以話冇體力,記得有數據睇過佢季初D跑動都係隊中數一數二。
個問題都係點樣用佢JE。我自己始終都傾向如果有人識放長傳,佢應該打番係前面用射術同禁區把握能力入波多D。
我地隊波禁多不射男,俾佢前面浪射都叫場波有D野睇。
再講肥仔都覺得廢...佢已經係隊波入面入左10球,球隊今季最多入球個位。

作者: James_Beatkit    時間: 2018-4-17 14:05
冇野期望冇野想鬧
希望餘下4場可以見下D牛奶仔/華錫同卡拉臣
作者: leonkit    時間: 2018-4-17 14:28
要送走朗尼 不如先送走舒拉~
朗尼都唔係要黎中間瘋狂跑動 搶波架啦 要黎駁腳派牌架姐
舒拉真係要黎做搶波 做攔截 但佢做唔到~
(PS 舒拉可能仲賣到下錢))

作者: barker    時間: 2018-4-17 18:57
愛華頓傳將對阿積士摩洛哥中場有興趣
作者: 拖肥糖    時間: 2018-4-18 15:00
leonkit 發表於 2018-4-17 14:28
要送走朗尼 不如先送走舒拉~
朗尼都唔係要黎中間瘋狂跑動 搶波架啦 要黎駁腳派牌架姐
舒拉真係要黎做搶波  ...

最初我都唔like schneiderlin,但大sam踢4141,做後面個1,遮線,interception相當出色,叫佢用波組織就難,純破壞相當有效。球隊要做好防務,gana今季上陣數字減少,mccarthy長缺,中場有守力人選不多
作者: barker    時間: 2018-4-18 15:53
愛隊 email 左份問卷俾買左下季季票的球迷 , 問大 Sam 今季總表現如何 , 1-10 分去俾
作者: James_Beatkit    時間: 2018-4-23 09:54
拖肥糖 發表於 2018-4-18 15:00
最初我都唔like schneiderlin,但大sam踢4141,做後面個1,遮線,interception相當出色,叫佢用波組織就 ...

舒拉最大問題係眼神防守
成日企埋D位係同隊友重疊
作者: barker    時間: 2018-4-23 11:17
James_Beatkit 發表於 2018-4-23 09:54
舒拉最大問題係眼神防守
成日企埋D位係同隊友重疊

Marcel Brands 確定季尾完加盟愛隊 , 他會帶埋兩名新兵加盟 , 另外 Moshiri 今晚會入場睇波

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2