香港愛華頓迷討論區

標題: 2017-2018球季 英超開鑼戰 主場對史篤城 (12/08/2017, 10pm) [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-11 10:54
標題: 2017-2018球季 英超開鑼戰 主場對史篤城 (12/08/2017, 10pm)
等左幾個月終於正式比賽啦
對親史篤城都冇咩著數可言
但都希望先贏一場
為黎緊幾場硬仗打好個信心!
1-0

希望陣容
4-2-3-1
----------------------Pickford------------
----------Kenny--Jags--Keane--Baines----------
----Gueye(Davies)---Schneiderlin(Klaassen)---
--------Lookman------Rooney-----Mirallas-------
---------------------Sandro(DCL)---------------

作者: barker    時間: 2017-8-11 11:00
everton win 2-1
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-11 13:44
Win 2:0 Rooney & Sandro 入波
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-11 16:09
第1場主場梗係望贏,2:0
作者: laukarwing    時間: 2017-8-11 16:23
I hope Everton win 2:0.
作者: Fuko~    時間: 2017-8-11 17:10
Everton will be missing a number of players against Mark Hughes’ side, with Koeman confirming the game has come too soon for Ross Barkley and James McCarthy.

“We still have three players out on long-term injuries in Seamus Coleman, Yannick Bolasie and Ramiro Funes Mori, but they are doing well.

“Ross and James are back in training but they are still not available for the weekend. Maybe after that, yes. The rest are ready to start.”

呢場波醒醒定定啦...唔好再亂放後備...
作者: Fuko~    時間: 2017-8-11 17:58
估陣容同後備:

----------------------Pickford------------------------
----------Holgate--Jags--Keane--Baines----------
---------------Gueye----Schneiderlin---------------
--------Rooney------卡拉臣----------Mirallas-------
---------------------Sandro--------------------

subs: STK, WILLIAMS, MARTINA, DAVIES, BESIC, LOOKMAN, DCL

我估佢會禁出...但其實考慮係史篤城,我會想佢出MARTINA, HOLGATE放番落後備,WILLIAMS都係操下先,放番LENNON入去,悶局個陣拉開人地防線。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-11 23:39
Fuko~ 發表於 2017-8-11 17:58
估陣容同後備:

----------------------Pickford------------------------

同意呢個陣容,米拉無氣就換 lookman,第一場用4後衛都合理,尤其見到熱身賽打成咁,排返4後衛穩中求勝,贏唔到都至少唔希望輸先。

希望卡拉臣真係能適應英超,今場醒醒定定,勤力唔等同打得好。朗尼上場表現好返好多,操返起後還是對佢有信心。Sandro上場中規中矩,但一場比一場打得好,佢自己都話每一場都在調整自己去習慣英超的節奏,希望今場越發優秀。
作者: him0014028    時間: 2017-8-12 14:57
呢場輸左都之後對強隊既士氣就大獲了

所以一定要贏 唔好比史篤城偷雞先

對面無左阿奴杜域 攻力有限 唔好比人偷雞阿
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:08
him0014028 發表於 2017-8-12 14:57
呢場輸左都之後對強隊既士氣就大獲了

所以一定要贏 唔好比史篤城偷雞先

如果對面無攻力咁不如出3中堅
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 21:16
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:08
如果對面無攻力咁不如出3中堅

係三中堅呀不過右邊係DLC 真係奇怪
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:18
Starting XI - Everton: Pickford, Keane, Jagielka, Williams, Schneiderlin, Gueye, Klaassen, Calvert-Lewin, Baines, Ramírez, Rooney
作者: barker    時間: 2017-8-12 21:19
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:18
Starting XI - Everton: Pickford, Keane, Jagielka, Williams, Schneiderlin, Gueye, Klaassen, Calvert-L ...

個陣中前場點分工 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 21:20

痴Q線...究竟DCL何德何能可以長期有正選踢?? 邊線表現唔好,就放正前。再表現唔好,連翼衛都俾埋你踢。
禁你簽MARTINA同埋留HOLGATE做乜??
我真係未見過有領隊會照顧一個新仔球員去到呢個地步...其他球員見到會點諗呢?
對著史篤城,兩個老中堅都應該仲應付到,下場打曼城個D強隊,你肯定你禁樣三後衛冇問題???

作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 21:27
Fuko~ 發表於 2017-8-12 21:20
痴Q線...究竟DCL何德何能可以長期有正選踢?? 邊線表現唔好,就放正前。再表現唔好,連翼衛都俾埋你踢。
禁 ...

我初頭都以為睇錯
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 21:30
DCL 打RBW 真係好有創意,高文好野!
作者: barker    時間: 2017-8-12 21:32
愛華寶寶 發表於 2017-8-12 21:30
DCL 打RBW 真係好有創意,高文好野!

你好少可讚朗奴高文喎
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:32
barker 發表於 2017-8-12 21:19
個陣中前場點分工 ?

3-2-3-2? 卡拉臣打中,朗尼和Sandro打箭頭,baines和dcl 打wing?
作者: barker    時間: 2017-8-12 21:33
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:32
3-2-3-2? 卡拉臣打中,朗尼和Sandro打箭頭,baines和dcl 打wing?

個陣式幾新穎喎
作者: aeroplane602    時間: 2017-8-12 21:33
打依個位有排都未到DCL
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:35
Fuko~ 發表於 2017-8-12 21:20
...

DCL 係咁多場季前賽無場掂,唔知RK係咪盲的,佢究竟係咪皇親國戚來架,咁Q照顧佢,痴線。
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 21:35
aeroplane602 發表於 2017-8-12 21:33

開定包花生等睇DCL 表現
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 21:36
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:32

你話接近打右中場...其實都講唔過去啦。你要打右中場,用T DAVIES咪仲好。
同埋你搵一個打開正前的人打埋防守,都可以預期發生咩事啦。
呢鑊我真心祝福RK改造DCL成功。如果唔係就只會係阿倫史密夫個D改造失敗笑話黎。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:39
aeroplane602 發表於 2017-8-12 21:33

完全同意,打wing真係有排未輪到DCL,都唔知點解搵個正前去打wing,真有創意
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 21:39
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:35
DCL 係咁多場季前賽無場掂,唔知RK係咪盲的,佢究竟係咪皇親國戚來架,咁Q照顧佢,痴線。 ...

最掂個場咪係後備入替打正前LO...打一場後備出黎好,換禁多場正選都幾發下。
我係HOLGATE同埋MARTINA一定唔服氣。呢兩條友唔夠氣打足全場,咪輪著踢打半場都好過你禁出LO。
最大問題就係做壞規距...外人只會覺得你RK偏私一個球員偏到格硬安排一個唔係佢打開的位置黎踢。
作者: evertonfan1986    時間: 2017-8-12 21:39
甘做法, 新仔打得唔好, 實比球迷鬧爆, 幫佢定害佢, 睇唔明
作者: witzz    時間: 2017-8-12 21:44
RK走吧啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 21:58
呢個排陣我覺得會好多空位,要試陣唔係季前賽試,竟然係正式賽事先來試.....
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:15
RK就黎走火入魔
作者: Everton_    時間: 2017-8-12 22:16
DCL係高文隻私家鴨係人都知
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:16
點解主場對住stoke我依家睇唔到我地控制戰局,人地重入肉d咁的.....
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:17
同一樣的陣式,人地好明顯更加識得點打三後衛...
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:20
Fuko~ 發表於 2017-8-12 22:17
同一樣的陣式,人地好明顯更加識得點打三後衛...

我地其實一直打開4後衛,由老莫,馬仔都係,打4後衛會好些
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:22
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 22:20
我地其實一直打開4後衛,由老莫,馬仔都係,打4後衛會好些

唔關事,只係我地班人對3後衛個理解唔好。人地識得點運用翼衛同埋中堅先可以有攻有守。
搞到我地連運波上去都難。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:24
踢左4個字完全冇陣式章法可言
中間去唔到兩邊冇側撃
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:26
Fuko~ 發表於 2017-8-12 22:22
唔關事,只係我地班人對3後衛個理解唔好。人地識得點運用翼衛同埋中堅先可以有攻有守。
搞到我地連運波上 ...

呢個咪就係因為我地打開4後衛唔熟3後衛羅,我好記得馬仔曾經有一場打3後衛,險像橫生,最後半場後用返4後衛,判若兩隊,所以應該半場後打返4後衛。
作者: witzz    時間: 2017-8-12 22:27
好垃圾
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:27
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:24
踢左4個字完全冇陣式章法可言
中間去唔到兩邊冇側撃

搵baines+dcl 打wing根本唔係佢地習慣的位置,點會打得好先得架......
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:29
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 22:27
搵baines+dcl 打wing根本唔係佢地習慣的位置,點會打得好先得架......

換返米拉入黎啦!

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:31
如果呢場輸左,英國愛迷會唔會暴動架
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:32
突然好掛住巴克利自己突破
盧卡古落返黎拎波起碼直接好多先
依家好垃圾

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:34
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:29
換返米拉入黎啦!

有正式的翼唔用去用契仔,隊波打成咁,RK你好野
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:36
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:32
突然好掛住巴克利自己突破
盧卡古落返黎拎波起碼直接好多先
依家好垃圾

巴克里直頭係神經刀,有時勁起上來一個救全家都有
作者: witzz    時間: 2017-8-12 22:36
積基卡踢唔到靠邊三中堅,啲波下下斷
作者: 拖肥糖    時間: 2017-8-12 22:45
rooney header
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:47
死肥仔好波!!!!!!!!!! RAMIREZ組織呢個攻勢唔錯,斬的DCL都有功勞!RAMIREZ個下面對三個一搓,再俾DCL堅有功架。

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:48
肥仔救左RK
作者: 『K』    時間: 2017-8-12 22:48
打臉....
啪啪啪啪
靚斬

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:49
朗尼都話佢有態就有料到
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:50
『K』 發表於 2017-8-12 22:48
打臉....
啪啪啪啪

有冇話打唔打臉...踢左99%時間SHIT波,然後俾死肥仔把握到一下收頭JE...
講真上半場人地整體打得好D...我地除左呢球,似樣的攻勢都唔多個。
你唔講,我都唔知呢場係主場波黎。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:50
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:48
肥仔救左RK

朗尼你今次真係救RK
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:50
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 22:49
朗尼都話佢有態就有料到

其實未入波前佢係合格個個
好勤力但有心無力冇人幫

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:51
不過講真下半場仲係呢個陣我冇信心
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:51
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:50
其實未入波前佢係合格個個
好勤力但有心無力冇人幫

上場歐霸佢已經打得好好,有心打的球員係唔同的
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 22:54
打臉....
啪啪啪啪
靚斬

我都係咁話,之前一直都打得咁差,係半場最後一分鐘比朗尼搞掂,老實講朗尼真係一線前鋒,係佢救左RK咋,唔係半場d球迷唔知點鬧RK
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 22:54
C9,契仔同Sandro 上半場完全唔合格
作者: 『K』    時間: 2017-8-12 22:56
衛冕果隊唔通係作客
咪又輸緊3蛋
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:57
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:54

SANDRO同朗尼係冇供應到要番轉頭幫手...我覺得佢地幾慘就真。
SANDRO仲要有份組織個一個入球...你唔好將LUKAKU以前做開的野要求佢都做到。
大家兩隻TYPE黎...
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 22:58
『K』 發表於 2017-8-12 22:56
衛冕果隊唔通係作客
咪又輸緊3蛋

人地打少個...你串乜野先??而且佢地球隊又鬧搞內鬥,士氣差梗係禁GA LA
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 22:58
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:54

卡拉臣都係
作者: tezsonee    時間: 2017-8-12 22:58
打臉....
啪啪啪啪
靚斬

打曬,睇死Dcl,就出個靚波
話朗尼走下波,唔好簽佢,就第一場英超入波打破悶局

作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 23:05

換走威廉斯出MARTINA,打番4後衛。DCL打番正前。

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:08
『K』 發表於 2017-8-12 22:56
衛冕果隊唔通係作客
咪又輸緊3蛋

講返自己隊波啦
死攬RK有用咩
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:09
Fuko~ 發表於 2017-8-12 22:57
SANDRO同朗尼係冇供應到要番轉頭幫手...我覺得佢地幾慘就真。
SANDRO仲要有份組織個一個入球...你唔好將L ...

我都體諒佢我會比時間佢
入波個球佢搓得靚
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:11
Fuko~ 發表於 2017-8-12 23:05
換走威廉斯出MARTINA,打番4後衛。DCL打番正前。

真係好似當時馬仔個場咁半場轉4後衛
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:13
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 23:11
真係好似當時馬仔個場咁半場轉4後衛

正常要啦
3個我地好唔慣
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:13
Fuko~ 發表於 2017-8-12 22:57
SANDRO仲要有份組織個一個入球...你唔好將L ...

Sandro其實一場比一場好,佢自己都話同西甲好唔同,佢每場都不斷調整自己,我希望佢1個月左右可以調整完成
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:15
James_Beatkit 發表於 2017-8-12 23:13
正常要啦
3個我地好唔慣

叫三十幾的baines打wing,都唔唸下人地老人家點頂全場丫
作者: 愛華寶寶    時間: 2017-8-12 23:16
卡拉臣有水貨味道
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:19
Davies換入,卡拉臣都係未習慣英超,佢好勤力,但勤力真係唔代表好,買你係要你比波要毒,但暫時真係唔覺
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:22
愛華寶寶 發表於 2017-8-12 23:16
卡拉臣有水貨味道

我真係覺得董事會要爭取留下巴克里,佢上季傳波改善好多,而且間唔中遠射取分,有時真係單天保至尊
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:23
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 23:19
Davies換入,卡拉臣都係未習慣英超,佢好勤力,但勤力真係唔代表好,買你係要你比波要毒,但暫時真係唔覺 ...

佢要打後一格
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 23:27
鴨仔勤力搶到,但可惜獨食左少少,冇睇到隊D位仲空。可惜...
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:27
真係無哂邊路,唔該出米拉或lookman啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:28
堅尼流埋鼻血咁喎
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 23:28
打番4後衛,人地又落後,多左勁多機會...卡拉臣應該要學下朗尼。
朗尼前中後都見到哂去做助攻,呢D先係一個攻中應有的表現啦。
作者: witzz    時間: 2017-8-12 23:32
私家鴨真係好廢,就算踢正前都唔夠班
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:32
前邊都係差咁個target man,馬天拿防守一般,應該換入一個邊路球員
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 23:33
私家鴨打正前真係好好多...你係要當佢親生仔出唔緊要。但真係唔好再擺佢係邊...
你叫條友帶波上前同防守即係要球迷難受...
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:33
朗尼真係打得好,前中後都見
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:33
Fuko~ 發表於 2017-8-12 23:28
打番4後衛,人地又落後,多左勁多機會...卡拉臣應該要學下朗尼。
朗尼前中後都見到哂去做助攻,呢D先係一個 ...

冇錯
所以佢踢後半格其實好啱佢
作者: witzz    時間: 2017-8-12 23:33
私家鴨踢晒成場,痴q線
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:34
Sandro out,米拉 in,咁先係啦
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:44
我點睇都唔覺馬天拿打得好,防守差,出波又唔係準,重羅搵牌添
作者: witzz    時間: 2017-8-12 23:46
馬天拿好一般
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:50
朗尼真心打得好,傳波毒得多,又勤力,前中後都見佢
作者: barker    時間: 2017-8-12 23:50
愛隊下場作客曼城係踼星期一晚 21號 ( 英國時間 ) 八點開波
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-12 23:51
唔理咁多
先拎3分先
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:52
Pickford都打得好,3分落袋,RK你返去應該請朗尼食飯,救你一命
作者: Fuko~    時間: 2017-8-12 23:55
堅尼,死肥仔同PICKFORD So far最似樣的新兵。
PICKFORD係有少少太輕出去打手鎚,有一兩次差D同隊友有誤會。救沙基利個球係有D功架GE。
你話人地冇咩攻勢都好,的確條防線係俾到人信心GE。
作者: witzz    時間: 2017-8-12 23:56
Dowell打森林有波入
作者: evertonfan1986    時間: 2017-8-12 23:57
今場波, 堅尼同龍 好穩, 只買貴, 冇買錯
堅尼應該未來英國家隊頭號中堅
馬天拿FREE, 算啦, 頂住先
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-12 23:59
Fuko~ 發表於 2017-8-12 23:55
PICKFORD係有少少太輕出去打手鎚,有一兩次差D同隊友有誤會 ...

你話防線比到你信心,我見親馬天拿出來就好鬼驚,後面好似打少個咁呢.....防守唔掂,傳波唔準,又係RK另一個契仔
作者: Fuko~    時間: 2017-8-13 00:00
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 23:52
Pickford都打得好,3分落袋,RK你返去應該請朗尼食飯,救你一命

禁講真,呢場唔係死肥仔打得好,前中後都有佢份。今場可能悶和都唔奇。
至於DCL私家鴨...真心咪鬼再搵佢打邊,打正前俾佢跑下追下波,總好過打邊波又控唔好,守又幫唔到手。
朗尼打埋DAVIES的工作...結果換佢出黎又係冇咩波踢。
同埋今場都睇到你買施古臣根本唔會有太大分別,而係RK佢自己都SETUP唔到套進攻模式。
作者: barker    時間: 2017-8-13 00:00
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 23:52

Pickford, 米高堅尼 , 肥尼 , sandro 應該無入錯貨 , 卡拉臣仲要適應英超節奏 , 馬天拿作輪換較好 , 而家真係下星內攪掂施古臣 , 再簽中鋒 ( 我屬意卡路士巴卡或迪斯高 ) 加埋用左腳的中堅
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-13 00:01
witzz 發表於 2017-8-12 23:56
Dowell打森林有波入

一早就話未買到攻中應該唔借 dowell 出去住,卡拉臣暫時水水地,希望佢真係只係未適應英超節奏啦
作者: Fuko~    時間: 2017-8-13 00:01
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 23:59
你話防線比到你信心,我見親馬天拿出來就好鬼驚,後面好似打少個咁呢.....防守唔掂,傳波唔準,又係RK另 ...

起碼另外三件似樣,一個炸彈對呢D弱隊就算啦...打強隊用番HOLGATE就得啦。
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-13 00:05
Fuko~ 發表於 2017-8-12 23:55
PICKFORD係有少少太輕出去打手鎚,有一兩次差D同隊友有誤會 ...

但我會留意佢之後係咪落地方面右邊好過左邊我見佢頭先用反手救
作者: Arteta    時間: 2017-8-13 00:05
不要再出卡拉臣,出返Davies/Besic/Lookman都好過出佢
作者: witzz    時間: 2017-8-13 00:06
其實應該besic打rb最fit

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2