香港愛華頓迷討論區

標題: Europa League Group Stage #2 vs Apollon (Home) [打印本頁]

作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-9-28 13:25
標題: Europa League Group Stage #2 vs Apollon (Home)
不容有失,
許勝不許和,
小勝 1:0

希望見到陣容
Pickford
Kenny Holgate Williams Martina
Besic Davies
Klaassen
Lookman Mirallas
Sandro
作者: 24cheung    時間: 2017-9-28 15:31
前鋒用鴨仔會好啲
作者: barker    時間: 2017-9-28 15:37
i'm think EVERTON win 3-0
作者: Arteta    時間: 2017-9-28 22:55
No more klaassen, and use DCL
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-9-29 03:04
又冇翼陣,鳩聞真好嘢 !
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 03:09
C9又正選
施格臣又打翼
好波不如做契仔
作者: aeroplane602    時間: 2017-9-29 03:19
Williams又奶野
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 03:22
很好
主場又落後
作者: 彈地    時間: 2017-9-29 03:22

what a wonderful pass for William....only 塞浦路斯 football club
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 03:25
今日如果有得踢
米拉千祈唔好niasse上身救條PK呀
作者: steven7    時間: 2017-9-29 03:28
GIFT   
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 03:50
睇左9個字
又係完全冇計做到攻勢
PK真勁
作者: barker    時間: 2017-9-29 03:52
HT 1-1
作者: nsno    時間: 2017-9-29 04:02
全部波去到前場就即刻彈返去後場,仲要彈失,都唔知想點
尤其係朗尼
作者: nsno    時間: 2017-9-29 04:05
其實已經唔只係冇pace冇走位嘅問題
係成個進攻都毫無章法
唔知係咪鳩文慣咗用Target Man或者大隻前鋒(Pelle, Lukaku),以為個個都可以一嘢傳過去就得,結果就全部攞到個波就即刻hold唔住,要彈返去後場
作者: 24cheung    時間: 2017-9-29 04:55
件卡拉臣正垃圾,無神神輸罰球
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 04:57
講真
就算唔比人追和
都完全冇說服力嘅一場波
作者: 拖肥1878    時間: 2017-9-29 04:59
人哋拜仁即刻做嘢,幾時到我哋!
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-9-29 05:02
完全唔知踢乜柒,唯一可驚喜係 Vlasic
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-9-29 05:05
究竟呢套戰術鳩聞要堅持幾耐呢,咁多場已經證明係唔得,點解仲唔肯變 ?
作者: witzz    時間: 2017-9-29 05:09
拜仁炒左安帥,係時候用安帥換RK
作者: Everton_    時間: 2017-9-29 05:39
歐霸同組望落去最弱個隊主場都贏唔到
高文真係太監騎馬 無撚得頂
作者: Arteta    時間: 2017-9-29 08:38
點解唔早d 出DCL? 點解仲用卡拉臣入替Davies? 三攻中陣次次輸,但次次用,高文快d 走
作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 09:48
雖然係輪, 但欠運...有—兩球必入
作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 09:49
witzz 發表於 2017-9-29 05:09

唔好呱, 又係holland人
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 10:10
echo player rating:

Jordan Pickford 6,Jonjoe Kenny 6,Ashley Williams 6,Mason Holgate 7,Leighton Baines 7,Idrissa Gueye 7,Morgan Schneiderlin 6,Tom Davies 6,Sandro Ramirez 6,Gylfi Sigurdsson 6,Wayne Rooney 6,Nikola Vlasic (for Gueye 45) 8,Dominic Calvert-Lewin (for Sandro 68) 7,Davy Klaassen (for Davies 68) 7

睇左20分鐘官網精華,威廉斯今季派膠派到無朋友,唔好再出佢,下季送佢走啦,以前迪斯天就越老越可愛,威廉斯就越老越柒,真係出青訓好過,今季唔借走browning 好過。

頂你朗奴高文,塞浦路斯球隊都贏唔到,塞浦路斯得百二萬人口咋,人地島仔來架咋,三線聯賽的球隊你都贏唔到,你重好意思花150m,董事會唔係咁都唔炒丫?人地拜仁都做野啦,我地開季到依家表現都咁差,我諗唔到再比佢教落去重有乜野意思。

3攻中,3攻中,講都講到口臭,朗奴高文死唔認衰,出一次死一次,我覺得球會要即炒朗奴高文。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 10:15
witzz 發表於 2017-9-29 05:09

我同意,我選下任教練希望係一個50+的主帥,既有豐富經驗處理複雜問題,懂得使用球員,有track record,安帥絕對合我要求,但佢好多選擇,根本唔愁下家,未必會選我地。另一個選擇當然係老莫,佢教我地11年的表現就係最好的track record。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 10:33
愛華頓主場迎戰塞浦路斯球隊阿波羅利馬素,在領前2︰1兼86分鐘多踢一人下,被對手憑死球追平2︰2,白白錯過3連勝良機,於歐霸E組2戰1分包尾;拖肥主帥朗奴高文直言球員欠信心是失分原因

去仗聯賽反勝的愛華頓,今仗迎戰阿波羅利馬素防線繼續不穩,12分鐘便被沙甸尼路(Adrian Sardinero)接應傳中,於小禁區無人看管省中門將比克福特再補射入網。9分鐘後辛度拉美利斯壓逼客軍的尤斯迪(Hector Yuste),令對手回傳送大禮,朗尼射空門追平,取得首個穿上愛華頓球衣的歐洲賽入球。

半場「拖肥」以翼鋒尼高拉華錫(Nikola Vlasic)入替防中伊祖沙古爾,此子在66分鐘單刀射成2︰1。及後在86分鐘愛華頓因對手羅巴治(Valentin Roberge)踩人領紅以眾凌寡,卻被阿波羅利馬素於88分鐘由尤斯迪接應罰球頂成2︰2完場。

朗奴高文又賴係球員身上,佢識條鐵咩?86分鐘打多個人都比人追平,佢唔係檢討下自己戰術排陣有無問題,又係委過球員
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 10:38
evertonian95 發表於 2017-9-29 09:48
雖然係輪, 但欠運...有—兩球必入

人地送禮先追和一球咋,我地攻勢好入肉咩我又唔覺,我地有d波好有威脅,人地都有,我地最後打多一個都比人最和,其實以整體表現來講打和合理,但我地主場對住一d名副其實的3線球隊都只係打到五五波,咁都叫欠運?
作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 11:07
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 10:38
人地送禮先追和一球咋,我地攻勢好入肉咩我又唔覺,我地有d波好有威脅,人地都有,我地最後打多一個都比 ...

冇記错應該係DCL有一球門前失机, 當時係2:2
作者: niclas    時間: 2017-9-29 11:21
打和!失望啊!
肥安炒著!  RK還遠嗎?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 11:40
evertonian95 發表於 2017-9-29 11:07
冇記错應該係DCL有一球門前失机, 當時係2:2

我講有威脅的咪就係呢球羅,其實當時個龍的反應都已經半放棄,只係郁下身抬下手就算,點知 DCL 自己頂個彈地波彈正向門將度,唔入係正常喎,我覺得不全是運氣問題。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 11:41
niclas 發表於 2017-9-29 11:21
打和!失望啊!
肥安炒著!  RK還遠嗎?

係就係可能不遠,但我真係覺得係刻不容緩
作者: Everton_    時間: 2017-9-29 11:43
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 11:41

當前最重要真係炒左高文先 球員同球迷對佢失哂信心(學佢話齋球員無信心)
主場贏唔到同組最弱個隊 真係唔洗比面 可以即炒
作者: tongtong    時間: 2017-9-29 11:47
其實每次見到出場陣容有卡拉臣就好擔心, 真心想問一句高文難道荷蘭仔在球隊的作用比米拉lennon或besic更大, 為何一定要俾佢踢呀, 經常成事不足敗事有如, 荷蘭尼史踢咗咁多場對愛華頓有什麼貢獻,只要你講得出一樣幫到隊波我就無野好講, 如果唔係高文真是"用人唯親'
作者: Everton_    時間: 2017-9-29 11:52
tongtong 發表於 2017-9-29 11:47
其實每次見到出場陣容有卡拉臣就好擔心, 真心想問一句高文難道荷蘭仔在球隊的作用比米拉lennon或besic更大, ...

根本後備大把好野 你所講既米拉,LENNON仲有LOOKMAN係值得落場
偏偏放哂係後備 入替機會都無 死出自己同鄉荷蘭尼史
作者: wahton    時間: 2017-9-29 12:00
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 10:33
愛華頓主場迎戰塞浦路斯球隊阿波羅利馬素,在領前2︰1兼86分鐘多踢一人下,被對手憑死球追平2︰2,白白錯過 ...

佢又唔錯得哂既

開局開得咁差, 球員踢到冇信心唔出奇

但咩原因搞到隊波成績咁差, 球員冇哂信心呢, 佢好似忽略左
作者: 24cheung    時間: 2017-9-29 12:05
昨晚kenny表演都好失望,進攻無球像樣,仲諗住佢可上到位
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 12:12
24cheung 發表於 2017-9-29 12:05

skysport players rating:

Everton: Pickford (7), Kenny (6), Williams (5), Holgate (5), Baines (6), Gueye (6), Schneiderlin (6), Sandro (5), Davies (5), Sigurdsson (7), Rooney (7)

Subs: Vlasic (8), Calvert-Lewin (7), Klaasen (5)

呢個評分客觀好多,kenny 已經叫做不過不失,起碼我唔會用 poor performance 來形容 kenny,最後威廉斯和卡拉臣由季前熱身賽至今都咁垃圾的球員,點解重要出?唔夠人又做乜借走晒有潛質的青訓?
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 12:19
24cheung 發表於 2017-9-29 12:05

而係佢根本都唔敢點上
起碼相比一對中堅
佢同BAINES冇犯錯先
作者: Fuko~    時間: 2017-9-29 12:21
今場我唔覺得佢排錯陣,只係前鋒用錯人...死肥仔同ramirez的持球能力太低。一齊出一定出事。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 12:38
Fuko~ 發表於 2017-9-29 12:21
今場我唔覺得佢排錯陣,只係前鋒用錯人...死肥仔同ramirez的持球能力太低。一齊出一定出事。 ...

唔肯出翼已經好有問題,兩邊的推進和出波都較少,拉唔闊個攻勢。而且威廉斯,卡拉臣和拉美利斯暫時由熱身賽到今日都無場好波咁。
作者: 24cheung    時間: 2017-9-29 12:38
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 12:12
skysport players rating:

Everton: Pickford (7), Kenny (6), Williams (5), Holgate (5), Baines (6) ...

可能我对佢好有期望
作者: Fuko~    時間: 2017-9-29 12:43
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 12:38
唔肯出翼已經好有問題,兩邊的推進和出波都較少,拉唔闊個攻勢。而且威廉斯,卡拉臣和拉美利斯暫時由熱身 ...

其實都唔係第一場係禁啦,佢眼中唔用翼先係佢dream formation。仲執著出唔出翼堅冇意思,反而係唔用翼之下,呢次轉打4-3-1-2,用daives同將施古臣移入中路已經排岩左一半。

作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 12:43
James_Beatkit 發表於 2017-9-29 12:19
而係佢根本都唔敢點上
起碼相比一對中堅
佢同BAINES冇犯錯先

kenny仔專夾u23隊友 睇上場就知
作者: Arteta    時間: 2017-9-29 13:02
Fuko~ 發表於 2017-9-29 12:43
其實都唔係第一場係禁啦,佢眼中唔用翼先係佢dream formation。仲執著出唔出翼堅冇意思,反而係唔用翼之 ...

佢嘅dream formation 無場打得好,仲出卡拉臣就死得,打得最好的是新特蘭嗰埸同埋佢放棄三攻中之後的般利矛夫下半場,剛好全部都不是三攻中的dream formation
作者: wahton    時間: 2017-9-29 13:59
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w2l8RoQ2FuA[/youtube]
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 14:03
卡拉臣我唔覺呢兩場話好差
就係我之前講要放後佢一格再得佢自己上黎拉空走位
反而C9我真係好反對佢場場正選
作者: steven7    時間: 2017-9-29 14:04
唔好話和波唔收貨啦 主場失兩球都有排佢受
雖然第一球係威廉斯害佢既
作者: steven7    時間: 2017-9-29 14:07
歐霸失利 領隊帥位不保 以今季球隊個人質素又未至於會跌入聯賽降班區
咁既假設 冬季唔會買人>唔會買人>今季中下游收工
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 14:09
steven7 發表於 2017-9-29 14:04
唔好話和波唔收貨啦 主場失兩球都有排佢受
雖然第一球係威廉斯害佢既

威廉斯其實用心良苦,佢其實由開季至今係反文黨一員,表現差其實係佢想趕走朗奴高文的苦肉計
作者: steven7    時間: 2017-9-29 14:14
威廉斯買佢返嚟即食 英超經驗 同威廉士國家隊既領袖能力 宜家兩樣都冇
某評論員叫部分愛迷唔好短視 係咩說法?
作者: wahton    時間: 2017-9-30 13:54
其實上季買返黎一開始就冇乜好感

年紀大, 又貴, 粗枝大葉, 表現又唔穩

今季直情差上加差
作者: niclas    時間: 2017-9-30 14:26
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 11:41

星期天對般尼真系好重要啦!
作者: coyb    時間: 2017-9-30 15:07
只想講, 條仆X 唔識教波請自重, 立刻辭職!!!

上半場又係一路左右後傳, 你條契弟竟然話班球員唔識進攻 唔曉踢波????
ON99 當你隊波係地上最強呀?  你睇下你果同鄉卡拉柴先啦!!!  死都要出佢, 我係球員都屌一聲啦, 你放條廢柴出黎我地咪打少個囉... X頭!!!

真係火都黎。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2