香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-2018球季 英超#2 作客對曼城 (22/8/2017 3am) [打印本頁]

作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-21 08:36
標題: 2017-2018球季 英超#2 作客對曼城 (22/8/2017 3am)
希望全身而退
0:0
雖則難度好大
作者: leonkit    時間: 2017-8-21 09:23
RK話施格臣會落場
不過唔知正選定後備..
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-21 10:03
難度好大,我地贏2:1,係老莫時代,我地成日都克鬼住曼城,希望今時今日重係咁。
作者: evertonian95    時間: 2017-8-21 10:11
此终要留力歐霸, 打和當赢
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-21 10:21
曼城在周一英超主場大戰愛華頓,前者豪花逾1億鎊為後防補強,後者則瘋狂增兵;兩支在轉會市場的狂人對碰,會不會成就一場癲鳳鬥狂龍?

曼城在上場英超以2:0作客輕取白禮頓,贏得非常輕鬆,而且防線亦比之前穩健;除了周中對基羅納那場不太認真的友賽,「藍月」先後對熱刺、韋斯咸和白禮頓都沒有失球,而且共入8球,攻守表現非常出色。 阿古路和加比爾捷西斯的雙箭頭,威力當然厲害,但幕後功臣卻是中場奇雲迪布尼。這名比利時國腳就算在上仗聯賽未有直接助攻,但大部份攻勢都是從他而起;長傳、分邊、突破,每項細節都處理得宜,相信愛華頓防中伊祖沙古爾今戰會相當頭痛。

愛華頓在周中歐霸附主場以2:0擊敗夏德,前鋒朗尼在威脅極大,只是於下半場退居10號位後,立時令球隊的進攻死火;這個問題,正正是領隊朗奴高文要花費4500萬鎊羅致基菲爾施古臣的原因,他將可釋放朗尼出任其最佳的前鋒位置,令球隊更上一層樓。 曼城的防線至今未受考試,朗尼和施古臣的合作,將可衝擊這幅億萬之牆;另一邊廂,愛華頓多名新兵仍未完全融入。今戰對兩軍來說,將是一場考牌戰。
作者: wahton    時間: 2017-8-21 11:22
今場可以真正測試到條防線有幾穩
作者: barker    時間: 2017-8-21 11:35
入球大 2-2
作者: leonkit    時間: 2017-8-21 14:30
wahton 發表於 2017-8-21 11:22
今場可以真正測試到條防線有幾穩

睇下pickford頂到幾多球....
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-8-21 19:28
講真今晚場波真係唔樂觀,和到都已经係bouns!始终人脚我哋唔夠人好.希望今晚有罰球比施古臣射瓜曼城!
作者: laukarwing    時間: 2017-8-21 19:30
和波都收貨了。
作者: nsno    時間: 2017-8-21 21:46
有施古臣,一定可以每場都攞3分
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 02:40
打防反用 Davies同DCL 阿垃圾高文你都幾好野
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 02:49
一見到呢個陣同人腳就知準備比曼城炒,其實仲使乜買人呀埸埸出DCL 啦
作者: tongtong    時間: 2017-8-22 03:13
見到排呢個全工兵型陣式, 即係叫曼城任攻唔嬲
作者: steven7    時間: 2017-8-22 03:27
25分鐘左右 RK究竟鬧緊邊個呢? 聽到佢講"EVERY TIME"
作者: steven7    時間: 2017-8-22 03:35
如果半場守到, 好大機會雙臣代替兩位黃牌球員
作者: steven7    時間: 2017-8-22 03:36
rooooooooooooney
作者: pacopoon24    時間: 2017-8-22 03:37
門柱保命,必有後福
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 03:39
愈反朗尼同DCL 兩個就兩入球兩助攻
作者: tezsonee    時間: 2017-8-22 03:39
愈反愈有,DCL又交靚助攻
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 03:46
咁要繼續反,反反反
作者: tezsonee    時間: 2017-8-22 03:46
打少個
作者: pacopoon24    時間: 2017-8-22 03:47
DCL整紅左件
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-8-22 03:48
偷雞成功左半場了!
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 03:49
DCL 今埸直頭係代表作
作者: Everton_    時間: 2017-8-22 03:53
反私家鴨愈反愈有
作者: tezsonee    時間: 2017-8-22 03:54
曼城殺手,高文執教之後,曼城目前都未贏過
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-22 04:01
DCL 上半場完美演譯咩叫爭氣波, WELL DONE
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-8-22 04:01
高文係瓜帥師兄,係巴塞時都要做佢執鞋仔更係要比啲面概!
作者: steven7    時間: 2017-8-22 04:04
領先緊應該俾機會LOOKMAN了
作者: coyb    時間: 2017-8-22 04:05
今場唔使失波先真係感動!
作者: coyb    時間: 2017-8-22 04:06
而且鴨鴨真係百屌成材
作者: aeroplane602    時間: 2017-8-22 04:37
要驗尿 段段有
作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 04:47
賀基治呢下真係買教訓啦...根本助攻俾STERLING。前面其實跑到冇咩氣,結果越縮越後...
覺得換錯左卡拉臣就真...鴨鴨都差唔多去到盡。
講真我睇GE呢30分鐘,除左有一兩下帶波推得唔錯,其餘時間佢都係踢緊SHXT波。
嘛,推過公司佬搞到佢拎黃呢下係幾唔錯GE。
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 04:51
格硬出荷蘭尼史 令到3個人唔係得自己最適合嘅位置(朗尼右 施格臣左 尼史攻中)你真係世界級呀朗奴高文
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 04:57
3分變1分 絕對係輸教練 你呢啲係咩垃圾調動啊廢柴?
作者: steven7    時間: 2017-8-22 04:59
Fuko~ 發表於 2017-8-22 04:47
賀基治呢下真係買教訓啦...根本助攻俾STERLING。前面其實跑到冇咩氣,結果越縮越後...
覺得換錯左卡拉臣就 ...

岩呀 半場領先踢多一人竟然無出米拉或LOOKMAN作牽制

施古臣明顯上陣狀態不足, 而且仲俾卡拉臣搶左中間位踢
作者: nsno    時間: 2017-8-22 04:59
卡拉臣明明打多個都唔敢上前逼搶⋯⋯間接輸佢
另外早少少嘅時候換Lookman上去爆下應該後面冇咁大壓力,分分鐘入多粒
呢場朗奴高文真係唔知做乜,1:1都算好彩
作者: steven7    時間: 2017-8-22 05:00
Carlson 發表於 2017-8-22 04:57
3分變1分 絕對係輸教練 你呢啲係咩垃圾調動啊廢柴?

絕對同意 雖然賽前我係預佢想博和 但明明有機會再下一城
作者: nsno    時間: 2017-8-22 05:00
Carlson 發表於 2017-8-22 04:51
格硬出荷蘭尼史 令到3個人唔係得自己最適合嘅位置(朗尼右 施格臣左 尼史攻中)你真係世界級呀朗奴高文 ...

呢三條友冇速度
根本唔洗怕你
鏝城後防其實只驚鴨仔一個
作者: nsno    時間: 2017-8-22 05:01
steven7 發表於 2017-8-22 05:00
絕對同意 雖然賽前我係預佢想博和 但明明有機會再下一城

人地追和都唔換多個人上嚟攻,屌佢啦
作者: Everton_    時間: 2017-8-22 05:04
由主動變被動 打多個人但係形勢仲係對面好過你
收起TOM換件荷蘭水貨入黎等於10打10
下半場60幾分就好收起朗/廢鴨換LOOKMAN/米拉同你爆一段好過啦
睇撚住高文戰術變動真係火都黎鳩埋
作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 05:06
steven7 發表於 2017-8-22 04:59
岩呀 半場領先踢多一人竟然無出米拉或LOOKMAN作牽制

施古臣明顯上陣狀態不足, 而且仲俾卡拉臣搶左中間位 ...

睇番佢三個調動:
卡拉臣>威廉斯(打番4後衛應對人地變陣?)
施古臣>T davies(有黃係身廢事打少個?)
besic>朗尼(冇體力加要守埋個1分?)

其實,佢要換走的球員真係冇咩意見...都叫合理。問題係你入黎個幾個的表現唔多理想。
最衰就係RK自己賽前係都要話俾機會施古臣上陣。卡拉臣入黎走番落中場喪跑一齊死守,OK,你要半放棄我冇意見。
問題係施古臣新報到,根本幫唔到幾多防守,跑動又唔夠...再加埋跑死左鴨同埋死肥仔。
佢除左斬下罰球有D用就冇LU...
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 05:10
俾多一億朗奴高文買多十一個人都冇用 反正都係唔識換人架啦 大佬呀格硬屈d正中場去打邊線 你估以前老莫限米煮限飯年代咩 人腳又齊都做d咁既西調動出黎 睇怕今年都只會係6-7位完季
作者: nsno    時間: 2017-8-22 05:10
師奶張兩黃一紅好唔抵⋯⋯
下場對車仔冇師奶
作者: Carlson    時間: 2017-8-22 05:12
nsno 發表於 2017-8-22 05:10
師奶張兩黃一紅好唔抵⋯⋯
下場對車仔冇師奶

應該可以上訴
明顯中波 阿古路反應過大
作者: nsno    時間: 2017-8-22 05:12
Carlson 發表於 2017-8-22 05:10
俾多一億朗奴高文買多十一個人都冇用 反正都係唔識換人架啦 大佬呀格硬屈d正中場去打邊線 你估以前老莫限米 ...

認同
愛隊唔係冇快馬冇翼鋒,但佢唔會用
作者: Everton_    時間: 2017-8-22 05:14
nsno 發表於 2017-8-22 05:12
認同
愛隊唔係冇快馬冇翼鋒,但佢唔會用

唔會用舊人 米拉/連儂 (鄧)佢地慘
每次出場都有表現有功課交 偏偏屎忽唔夠隻鴨GUT
作者: nsno    時間: 2017-8-22 05:17
Everton_ 發表於 2017-8-22 05:14
唔會用舊人 米拉/連儂 (鄧)佢地慘
每次出場都有表現有功課交 偏偏屎忽唔夠隻鴨GUT ...

鴨仔其實都叫快,係技術粗啲啫
反而Klaassen, Sigurdsson, Rooney三條友咁慢一齊出係致命傷
Klaassen簡直神換人
作者: Everton_    時間: 2017-8-22 05:21
nsno 發表於 2017-8-22 05:17
反而Klaassen, Sigurdsson, Rooney三條友咁慢一齊出係致命傷
Klaassen簡直 ...

荷蘭水真係為出而出 高文條契弟要證明自己無入錯貨
作者: steven7    時間: 2017-8-22 05:24
nsno 發表於 2017-8-22 05:17
Klaassen簡直 ...

呢三個球員加埋係冇問題的
問題在於配套
解決方法, 朗尼踢返最前做支點撞返後D波, DCL打翼/ 閘位後上拉返闊球場
作者: steven7    時間: 2017-8-22 05:28
Klaassen大家俾多D機會佢先, 始終第一季英超
買佢都係要歐賽經驗, 歐霸分組賽踢得差先再鬧佢啦
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 07:21
個人觀感卡拉臣係近年來最大的水貨2400 萬身價,用來買前鋒好過
作者: barker    時間: 2017-8-22 08:08
好喇你地 , 愛隊隊可以在伊蒂哈德球場攞返一分全身而退仲想點呀 , 我收貨呀 , 不如大家担心下後晚作客克羅地亞夏德的歐霸盃附加賽次回合 , 和星期日晚作客史丹福橋睇下點應付仲好喇
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 08:22
ECHO 評分:

Jordan Pickford 7,Leighton Baines 7,Ashley Williams 7,Phil Jagielka 8,Michael Keane 7,Mason Holgate 7,Idrissa Gueye 8,Morgan Schneiderlin 6,Tom Davies 7,Wayne Rooney 8,Dominic Calvert-Lewin 8,Gylfi Sigurdsson (for Davies 61) 6,Davy Klaassen (for Williams 61) 7

睇左官網20分鐘精華。
首先隊長今場真心打得好,一夫當關。
第二,朗尼個球有級數,快腳快射,真心正,另外DCL打正前係唔錯。
第三,舒拉達連由熱身賽到依家都打得差,表現唔好又要死出佢,巴利的表現更好,今場紅牌我又覺得只係簡接表現左佢的狀態。Davies 每次出都交到貨,work rate 高,助攻助守,如果練壯一些,前途無限。
第四,被人攻入個球holgate都有幾大責任,佢係助攻對方,而且作為後衛,唔係頂個波出界外,而係頂返入禁區位,根本犯左基本錯誤。
第五,RK 你半場點換人架,施古臣明顯未 match fit,你要搵時間操起佢我唔反對,但卡拉臣又同時入來,2個都係防守力低的球員,換走防守力高的威廉斯和davies,而且全部打中間的球員,打多個又有一球,一係你就增加攻力入多球,一係就增加防守守到尾,但你換入施古臣想增加攻力,就唔應該入無攻力的卡拉臣,保守的會對位換,施古臣換davies,比錫換威廉斯,要攻的就lookman或米拉拿斯出來,真係神級調動。
作者: barker    時間: 2017-8-22 08:29
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 08:22
ECHO 評分:

Jordan Pickford 7,Leighton Baines 7,Ashley Williams 7,Phil Jagielka 8,Michael Keane ...

算喇 , 能夠在曼城主場全身而退仲想點呀
作者: barker    時間: 2017-8-22 08:35
星期日晚作客史丹福橋仲難踢呀
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 09:07
barker 發表於 2017-8-22 08:29

大哥,換完人好似踢少兩個點計先? RK 根本就係亂咁來,雖然係人地主場,但我地打多個領先一球,出個無態的施古臣當操兵就算啦,原本3個防中加強防守,轉返4-4-2/4-2-3-1本身中場就弱左,重要出卡拉臣,自己羅來衰,維持3防中係最理想,就算威廉斯無氣咪用比錫換羅,贏緊波好多領隊唔會變陣,因為一變就有機會亂。
作者: barker    時間: 2017-8-22 09:16
下一場作客車路士無舒拉達連 , 邊位代替他和 gueye 在中場掃蕩 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 09:21
barker 發表於 2017-8-22 09:16
下一場作客車路士無舒拉達連 , 邊位代替他和 gueye 在中場掃蕩 ?

比錫或TD,原本巴利就係首選,但RK叫卡拉臣代我都唔會驚訝
作者: evertonian95    時間: 2017-8-22 09:51
Carlson 發表於 2017-8-22 05:12
應該可以上訴
明顯中波 阿古路反應過大

左腳中波, 右脚hi到阿古路...
知你有黄底重唔做戲咩
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 10:02
barker 發表於 2017-8-22 08:29

Barker 兄咁低要求?買咁多人為乜?倒不如唔使買人啦,對強隊輸就正常和就當贏啦,如果每次都係對強隊就怕怕點可能有好成績呢?球隊洗咁多$ 買人 係要追上big six  ,今埸領隊換人好有問題
作者: evertonian95    時間: 2017-8-22 10:10
昨晚場波, 费SIR及魔佬都有去睇, 攪乜野?
作者: Arteta    時間: 2017-8-22 10:13
卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時間,但以上任何一個特別長處都無我不如給機會比其他球員了
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 10:20
Arteta 發表於 2017-8-22 10:13
卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時 ...

説中哂,你係無能力同實力比足十年時間去證明都冇用
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-22 10:26

我覺得換雙臣入黎係想係有波在腳個陣增加番控球權黎減低曼城既進攻次數, 而如果換米拉LOOKMAN入黎可以增加速度.

好, 係未換人之前2個選擇下佢揀雙臣, 結果狀態問題下雙臣打得差影響戰果.  不過, 當懷疑點解唔換米拉LOOKMAN既時候, 其實可以考慮番換佢2個入去到底起到咩作用呢?  佢2個都係斷波多, 而打反擊曼城亦都唔會比到反擊機會愛華頓, 而且中間係基爺同舒拉更加製造唔到反擊機會, 結果其實可能一樣, 都係打少2個, 更加會加重減少控球能力.  當然亦都可以批評既係雙臣是但入一個, 米拉LOOKMAN是但一個, 咁可能係最好既選擇.  

然而致命傷並唔在於到底雙臣定米拉LOOKMAN, 而係後備中鋒.  有個有氣有力既中鋒換走肥仔DCL其中一個, 就可以牽制曼城後防, 可以直接改打長波比佢停配合快翼打反擊, 唔係次次成功5次成功3次我諗光頭佬都會頭痕點守又點追番粒.  甚至停波, 回後, 搓佢幾分鐘, 搞下界外球, 博下角球, 有排玩.

從3中堅改打雙中堅目的好明顯就係要搶番個中場, 減少BACK 4壓力, 而且如果繼續以3中堅打到完場, 體力速度大幅下降既情況可能會係JAGS或者WILLIAMS, 到時可能係反勝為敗都唔奇.  以手頭上人腳, RK應該盤算到盡哂.  都係果句, 係有地方可以批評既.

然而曼城可以話係全歐最強5隊之一, 英超控球力NUMBER 1.  上半場偷襲成功領先, 下半場體力不繼加上HOLGATE咁誇張既低級錯誤(出牛奶就係咁, 嚴重個人犯錯), 人腳板凳深度未完全足夠, 班波明顯同爭冠隊的確差幾條街, 作客曼城拎一分其實收貨, 失2分的確可惜.
作者: barker    時間: 2017-8-22 10:36
我都講過愛隊未齊腳朗奴高文賽後都話他一定會在轉會窗 close 之前買入中鋒和可用左腳的中堅
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 10:47
Arteta 發表於 2017-8-22 10:13
卡拉臣應該入錯貨,攻不鋭,守不穏,暫時觀察沒速度沒腳法沒致命傳送,不強壯也沒防守力,你們可以說多給時 ...

暫時都覺卡拉臣入錯貨,係隊中定位不清,攻不強,守更弱,比波又唔毒,搵你打前鋒又嫌你唔夠人撞,咁留你何用?
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-22 10:48
barker 發表於 2017-8-22 10:36
我都講過愛隊未齊腳朗奴高文賽後都話他一定會在轉會窗 close 之前買入中鋒和可用左腳的中堅 ...

主要係個別球員狀態真係差...基本上成隊波都得6-7成狀態
作者: barker    時間: 2017-8-22 10:49
咁我又想問大家後晚作客夏德 , 星期日晚作客車路士 ( 上季愛隊作客史丹褔橋慘敗 0-5 ) 愛隊應該點踼呀 ?
作者: barker    時間: 2017-8-22 10:51
evertonarteta10 發表於 2017-8-22 10:48
主要係個別球員狀態真係差...基本上成隊波都得6-7成狀態

佢地對朗奴高文係又閙唔係又鬧...
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 10:51
evertonian95 發表於 2017-8-22 10:10
昨晚場波, 费SIR及魔佬都有去睇, 攪乜野?

咁爭冠今季曼聯的最大對手就係曼城,摩佬費sir 去睇都好正常。

睇到朗尼表現咁好唔知有乜感覺。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 10:52
evertonian95 發表於 2017-8-22 09:51
左腳中波, 右脚hi到阿古路...
知你有黄底重唔做戲咩

認同+1 雖然唔係話佢狀態好好,但呢下拎多張黃係有D唔抵就真。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 10:52
barker 發表於 2017-8-22 10:49
咁我又想問大家後晚作客夏德 , 星期日晚作客車路士 ( 上季愛隊作客史丹褔橋慘敗 0-5 ) 愛隊應該點踼呀 ?  ...

夏德根本唔難踢.....英冠質素都未必有
作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 10:55
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 09:21
比錫或TD,原本巴利就係首選,但RK叫卡拉臣代我都唔會驚訝

BARRY都走左啦。仲講黎都冇咩意思啦講真...
本來我覺得夏德個場都會至少輪換GUEYE同舒拉其中一個,而家舒拉要停車仔個場就梗係俾GUEYE休息,用DAVIES去頂就得。
車仔個場到時再睇下BESIC定DAVIS 邊個FIT D LO。
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 10:58
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 10:52
夏德根本唔難踢.....英冠質素都未必有

對夏德埸波應該出米拉Lookman 仔啦,比朗尼休息下
作者: barker    時間: 2017-8-22 10:58
Fuko~ 發表於 2017-8-22 10:55
BARRY都走左啦。仲講黎都冇咩意思啦講真...
本來我覺得夏德個場都會至少輪換GUEYE同舒拉其中一個,而家舒 ...

你要記住我地上季作客史丹福橋慘敗 0-5
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 11:03
barker 發表於 2017-8-22 10:51
佢地對朗奴高文係又閙唔係又鬧...

咁師兄們都鬧得有理,領隊的調動應該係針對弱點或場上形勢去做,RK 就係為出而出,調動完局勢更差更被動,施古臣季前無點打過,又未同隊波夾過,其實操多兩課下場出都得啦,卡拉臣咁多場無腳好波,你出來咪隨時打少個,而結果話我地知,換左2個人入來變左打少2個,咁你話應唔應該鬧RK的調動?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 11:04
愛華寶寶 發表於 2017-8-22 10:58
對夏德埸波應該出米拉Lookman 仔啦,比朗尼休息下

我都覺應該比朗尼和gana休息下啦,基德又唔係好強。
作者: barker    時間: 2017-8-22 11:09
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 11:03
咁師兄們都鬧得有理,領隊的調動應該係針對弱點或場上形勢去做,RK 就係為出而出,調動完局勢更差更被動 ...

卡拉臣的問題我估他自己都知 , 俾的時間睇多三四場先再下最終定論喇 , 施古臣只要操番起狀態 , 他的能力一定幫到愛隊
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 11:10
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 11:04
我都覺應該比朗尼和gana休息下啦,基德又唔係好強。

仲要有2 球領先係手,如果咁都出局今屆真係無眼睇
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 11:29
barker 發表於 2017-8-22 11:09
卡拉臣的問題我估他自己都知 , 俾的時間睇多三四場先再下最終定論喇 , 施古臣只要操番起狀態 , 他的能力 ...

RK 知唔知都好,我唔信佢唔知佢放落場的球員個個打中間,無個係打邊拉空,佢咪一樣唔放正宗翼鋒,有lookman,米拉呢d翼都唔放,用人唯親到咁,成個中前場都要係佢買的球員。

舒拉達連,施古臣和卡拉臣應該係全隊打得最差的球員,原本主動變被動,打多個都要輸返球,下半場呢個調動都算關鍵。當保拿斯好返,米拉更無得出,比我係米拉,申請轉會好過。
作者: barker    時間: 2017-8-22 11:39
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 11:29
RK 知唔知都好,我唔信佢唔知佢放落場的球員個個打中間,無個係打邊拉空,佢咪一樣唔放正宗翼鋒,有lookm ...

sandro 傷左 ?
作者: leonkit    時間: 2017-8-22 11:43
卡拉臣=強化版尼史
走位強
破密集應該OK 反擊就一般般LA
但波底應該一般
作者: aeroplane602    時間: 2017-8-22 11:52
卡拉臣似乎要靠近禁區先有作用
作者: barker    時間: 2017-8-22 12:14
今日球隊休假一天
作者: witzz    時間: 2017-8-22 12:14
RK其實好有問題, 第一場就排錯陣, 第二場就換錯人
作者: Arteta    時間: 2017-8-22 12:25
leonkit 發表於 2017-8-22 11:43
卡拉臣=強化版尼史
走位強
破密集應該OK 反擊就一般般LA

我覺得尼史比他好,起碼射術好,防守較強,勤於走位,也不會一撞便散
作者: leonkit    時間: 2017-8-22 12:27
Arteta 發表於 2017-8-22 12:25
我覺得尼史比他好,起碼射術好,防守較強,勤於走位,也不會一撞便散

卡拉臣最後攔個腳都好關鍵既咁
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 12:33
witzz 發表於 2017-8-22 12:14
RK其實好有問題, 第一場就排錯陣, 第二場就換錯人

佢都帶左隊波成季啦,好似重係唔知自己想點咁,要試陣練兵都唔係搵曼城做對象丫,搵下場夏德或升班馬先來做呢d野係咪好d呢…
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 12:55
Arteta 發表於 2017-8-22 12:25

尼史作用大好多
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 12:58
愛華寶寶 發表於 2017-8-22 12:55
尼史作用大好多

係咪浪費金錢呢,蘇格蘭尼史就免費比佢走,荷蘭尼史就23.5m,最慘咁貴重打得衰過蘇格蘭尼史。
作者: barker    時間: 2017-8-22 13:09
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 12:58
係咪浪費金錢呢,蘇格蘭尼史就免費比佢走,荷蘭尼史就23.5m,最慘咁貴重打得衰過蘇格蘭尼史。 ...

臨完場唔係卡拉臣用腳攔住 , 愛隊已反輸喇
作者: niclas    時間: 2017-8-22 13:23
有ROONEY 無得輸!
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-22 13:32
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 12:58
係咪浪費金錢呢,蘇格蘭尼史就免費比佢走,荷蘭尼史就23.5m,最慘咁貴重打得衰過蘇格蘭尼史。 ...

尼史好似唔係免費大約1000 萬賣比諾域治
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 13:55
愛華寶寶 發表於 2017-8-22 13:32
尼史好似唔係免費大約1000 萬賣比諾域治

你對,我睇錯 transfermarkt 的資料,搵新聞都話係 8-10m
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-22 13:58
niclas 發表於 2017-8-22 13:23
有ROONEY 無得輸!

朗尼才剛剛200球,離舒利亞的260球重差60球,真係唔易破的紀錄
作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 15:51

其實,尼史走個季都唔係話打得好好...唔好太神化尼史啦。係,尼史救個我地好幾場波,但SHXT波都唔少LO好冇?你睇佢D數據就知...
而且我又覺得你唔駛太快下結論GE...人地卡拉臣又唔係40歲...講真,佢唔係冇料BO,係打法上有D問題JE。

作者: Fuko~    時間: 2017-8-22 15:52
Forever_Fan 發表於 2017-8-22 13:58
朗尼才剛剛200球,離舒利亞的260球重差60球,真係唔易破的紀錄

佢唔走,留係愛記度,呢兩季入多3X,再之後4季入多3X就夠數。
證明左條友只係有心踢同冇心踢的分別。呢兩場聯賽,唔係佢入兩球,真係唔知點算。
作者: nsno    時間: 2017-8-22 17:19
evertonarteta10 發表於 2017-8-22 10:26
我覺得換雙臣入黎係想係有波在腳個陣增加番控球權黎減低曼城既進攻次數, 而如果換米拉LOOKMAN入黎可以增加 ...
有個有氣有力既中鋒換走肥仔DCL其中一個, 就可以牽制曼城後防, 可以直接改打長波比佢停配合快翼打反擊

配合快翼打反擊?RK嚟㗎呢個

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2