香港愛華頓迷討論區

標題: [英超]客場对熱刺, 1/14号凌晨1.30am [打印本頁]

作者: evertonian95    時間: 2018-1-13 12:50
標題: [英超]客場对熱刺, 1/14号凌晨1.30am
連濃會否出場?

作者: Fuko~    時間: 2018-1-13 12:53
標題: 2017-18球季 英超#23 14/1/2018 1:30AM 作客對熱刺
所有杯賽已經出哂局,家下可以爭GE最多都係第7名...雖然同般尼相差有成7分之多,但係對方近況下滑,我地唔係完全冇機會。
另外,今晚大機會有新射手落場,睇黎大家要捱下夜,睇下新人有咩表現啦。

作者: niclas    時間: 2018-1-13 13:32
唔會輸!1:1
作者: 24cheung    時間: 2018-1-13 15:54
唔睇好,次次都比卡尼屈機,心淡
作者: 24cheung    時間: 2018-1-13 15:56
仲有,我地啲速度同人地差太遠,早抖
作者: laukarwing    時間: 2018-1-13 20:21
不能讓熱刺雙殺我們!
作者: laukarwing    時間: 2018-1-13 20:22
不能讓熱刺雙殺我們!
作者: barker    時間: 2018-1-13 23:36
Tosun 正選
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 00:34

咪又係將平時個陣換個前鋒就算...btw,有肥仔打中間,我成日覺得呢個陣容似打鑽石中場個隻4-4-2多d...
作者: wahton    時間: 2018-1-14 00:35
已將兩個相同主題合併
作者: barker    時間: 2018-1-14 00:38
Fuko~ 發表於 2018-1-14 00:34
咪又係將平時個陣換個前鋒就算...btw,有肥仔打中間,我成日覺得呢個陣容似打鑽石中場個隻4-4-2多d... ...

Tosun 點都好過 DCL
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 00:41
wahton 發表於 2018-1-14 00:35
已將兩個相同主題合併

麻煩你啦。禁岩大家差幾分鐘開post~
作者: wahton    時間: 2018-1-14 00:41
Fuko~ 發表於 2018-1-14 00:34
咪又係將平時個陣換個前鋒就算...btw,有肥仔打中間,我成日覺得呢個陣容似打鑽石中場個隻4-4-2多d... ...

有冇人覺得覺得朗尼墮後打防中個位做串連, 效果仲好過攻中

施古臣又可以打返最擅長既中路

當然擺朗尼做防中最大風險係攔截力同防守速度唔夠

作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 00:41
barker 發表於 2018-1-14 00:38
Tosun 點都好過 DCL

barker兄你做咩禁講鴨鴨ah。RK一手提拔BO!
咦,你點睇馬天拿啊?
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 00:43
wahton 發表於 2018-1-14 00:41
有冇人覺得覺得朗尼墮後打防中個位做串連, 效果仲好過攻中

施古臣又可以打返最擅長既中路

朗尼似自由人禁LO,用自己經驗去決定幾時湧上去幾時墮後交長傳,而保拿斯幾乎唔會點防守。
所以我先話打落根本似鑽石中場多D...
作者: wahton    時間: 2018-1-14 00:46
Fuko~ 發表於 2018-1-14 00:43
朗尼似自由人禁LO,用自己經驗去決定幾時湧上去幾時墮後交長傳,而保拿斯幾乎唔會點防守。
所以我先話打 ...

唔係太明, 5個中場點鑽石形?
作者: barker    時間: 2018-1-14 00:49
Fuko~ 發表於 2018-1-14 00:41
barker兄你做咩禁講鴨鴨ah。RK一手提拔BO!
咦,你點睇馬天拿啊?

馬天拿個左閘位大 Sam 大有可能由水晶宮的雲安賀特搶左
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 01:39
wahton 發表於 2018-1-14 00:46
唔係太明, 5個中場點鑽石形?

我會計保拿斯打前鋒多D...事關條友都唔點回防GA LA。
即係:
Tosun   保拿斯

施古臣

朗尼           麥卡菲

Gueye
作者: barker    時間: 2018-1-14 01:50
杜辛暫時表現如何 ?
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 01:53
barker 發表於 2018-1-14 01:50
杜辛暫時表現如何 ?

踢落去有技術同聰明過鴨鴨同埋尼亞斯
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 01:56
果然輸左面
作者: barker    時間: 2018-1-14 01:57
1-0 孫興民
作者: Everton_    時間: 2018-1-14 02:20
杜辛踢落既表現都幾好 同埋佢1米82,3到 但係制空能力都幾勁 唔錯
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 02:21
輸左面一次睇漏,施古臣同馬天拿真係...其實,有咩理由走漏先得ga...
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 02:48
輸到3:0,雖然冇上半季禁一面倒,比數都一樣禁難睇
作者: Everton_    時間: 2018-1-14 02:49
Fuko~ 發表於 2018-1-14 02:48
輸到3:0,雖然冇上半季禁一面倒,比數都一樣禁難睇

下半場一出黎2:0果球輸得最唔抵 明明越位 搞到士氣跌哂 兵敗如山倒
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 02:50
Everton_ 發表於 2018-1-14 02:49
下半場一出黎2:0果球輸得最唔抵 明明越位 搞到士氣跌哂 兵敗如山倒

禁人地至少兩球都有d唔好彩入唔到ge...好命多些少,呢場輸緊4:0 lu
作者: 彈地    時間: 2018-1-14 02:54
到這刻都唔想看,一閃就入咁既後防又包二球越位入球真系死得
有D諷刺你看看莫耶斯帶韋斯咸對我們所遇到之隊伍、我只能說三個字---搞能錯
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-14 03:01
班波肯跑肯搏,第二球明顯累死我地,總體表演可以
作者: 拖肥糖    時間: 2018-1-14 03:08
4-0
作者: wahton    時間: 2018-1-14 03:45
後防好多錯漏, 抵輸

可喜的是杜辛表現對辦

傳球走位都有功架
作者: wahton    時間: 2018-1-14 03:46
Fuko~ 發表於 2018-1-14 01:39
我會計保拿斯打前鋒多D...事關條友都唔點回防GA LA。
即係:
Tosun   保拿斯

今場保拿斯踢得幾差
作者: tongtong    時間: 2018-1-14 11:29
彈地 發表於 2018-1-14 02:54
到這刻都唔想看,一閃就入咁既後防又包二球越位入球真系死得
有D諷刺你看看莫耶斯帶韋斯咸對我們所遇到之隊 ...

老莫自從入主韋斯咸之後, 佢地的豆腐防線得到立竿見影的改善, 你睇吓人地上場班球員對熱刺點踢,我地班球員踢咩嘢波, 你就知分別幾大, 佢地前鋒攻力亦大大加強, 佢執教後前面入17球波,之前最好笑仲有人話佢教波唔識打進攻足球, 依家睇得一清二楚啦, 我相信如果隊波球員相信佢和服從佢的指使部署, 只要班波球員有一定質素, 佢都可以將隊波打出彩虹!
作者: witzz    時間: 2018-1-14 11:35
希望大sam係過度期,暑假真係搵番個有料既教練黎,執番好隊波。
作者: barker    時間: 2018-1-14 12:01
而家點算 ?
作者: witzz    時間: 2018-1-14 12:05
老莫真係有啲跌眼鏡,估唔到佢帶得咁好。
作者: reedlo16    時間: 2018-1-14 12:10
睇場波,最難過是…熱刺贏得好輕鬆,幾乎一推波上前場便有CHANCE,一個斜傳便入波…

班後防的專注度嚴重低能…

可幸是杜辛暫時對辦…但施格臣噚晚搞乜?
作者: evertonfan1986    時間: 2018-1-14 12:19
後防3個未夠班, 加埋隊長老化, 基本要汁過
杜辛走位同意識幾好, 令我諗起前14號 NAISMITH
作者: 拖肥1878    時間: 2018-1-14 12:36
莫耶斯响韋斯咸4場攞8分..... 根本大Sam去教韋斯咸,老莫教我哋就係perfect match,依家根本係錯配
作者: 拖肥1878    時間: 2018-1-14 12:37
球會依家好似有條水喉射住,但噴錯晒。 仲請埋大Sam之流黎教,由爭歐聯臨霸,自我降格做護級份子,真係笑大人個口。
作者: tongtong    時間: 2018-1-14 12:49
拖肥1878 發表於 2018-1-14 12:36
莫耶斯响韋斯咸4場攞8分..... 根本大Sam去教韋斯咸,老莫教我哋就係perfect match,依家根本係錯配 ...

老莫教韋斯咸最成功的地方就是可以令班球員踢熱血足球幫佢賣命, 你見佢地班球員場場都博到盡, 就算對住強隊實力比人弱都"輸人唔輸陣"打士氣波作客對曼城熱刺都可以先開紀錄lead住對手嚟踢, 主場對車仔阿仙奴都唔會輸俾你, 對呢4隊強隊勝負都係一球上落, 邊度似現在我地咁樣對親強隊實俾人"大炒"幾球!

老莫如果番嚟愛華頓教最少會令班波踢番熱血足球有鬥志有熱誠, 呢樣嘢係依家我地缺少的!
作者: barker    時間: 2018-1-14 12:54
拖肥1878 發表於 2018-1-14 12:37
球會依家好似有條水喉射住,但噴錯晒。 仲請埋大Sam之流黎教,由爭歐聯臨霸,自我降格做護級份子,真係笑大 ...

係咪 Moshiri , bill 叔叔要負全責 ?
作者: 24cheung    時間: 2018-1-14 13:41
施格臣要打攻中才發揮到,成日要佢打左等如打小隻翼,攪到馬天拿成日失位,左面任爆,我真係唔明点解我地有翼唔出翼
作者: laukarwing    時間: 2018-1-14 16:03
被熱刺雙殺我們了。合計輸0:7。激氣!
作者: killersmiling    時間: 2018-1-14 18:06
on 9,i say before,moyes is very good team leader la,why not trust???who say only 斬波??check my post before,he is very goos ga,if give him time to prove
作者: killersmiling    時間: 2018-1-14 18:10
we so dangerous now,we need win 4 match then the match is 39,other team very nearest our match la,include 韋斯咸,
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 19:21
tongtong 發表於 2018-1-14 12:49
老莫教韋斯咸最成功的地方就是可以令班球員踢熱血足球幫佢賣命, 你見佢地班球員場場都博到盡, 就算對住強 ...

其實,你禁樣類比韋斯咸同我地個情況又有D唔係幾岩。
人地冇好似我地夏天禁買完一堆人,跟手俾條RK搞散哂成隊波成條防線...中間又搵過人做看守領隊。
呢D大敗俾前列球隊,我唔會覺得係咩出奇的事。至於西咸一場半場大勝對手冇咩好值得吹奏啦下話?

你睇番隔離街同熱刺佢地近年變強之前都經歷過一段唔短的混鈍時間。望下羅渣士、保拿斯呢D領隊你就明...
我地家下就唯有俾耐性等球隊慢慢改進...
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 19:25
24cheung 發表於 2018-1-14 13:41
施格臣要打攻中才發揮到,成日要佢打左等如打小隻翼,攪到馬天拿成日失位,左面任爆,我真係唔明点解我地有 ...

我估可能係左閘防守同進攻都太差...我地又冇D左中場或者翼協防或者防守夠強...
即係右邊有KENNY仔同高文係度,你會放心擺保亞斯或者米拉呢D唔多點防守的人入去,因為後面唔會點需要兩個人先守到的情況。
禁所以大家都雖然唔想俾錢大SAM抽佣,但執防線呢D錢真係唔慳得,越早去夾,出年會過得更加好。
作者: barker    時間: 2018-1-14 19:30
Fuko~ 發表於 2018-1-14 19:25
我估可能係左閘防守同進攻都太差...我地又冇D左中場或者翼協防或者防守夠強...
即係右邊有KENNY仔同高文 ...

杜辛踼法似賴史密夫 , 咁一定要有個衝得撞得的中鋒配合他可以發揮最大作用
作者: tongtong    時間: 2018-1-14 21:03
Fuko~ 發表於 2018-1-14 19:21
其實,你禁樣類比韋斯咸同我地個情況又有D唔係幾岩。
人地冇好似我地夏天禁買完一堆人,跟手俾條RK搞散哂 ...

你咪藉本係度自欺欺人自圓其說囉, 我指韋斯咸有顯著改善唔單止是因為佢地一場兩場大勝而吹噓佢地, 而是佢地最近連續5場對big6的賽績可以取勝, 打和, 什至只是一球緊負而認為佢地進步神速, 縱觀全場比賽形勢亦不是一面倒, 才稱讚老莫帶得好, 人地韋斯咸的兵源情況比我地更差, 好多主力球員受傷患困擾成日唔出得, 但人家調兵遣將運用得宜, 唔會出現"錯配"的情況, 你睇水晶宮換學神都不斷進步打番上嚟, 點解剩係得我地要斜俾咁多藉口掩飾,又話要俾時間重建諸多藉口, 人地又唔駛咁多時間好似食咗特效藥快速痊癒, 球隊納入正軌! 就係有你呢類意見大愛包容, 就算降班都可以搵個藉口俾自己自我安慰, 隊波先至放任一落千丈都無所謂!
作者: Fuko~    時間: 2018-1-14 21:26
tongtong 發表於 2018-1-14 21:03
你咪藉本係度自欺欺人自圓其說囉, 我指韋斯咸有顯著改善唔單止是因為佢地一場兩場大勝而吹噓佢地, 而是佢 ...

>而是佢地最近連續5場對big6的賽績可以取勝, 打和, 未對曼聯唔敢講,但1勝2和1負...呢個結果對中游黎講無疑係幾靚仔,仲試過連打3場BIG6。
之但係你又唔講輸俾紐卡素同和左般尼茅夫呢D下游球隊都冇咩意思。

>什至只是一球緊負而認為佢地進步神速, 縱觀全場比賽形勢亦不是一面倒, 才稱讚老莫帶得好, 人地韋斯咸的兵源情況比我地更差, 好多主力球員受傷患困擾成日唔出得,
唔知你睇左幾多韋斯咸D比賽啦...之但係你話人地兵源比我地差? 我一半認同...我地講人數或者能夠打1隊的人或者比佢地多。
但同時人地都冇我地禁低能,買完一堆人,可以令到前鋒同左閘成為隊波的進攻黑洞。至少人地可以怒斬波俾高佬打901...我地呢?

>又話要俾時間重建諸多藉口, 人地又唔駛咁多時間好似食咗特效藥快速痊癒, 球隊納入正軌! 就係有你呢類意見大愛包容, 就算降班都可以搵個藉口俾自己自我安慰, 隊波先至放任一落千丈都無所謂!
你禁講你係咪想俾更多的錢等大SAM去執隊波等佢長教先? 我地球會管理層就係好似你驚死禁先搵大SAM黎。
佢都符合期望,起碼你同我都知今季降班位好難輪到我地。我唔係唔想隊波打番上去,大SAM家下好大機會係過渡領隊過黎帶護級,你對佢就唔該唔好禁大期望。
呢度D會員至少我都話你要大SAM教就寧願老莫,你查番就知。唔好失憶...我地早一兩個月仲驚緊降班,你家下要佢打番上中游...會唔會又有少少強人所難?

PS: 但你問我,要衝前四的話,我係唔信老莫會帶到我地上去。

作者: killersmiling    時間: 2018-1-14 23:23
tongtong 發表於 2018-1-14 21:03
你咪藉本係度自欺欺人自圓其說囉, 我指韋斯咸有顯著改善唔單止是因為佢地一場兩場大勝而吹噓佢地, 而是佢 ...

老莫帶得好,i very agree,he is good leader!!
作者: laukarwing    時間: 2018-1-15 11:26
第二次三連敗了!
作者: 愛華戰士    時間: 2018-1-15 11:53
呢場波失第一球....左路防線完全空X晒.....你問我...我會話最大責任係左翼位球員.....馬天拿跟住個前鋒埋左中間包位.....( 以我角度睇....佢呢個選擇唔可以話佢錯....係因為中堅2個企位企得太右.....令到中路出現缺口....作為閘位....佢移埋中間補係正確O既....錯就錯左左翼球員無意識回防幫波.....( 我唔知究竟係施格臣定邊個啦) -----> 因為艾拿帶斯今場三個攻中........我個人認為保拿斯偏右.....朗尼居中.....施格臣係左邊....但感覺上呢個左右翼係防守力好差O既.....咁究竟戰術上係雙翼返黎幫....定兩個防中要移落黎........呢個好明顯係戰術訓練上的不足....默契問題

到第二球輸埋個越位波.....隊波散晒....

杜辛第一場我覺得都收貨.....另外麥卡菲打得都OK....
進攻上就真係要重新適應了.....三個攻中的分工又係唔清唔楚O既....究竟係要利用保拿斯作個人突破落底傳中?定係朗尼施格臣中路組統突破射門或餵波比杜辛?真係唔清楚

對於呢一刻討論領隊問題......大家其實心中有數....艾拿戴斯過去十年教過幾多隊英超隊?被炒過多少次?....我地可以話佢有經驗去護級....而事實亦証明佢都做得到....但如果佢真係有料令到隊波能夠爭霸....咁佢就唔會比人炒咁多鑊啦
所以我話今屆過渡期用佢還可以....下屆最好就唔好了

好多師兄對莫耶斯有情意結.....事實佢最近帶韋斯咸係表現不俗....我都祝願佢可以穩定落黎.......當然韋斯咸本身水準係唔差O既....比歷呢幾年令到隊波對強隊有得打....部份人腳亦唔差.....不過大家最好將焦點放返愛華頓同艾拿戴斯上啦.....莫耶斯呢一刻係韋斯咸領隊....無論佢拎緊咩成績....對愛華頓係毫無幫助O既。因為始終大家人腳球底投入唔同......

作者: Forever_Fan    時間: 2018-1-15 22:30
tongtong 發表於 2018-1-14 11:29
老莫自從入主韋斯咸之後, 佢地的豆腐防線得到立竿見影的改善, 你睇吓人地上場班球員對熱刺點踢,我地班球 ...

我一直都係老莫的擁躉,佢才是同愛華頓的perfect match
作者: James_Beatkit    時間: 2018-1-16 14:47
唔洗講太多野
左閘馬天拿唔係英超級數既球員
領隊大sam唔係可以帶到你有成績既領隊
仲要夠膽死撐呢場係因為too attacking先大敗
你攻條毛呀
你個所謂蜜月期其實後防場場都有三幾球危危乎
拎到分就學猁咁打哂J話要踢返Boring football
總之兩個都要換

作者: killersmiling    時間: 2018-1-16 19:02
Forever_Fan 發表於 2018-1-15 22:30
我一直都係老莫的擁躉,佢才是同愛華頓的perfect match

yes i agree,moyes is better then big sam,our board on9 very

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2