香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-2018球季 英超#13 作客對修咸頓 (26/11/2017 09:30pm) [打印本頁]

作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 21:30
標題: 2017-2018球季 英超#13 作客對修咸頓 (26/11/2017 09:30pm)
居然冇人開post,隊波成績差je...但大家都有心踢波,有冇必要冇心機睇啊?

vlasic同埋mirallas終於內部處分完!! 兩位生性d la,再係禁,邊隊波都容納唔到你地。
可惜冇左Niasse...同埋班後防唔好再開波發夢啦好冇?

作者: steven7    時間: 2017-11-26 21:31

作者: 24cheung    時間: 2017-11-26 21:49
又輸先
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 21:50
後防好有效率,話咁快又失球。
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 21:50
輸反擊,難得打到家下大家都冇犯錯,但人地真係好波。
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 21:56
其實真係信心問題,老實講老莫末期,再加馬天尼斯改造後,我們隊波的球員已經大致都有用波能力,能保持控球權。但今季,中前場根本係拎唔定個波,一拎波便急急傳走,傳後傳橫居多…後防拎波又無人接應,搞到下下大腳斬前…然後又失控球權…
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 21:56
拜恩斯傷埋…真係大檸樂。
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 21:58
Baines真係傷出, 多得RK唔少
作者: 24cheung    時間: 2017-11-26 21:59
reedlo16 發表於 2017-11-26 21:56
拜恩斯傷埋…真係大檸樂。

輸嗰球睇住人地爆,完全無恊防
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 21:59
唔好話左閘,搵個左腳球員都難…高文好波。
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:14
So far, 個防守未散仲有機會追番!
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:17
施古臣,有運!
作者: pacopoon24    時間: 2017-11-26 22:17
中曬眉同框,連個天都幫我地
作者: 賴殊福特    時間: 2017-11-26 22:18
stunning goal
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 22:18
有運定無運?其實個曲墜真係射得靚。希望佢入波後尋回感覺,打返水準。
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 22:18
brilliant shot
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:19
Fuko~ 發表於 2017-11-26 22:14
So far, 個防守未散仲有機會追番!

傳 Moshiri 同 bill 叔叔鬧大交
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 22:19
手球無十二碼執到啦
作者: 24cheung    時間: 2017-11-26 22:22
barker 發表於 2017-11-26 22:19
傳 Moshiri 同 bill 叔叔鬧大交

咩事
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:26
24cheung 發表於 2017-11-26 22:22
咩事

Moshiri 想要 big name manager , bill kenwright want UK young manager
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 22:27
24cheung 發表於 2017-11-26 22:22
咩事

都係領隊人選問題,據聞MOSHIRI堅持要名牌教頭,但係BILL唔同意,話屬意般尼領隊戴治。
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:31
reedlo16 發表於 2017-11-26 22:27
都係領隊人選問題,據聞MOSHIRI堅持要名牌教頭,但係BILL唔同意,話屬意般尼領隊戴治。 ...

而家 Martin O'Neill fav
作者: 24cheung    時間: 2017-11-26 22:32
reedlo16 發表於 2017-11-26 22:27
都係領隊人選問題,據聞MOSHIRI堅持要名牌教頭,但係BILL唔同意,話屬意般尼領隊戴治。 ...

如果係戴治,喺呢度都好多朋友唔想
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 22:33
安斯禾夫帶隊後最好就係班人有心踢,勤力左

歐霸根本就放棄,大敗不足為奇

有名宿帶隊,最少有番d士氣同鬥志,帶到季尾
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:34
24cheung 發表於 2017-11-26 22:32
如果係戴治,喺呢度都好多朋友唔想

Martin O' Neill is Fav
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:35
安斯帶波證明左大家都有鬥心去踢,根本唔會驚降班。而呢場個防守都睇到佢佈陣慢慢有進步...
有冇必要禁驚,驚到非要搵戴治個d有約係身的領隊? 冇好領隊咪最季尾先算lo。
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:39
Fuko~ 發表於 2017-11-26 22:35
安斯帶波證明左大家都有鬥心去踢,根本唔會驚降班。而呢場個防守都睇到佢佈陣慢慢有進步...
有冇必要禁驚, ...

傳奧尼爾去過 goodlison park
作者: pacopoon24    時間: 2017-11-26 22:42
2:1...
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:43
威廉斯...
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 22:44
shit
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 22:44
我們的中堅真係弱不禁風…
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 22:47
fuck you austin
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-26 22:48
barker 發表於 2017-11-26 22:26
Moshiri 想要 big name manager , bill kenwright want UK young manager

呢個世界都係老闆話事
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:48
俾人屈高波...右邊冇左kenny反而俾人放題返...
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 22:49
你睇老威同弱尼…企定定睇人頂入,無望了。
作者: barker    時間: 2017-11-26 22:49
無得救喇
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 22:50
又大敗一場了。…對波完全泄了氣。
作者: witzz    時間: 2017-11-26 22:51
我同意呢個時候最好有一個大名黎教,震住班球員。輸埋呢場,安斯可以拜拜。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-26 22:55
Fuko~ 發表於 2017-11-26 22:35
有冇必要禁驚, ...

後邊放題都唔驚? 對修仔都咁,真係唔好話唔驚會降班
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 22:58
Forever_Fan 發表於 2017-11-26 22:55
後邊放題都唔驚? 對修仔都咁,真係唔好話唔驚會降班

修仔係中游黎ga wo...又作客...正路黎講,勝算本身唔高,和先係正路。
作者: 愛華戰士    時間: 2017-11-26 22:58

根本班球員就出現態度問題....當你隊波輸好似第三球呢d波時....根本已經係班球員放棄晒
我經常話,技不如人輸波....我覺得無問題....我亦唔會憤怒....但你班友根本係自己斬自己一刀咁.....我見班碧福特慘到就黎跌出眼淚咁!...施格臣入果球根本已經係一塊遮羞布.....我一早知下半場唔會有好下場。
我捧左愛華頓30年.....今年呢隊係我見過最垃圾o既......講真....如果今屆愛華頓要降班.....我希望所有粉絲要接受呢個事實,因為英超真係唔應該有隊踢得咁差o既球隊存在。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-26 22:59
reedlo16 發表於 2017-11-26 22:49
你睇老威同弱尼…企定定睇人頂入,無望了。

1月一定要入左閘兼中堅,同埋召回dowell和一個中堅,browning又好,pennington都好,再提升garbutt上一隊
作者: 24cheung    時間: 2017-11-26 22:59
Fuko~ 發表於 2017-11-26 22:58
修仔係中游黎ga wo...又作客...正路黎講,勝算本身唔高,和先係正路。

今年修仔已差左好多架
作者: witzz    時間: 2017-11-26 23:01
24cheung 發表於 2017-11-26 22:59
今年修仔已差左好多架

會唔會太盲撐安斯?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-26 23:02
24cheung 發表於 2017-11-26 22:59
今年修仔已差左好多架

不過唔好話修仔,對住李斯特城都贏唔到,重可以對隊波有乜要求?
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 23:12
真係開始有啲驚,計埋今場,我們應該是英超二十支球隊中,失波最多的球隊。基本上,場場後防都打開中門,邊隊隊親我地都可以入到波,你話驚唔驚?
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 23:16
4-1
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 23:17
學師兄話, 輸波唔緊要, 但你成隊波搵個跑下郁下都無,根本一早放棄咁輸法,便想打爆個電視機。4-1, 熄機了。
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 23:18
拖肥糖 發表於 2017-11-26 23:16
4-1

其實手球,不過班人都追唔到都冇咩分別。
作者: barker    時間: 2017-11-26 23:23
愛華戰士 發表於 2017-11-26 22:58
根本班球員就出現態度問題....當你隊波輸好似第三球呢d波時....根本已經係班球員放棄晒
我經常話,技不 ...

炒左的配唔起穿呢件蓝色波衫的球員啦
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 23:25
下場對韋斯咸嬴唔到先驚都未遲。連呢隊都嬴唔到,你搵咩人教都係哂氣。不過,老莫都唔會同你客氣,見我地今場輸兩個高波,下場實炸死我地。

作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 23:26
我覺得最大問題係我地太耐冇打順境波...一係前面谷唔起,一係就谷到一半後面派膠。
作者: barker    時間: 2017-11-26 23:30
Fuko~ 發表於 2017-11-26 23:26
我覺得最大問題係我地太耐冇打順境波...一係前面谷唔起,一係就谷到一半後面派膠。 ...

而家仲衰過 93-94 同 97-98 兩個球季要護級時
作者: laukarwing    時間: 2017-11-26 23:32
愛華戰士 發表於 2017-11-26 22:58
我經常話,技不 ...

愛華頓降班不是夢。
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 23:33
Fuko~ 發表於 2017-11-26 23:25
下場對韋斯咸嬴唔到先驚都未遲。連呢隊都嬴唔到,你搵咩人教都係哂氣。不過,老莫都唔會同你客氣,見我地今 ...

何只高波,乜波我地都輸啦,高波死,中波死、地波死得更快…

一對中堅,老的老,膠的膠,個弱尼季初都好地地,愈打愈失魂…

不過你講得岩,下場老莫的風格,再加上韋斯咸班前鋒根本善頂,肯定被炸死。
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 23:34
barker 發表於 2017-11-26 23:30
而家仲衰過 93-94 同 97-98 兩個球季要護級時

93-94我無印象了,但97-98下半季全靠奇雲金保打救,一月,我們又無咁希望…?
作者: 彈地    時間: 2017-11-26 23:35
正選有舒拉達連已經讓半臂、失那第2、3球簡直是美食,跳高標前就入,
很久未試過聯賽最尾場波才逃出降班漩渦、
作者: tongtong    時間: 2017-11-26 23:35
Fuko~ 發表於 2017-11-26 23:25
下場對韋斯咸嬴唔到先驚都未遲。連呢隊都嬴唔到,你搵咩人教都係哂氣。不過,老莫都唔會同你客氣,見我地今 ...

有威廉斯在後防派膠,唔知你有無發覺佢最近差不多同對手爭頂"逢頂必輸", 對家領隊除非是盲既, 唔高空轟炸都對唔住我地啦
作者: laukarwing    時間: 2017-11-26 23:36
witzz 發表於 2017-11-26 23:01
會唔會太盲撐安斯?

當然不會太盲撐安斯禾夫。反而要全力支持他執到季尾。
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-26 23:36
首先傷兵太多,呢個問題短時間內無得攪

季初將大量年輕球員借走,無人可用只能用更新o既球員,雖然表演不俗,但隊波個勢太弱,整到成班人都無信心

RK亂調位踢,又玩三中堅,攪到浪費左季磨合期
作者: laukarwing    時間: 2017-11-26 23:37
Forever_Fan 發表於 2017-11-26 23:02
不過唔好話修仔,對住李斯特城都贏唔到,重可以對隊波有乜要求?

我已經對隊波無欲無求了。
作者: laukarwing    時間: 2017-11-26 23:38
reedlo16 發表於 2017-11-26 23:12
真係開始有啲驚,計埋今場,我們應該是英超二十支球隊中,失波最多的球隊。基本上,場場後防都打開中門,邊 ...

唔驚。預咗降班了。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-11-26 23:40
reedlo16 發表於 2017-11-26 23:12
真係開始有啲驚,計埋今場,我們應該是英超二十支球隊中,失波最多的球隊。基本上,場場後防都打開中門,邊 ...

經過咁多場波,唔驚降班就呃你的,安斯衰左呢場肯定拜拜,而且我真係唔覺隊波有明顯改善,當然後防限米煮限飯,但後邊打來無form,最慘係對住乜隊都失波,領隊都有一定責任。
作者: Jassoo    時間: 2017-11-26 23:42
隊波己經俾高文搞到爛晒,安斯禾夫亦冇英超經驗,要扭轉乾坤談何容易吖
作者: laukarwing    時間: 2017-11-26 23:45
Moshiri 一定要負責任!
作者: reedlo16    時間: 2017-11-26 23:49
Forever_Fan 發表於 2017-11-26 22:59
1月一定要入左閘兼中堅,同埋召回dowell和一個中堅,browning又好,pennington都好,再提升garbutt上一隊 ...

中堅難求…人地個個知我們急要人,肯定開天殺價…搵後生仔回來係正確,但好難要求他們救到隊波。同卡拔註冊返最要緊…

杜維即使回來,又係夾隊波的時間問題。施格臣、華錫、朗尼、荷蘭尼史、仲有你要計埋應或復出的巴克尼,其實個個個人能力不成問題,係交唔到貨同埋根本夾唔到的問題…

所以講到尾,係咪話等到一月,便可逃出新天,到宜家我都不覺得樂觀…

講開組軍,膠文又一諷刺巨作係…借出去個後生仔前鋒,成為BIG 6球隊的目標…再證明膠文的組軍眼光之獨到…凡人難以理解。BTW 華殊叔叔做了什麼呢…
作者: Fuko~    時間: 2017-11-26 23:59
拖肥糖 發表於 2017-11-26 23:36
首先傷兵太多,呢個問題短時間內無得攪

季初將大量年輕球員借走,無人可用只能用更新o既球員,雖然表演不 ...

RK呢條橪樣真係就算降班都記住佢,冇料扮四條,將一隊波十幾年的根基幾個月內敗光。
如果真係請新領隊,我自己覺得奧尼爾會係現階段最好選擇。
俾RK禁樣敗家法,1月又要駛大錢,黎緊幾年一定冇咩錢可以駛,要搵個限米煮限飯除左老莫,就係奧尼爾。
勝利11人呢個靚名真係最岩奧尼爾用。反正我地青訓唔差,當後備駛,岩哂奧尼爾呢D領隊。
等條後防執番靚仔,到時奧尼爾又帶唔到上去,拎著個中上游球隊名再搵名牌教啦...家下冇得一下跳去名牌GA LA。

作者: Fuko~    時間: 2017-11-27 00:01
reedlo16 發表於 2017-11-26 23:49
中堅難求…人地個個知我們急要人,肯定開天殺價…搵後生仔回來係正確,但好難要求他們救到隊波。同卡拔註 ...

你講緊比甲個後生仔?? 佢搞唔到工作證咋...
作者: edwint    時間: 2017-11-27 00:06
一早講左隊波根本信心全失, 出C9=打少個, 你見佢拎波都荒失失
後防最諷刺係KENNY仔最可靠
呢家唯一寄望係傷兵出番有番D特破, 都吾得既話,真係神仙難救

作者: Fuko~    時間: 2017-11-27 00:08
edwint 發表於 2017-11-27 00:06
一早講左隊波根本信心全失, 出C9=打少個, 你見佢拎波都荒失失
後防最諷刺係KENNY仔最可靠
呢家唯一寄望係傷 ...

KENNY哥咪又係多得RK唔少...KENNY哥禁穩陣都係交左兩三場學費咋。
其實,CONNOLLY去左葉士域治都冇咩機會,CALL佢返黎啦...寧願交幾場學費好過打三中堅。
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-27 00:12
而家無野可做,只等回收球員同傷兵復出,呢刻要做係止血,
作者: reedlo16    時間: 2017-11-27 00:12
一月,叫杜維回來,夾返戴維斯、Baningime等老拍檔,再配以施格臣、或華錫、基爾,以及復出的保亞斯,中場我們仍有點希望,但後防中堅問題…真係惡搞,就算富里斯神奇復出,講真佢未傷前都唔係太穩定…

前線,望拉美利斯入局,配合卡雲、朗尼。都應有點睇頭…
作者: 拖肥糖    時間: 2017-11-27 00:15
sandro有速度腳法射術,但要正中鋒掩護先有用,但無正中鋒下,一係借走,一係正前miralles線,佢後面
作者: aeroplane602    時間: 2017-11-27 00:55
註冊Funes 都比加拔踢真係痴L線
作者: edwint    時間: 2017-11-27 01:32
作為球迷唯有默默支持,等球疋重回正軌

作者: ginger    時間: 2017-11-27 09:30
今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁款,失第三球成班波冇人去追企定定,究竟對唔對得住fans
作者: 愛華戰士    時間: 2017-11-27 09:47
Fuko~ 發表於 2017-11-26 23:26
我覺得最大問題係我地太耐冇打順境波...一係前面谷唔起,一係就谷到一半後面派膠。 ...

宜家我地O既情況....可能除左意甲果隊長敗之師外,無一隊歐洲一線聯賽隊會差得過我地
其實無得諗順唔順境了,宜家問題係成個防守體系出左好嚴重O既漏洞。

我睇唔到4人防線有任何默契.....從右到左....左到右都係.....
有波友話KENNY 打得好....但老老實實我睇唔到佢有幾好,位置上佢完全堵塞唔到....以一球對方左翼爆入黎...我地GANA 同KENNY 一齊退到禁區....GANA 出腳差D 輸12碼果球....睇到晒.....KENNY 1 對1 無論身型...速度....技術...都做唔到清波作用....;輸第1球.....正正係佢上左去助攻....做左一下我認為完全無需要O既假插花(果下其實佢乜都唔諗尻斬埋去返去回防係最好O既) 後比人打反擊而輸O既.....

左閘拜恩斯再一次講....捱到殘左了.....宜家傷埋

2個中堅宜家究竟邊個做標波...邊個去包波守最尾都一直睇唔到.....平排自己追自己.....

GANA 呢幾場我見佢無錯係好努力....不斷追住個波....但真係完全無左位置感.....

舒拉達連真係再批評都無用.....形同虛設....無活力...無火....

施格臣入左球世界波....呢球無疑可以比我地球迷一點安慰....但仍然係踢到唔知自己想點....

米拉拿斯今場兩三下機會處理得好差.....唉....

DCL------佢完全無將自己踢法上O既長處顯露出黎.....無用自己速度去尋找空間...反而下下同人鬥跳鬥頂 (但明顯搶點唔係佢強項)

連儂....同KENNY 完全無配合....結果得個走前走後......到KENNY 轉左埋閘....佢變左翼衛後...更加連影都無埋

作者: 愛華戰士    時間: 2017-11-27 10:03
ginger 發表於 2017-11-27 09:30
今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁 ...

我係諗極都唔明點解安斯禾夫同其他教練層睇唔到自己問題O係邊。

你硬要出雙防中....我可以接受....即係代表你中場得返施格臣一個有創造力中場.....O係呢個時候你需要諗下施格臣究竟係咪一個司令塔型球員....事實上佢係偏向少少小型球踢法型....即係推波借隊友做短傳拿空間或者急停遠射型.......咁O既話....其實只要多考慮左右前2個輔鋒多D 現身比佢做策應至得....

但我地呢場433....米拉拿斯同連儂個企位係好古怪.....連儂企位根本上係442 的右中場.....米拉企位就直頭係正箭頭黎.....結果O係組織上D 波完全撥唔到去左右2邊底線傳中比卡拉雲攻門.....
## 每日佢地究竟訓練左D 乜出黎?.....做前鋒....好應該睇到波到中場前就自然找空位去接應或挑戰對方後衛....但我地D 球員...第二, 第三, 第四時間都只係個波O係邊就走去個波度.....

守不穩時....攻又無章法.....守轉攻時大家睇下舒拉達連....推住個波向前帶15碼....左望..右望...前望...最終回傳....呢個至係死症....中場缺乏一個可以準確傳送30碼過外O既球員.....(傳送唔到...除左怪比波果個...仲要怪下究竟前邊有無人走位).....

作者: 愛華戰士    時間: 2017-11-27 10:05
ginger 發表於 2017-11-27 09:30
今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁 ...

我係諗極都唔明點解安斯禾夫同其他教練層睇唔到自己問題O係邊。

你硬要出雙防中....我可以接受....即係代表你中場得返施格臣一個有創造力中場.....O係呢個時候你需要諗下施格臣究竟係咪一個司令塔型球員....事實上佢係偏向少少小型球踢法型....即係推波借隊友做短傳拿空間或者急停遠射型.......咁O既話....其實只要多考慮左右前2個輔鋒多D 現身比佢做策應至得....

但我地呢場433....米拉拿斯同連儂個企位係好古怪.....連儂企位根本上係442 的右中場.....米拉企位就直頭係正箭頭黎.....結果O係組織上D 波完全撥唔到去左右2邊底線傳中比卡拉雲攻門.....
## 每日佢地究竟訓練左D 乜出黎?.....做前鋒....好應該睇到波到中場前就自然找空位去接應或挑戰對方後衛....但我地D 球員...第二, 第三, 第四時間都只係個波O係邊就走去個波度.....

守不穩時....攻又無章法.....守轉攻時大家睇下舒拉達連....推住個波向前帶15碼....左望..右望...前望...最終回傳....呢個至係死症....中場缺乏一個可以準確傳送30碼過外O既球員.....(傳送唔到...除左怪比波果個...仲要怪下究竟前邊有無人走位).....
作者: jacks66    時間: 2017-11-27 10:55
LEE刻感覺很冇力......

作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 11:25
呢場我唔想講D咩
上場14個配得起著件愛華頓波衫既得Kenny, Pickford, Siggy, Vlasic同Lennon
其他9個自己反省下做緊乜踢緊邊隊波
一球咁輸我當你廢
兩球一樣咁輸就垃L圾
仲講話一個係威爾斯隊長一個係英格蘭新中堅
你地第一年踢中堅呀 邊個教你地咁L樣mark人
之前我一直都唔擔心隊波會降班
但如果個心能個態度係同尋晚一樣既話
基本上係死梗 唔好講話希望1月買到d咩人返黎
安斯頭幾場仲肯企下場邊鬧下到尋晚成場坐係度其實都開始唔多對路
呢兩場係安斯最後機會對住呢班友講真我都櫈佢慘

作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 11:26
愛華戰士 發表於 2017-11-27 10:05

你硬要出雙防中....我可以接受....即係 ...

極度同意, 我完全諗唔到反對你既理由.......................................

點解仲要打雙防中, 點解仲要出LENNON.  當我每次質疑點解收起KLASSEN收起SANDRO收起BESIC收起DAVIES而每次都會被人恥笑既心情, 我諗應該得寶寶兄你先明白

我諗係呢度只有寶寶兄先體會到我為何堅持要打倒三角+2隻INSIDE FORWARD既原因

PS: 打倒三角其中一個條件係中堅要用BESIC HOLGATE KEANE三選二.  一日有隊長同大威出現, 冇一日會贏波.
作者: barker    時間: 2017-11-27 11:27
保亞斯會不會好過奧尼爾 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 11:32
James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:25
呢場我唔想講D咩
上場14個配得起著件愛華頓波衫既得Kenny, Pickford, Siggy, Vlasic同Lennon
其他9個自己反 ...

JAMES, 我成日都話熱血唔可以當飯食.  有熱血冇戰術一樣係死.

可唔可以唔好再FF打熱血波就可以護級?  唔好再以為係十幾二十年前個境況, 護級都要有板斧去護級, 光靠熱血總會有熱情減退既一日

PS: JAMES唔係針對你
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 11:38
愛華戰士 發表於 2017-11-27 09:47
宜家我地O既情況....可能除左意甲果隊長敗之師外,無一隊歐洲一線聯賽隊會差得過我地
其實無得諗順唔順境 ...

我覺得唔可以全怪球員, 2個教頭先係問題.

同你另一篇分析一樣, 我始終認為人係買岩, 但係RK同安斯都冇發揮出黎, 亦都冇去練.  球員踢得差係教頭安排, 我一向都唔多插球員, 我都先插教頭

作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 11:39
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:32
JAMES, 我成日都話熱血唔可以當飯食.  有熱血冇戰術一樣係死.

可唔可以唔好再FF打熱血波就可以護級?  唔 ...

兩野樣相輔相成
你有熱血就算冇戰術都可以偷到雞
你有戰術冇心踢一樣死
所以我會好強調你有冇心去踢
冇既要即刻放後備
同時積仔其實已經唔應該再做隊長
佢完全發揮唔到隊長應該有既表現(我講激勵隊波鬧醒隊友)佢冇一樣野做到
作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 11:43
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:26
極度同意, 我完全諗唔到反對你既理由.......................................

點解仲要打雙防中, 點解 ...

Lennon我唔反對
起碼佢勤力仲肯走上走落
反而Mirallas你都係走吧啦
中場我唔明點解Rhino仲要出C9
我寧願你一係用盡D牛奶仔比哂機會佢地出Beni拍Gana
Besic我唯一諗到係佢個人有問題
冇理由踢得中場同後防既後生會連後備都冇(我自己每場都好想出佢)
作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 11:47
如果Big Dunc做領隊佢分分鐘一腳波ban 9邊個唔想踢既球員
輸第3球個心態真係好差好差
愈諗愈嬲
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 11:49
James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:39
兩野樣相輔相成
你有熱血就算冇戰術都可以偷到雞
你有戰術冇心踢一樣死

唉, 講真, 現今英超, 偷到幾多場呢又.  冇咩高雲地利城, 巴拉福特呢D野架喇.

我只有寄望有領隊識贏波, 贏返2-3場先叫真正提升士氣軍心同熱血.  

淨係話打熱血, 喂同我衝啊, 湧啊, 跑啊, 十上十落啊, 而屢戰屢敗, 冇用.
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 11:53
James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:43
Lennon我唔反對
起碼佢勤力仲肯走上走落
反而Mirallas你都係走吧啦

唉, 米拉我上季都話要賣.  一早冇貨交, 上次對史雲斯2分鐘領紅我已經想踢走佢.  LUXURY PLAYER根本唔適合我地.
作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 12:05
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:49
唉, 講真, 現今英超, 偷到幾多場呢又.  冇咩高雲地利城, 巴拉福特呢D野架喇.

我只有寄望有領隊識贏波,  ...

我明
但依家人腳上我都要對Rhino公平少少
比多兩場時間佢唔得我唔反對換人
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 12:14
James_Beatkit 發表於 2017-11-27 12:05
我明
但依家人腳上我都要對Rhino公平少少
比多兩場時間佢唔得我唔反對換人 ...

拿, 講真, 前鋒冇得變, 但係條中場係有得變, 中堅亦都有得變.

如果你話比多2場, 好...睇佢識唔識變唔好再用同RK同一個模式.

重點係佢想用番RK個模再加自己野但做唔到效果既時候, 安斯點都要放手博一博.  如果連博都唔博根本冇出路.
作者: barker    時間: 2017-11-27 12:48
唔通我地在英格蘭頂級聯賽角逐最長紀錄今季要結朿 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2017-11-27 12:51
barker 發表於 2017-11-27 12:48
唔通我地在英格蘭頂級聯賽角逐最長紀錄今季要結朿 ?

我唔認為係, 重點係有得變有得改, 而家需要1位教頭除左執番岩位之外, 仲要執番岩套打法, 套用到球員特性同發揮到.

作者: barker    時間: 2017-11-27 13:01
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 12:51
我唔認為係, 重點係有得變有得改, 而家需要1位教頭除左執番岩位之外, 仲要執番岩套打法, 套用到球員特性 ...

一係奥尼爾 , 一係保亞斯來救我地
作者: laukarwing    時間: 2017-11-27 13:05
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:53
唉, 米拉我上季都話要賣.  一早冇貨交, 上次對史雲斯2分鐘領紅我已經想踢走佢.  LUXURY PLAYER根本唔適合 ...

個場我都有睇。我都有話過一定要清除米拉。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-11-27 13:20
evertonarteta10 發表於 2017-11-27 12:14
拿, 講真, 前鋒冇得變, 但係條中場係有得變, 中堅亦都有得變.

如果你話比多2場, 好...睇佢識唔識變唔好 ...

中堅我信冇得變多(Holgate傷,Besic幾個領隊都唔太用,即係得返4/5/6/48)
佢有試過用Feeney但真係幾生下
你話2揀1係咪比佢繼續交下學費好定出4/5/6好
我其實寧願出後生起碼有個種拼勁鬥志
你放心如果個堅尼係"真傷"而Holgate又未好返出得
Besic/Feeney係有機會去頂佢個位
我唔信安斯會蠢到再5+6一齊出
前鋒唔洗諗睇完尋晚場波後
我寧願打假9都唔會用DCL呢個隱形

作者: Fuko~    時間: 2017-11-27 13:23
總之見到隊波呢個樣真係多得RK唔少
作者: 24cheung    時間: 2017-11-27 15:29
再唔換個有份量领隊,以昨日表現真係等降班。
作者: 24cheung    時間: 2017-11-27 15:30
安斯明顯唔夠班

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2