香港愛華頓迷討論區

標題: 反朗奴高文集中區 [打印本頁]

作者: Fuko~    時間: 2017-9-26 21:07
標題: 反朗奴高文集中區
大家都反左成個幾兩個月,不如係呢度集中發洩下大家的不滿。始終唔同球迷有唔同諗法,有人認為隊波唔理邊個教,最緊要係球隊嬴波。
禁所以就唔多鍾意大家日日都反領隊,睇場波都禁多負能量。希望大家係度發洩完同理性討論完,唔駛禁勞氣。
我都算係比較早D就認為朗奴高文唔掂的球迷,都歸納左幾點佢唔掂的原因:

1. 戰術唔明確,五時花六時變。
呢點係我認為佢目前為止最失敗的地方。球員都係人,佢地踢左十幾廿年,有D仲踢左成30年,佢地對自己的踢法同位置感已經有慣性。
你叫佢地場場都踢唔同位置,場場的工作都唔一樣,美斯去踢都唔會踢得好啦? 更何況我地隊波禁樣俾你大換血,球員之間冇密契去互補之下,呢個缺點就更加明顯。
站係WALSH買賣球員角度睇,你要一個球員識得踢哂禁多個位又要做唔同工作,其實好局限佢買一個球員。
我接受同歡迎你PLAN A、B、C,頂盡去到D。但你睇番RK的排陣係可以去到K...甚至Z。隊波睇落去就會完全冇風格可言。
若果RK以為自己係戰術大師,當正自己打緊機,場場都唔同都冇問題。我會覺得呢種諗法實在太冇人情味...球員唔係AI更加唔係機器。

2. 過於被動的打法
雖然佢戰術唔多明確,班球員亦都鳩下鳩下,但有樣野都唔難睇得出就係佢將防線SET得太後。
若果將以往我地的領隊打法分屬性,馬天尼斯會係主動進攻,莫耶斯係主動防守,而RK就係被動防守。
呢種被動防守,就係想將隊波D人塞係中間,減少空位俾對方起腳,從而令隊波失少D波。
隊波本身班底就唔多夠快,長傳又唔係特別準過人,更何況大家都未夾慣,俾你禁樣守得著,去打反擊,前面根本冇人拎到你個波。
更何況你買番黎D人一D都唔快...都有GE,保拿斯同高文LO,但呢兩個本身就已經長傷,而且好可能上唔番高峰,俾左成個夏天你都好諗下點搞啦。
如果你認為隊波唔需要打快的話,我可以講呢個諗法真係夠你降班。英超最大特色就係體力同快,你夠膽係呢個環境打慢,呢個想法相當之愚昧。
大家都係守ga la。點解老莫仲好睇過你,係因為人地係由中場已經迫搶俾左右,去斬入禁區頂。
而RK係搶到波就搵唔到人傳,傳多兩下等隊友上前,對手已經回好防。
點解上季冇呢個問題? 因為巴克利同埋盧卡古都唔多鍾意回防,加埋呢兩條友單對單同護球能力強咪冇事LO。

3. 率直的行事
呢個唔係完全踩低佢。有D時候呢種處事作風會對某D1516的球員有作用。之但係你作為領隊有D野根本唔應該禁正面去公開回應。
好似之前買施古臣同埋買前鋒,你搞到全世界都知你買人。你叫WALSH佢地點壓價呢??
又好似巴克利同尼亞斯,你公開講唔續約唔用,你點知巴克利唔會回心轉意又點知尼亞斯唔會進步呢?
搞到尼亞斯件事禁尷尬,完全係因為你唔識得凡事留一線,日後好相處。
世事難料,他日你轉去第二間球會,遇到昨日你唔認同的球員做左主力,唔通你又要賣左佢?
做領隊做到佢禁,條路一定唔會好行,球圈其實唔多大GA咋。

PS: 轉會操作問題唔多講,口都臭啦。

去到尾,我想講清楚,幾反RK都好,佢都唔會下場就俾人炒。之但係,佢都唔會教得長,你睇到BILL叔叔上幾場睇波個樣都知咩事。
為防佢最後一年玩野,正常球會都會同最後一年約的領隊解約。事關佢好可能冇第三年...因為佢根本帶唔到我地上更高層次。
呢種被動防守唔單止唔好睇,對著強隊幾乎可以話係必輸完敗...更何況你搞到隊波形象禁差又冇哂HEART。
錢用完又買埋哂同一位置...俾你教埋季尾算俾面你,而且RK衰極都唔會降班,又可以俾我地有更多時間搵下任。

作者: wahton    時間: 2017-9-27 17:47
佢D衰野講到口臭, 長話短說:

成隊波冇隊型, 攻唔得守又唔得, 都唔知佢打咩戰術

管理球隊過於鐵腕, 淨係顧住大換血肅清前朝球員, 對球員冇基本尊重, 你交到成績都由自可, 交唔到仲有邊個球員撐你

買賣球員冇眼光, 倒錢落海, 威廉士, 舒尼達連同保拿斯呢D咁既貨色, 加埋超過50M, 除左痴鳩線我搵唔到第二個形容詞

佢之前評價盧卡古呢句"His potential is greater and higher than Everton as a final destination.", 完全不放自己隊波在眼內, 令人非常反感
作者: barker    時間: 2017-9-27 17:58
wahton 發表於 2017-9-27 17:47
佢D衰野講到口臭, 長話短說:

成隊波冇隊型, 攻唔得守又唔得, 都唔知佢打咩戰術

Gueye 係朗奴高文簽番嚟
作者: edwint    時間: 2017-9-27 21:06
barker 發表於 2017-9-27 17:58

BARKER兄你入錯區喎
作者: edwint    時間: 2017-9-27 21:09
用甘多錢汁隊中下游球隊番黎,小第我真係五體投地~佩服佩服, 我可以話佢係歷界最差既領隊, 完
作者: evertonfan1986    時間: 2017-9-27 22:38

Gueye 係 Walsh 簽番來, 唔係高文
LOOKMAN 都係
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-27 23:05

我一直都反朗奴高文架啦,反高文的原因基本上大家都講得7788。

我覺得一間球會對球員要尊重,這是我喜歡愛華頓的原因之一,朗奴高文係反傳統,對球員毫無一份應有的尊重,令我非常反感。

我覺得佢駛錢太多,最慘係買埋d水水地的球員,我地球會唔係乜野有錢球會,就算新班主係英超各個班主來講亦未算頂級富豪,班主也只是免息借錢比球會還債,無話過唔使還架,RK 絕對係洗腳唔抹腳的領隊。

排陣大家都講到口臭,我都唔知佢點做領隊,好多問題個個資深球迷都睇得出,但RK 係唔會理,我唔認為佢心目中個陣適合我地。而且用人唯親,用人唔係睇表現狀態,這只會造成球員的反感。

最後,我心目中理想的領隊要肯用青訓球員,而唔係將所有青訓借走就算。

我同意朗奴高文係近10年愛隊最差的領隊。
作者: Arteta    時間: 2017-9-27 23:26
水魚都算,最失敗是踼了十場,明知係水貨仲要派上場,反而更有實力的青訓球員又唔俾機會
作者: nsno    時間: 2017-9-28 00:10
師兄講晒小弟想講嘅嘢
我嚟呢道係諗住睇Barker兄的
作者: evertonian95    時間: 2017-9-28 10:10
Forever_Fan 發表於 2017-9-27 23:05
我一直都反朗奴高文架啦,反高文的原因基本上大家都講得7788。

我覺得一間球會對球員要尊重,這是我喜歡愛 ...

"近10年愛隊最差的領隊"
莫師都教咗十年啦
我心中只有莫師
作者: wahton    時間: 2017-9-28 18:24

我之前都有講, 佢任內有好既收購例如古耶同米高堅尼

但未如理想既收購多得多LO
作者: fishmoson    時間: 2017-9-28 21:01
俾佢教左年幾 都仲未有隊形
佢真係要檢討一下
作者: barker    時間: 2017-9-28 22:03
網台足球節目 ( 足錯用臣 ) 主持 Jason 大力反對愛華頓而家炒朗奴高文, 他話香港有的愛迷太短視喇 , 他話叫的盲返睇多的波 , 咪成日睇數字 , 五場波內由連敗唔識入波到連勝打番出隊型當今有幾多個做得到
作者: Fuko~    時間: 2017-9-28 22:10
barker 發表於 2017-9-28 22:03
網台足球節目 ( 足錯用臣 ) 主持 Jason 大力反對愛華頓而家炒朗奴高文, 他話香港有的愛迷太短視喇 , 他話叫 ...

jason其實係barker你???我地短視??睇左佢年幾都仲話短視???
我真係想問到上場為止邊忽叫有隊型???
從來呢度冇人睇過數字,係睇班波上場踢成點,一直都話唔介意你輸,但輸唔係禁樣輸。
你叫pk jason上黎以事論事再廢up la!
作者: barker    時間: 2017-9-28 22:15
Fuko~ 發表於 2017-9-28 22:10
jason其實係barker你???我地短視??睇左佢年幾都仲話短視???
我真係想問到上場為止邊忽叫有隊型???
從來呢 ...

他有在他節目上兩集已講過此問題 , 我有睇架
作者: 24cheung    時間: 2017-9-28 22:20
拜仁剛炒左肥安,叫肥安嚟就好喇
作者: nsno    時間: 2017-9-28 22:32
網台足球節目 ( 足錯用臣 ) 主持 Jason 大力反對愛華頓而家炒朗奴高文, 他話香港有的愛迷太短視喇 , 他話叫 ...

隊型?邊撚道型呀?⋯⋯睇過?
作者: barker    時間: 2017-9-28 22:37
nsno 發表於 2017-9-28 22:32
隊型?邊撚道型呀?⋯⋯睇過?

他話好歡迎我地愛迷去他 Facebook 足錯用臣專頁同他理性討論
作者: wahton    時間: 2017-9-28 22:43
其實由佢講得出「打番出隊型」呢幾粒字

討論已經完結

無需再費神理會

作者: edwint    時間: 2017-9-28 22:48
識波既睇左幾場已經知道問題係邊~講到晒氣~你對D2打6就得,對強隊,見晒真章啦~BARKER兄吾好再獻醜啦~
作者: barker    時間: 2017-9-28 22:52
edwint 發表於 2017-9-28 22:48
識波既睇左幾場已經知道問題係邊~講到晒氣~你對D2打6就得,對強隊,見晒真章啦~BARKER兄吾好再獻醜啦~ ...

都話係足錯用臣主持 jason 講 , 唔係我講 , 請不要對號入座
作者: edwint    時間: 2017-9-28 22:57
你引用佢所講迷即係支持佢觀點LAW~甘你想點呀~你同RK排陣甘甘難捉摸既
作者: barker    時間: 2017-9-28 22:59
edwint 發表於 2017-9-28 22:57
你引用佢所講迷即係支持佢觀點LAW~甘你想點呀~你同RK排陣甘甘難捉摸既

我只係對他睇今季愛華頓的觀點一半支持
作者: Fuko~    時間: 2017-9-28 23:02
barker 發表於 2017-9-28 22:59
我只係對他睇今季愛華頓的觀點一半支持

禁其實BARKER你究竟想點?
作者: barker    時間: 2017-9-28 23:13
Fuko~ 發表於 2017-9-28 23:02
禁其實BARKER你究竟想點?

我覺得大家要理性討論 , 朗奴高文功過大家心中有數 , 咪去到聖誕後到時球隊成績先再定奪 , 如果到時仲係咁差Moshiri 肯定會做野喇 , 相反到時成績大躍進咪等到今季完先算 , 我都希望朗奴高文在陣式舗排上有改進
作者: steven7    時間: 2017-9-29 00:03
唔想幫垃圾台兄呃VIEW數 , 有冇人講佢「足錯」有咩觀點?

作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 00:43
evertonian95 發表於 2017-9-28 10:10
"近10年愛隊最差的領隊"
莫師都教咗十年啦
我心中只有莫師

同道中人,老莫係我心中第一人選
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 00:51

呢個乜鬼 jason 係咪愛迷來架? 佢識唔識波架? 佢睇左愛隊幾年? 我點都睇唔到朗奴高文有乜進步,排陣又係錯哂,卡拉臣又係照出,兩翼又係唔出邊鋒,中間又係塞車,叫佢上來論一論,同我呢d老波骨過兩招睇下佢呢d迷文黨點拆
作者: barker    時間: 2017-9-29 00:56
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 00:51
呢個乜鬼 jason 係咪愛迷來架? 佢識唔識波架? 佢睇左愛隊幾年? 我點都睇唔到朗奴高文有乜進步,排陣又係 ...

你可以去他 Facebook jason yick 或足錯用臣專頁留言俾佢 , 他一定會回覆你的
作者: Everton_    時間: 2017-9-29 05:38
JASON今次真係捉錯用神了
朗奴高文歐霸主場又比隊三.四線聯賽逼和
唔講咁多 barker jason 高文ho ball
作者: leonkit    時間: 2017-9-29 09:18
人腳.. 係部份位置差小小可能唔關佢事
但係戰術用人佢責無旁貸
咁多邊路球員都唔出
搞到D波塞死哂
2閘拎到波 基本上無人幫 傳番後
行軍極慢 慢一拍咁
佢應該過唔到聖誕
作者: leonkit    時間: 2017-9-29 09:24
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 00:43
同道中人,老莫係我心中第一人選

雖然好大程度 老莫帶我入黎呢到 我都OK欣賞佢
但我覺得而家已經過左個最佳時間
隊波而家D人腳..(加上前2個領隊哲學) 都番唔到轉頭..

作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 10:21
barker 發表於 2017-9-28 23:13
我覺得大家要理性討論 , 朗奴高文功過大家心中有數 , 咪去到聖誕後到時球隊成績先再定奪 , 如果到時仲係 ...

睇到聖誕?睇到中秋我都嫌長丫,睇到聖誕要護級的時候真係要搵大sam打救,花左150m買人的我地情何以堪,唔好同我講對住下游球隊有運行,我地依家就係下游球隊,重有對住隊只有百萬人口島國的3線聯賽球隊都贏唔到,你指望對住其他英超球隊有得贏?撤換領隊刻不容緩
作者: witzz    時間: 2017-9-29 10:48
高文話球員無信心,踼到驚.點解會咁,因為你排陣不當,戰術混亂.我唔明你點解仲好意思留係到.
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 10:51
一路未有時候怒屌呢條茂利

1.排陣失當
上季仲可以靠盧卡古同巴克利個人突破去做攻勢分擔中後場壓力,等前邊放心去做而且卡古交到一定入波量。但今季開季踢左咁多場,明知中間塞人仲要擺最慢嘅球員落去,仲要好似攞正牌試陣咁款,試足幾場場場冇攻勢先轉陣。而且今季已經一再臨場神級調動致失分,對曼城換入冇態施格臣打翼,對曼聯突然抽起有威脅嘅戴維斯。

2.知己知彼
一個好領隊應該清楚自己隊內球員強項同弱項去叫佢做個樣野。叫條魚跑步叫隻馬游水就死得啦。明知威廉斯,積基卡同堅尼唔係用波嘅中堅,你打3中堅即係明玩佢地,仲有兩閘一邊拜恩斯一邊賀基治一個老一個出撃力弱出呢個陣死梗都照出幾次。

3.用人唯親
自己契仔不論狀態與否一定有得踢,舒拉達連今季冇一場打得好就打足,又試過為左令卡華利雲有得踢寧願一再擺佢係邊位踢,相反有表現嘅比錫噚晚後備都冇,卡拉臣更加係一再入替打得好嘅戴維斯。如果唔係冇波入,尼亞斯會有機會上陣咩?你睇米拉拿斯就知。

4.性格狂妄自大
一開始黎到就清走舊人,尼亞斯冇locker冇號碼冇通知,奧士文希拔不獲續約冇通知,破壞球會一直經營傳統,另外上季仲睇死尼亞斯實力只可踢u23,今季就為保飯碗焗用佢,人地默默耕耘入波個死人樣黑到鑊屎一樣,繼而先改口話佢有前途。

5.買賣失敗
雖然搵人係Walsh責任,但搵咩類型咩位置就係你做指示,買幾個相同位置球員,冇去認真考慮球隊真正需要咩人。左閘借走哂又冇新血,要拜恩斯場場踢足,借走有潛質球員,完全唔比機會青訓,扼殺佢地吸收經驗機會。

球隊已經好耐冇試過球迷主場提早離場
熱刺比賽80分鐘已見虛席
噚晚比賽有師兄報導比對面追和2-2後又有球迷離場
以前我地未到最後都唔放棄
依家係球迷連希望都冇埋

作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 11:22
James_Beatkit 發表於 2017-9-29 10:51
一路未有時候怒屌呢條茂利

1.排陣失當

以前真係未見過有人提早離場
另外, nissile入波後, kc同duncan fergenson个反應真係—个天—个地...人地真係好有heart跳來跳去...
作者: Carlson    時間: 2017-9-29 11:33
迷鳩文既肯醒未
作者: Everton_    時間: 2017-9-29 11:40
幾時先可以炒佢 而家有唔少名帥都可以上任 安76雖然教拜仁教得好差 不過我唔介意搵佢返黎
至少唔洗再見到鳩文
作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 11:43
Everton_ 發表於 2017-9-29 11:40
幾時先可以炒佢 而家有唔少名帥都可以上任 安76雖然教拜仁教得好差 不過我唔介意搵佢返黎
至少唔洗再見到 ...

唔得, 佢都係holland人
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 11:47
evertonian95 發表於 2017-9-29 11:43
唔得, 佢都係holland人

安察洛提喎師兄.....意大利人來架
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 11:55
Everton_ 發表於 2017-9-29 11:40
至少唔洗再見到 ...

搵到安察洛提我都唔介意,呢位算係世界有數的名帥,我對少帥無信心,尤其以隊波咁嚴峻的環境,一個老路縱橫經驗豐富的教頭好重要,用佢的經驗一針見血咁發現問題,然後針對問題去解決,老帥的可愛之處就在這裡,更能俾到球員信心,除老莫外,安察洛提係我的另一個十分favour 的選擇。
作者: Fuko~    時間: 2017-9-29 12:19
安帥如果做看守領隊,我好歡迎。但以佢執教風格,個人對佢有d保留。始終覺得尼斯主帥先係最佳人選。
作者: steven7    時間: 2017-9-29 13:57
安帥冇嘜可能了 你地睇下佢份CV近年教過咩隊
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 14:06
steven7 發表於 2017-9-29 13:57
安帥冇嘜可能了 你地睇下佢份CV近年教過咩隊

呢點我明白,佢不愁下家,豪門御用教頭,但係不妨礙我欣賞佢做愛隊教頭,來唔來係另一回事
作者: barker    時間: 2017-9-29 14:35
杜曹 ?
作者: reedlo16    時間: 2017-9-29 14:58
evertonian95 發表於 2017-9-29 11:22
以前真係未見過有人提早離場
另外, nissile入波後, kc同duncan fergenson个反應真係—个天—个地...人 ...

其實我覺得BIGDUNC激動反應. 或者係刻意俾高文睇。"妖你, 叫你一早轉人啦!睇到未呀,蒙丙。"
作者: reedlo16    時間: 2017-9-29 14:59
搵返老莫回來頂住半季或一季,拍住BIGDUNC安斯,至少應能有穩定的表現,有返傳統愛華頓的神緒、拼勁。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 15:10
barker 發表於 2017-9-29 14:35
杜曹 ?

講過佢一樣係無料到,佢教多蒙特比人詬病的地方同朗奴高文好接近,兩個都係同類人,搵佢返來唔會有改變
作者: evertonian95    時間: 2017-9-29 15:26
reedlo16 發表於 2017-9-29 14:58
其實我覺得BIGDUNC激動反應. 或者係刻意俾高文睇。"妖你, 叫你一早轉人啦!睇到未呀,蒙丙。" ...

bigdunc真係激動到成个弹起, 重連弹幾吓, 佢真情流露

作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 15:58
reedlo16 發表於 2017-9-29 14:59
搵返老莫回來頂住半季或一季,拍住BIGDUNC安斯,至少應能有穩定的表現,有返傳統愛華頓的神緒、拼勁。 ...

其實安察洛提的機會好渺茫,我都幾希望搵返老莫回來,然後提升安斯禾夫做佢副手為將來接班做準備。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 16:33
我都係覺得比Rhino試坐半季
以呢班波底邊個教都唔洗擔心會降班
有成績就下季坐正
冇就暑假再搵

我係支持少帥多過老帥
除非你份cv好靚

作者: leonkit    時間: 2017-9-29 17:39
James_Beatkit 發表於 2017-9-29 16:33
我都係覺得比Rhino試坐半季
以呢班波底邊個教都唔洗擔心會降班
有成績就下季坐正

反koeman 有埋banner 好PRO

作者: barker    時間: 2017-9-29 17:45
leonkit 發表於 2017-9-29 17:39
反koeman 有埋banner 好PRO

jason 兄話朗奴高文套戰術係沿於西班牙贏世界盃同巴塞
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-9-29 18:06
barker 發表於 2017-9-29 17:45

我就真係未見過 Puyol, Pique 成日回傳俾 Casillas 大腳踢上前嘞

結果 : 呢個 jason 都係鳩 up 同 on 9,

呢家呢一刻仍然撑高文,一係唔識波,一係真心膠
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-29 18:11

重有就係西班牙球員同英超球員根本就係2回事,自己執乜野牌係手就要懂得因應自己的牌面去適應,去變通,RK做唔到,只係識一本通書睇到老注定失敗。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-9-29 18:22

叫佢收皮啦
控球?有咩
自己走位?有咩

唔好再幫D 3仔底宣傳啦
作者: Fuko~    時間: 2017-9-29 19:07
西班牙踢法點睇都係馬仔個陣最似啦下話?佢其實同我地身處唔同時空?
作者: reedlo16    時間: 2017-9-29 20:45
http://www.thesackrace.com/next-premier-league-manager-to-leave

有賭博網站已把朗奴高文被炒與比歷同列為大熱門了。
作者: Fuko~    時間: 2017-9-29 22:03
jason話想請愛迷去辯論
明明佢自己節入面都插RK話佢好同時出朗尼同埋卡拉臣。
然後佢又識講一對中堅唔可以好像巴塞禁用波...明明班人踢唔到巴塞個隻波你都仲夠膽禁踢。
明明叫班球員禁踢的就係RK...同RK一樣都將責任推係球員。你地班球員打唔到巴塞個隻係你地唔岩!
又唔諗下明知打唔到都仲叫班人禁踢,又應該係邊個問題?
作者: barker    時間: 2017-9-29 23:26
Fuko~ 發表於 2017-9-29 22:03
jason話想請愛迷去辯論
明明佢自己節入面都插RK話佢好同時出朗尼同埋卡拉臣。
然後佢又識講一對中堅 ...

Fuko 兄有無興趣 ?
作者: edwint    時間: 2017-9-29 23:59
人無恥便無敵~
作者: ginger    時間: 2017-9-30 07:24
依兩季真係慘不忍賭,上季基本上都係9踢靠lukaku衝同入波,今年連中鋒都唔補給,再咁落去真係等護級,經常將3個10號球員放埋一齊,又慢又打唔到壓逼(等如三個唔識傳波的列基美)。搞到klassen踢到唔知自己位置冇晒信心(未判斷到是否水貨,在ajax cv幾靚),更衣室又搞唔掂,barkely同rooney冇掩雞籠咁,朗尼必出,barkely冇心踢又賣唔去。

以駛左150買人黎講要靠niasse做救世主真係笑話,講真上年睇hulk niasse真係普通料,但竟然係而家全隊唯一正前鋒,今季真係睇到好忟好失望
作者: witzz    時間: 2017-9-30 08:37
人地熱狗同水晶宮想一月想簽lookman,我諗lookman自己都好想走,跟住條pk根本無運行
作者: evertonian95    時間: 2017-9-30 09:37
Forever_Fan 發表於 2017-9-29 11:47
安察洛提喎師兄.....意大利人來架

嘻嘻, 記错

作者: Arteta    時間: 2017-9-30 09:58
witzz 發表於 2017-9-30 08:37
人地熱狗同水晶宮想一月想簽lookman,我諗lookman自己都好想走,跟住條pk根本無運行 ...

如果RK 今季走,BarKley, lookman, 米拉都有機留低,愛華頓先有運行,如果RK 上季就走,Lukaku 迪路都可能續約,RK 請盡快走!
作者: barker    時間: 2017-9-30 11:39
朗奴高文昨晚在 press-conference 講 no crisis talk to EVERTON , 帥位仍然穩陣
作者: Forever_Fan    時間: 2017-9-30 11:47
Arteta 發表於 2017-9-30 09:58
如果RK 今季走,BarKley, lookman, 米拉都有機留低,愛華頓先有運行,如果RK 上季就走,Lukaku 迪路都可 ...

般尼送佢上路啦,再輸一場,唔好話董事會,球迷都會叫佢上路
作者: barker    時間: 2017-9-30 17:28
Forever_Fan 發表於 2017-9-30 11:47
般尼送佢上路啦,再輸一場,唔好話董事會,球迷都會叫佢上路

www.joe.uk/sport/everton-fans-wa ... -replace-him-143397
作者: witzz    時間: 2017-9-30 23:58
West ham同Stoke今晚都贏,愛記跌落16位,希望般尼聽晚送個PK一程,成為英超第一個被炒領隊。
作者: Fuko~    時間: 2017-10-1 00:10
witzz 發表於 2017-9-30 23:58
West ham同Stoke今晚都贏,愛記跌落16位,希望般尼聽晚送個PK一程,成為英超第一個被炒領隊。 ...

炒左法蘭迪保亞...應該要做第二個先係!
作者: witzz    時間: 2017-10-1 00:25
係喎,唔記得左PK個同鄉
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-1 00:48
witzz 發表於 2017-9-30 23:58
West ham同Stoke今晚都贏,愛記跌落16位,希望般尼聽晚送個PK一程,成為英超第一個被炒領隊。 ...

堅尼心諗般尼依家排第8,愛華頓排16,足足差一倍,今次上錯朗奴高文的賊船添
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-1 01:00
打完般尼就係國際賽,有2星期break,其實打完般尼炒RK係最好時機,有2星期比新領隊或看守領隊調整成隊波
作者: barker    時間: 2017-10-1 12:22
Forever_Fan 發表於 2017-10-1 01:00
打完般尼就係國際賽,有2星期break,其實打完般尼炒RK係最好時機,有2星期比新領隊或看守領隊調整成隊波 ...

今日 daily express 已講左喇
作者: ginger    時間: 2017-10-1 22:06
睇上半場表現般尼應該送到koeman上路,仲係完全冇form
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-10-2 05:22
高文個傻仔想玩佢自己個套戰術你都攪掂條防線先呀!你赢唔到都唔好輸甘你咪仲有時間去睇下可以点玩囉!死要出啲成日派膠既球員,派得幾次個球员自己都無信心啦,可能拖肥都安穩左十幾年啦,高文想比返啲激情我哋,所以又想執導一套勝利大逃亡给我哋的球迷去緊張一下!我估計係forum裏面都有好多兄弟無感受過嗰種刺激!
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 09:38
八十年代的愛迷 發表於 2017-10-2 05:22
高文個傻仔想玩佢自己個套戰術你都攪掂條防線先呀!你赢唔到都唔好輸甘你咪仲有時間去睇下可以点玩囉!死要出 ...

我95年捧愛華頓,年輕的球迷應該無感受過,我地呢d老少少的球迷就有感受過,係老莫來教我隊之前,差唔多季季護級,年年玩心跳,所以對我來講,老莫就係一個好教頭,同樣無錢,其他人教季季護級,老莫教,季季可以挑戰歐洲賽
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 09:57
朗奴高文被炒賠率晉升第一位:

skysbet - 2/5

超熱,比歷重有3倍的時候,朗奴高文1倍都無
作者: barker    時間: 2017-10-2 10:51
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 09:57
朗奴高文被炒賠率晉升第一位:

skysbet - 2/5

你望到喇
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 11:06
barker 發表於 2017-10-2 10:51
你望到喇

佢自己攞來的,與人無尤
作者: witzz    時間: 2017-10-2 11:31
一齊都係睇成績 如果老馬要執包袱,RK點解仲留得低?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 11:44

Everton's major shareholder Farhad Moshiri has given underfire manager Ronald Koeman his support after Burnley's 1-0 victory at Goodison Park on Sunday

"We're in a bad moment - but these are early days and Koeman has my total support," .

頂,睇來重未炒得

作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 11:49
witzz 發表於 2017-10-2 11:31
一齊都係睇成績 如果老馬要執包袱,RK點解仲留得低?

因為馬仔唔係Moshiri搵返來的,而朗奴高文係Moshiri堅持高薪挖角返來的,炒佢即係承認自己錯了,完!
作者: barker    時間: 2017-10-2 11:54
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 11:49
因為馬仔唔係Moshiri搵返來的,而朗奴高文係Moshiri堅持高薪挖角返來的,炒佢即係承認自己錯了,完! ...

Moshiri 係百分百撐朗奴高文 , 你應該叫埋 Moshiri 落台先啱
作者: witzz    時間: 2017-10-2 12:08
我覺得係俾面RK先公開講話繼續撐佢,暗中應該搵緊合適人選,搵到咪大家解除合約,好黎好去。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 12:18
barker 發表於 2017-10-2 11:54
Moshiri 係百分百撐朗奴高文 , 你應該叫埋 Moshiri 落台先啱

要護級我地重要贏11場才有40分達到護級標準,如果打到3分1的場次才炒,恐怕護級有一定難度。

重有你究竟支持炒定唔炒RK,有時又話炒,有時又唔炒,究竟你係想點?
作者: barker    時間: 2017-10-2 12:27
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 12:18
要護級我地重要贏11場才有40分達到護級標準,如果打到3分1的場次才炒,恐怕護級有一定難度。

重有你究竟 ...

決定權在 Moshiri , 他是可以不理我地球迷強烈反對仍然力撐朗奴高文架
作者: Fuko~    時間: 2017-10-2 12:44
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 11:44
Everton's major shareholder Farhad Moshiri has given underfire manager Ronald Koeman his support aft ...

講得呢句,其實個頭近先係。我就未見過講得呢句個隊波的領隊坐得到季尾啦。呢句頂多話你知呢個國際賽期唔炒著。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 12:52
Fuko~ 發表於 2017-10-2 12:44
講得呢句,其實個頭近先係。我就未見過講得呢句個隊波的領隊坐得到季尾啦。呢句頂多話你知呢個國際賽期唔 ...

國際賽期炒係最理想的
作者: Fuko~    時間: 2017-10-2 13:03
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 12:52
國際賽期炒係最理想的

好明顯隊波係班主眼中未去到護級隊...
加埋佢都未為下任領隊人選有心水。
你都知外國人諗野慢一拍,輸多兩三場,歐霸出埋局就真係差不多。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-10-2 13:11
Fuko~ 發表於 2017-10-2 13:03
好明顯隊波係班主眼中未去到護級隊...
加埋佢都未為下任領隊人選有心水。
你都知外國人諗野慢一拍,輸多 ...

歐霸出緊局啦,最弱嗰隊都輸,根本唔存在晉級的希望,如果係咪都炒,早炒好過遲炒,最多搵安斯禾夫做看守領隊先,睇幾場再決定坐唔坐正
作者: Fuko~    時間: 2017-10-2 13:58
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 13:11
歐霸出緊局啦,最弱嗰隊都輸,根本唔存在晉級的希望,如果係咪都炒,早炒好過遲炒,最多搵安斯禾夫做看守 ...

唔水浸眼眉,佢地點會做野?
家下都知佢倒數緊,我地球迷唯有俾d耐性等下lo
作者: nsno    時間: 2017-10-2 14:55
barker 發表於 2017-10-2 12:27
決定權在 Moshiri , 他是可以不理我地球迷強烈反對仍然力撐朗奴高文架

宜家問你自己立場呀
自己立場都冇,搖擺不定
自己立場關決定權喺Moshiri乜事呀?
作者: edwint    時間: 2017-10-2 15:35
吾洗同佢講~講都晒氣~做人一D立場都冇~
失敗~你一路撐我都對你有幾分尊重,你擺成甘,可以無視了
作者: Arteta    時間: 2017-10-2 16:14
已經開始傳新領隊人選了http://www.hitc.com/en-gb/2017/10/02/report-everton-make-contact-with-walter-mazzarri/
作者: witzz    時間: 2017-10-2 16:22
上季屈福特教頭。有無師兄知佢咩料?戰術咩風格?
作者: barker    時間: 2017-10-2 16:25
witzz 發表於 2017-10-2 16:22
上季屈福特教頭。有無師兄知佢咩料?戰術咩風格?

馬沙利咪攪 , 我對他印像麻麻
作者: barker    時間: 2017-10-2 16:28
sky bet : 安察洛堤變左接手 EVERTON 大熱門 6/1
作者: nsno    時間: 2017-10-2 16:32
Forever_Fan 發表於 2017-10-2 11:49
因為馬仔唔係Moshiri搵返來的,而朗奴高文係Moshiri堅持高薪挖角返來的,炒佢即係承認自己錯了,完! ...

咁又唔好咁講,Moshiri生意人,識諗嘅⋯⋯
作者: Fuko~    時間: 2017-10-2 16:42

家下榜上有名個D都麻麻地JE...

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2