香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-2018球季 英超#3 作客對車路士 (27/8/2017 8:30 pm) [打印本頁]

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 10:31
標題: 2017-2018球季 英超#3 作客對車路士 (27/8/2017 8:30 pm)

無人開post,今次我來。

作客車仔,全隊連續作戰疲於奔命,傷兵滿營,sandro,卡拉臣,麥卡菲和其他長期病患,gana早前也有小傷可能影響表現甚至有可能臨時唔打得,舒拉停賽,比錫事假,真係和都收貨。

Pickford
Holgate   Keane   Jagielka   Baines
               Gana    Davies
   Rooney   Sigurdsson    Mirallas
                      DCL

最後會唔會咁排?真係傷兵滿營丫.........好似唔夠人咁。

作者: nsno    時間: 2017-8-27 12:46
真係多得上次個球證唔少
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-27 14:44
疲兵作戰,輸少當贏,1:0 輸
作者: steven7    時間: 2017-8-27 17:44
如果米拉唔出得, 呢場HOLGATE+馬天拿兩隻閘一齊守阿朗素都唔出奇

作者: 賴殊福特    時間: 2017-8-27 18:16
和波都收貨
作者: barker    時間: 2017-8-27 18:23
i'm think 1-1
作者: wahton    時間: 2017-8-27 18:47
i am think everton win 1:0
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 18:58
steven7 發表於 2017-8-27 17:44
如果米拉唔出得, 呢場HOLGATE+馬天拿兩隻閘一齊守阿朗素都唔出奇

如果連米拉都賣走,唔好話我衰,我寧願愛隊今季成績有限,炒鬼左朗奴高文,呢條友執教真係好有問題,係都要炒晒d舊人,出人又唔睇表現和位置,來左一年就搞到換過全隊咁濟,唔要米拉的話上年就咪鬼續佢約啦。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 19:02
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 18:58
如果連米拉都賣走,唔好話我衰,我寧願愛隊今季成績有限,炒鬼左朗奴高文,呢條友執教真係好有問題,係都 ...

Kevin Mirallas wants to win a trophy with Everton after signing a new three-year contract.

The Belgium forward is nearing the end of his fifth season with the Toffees, having signed from Greek side Olympiacos in August 2012, and he has made 171 appearances and scored 39 goals.

However, it is silverware the 29-year-old craves and after committing his future to the club he hopes he can achieve that over the course of his new deal.

"This contract is very important for me and my family. I am very happy here -- this is the best club for me," he said on the club's official website. "I've been here five years and it's very important for me to win a trophy here.

"I've said before that my dream is to win at least one trophy with Everton and I firmly believe we are heading in the right direction.

"We have an amazing manager, an amazing team, and amazing fans."

明明5月續約,個陣大家關係仲禁好,根本唔可能走...
作者: barker    時間: 2017-8-27 19:04
Fuko~ 發表於 2017-8-27 19:02
Kevin Mirallas wants to win a trophy with Everton after signing a new three-year contract.

The Be ...

不如你地整個反朗奴高文大聯盟喇
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:31
米拉連後備都無份
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:33
比錫有份做後備
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:33
Everton XI: Pickford, Baines, Jagielka (c), Williams, Keane, Holgate, Davies, Gana, Sigurdsson, Rooney, Sandro.
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:38
TEAM NEWS!  Everton XI: Pickford, Baines, Jagielka (c), Ashley Williams, Michael Keane, Holgate, Davies, Idrissa Gana Gueye, Sigurdsson, Wayne Rooney, Sandro.  Subs: Stekelenburg, Aaron Lennon, Martina, Muhamed Mo Bešić, Calvert-Lewin, Lookman, Kenny.   Chelsea Football Club XI: Courtois, Rudiger, Alonso, Fabregas, Kante, Morata, Pedro, Moses, Willian, Azpilicueta, Luiz.  Subs: Caballero, Bakayoko, Kenedy, Musonda, Batshuayi, Christensen, Tomori.
作者: nsno    時間: 2017-8-27 19:45
竟然唔出鴨仔,真係估佢唔到
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:49
傳聞米拉係外借 唔係咁on 9 呀,本身已經唔夠翼仲外借比人?
作者: witzz    時間: 2017-8-27 19:52
米拉見唔對路,自己都想走啦。話晒今年世界盃年
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 19:57
剩返4 日時間去買人 而家要買前鋒加翼啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 20:01
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 19:49
傳聞米拉係外借 唔係咁on 9 呀,本身已經唔夠翼仲外借比人?

RK乜野做唔出,佢用無鋒陣唔要翼都得
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 20:03
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 19:57
剩返4 日時間去買人 而家要買前鋒加翼啦

買乜翼丫,RK唔用翼架,搵DCL打翼咪得羅,痴線
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 20:05
witzz 發表於 2017-8-27 19:52
米拉見唔對路,自己都想走啦。話晒今年世界盃年

舊年續約就係等可以賣貴d,今年都唔肯出佢,明顯季前已經同佢講叫佢搵後路。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 20:12
Fuko~ 發表於 2017-8-27 19:02

The Be ...

咁都可以破裂嘅
一定有原因
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 20:12
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 20:05
舊年續約就係等可以賣貴d,今年都唔肯出佢,明顯季前已經同佢講叫佢搵後路。 ...

賣都最起碼收返1000 萬先啦,外借又收唔到錢
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 20:14
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 20:05
舊年續約就係等可以賣貴d,今年都唔肯出佢,明顯季前已經同佢講叫佢搵後路。 ...

比我都走
2場1分鐘都冇踢過
仲要你望下邊個打自己個位先
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 20:31
估 2-0
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 20:43
3後衛好唔穩,好多空位,咁搞下半又改返4後衛都似
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 20:49
我覺得其實ok
起碼目標清晰先

作者: barker    時間: 2017-8-27 20:57
chelsea 1-0 up now
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:00
終於都被人入,後防空位太多,全面被對方壓係半場打
作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:04
垃圾,守不穩,攻不銳
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:10
witzz 發表於 2017-8-27 21:04
垃圾,守不穩,攻不銳

認同
作者: barker    時間: 2017-8-27 21:11
2-0 now
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:11
2:0,如我所料,我都話用3後衛唔掂,RK死硬頸唔信,係都要用3後衛
作者: laukarwing    時間: 2017-8-27 21:12
So sad.
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:14
完全睇唔到有入波的可能性
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:15
barker 發表於 2017-8-27 21:11
2-0 now

上場熱刺有辦睇,重敢用3後衛,結果同熱刺一樣被人數,RK都唔知唸乜。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:16
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 21:14
完全睇唔到有入波的可能性

前邊只係左傳右,右傳中,中傳後,入乜波丫,完全唔知打乜
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 21:16
買完人可以完全仲衰過上季
RK你都係快D過去幫巴塞
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:17
中前埸冇人走位,個個等波到
作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:18
走吧啦,RK,隊波場場都唔知踢乜
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:19
James_Beatkit 發表於 2017-8-27 21:16
買完人可以完全仲衰過上季
RK你都係快D過去幫巴塞

真係隨時衰過馬仔
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:19
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 21:16
前邊只係左傳右,右傳中,中傳後,入乜波丫,完全唔知打乜

下? 乜前面有傳波咩? 我剩係見到後面幾條友左傳右傳唔知做緊乜...
RAMIREZ明顯傷著上啦...今日連波都控唔掂。我估RK下半場好快換走佢,用鴨鴨。最好笑係我地傳球次數居然同人差唔多,但攻勢係差幾百倍...

作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:19
我寧願繼續衰落去,快啲炒左RK
作者: pacopoon24    時間: 2017-8-27 21:20
前場完全攻唔到,疲態出曬離
作者: nsno    時間: 2017-8-27 21:20
我地三個中堅同人地三箭頭一對一
前面對住人地三中堅仲死打中路
其實我係咪有生之年都唔會睇到高文重用兩翼
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:22
中前埸得gana 合格,Davies 唔多掂,施格臣同朗尼一個字慢
作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:22
Barker兄係邊?又話有施格臣咩問題都可以解決
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:23
個人認為施格臣同朗尼唔可以共存,二個都好慢
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:23
witzz 發表於 2017-8-27 21:19
我寧願繼續衰落去,快啲炒左RK

完全同意,真係好火,米拉老莫時用得幾好,RK唔識用佢,續完又想賣,besic老豆被人射2槍重要坐後備,RK你有無同理心架,唔該快走,我寧願老莫回歸
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:25
nsno 發表於 2017-8-27 21:20
其實我係咪有生之年都唔會睇到高文重用兩翼 ...

應該唔會有機見到啦...佢個戰術根本唔係用翼去打。之但係佢個套又唔係好湊效...
你諗下上年人地車仔炒我地5:0,過左差唔多一年,我地又換左大半隊波,個差距依然係大到禁。
你話車仔打得好好咩? 我又唔係好覺,之但係人地領隊真係BUILD UP得好套戰術,反而就係關鍵。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:25
nsno 發表於 2017-8-27 21:20
其實我係咪有生之年都唔會睇到高文重用兩翼 ...

人地兩翼就可以爆死我地兩邊,RK你識唔識點排陣丫
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:26
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 21:23
個人認為施格臣同朗尼唔可以共存,二個都好慢

所以,最初大家先話用40M以上買佢係ON9...要駛重本的地方唔係施古臣呢個位置。
作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:27
我地走緊華倫西亞條路,同一個領隊,一樣大換血,一樣踢得垃圾
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:29
Fuko~ 發表於 2017-8-27 21:25
應該唔會有機見到啦...佢個戰術根本唔係用翼去打。之但係佢個套又唔係好湊效...
你諗下上年人地車仔炒我 ...

打3中堅唔使翼? 唔用翼咪好似依家咁羅,我地兩邊廢哂武功,被人攻爆未天光,熱刺上場都係咁輸,RK都唔用返4後衛打
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:29
就算你季尾炒領隊...你至少要重新買過3隻翼,仲要有質素又要駛成億。我係班主都求神拜佛,RK個套成功啦。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:30
Fuko~ 發表於 2017-8-27 21:26
所以,最初大家先話用40M以上買佢係ON9...要駛重本的地方唔係施古臣呢個位置。 ...

無錯,一早話施古臣唔可以解決隊波的問題,隊波無速度,無兩翼
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:30
witzz 發表於 2017-8-27 21:27
我地走緊華倫西亞條路,同一個領隊,一樣大換血,一樣踢得垃圾

一樣想趕走哂d舊人
作者: barker    時間: 2017-8-27 21:31
輸一場咁快對朗奴高文鬧到萬箭穿心 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:32
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 21:29
打3中堅唔使翼? 唔用翼咪好似依家咁羅,我地兩邊廢哂武功,被人攻爆未天光,熱刺上場都係咁輸,RK都唔用 ...

人地呢D係叫翼衛...點解個陣我地會想叫馬仔打3後衛就係因為BAINES同埋高文有能力打成條邊路。
車仔買呢D翼衛都頭哂痛...高文又傷左,根本打翼衛係高文未番黎同夠FIT之前都係哂9氣。
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 21:32
一早用比錫啦,Davies 真係未夠班
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:32
Fuko~ 發表於 2017-8-27 21:29
就算你季尾炒領隊...你至少要重新買過3隻翼,仲要有質素又要駛成億。我係班主都求神拜佛,RK個套成功啦。 ...

我係班主就唔會放米拉走,然後半季就炒領隊
作者: witzz    時間: 2017-8-27 21:32
barker 發表於 2017-8-27 21:31

係睇左咁多場隊波都係無form
作者: nsno    時間: 2017-8-27 21:32
Fuko~ 發表於 2017-8-27 21:29
就算你季尾炒領隊...你至少要重新買過3隻翼,仲要有質素又要駛成億。我係班主都求神拜佛,RK個套成功啦。 ...

其實Mirallas, Lookman, Lennon, Bolasie
如果RK俾人炒之後佢地仲喺道,都仲可以兩翼齊飛嘅⋯⋯
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:33
哇,出BESIC...換走左DAVIES...
作者: steven7    時間: 2017-8-27 21:33

施古臣拜明未足狀態都照出 而且又唔係踢緊PLAYMARKER角式 咁正選出嚟做咩?
轉會唔關RK事,咁出場陣容關事喇掛
作者: steven7    時間: 2017-8-27 21:35
Fuko~ 發表於 2017-8-27 21:33
哇,出BESIC...換走左DAVIES...

唉 竟然係咁

作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 21:36
nsno 發表於 2017-8-27 21:32
其實Mirallas, Lookman, Lennon, Bolasie
如果RK俾人炒之後佢地仲喺道,都仲可以兩翼齊飛嘅⋯⋯ ...

Mirallas: 交得半場貨仔
Lookman: 明明係打正前或者輔鋒...
Lennon: 後備要守個陣都OK GE
Bolasie: 傷完表現KEEP到先算啦

所以我話要3個真係差唔多。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:39

佢排陣有問題,用人有問題,買人有問題,唔鬧佢鬧邊個
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 21:47
下半場重係被人壓住打,無力回天了,唉
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-27 21:48

上季仲有卡古做重心巴克利自己突破掩飾到RK冇plan B
今年我夠膽講仲衰過上季
作者: tongtong    時間: 2017-8-27 21:50
上半場班人完全無諗住入對方禁區製造任何攻門鏡門, 今季睇咗廿幾場波英超無一球隊的球員會學我地踢得咁消極不斷回傳, 有一球在車路士前場禁區角 5 vs 5 都可以將個波回傳到 pickford龍門度, 如果今場波投注咗愛華頓的賭客唔知真係以為上半場愛華頓班球員今場賽事收咗錢打緊"假波" , 領隊究竟賽前部署什麼戰略指示球員踢埋咁既完全放棄任何進攻和攻門的踢法呀?

作者: witzz    時間: 2017-8-27 22:03
好失望,洗左咁多錢,但踢到咁。人地般尼可以入到四球兼贏埋車仔。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:06
最睇唔過眼係班球員自己都放棄埋一份...大家都行行企企就算。
作者: Jassoo    時間: 2017-8-27 22:06
完全冇鬥心,個個好似等完場咁
作者: Jassoo    時間: 2017-8-27 22:08
唔好話射門,連一個似樣D嘅攻勢都冇,以今日表現連英冠水準都冇
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:11
千呼萬喚,終於識出下LENNON
作者: 拖肥糖    時間: 2017-8-27 22:14
同人鬥中間猜死係中間去,對手明係我地之上,仲死不認錯堅持錯誤,輸正常

人地傳統意形式防守,被動收晒中間,你無兩邊呢套方法有效,定時定候走上黎壓迫一段

burnley完美示範點應付chelsea,跟住人地做咪得,死唔要側擊,學下野啦

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 22:14
越睇越火,0攻勢,RK唔該你走啦,就算老莫都比你好,就算安斯禾夫升正都好過RK你
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 22:19
拖肥糖 發表於 2017-8-27 22:14
同人鬥中間猜死係中間去,對手明係我地之上,仲死不認錯堅持錯誤,輸正常

人地傳統意形式防守,被 ...

般尼唔識學,去學熱刺,球隊無速度無兩翼,完全唔針對呢2點買人,明知3中堅唔得,已經唔係第一次試,重係死唔認錯,馬仔又好RK也罷,我每一場都睇到心驚膽顫。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:24
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 22:19
般尼唔識學,去學熱刺,球隊無速度無兩翼,完全唔針對呢2點買人,明知3中堅唔得,已經唔係第一次試,重係 ...

換個角度睇,你要同人鬥塞中間唔係問題。問題就係你家下落後都要等到80分鐘先識換LENNON入黎。
換左之後,起碼多個人個對閘,等佢地上埋黎,你9斬又好,迫番人地入禁區,你起碼都可以射下遠射先。
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 22:28
下半埸中場防守好左,但都係無乜攻勢,朗尼可以踢足全埸真係奇怪
作者: nsno    時間: 2017-8-27 22:28
tongtong 發表於 2017-8-27 21:50
上半場班人完全無諗住入對方禁區製造任何攻門鏡門, 今季睇咗廿幾場波英超無一球隊的球員會學我地踢得咁消極 ...

就算對弱隊都係保保守守贏一球/打和(唔好忘記上季好多場都係進攻冇表現但負碌入波)
馬仔就淨識攻,佢就淨識守
老莫就話冇錢要打防守啫
作者: nsno    時間: 2017-8-27 22:29
大佬呀你打防守都要有反擊先得㗎
前面啲人又冇速度,反咩擊呀?
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:29
nsno 發表於 2017-8-27 22:28
就算對弱隊都係保保守守贏一球/打和(唔好忘記上季好多場都係進攻冇表現但負碌入波)
馬仔就淨識攻,佢 ...

老莫係有錢都要9981斬...唔好搞錯。
作者: nsno    時間: 2017-8-27 22:31
Fuko~ 發表於 2017-8-27 22:29
老莫係有錢都要9981斬...唔好搞錯。

你講獌?
咁佢喺獌搞成咁就已經唔係純粹戰術上嘅問題
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:35
nsno 發表於 2017-8-27 22:31
你講獌?
咁佢喺獌搞成咁就已經唔係純粹戰術上嘅問題

正確D黎講,老莫係防守11人,進攻得9斬呢一招。
所以佢同RK個隻防守又係兩件事黎。So far,我睇佢防守都係想將d球員塞哂係中間。
就係因為禁,佢先想唔打翼,靠中間打碰碰車黎入波。
近似阿記同多蒙特個套,之但係人地d球員唔係要走圍跑就係俾波條友好鬼醒...
買左禁多個人又真係睇唔出打到咩似樣的野出黎。
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 22:37
照現時咁睇唔好話前6名,有冇前10 名都成問題
作者: Fuko~    時間: 2017-8-27 22:42
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 22:37
照現時咁睇唔好話前6名,有冇前10 名都成問題

又唔會ge...RK優點就係穩定...你見佢上季弱隊就知,就算冇LUKAKU,應該都可以嬴。
問題係睇GE我地會慘D LO...其實,個陣佢教修仔都有文尼同TADIC呢D有技術又快的球員...
人地仲要限米煮限飯,俾哂錢你砌隊波...居然仲衰過修仔個陣。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-27 22:45
Fuko~ 發表於 2017-8-27 22:35
正確D黎講,老莫係防守11人,進攻得9斬呢一招。
所以佢同RK個隻防守又係兩件事黎。So far,我睇佢防守都 ...

老莫限米煮限飯,係曼聯已經係球員本身迫佢走玩野多於戰術問題,老莫又好,安斯禾夫都好,我真係唔想見RK
作者: 拖肥糖    時間: 2017-8-27 22:47
Forever_Fan 發表於 2017-8-27 22:45
老莫限米煮限飯,係曼聯已經係球員本身迫佢走玩野多於戰術問題,老莫又好,安斯禾夫都好,我真係唔想見RK ...

一味駛錢,戰術九流,正式倒米壽星,好行唔送
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 22:47
RK 想用幾多時間泥砌個陣,成隊波冇隊冇默契
作者: Everton_    時間: 2017-8-27 22:48
有LENNON出黎之後攻勢多左幾飯 但係RK條撚樣偏偏玩無翼陣
幾場比你試352 試一次唔得 無問題 比你試多兩三場
兩三都係唔岩 每次下半場7,80分鐘就轉返4231打返10幾分鐘好波 偏偏下場又係352
高文唔該快D走 根本唔撚識排陣
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 22:51
我諗施格臣有d後悔泥,係史雲斯好過
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-27 22:53
《愛華頓的以1換8,短期而言製造的問題比解決方法多》  今場愛華頓對比上季作客車路士一役,正選11人之中有多達9位新人,僅僅積基卡及威廉斯仍在陣中,總括了愛華頓今夏翻天覆地的轉會變化,而這場的表現對愛華頓亦有相當參考價值。  愛華頓以343應敵,但甫開局便被車路士以高位迫搶迫得沒有空間組織,韋利安及柏度尤其勤力,令愛華頓後防只有犯錯或解圍兩個選項,但大腳解圍辛度或朗尼亦不能接應,令控球轉瞬被斷,開局便處於大劣勢。  而愛華頓在防守方面亦表現不佳,湯戴維斯作為臨時拉夫的中場中(Besic父親被槍擊,能隨隊已算很專業;舒拉達連停賽;巴利已賣)缺乏防守意識,加上朗尼和施格臣亦疏於回防,單靠「簡迪第二」基爾一人不能抵擋,令法比能有大量時間上腳輕易控球並放出威脅傳球,亦可以容易地連結到前場三人打穿愛華頓後防,故這是愛華頓中場中的軟弱令車仔顯得駕輕就熟。  而愛華頓的進攻同樣疲弱,其組織基本上可說是沒有組織,只傳到施格臣腳下,寄望施格臣能變魔術般變出奇蹟出來,結果當然徒然,中場沒有節拍機來主導控球走向令愛華頓持球亦毫無方向,而前鋒辛度亦如盲頭烏繩,不論是接應進攻還是迫搶俱顯得被動。  愛華頓表現慘不忍睹,不過車仔也顯示他們的進攻需要一點時間來磨練默契。莫拉達交出一傳一射看似數據亮麗,但其實他在進攻組織上與隊友的連結仍有待改善,今場多次見到他未能掌握好隊友的傳球路向,令進攻組織多次斷纜,當然只是第三場比賽,能取得入球助攻已經做得不錯。  下半場朗奴高文以Besic換走湯戴維斯,以及以利雲換走辛度,以及連儂換走積基卡踢回4後衛等,事實上三個換人亦收正面功效,比錫有助梳理節奏,防守意識亦較好;利雲迫搶極之勤力,為前線帶來之前完全沒有的活力,多次幾乎迫得車仔後衛失誤;連儂提供多一個突破點,令車仔有所忌憚,但這些現象更令人不禁想問,如果Plan B遠比Plan A表現好,為甚麼不以Plan B開始呢?比錫後備可以理解,但利雲及4後衛或許會令愛華頓沒有這麼被動。  這場比賽亦向朗奴高文說明了,以盧卡古的轉會費以1換8固然為愛華頓在多個位置均有更有質素的選項,但一者一下子放出這些新援上陣,並不像FIFA或FM般來得簡單,今場無論進攻、防守、以及由守轉攻等環節愛華頓俱乏善足陳,反而換入3個舊人卻收正面作用,說明要融合這些新援還需要很多時間及努力;二者以往以一個重磅賣出換入多個球員的如利物浦及熱刺,最後那些新援大多都失敗收場,愛華頓要避免這個命運,朗奴高文的功課還有很多。  Image: Telegraph
作者: nsno    時間: 2017-8-27 22:57
愛華寶寶 發表於 2017-8-27 22:51
我諗施格臣有d後悔泥,係史雲斯好過

高文一心想擺佢踢左路
但佢喺熱刺已經證明打邊路唔掂
就算打3-4-1-2嘅進攻中場,以佢嘅盤球能力同速度都係會冇效率
想發揮佢能力嘅話,一定要搵返兩翼嚟拉闊,然後俾佢打中間,不過RK永世都唔會咁打
作者: witzz    時間: 2017-8-27 23:00
高層如果繼續死沒攬住RK,呢隊波永遠上唔到前四。
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-27 23:00
聯賽踢咗3場,其中有兩場都排錯陣,另外一場就轉错陣,週中嘅歐霸又唔適當咁輪換,用人唯親,死唔用Niasse,Mirallas,Lennon,用死 Rooney ,31歲,一週三場,差唔多場場踢足,蛇都死,RK , 快走吧!
作者: tezsonee    時間: 2017-8-27 23:00
DCL愈踢愈好,出左黎成隊波生左好多
sandro ramirez係前面完全做唔到野,一分錢一分貨
防中冇左舒拉,欄截差好多,亂曬

轉會完之前最好買到個中鋒同後衛

作者: witzz    時間: 2017-8-27 23:01
如期洗咁多錢買人,不如搵個世界級教練番黎
作者: evanng    時間: 2017-8-27 23:02

輸唔緊要,但今季用左成億去買人身為球迷固然想隊波踢好d,但今場波排陣on9,攻又唔得,守又唔得(下半場好左),最重要係無form,成隊波了無生氣,一被人入波先就蝕左度氣,連追都唔想追,但其實只係輸緊2球,身為一支傳統強隊我覺得係一定追到一球甚至追平,但今場睇左90分鐘,完全連迫下波都無,呢下先係我嬲嘅地方!  
  從來唔介意輸,但今場完全係輸人又輸陣,所以麻煩阿朗奴高文唔好再做戰術大師,往後好地地排陣,仲有barker兄唔好再盲撐朗生了!

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2