香港愛華頓迷討論區

標題: 03/08/2017 歐霸盃外圍賽第三圈 作客對路梳比洛 [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-2 11:24
標題: 03/08/2017 歐霸盃外圍賽第三圈 作客對路梳比洛
聽晚打第2回合
唔該唔好咁保守諗住守和
快快入1球拎個作客入球好過

心目中排陣
--------------Pickford-------------
Kenny----Jags----Keane----Baines
------C9(Davies)-----Gueye(Besic)------Klaassen
Sandro-----Rooney-----Mirallas(Lookman)

作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-2 12:19
相當正路既排陣, 我都認為SANDRO會打正選
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-2 13:01
evertonarteta10 發表於 2017-8-2 12:19
相當正路既排陣, 我都認為SANDRO會打正選

而且應該係暫時最強陣
前3同後4(除左右閘)應該唔會點變
反而中場組合可以調動空間好大
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-2 14:07
James_Beatkit 發表於 2017-8-2 13:01
而且應該係暫時最強陣
反而中場組合可以調動空間好大 ...

可以咁講, 倒3正3定平排都可以, 只要解決左創造力同柱躉就得.

事實上我接受到買多個年輕中堅, 如果拉素個荷蘭中堅係有機會我係相當贊成(我唔知佢掂唔掂啦)
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-2 14:30
evertonarteta10 發表於 2017-8-2 14:07
可以咁講, 倒3正3定平排都可以, 只要解決左創造力同柱躉就得.

事實上我接受到買多個年輕中堅, 如果拉素 ...

個個實力係點?
意粉黎?係驚意大利D人唔啱踢英超
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-2 14:35
James_Beatkit 發表於 2017-8-2 14:30
個個實力係點?
意粉黎?係驚意大利D人唔啱踢英超

WESLEY HOEDT, 荷蘭左中堅踢拉素, 23才, 6尺2, 阿爾克馬爾青訓, 4次國家隊上陣, 預計1200萬

唔知有冇料到
作者: barker    時間: 2017-8-2 14:40
evertonarteta10 發表於 2017-8-2 14:35
WESLEY HOEDT, 荷蘭左中堅踢拉素, 23才, 6尺2, 阿爾克馬爾青訓, 4次國家隊上陣, 預計1200萬

唔知有冇料到 ...

好野嚟 , 用左腳的中堅
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-2 15:36
evertonarteta10 發表於 2017-8-2 14:35

唔知有冇料到 ...

聽落好似幾正
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-2 17:58

唔知有冇料到 ...

睇完球王片
LONG PASSING幾準
TACKLE都唔太差
但睇落幾鍾意上腳同真係單蹄
有少少Mori feel
作者: nsno    時間: 2017-8-2 21:52
James_Beatkit 發表於 2017-8-2 13:01
而且應該係暫時最強陣
反而中場組合可以調動空間好大 ...

我覺得目前最強陣唔可以冇Davies囉⋯⋯
暫時中場未夾好,亦十分缺乏創造力,一定要有Davies
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-3 01:18
作客又領先一球應該唔會 4-3-3,我估都係 4-2-3-1

Pickford
Holgate  Keane  Jags  Baines
               Barry Gana
朗尼         Davies      Klaassen (米拉)
                 Sandro

上場威廉斯打得太差,轉隊長。馬天拿表現唔好,加上防守都係 holgate 好,穩陣之選。卡拉臣直覺 RK 會出。davies 我覺得表現好過卡拉臣。朗尼做二傳和後上殺手。Barry 我覺得係熱身賽比舒拉達連好,餵波毒,佢的中場攔截都唔差。

作者: Fuko~    時間: 2017-8-3 01:40
Forever_Fan 發表於 2017-8-3 01:18
作客又領先一球應該唔會 4-3-3,我估都係 4-2-3-1

Pickford

BARRY你死心啦...有後備都好,而且就係舒拉冇態先要出佢...特別係難度唔高的比賽,你更加用黎去以戰養態。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-3 01:48
我會覺得高文會更保守地打4-3-2-1甚至3-4-2-1,試下打一個防守更強的陣式去迎戰前列球隊。

-------------------Pickford---------------------
--------Holgat----Williams------Keane

Gueye-----Davies-------舒拉達連-----Baines

-----------卡拉臣---------死肥仔------------

-------------------S. RAMIREZ---------------
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-3 10:18
但佢講明呢場唔會死守所以我先覺得有機433
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-3 12:36
James_Beatkit 發表於 2017-8-3 10:18
但佢講明呢場唔會死守所以我先覺得有機433

4-2-3-1 唔代表死守,其實呢個陣肯定唔叫防守型,前線一推上去都有4個人係前邊
作者: nsno    時間: 2017-8-3 15:07
Forever_Fan 發表於 2017-8-3 12:36
4-2-3-1 唔代表死守,其實呢個陣肯定唔叫防守型,前線一推上去都有4個人係前邊 ...

同意
防唔防守睇你點企位㗎啫
你識用嘅,三後衞都可以好有侵略性
作者: him0014028    時間: 2017-8-3 20:13
係咪今晚踢~~
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-3 21:35
him0014028 發表於 2017-8-3 20:13
係咪今晚踢~~

半夜來踢,聽朝起身就知結果
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 01:52

同我估的陣式中左8成...DAVIES唔可能打WB掛? 我覺得佢係中間造波上去會好D...而且係得GUEYE先有能力跑哂成條右邊。
積基卡同威廉斯一齊打三中堅,我擔心太慢...好彩對手唔係強JE...
另外,死肥仔一定打打下又走左落去卡拉臣個度...
係後備個陣容真係幾RK下...

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 01:54
EVERTON XI: Pickford, Keane, Jagielka, Williams, Davies, Schneiderlin, Gueye, Baines, Klaassen, Rooney, Ramirez
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 01:57
究竟邊個打右閘? 呢個陣值得推敲,難道RK驚左馬天拿,又唔放心Holgate?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:01
Fuko~ 發表於 2017-8-4 01:52
同我估的陣式中左8成...DAVIES唔可能打WB掛? 我覺得佢係中間造波上去會好D...而且係得GUEYE先有能力跑哂成 ...

3中堅......我驚2老轉身慢喎,而且我地好多次一用3中堅防守就瀨野,有好幾次半場後都要轉返打4後衛
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:03
SUBSTITUTES: Stekelenburg, Martina, Holgate, Barry, Mirallas, Lookman, Calvert-Lewin
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 02:04
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 02:01
3中堅......我驚2老轉身慢喎,而且我地好多次一用3中堅防守就瀨野,有好幾次半場後都要轉返打4後衛 ...

我覺得RK佢自己好有信心今場會嬴...所以襯呢場係要以守為主的比賽入面試下打3中堅的效果。
因為開季第二場就打前列球隊(曼城?),呢場拎黎試陣岩岩好。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:06
Fuko~ 發表於 2017-8-4 01:52
同我估的陣式中左8成...DAVIES唔可能打WB掛? 我覺得佢係中間造波上去會好D...而且係得GUEYE先有能力跑哂成 ...

It appears that he will use a 3-4-1-2 formation, with Tom Davies playing in an unfamiliar role of right wing-back and Wayne Rooney partnering Sandro Ramirez in attack
作者: nsno    時間: 2017-8-4 02:08
Davies上季打過右閘,進攻會好過Holgate
作者: nsno    時間: 2017-8-4 02:08
竟然真係用3-5-2嚟釋放朗尼,期待佢踢雙箭頭嘅表現
作者: nsno    時間: 2017-8-4 02:09
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 02:03
SUBSTITUTES: Stekelenburg, Martina, Holgate, Barry, Mirallas, Lookman, Calvert-Lewin

睇呢個後備陣容就知同Top 4 嘅距離⋯⋯
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:09
Fuko~ 發表於 2017-8-4 02:04
我覺得RK佢自己好有信心今場會嬴...所以襯呢場係要以守為主的比賽入面試下打3中堅的效果。
因為開季第二 ...

其實如果單計球員身價,佢地成隊加埋都唔夠我地一個pickford的身價,贏係應該,贏唔到應該比人插到周身都係箭
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 02:10
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 02:06
It appears that he will use a 3-4-1-2 formation, with Tom Davies playing in an unfamiliar role of  ...

右翼衛非常講體力...我唔認為佢有能力打到成場波...所以先想GUEYE打...然後就可以俾HOLGATE出佢互補防守問題,又可以解決唔夠速度的隱憂。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:11
nsno 發表於 2017-8-4 02:08
竟然真係用3-5-2嚟釋放朗尼,期待佢踢雙箭頭嘅表現

有可能係3-4-1-2,暫時唔確定
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 02:11
nsno 發表於 2017-8-4 02:09
睇呢個後備陣容就知同Top 4 嘅距離⋯⋯

超...佢有BESIC、LENNON、麥卡菲呢D唔擺落後備之麻...
而且唔好忘記,我地有三個文員...番齊黎,根本唔會好似上季俾人屌打。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 02:13
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 02:09
其實如果單計球員身價,佢地成隊加埋都唔夠我地一個pickford的身價,贏係應該,贏唔到應該比人插到周身都 ...

上場嬴得一粒就唔好禁大口氣GE...所以我都撐佢打得保守D,話哂都作客,又用禁多新兵。
作者: Everton_    時間: 2017-8-4 02:15
有無師兄搵到LINK
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:15
Fuko~ 發表於 2017-8-4 02:11
超...佢有BESIC、LENNON、麥卡菲呢D唔擺落後備之麻...
而且唔好忘記,我地有三個文員...番齊黎,根本唔會 ...

所以麥卡菲唔走又點會有正選打呢? 麥卡菲勝任多個位置,肯跑肯拼,但RK 用人唯親嘛,唔走肯定板凳坐穿
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:18
Fuko~ 發表於 2017-8-4 02:13
上場嬴得一粒就唔好禁大口氣GE...所以我都撐佢打得保守D,話哂都作客,又用禁多新兵。 ...

我睇見3中堅就唔開胃,希望RK唔好玩出禍
作者: nsno    時間: 2017-8-4 02:26
Fuko~ 發表於 2017-8-4 02:11
而且唔好忘記,我地有三個文員...番齊黎,根本唔會 ...

你啱⋯⋯
我都已經唔記得咗佢地係冇傷
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 02:32
其實我唔知點解要咁堅持買施古臣,卡拉臣意識係幾好,應該唔係水貨,係要操下對抗性,如果攻中之後主要用卡拉臣,就算簽免費的史奈達返來做輪換就夠啦,佢年齡又唔會爭場場要出,但卡拉臣和施古臣都係大價錢的球員,高轉會費高週薪,邊個來到都係想做正選的,反而變得難搞,唔出又浪費,出又無位置,某個最後唔出又會唔開心
作者: steven7    時間: 2017-8-4 02:56
http://nexit.fun/
作者: unite    時間: 2017-8-4 03:33
老鼠拉龜
令我諗起後馬仔時代....
月巴堅搞唔掂....廢到一個點
作者: nsno    時間: 2017-8-4 03:33
班友好似好怯場咁
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 03:36
繼續唔知隊波踢緊乜...仲有一場友賽,隊波依然係毫無隊波同進攻模式...
點搞呢家下? 班人係唔識走位,多過唔識傳波多D...你搵施古臣番黎,班友都仲係呢種走位跑動的話,都唔會有咩大改善wo...
仲有後場兩個老人家都唔係識得帶波上前...加埋舒拉今日d長傳麻麻地,根本打唔到咩好波。
浪費左我半場時間,都係去訓好d。
作者: Everton_    時間: 2017-8-4 04:23
DCL入波
作者: unite    時間: 2017-8-4 04:26
正常 佢起碼肯跑 月巴就無眼睇
作者: coyb    時間: 2017-8-4 04:27
係咪成場唯一中龍
作者: unite    時間: 2017-8-4 04:29
都算係
作者: nsno    時間: 2017-8-4 04:39
DCL打返正前先發揮到佢嘅能力,但係都係要雙箭頭適合佢
朗尼,前鋒唔啱佢㗎喇,成日企得後過師奶,做決定仲慢過巴克利,中場又唔到佢踢,都係做後備算啦

反而成場叫做踢得比較好嘅係Klaassen
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-8-4 04:41
小喇叭,甘踢法真係可以係降级區見了!
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2017-8-4 04:54
打到好似熱身赛甘,就快聯赛開波啦,甘打法頭幾埸對强隊唔輸哂就有鬼啦!
作者: Everton_    時間: 2017-8-4 05:01
八十年代的愛迷 發表於 2017-8-4 04:54
打到好似熱身赛甘,就快聯赛開波啦,甘打法頭幾埸對强隊唔輸哂就有鬼啦!

成班放完假無耐仲未比油
今年仲話要爭頭6
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 07:56

睇完20分鐘精華,雙方有威脅射門基本係零,全場猜猜猜,究竟成班知唔知打乜,去到禁區邊就好似以前咁老鼠拉龜,而且有一個問題已經不止提及過一次,pace.....可唔可以比d速度和走位比我睇?呢樣野我只係 davies 和卡拉臣睇到,DCL 入來後都有d,但其他人做乜?老人兵團嗎,企晒係度,你唔走動多d點拉空人地後防丫?就算買左施古臣都係無解決問題,因為佢都係慢。人地第一場落後,焗住一定要攻,後防係絕對有空位入的,但成隊都把握唔到d空位。朗尼和sandro 都係打得差,兩個係前面都唔知點的,2個的射門都無質量,全部都唔中龍,重要差好遠個隻,好多時又係有位唔傳夾硬射,射得中先奇。舒拉達連打得差,其實佢上場都係無乜驚喜,又無乜驚嚇咁解,巴利後來換入,我還是覺得季初狀態來講,巴利更好。pickfords 明顯有功架,今場唔算好大考驗。

今場打得好的我覺有卡拉臣,davies 和入左球的 DCL,呢3個都有共通點,肯跑有速度,其實今次唔應該出 GUEYE,表現一般,應該出有速度的麥卡菲可能更好,非洲球員一般勤力有餘,技術不足,對強隊做破壞就好,對弱隊發揮唔到佢優點之餘,突顯晒佢缺點,係呢d情形下搵麥卡菲呢d中庸少少的歐洲球員可能更好。中堅們今日稱職,但受的考驗不大。

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 08:04
重有一個諷刺的地方:

你花大價錢增兵的入唔到波,入到波的反而係我地的青訓球員,RK 你係咪應該反思下借晒d表現唔錯的青訓出去都唔比佢地打下後備,究竟係咪正確呢?
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-4 08:36
DCL 後備出嚟改變戰局,聰明嘅走位同唔錯嘅身高即刻令前面多咗空位同打多範高波,希望令質疑佢嘅 有小小改觀
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-4 08:38
至於 Rooney, 想做太多嘢,搞到好多時諗多咗,拖慢咗節奏,d decision 仲慢過 Barkley
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-4 09:17
講真捱眼訓睇場悶波真係好辛苦
但總算晉級
不過真係唔好咁開心

成場波踢得合格既我只會比Baines,Davies同DCL(後邊4個唔講啦對面都冇咩攻勢,pickford算ok但佢打腳下功夫同侯活有得揮)
成隊波冇隊型冇走圍
有師兄話係後馬仔時代咁
我會講比個段時期既9猜仲要衰
卡拉臣我已經講左萬9次佢唔係踢10號位(可能RK都知所以一定要買施格臣)
成場波隱哂形比巴克利踢呢個位仲要差
肥仔就真係唔識講踢前完全跟唔到
上半場唔記得邊個比球地波佢可以未射已經跌低埋
下半場禁區頂幾秒時間都唔射波都甩埋
佢轉邊HOLD波勉強仲有一兩下但其餘真係冇眼睇
情意結都冇用
基爾比我想像中差好多球冇壓力下比失波
辛祖勤力肯跑但佢差唔多做埋肥仔個份前邊見到都好吃力
Davies打呢個位有驚喜始終後生可以跑上跑落
Baines成場做好多攔截左邊靠佢上落
原本睇緊又媽緊RK換契仔入黎
但佢入黎係明顯前邊多左少少威脅
高波上同走位上明顯比肥仔有優勢
唔該一係就前邊放9+29,後邊一格先放10
唔好後邊再20,前邊9+10 真係嘔血
但總結成班波依然好LUP冇動力
係未見到正常返之前勸大家唔好J個陣咁多
就算施格臣黎到都咁話
呢個態對住季初班老虎真係講句GOOD LUCK
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-4 09:18
另外今晚會抽籤知道分組賽咩對手
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 09:34
季初重要連場硬杖,隊波咁的表現難道想連戰連敗?
作者: 24cheung    時間: 2017-8-4 09:49
請問邊度有20分鐘精華睇
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 09:50
24cheung 發表於 2017-8-4 09:49
請問邊度有20分鐘精華睇

官網的evertontv
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 10:56
好彩下半場冇睇~! 一早都話,你換哂成隊波一定要時間夾,大家都唔知點走位配合...再加上我地隊波明顯係想打小組滲入就更加會係禁。
禁所以,施古臣黎到都唔會話改變到現狀...除非真係佢地禁多個,有一兩個彈起左,以佢做重心就會好少少。
我預左呢隊死野起碼衰半季...雖然對弱隊應該食硬,但肯定冇上季禁容易。

下場對西維爾,大家會睇到咩叫機動性同技術...呢隊波雖然冇英超前列禁強,但肯定係我地之上。
加上LAST一場,又有機會係歐霸場上碰面,大家都會好認真去踢。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 11:14

https://www.youtube.com/watch?v=Wz2tJ-wbTlU

睇埋呢個精華,大家就會明高文佢究竟想點打進攻個一套,好多小組短傳走位...但好明顯大家個態唔係唔夠就係走位配合唔好。
私家鴨個球都有些少好彩,居然冇人MARK佢...而且明顯人地見完場都推一D人上去希望追番球先有呢一球。卡拉臣根本係傳球強化版的尼史密夫...如果佢唔剩係做駁腳,落手落腳去攻門會更好。進攻中場唔係剩係要去助攻,攻門個下亦都好重要。
人地真心想守的話,呢場好可能0:0。

作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-4 11:16
Fuko~ 發表於 2017-8-4 10:56
好彩下半場冇睇~! 一早都話,你換哂成隊波一定要時間夾,大家都唔知點走位配合...再加上我地隊波明顯係想打 ...

應該會最後排陣接近正選陣容
但我想佢出麥卡菲/比錫
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 11:20
差唔多換晒全隊都唔知唸乜,以前老莫咁的人腳都打到燒鵝味道就係靠穩定人腳,夾開夾熟,然後係2-3個位置逐年補強,先可以常常有歐洲賽打,依家一換換全隊咁濟,唸唔到會好成績。
作者: nsno    時間: 2017-8-4 11:25
James_Beatkit 發表於 2017-8-4 09:17
講真捱眼訓睇場悶波真係好辛苦
但總算晉級
不過真係唔好咁開心

除非佢肯出返Lennon
如果唔係冇pace冇width,對前列冇得救
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 11:34
James_Beatkit 發表於 2017-8-4 11:16
應該會最後排陣接近正選陣容
但我想佢出麥卡菲/比錫

對弱隊唔好出gueye,佢腳下功夫真係唔掂,但非洲球員一向都係咁,跑不完的體力,但粗糙的腳法,對強隊先出gueye做迫搶和破壞,對弱隊還是出麥卡菲更好,但唔覺RK會出佢咁。
作者: barker    時間: 2017-8-4 11:36
而家仲要打 play off ground , 再赢先可入正式分組賽 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 12:10
barker 發表於 2017-8-4 11:36
而家仲要打 play off ground , 再赢先可入正式分組賽 ?
Winners of the play-off round advance to the group stage
RoundDrawFirst legSecond leg
First qualifying round19 June 201729 June 20176 July 2017
Second qualifying round13 July 201720 July 2017
Third qualifying round14 July 201727 July 20173 August 2017
Play-off round4 August 201717 August 201724 August 2017

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 12:15
barker 發表於 2017-8-4 11:36

其實 play-off round 潛在對手不強,如果真係輸都係輸自己,無得怨:

Marítimo (Portugal)
Rosenborg (Norway)
Hajduk Split (Croatia)
Sheriff Tiraspol (Moldova)
Apollon Limassol (Cyprus)
FC Oleksandriya (Ukraine)
Videoton (Hungary)
Red Star Belgrade (Serbia)
Skënderbeu Korçë (Albania)
Utrecht (Netherlands)
AEK Athens (Greece)
Rheindorf Altach (Austria)
AEK Larnaca (Cyprus)
FH (Iceland)
Viitorul Constanța (Romania)
Osijek (Croatia)
Vardar (Republic of Macedonia)
Östersund (Sweden)
Shkëndija (Republic of Macedonia)
Sūduva Marijampolė (Lithuania)
作者: wahton    時間: 2017-8-4 13:10
nsno 發表於 2017-8-4 11:25
除非佢肯出返Lennon
如果唔係冇pace冇width,對前列冇得救

佢好似同連儂同麥卡菲有仇咁WO

死都唔出佢地
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-4 13:35
wahton 發表於 2017-8-4 13:10
佢好似同連儂同麥卡菲有仇咁WO

死都唔出佢地

兩個都係老馬 入嘅球員,
唔會俾RK重用 la

如果細心留意尋晚嘅正選陣容,
老馬買入嘅球員係一個都無
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 14:00
爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-4 13:35
唔會俾RK重用 la

佢都傻的,入來2年,都差唔多清洗哂所有前領隊的球員,係老莫買入的球員未清得哂,又或者講嗰d都係老臣子唔敢咁快清,奧士希拔單野已經反響唔好,佢都怕重蹈華倫西亞時的覆轍,唔敢清洗老臣子清得咁快。
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 14:05
爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-4 13:35
唔會俾RK重用 la

其實,仲有barry係老馬買入ge...
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 14:07
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:00
佢都傻的,入來2年,都差唔多清洗哂所有前領隊的球員,係老莫買入的球員未清得哂,又或者講嗰d都係老臣子 ...

大家打法唔同,你要清,我真係冇咩好講。只係,你最好都係證明到你個套係打得好先...
so far,都係個句,你進攻禁冇form,點搞呢?
作者: nsno    時間: 2017-8-4 14:13
其實我真係唔明Lennon有咩問題
有速度、勤力、幫到防守、夠靈活、有默契(記得之前佢同Coleman配合幾好)
點睇都啱RK口味
就算前場冇位佢踢呀,你試下擺佢喺wing back 都好呀,反正宜家左右閘缺人
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 14:23
nsno 發表於 2017-8-4 14:13
其實我真係唔明Lennon有咩問題
有速度、勤力、幫到防守、夠靈活、有默契(記得之前佢同Coleman配合幾好)
...

或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜,就係搵個善傳善射的擺邊,唔理佢係打開攻中定前鋒,然後想分散前線入球集中一兩個人的境況,就要求佢地自己有機就切入禁區射,無就助攻其他人,所以連儂呢種傳統的翼唔啱RK囗味,應該啱老莫的囗味多d喎。
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-4 14:33
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:23
或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜, ...

正解, 雙內切(米拉+SANDRO).  或者如果有施格臣就一個正前(ROONEY), 1個內切(米拉或SANDRO), 佢2個後面再企施格臣, 佢地3個配合走位製造入波, 再後面係KLAASSEN玩後上.  條WIDTH比哂閘去做....

要用LENNON就要有基奧特, MAYBE DCL....
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 14:34
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:23
或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜, ...

所以我一直覺得佢應該至少留兩個可以打翼的球員...佢個套攻中打法,唔WORK個陣,就係用番翼去做PLAN B。
尋日場波,後備你根本應該係抽走MARTINA或者HOLGATE,放LENNON入去。
發覺攻唔入,唔對路就出LENNON同埋米拉,打個正常的4-3-3或者4-4-2,拉邊攻爆佢。
作者: evertonarteta10    時間: 2017-8-4 14:44
Fuko~ 發表於 2017-8-4 14:34
所以我一直覺得佢應該至少留兩個可以打翼的球員...佢個套攻中打法,唔WORK個陣,就係用番翼去做PLAN B。
...

我咁諗, 個PLAN B理想可以, 但係米拉同LENNON出波係好雞架, 仲要冇盧卡古, 點斬, 斬比邊個?  現有人腳斬波最好都仲係BAINES或者朗尼, 你唔會諗叫朗尼打邊下話?  係可以打翼斬啊, 斬得唔好又話人打9斬咩?

等睇剩低時間入唔入到個TARGET MAN, 否則DCL都好大機會做呢條柱躉
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-4 14:47
Fuko~ 發表於 2017-8-4 14:07
大家打法唔同,你要清,我真係冇咩好講。只係,你最好都係證明到你個套係打得好先...
so far,都係個句, ...

同意
唔該比D野出黎睇吓先
唔好講成績咁遠淨講踢法完全唔合格啦
第一年新兵你要夾我比多1年你
一個新領隊我不嬲覺得最少3年起標
下季功力就見真章
作者: nsno    時間: 2017-8-4 15:49
所以佢應該試下Lennon踢右wing back
好過用Davies同Martina
Holgate就擺返去踢三中堅,拍Keane+Williams/Jags
作者: barker    時間: 2017-8-4 15:52
play off ground 幾時抽簽 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 15:53
James_Beatkit 發表於 2017-8-4 14:47
同意
唔該比D野出黎睇吓先
唔好講成績咁遠淨講踢法完全唔合格啦

都唔駛下季啦講真...半季冇改善,下半季搞到隊波連前10都冇就可以講再見。
夾波都唔駛成季啦...你半季起碼都俾d貨黎睇下ah。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 15:54
barker 發表於 2017-8-4 15:52
play off ground 幾時抽簽 ?

今晚7點
作者: James_Beatkit    時間: 2017-8-4 16:43
Fuko~ 發表於 2017-8-4 15:53
都唔駛下季啦講真...半季冇改善,下半季搞到隊波連前10都冇就可以講再見。
夾波都唔駛成季啦...你半季起 ...

公平D嘛⋯⋯
作者: barker    時間: 2017-8-4 16:49
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 15:54
今晚7點

唔會撞到 AC 米蘭卦 ?
作者: Fuko~    時間: 2017-8-4 16:51
James_Beatkit 發表於 2017-8-4 16:43
公平D嘛⋯⋯

馬仔起碼拎左一年最高分,差d前四,你俾多季佢都好合理。
今次高文第一年只係好好睇,不過不失,第二年又駛成億,我俾年半你考牌,你考唔到就唔該走啦。

作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 16:51
barker 發表於 2017-8-4 16:49
唔會撞到 AC 米蘭卦 ?

唔會,分種子隊,抽個班都係二打六,但如果連二打六都唔夠打,就肯定衰自己,唔好賴

Marítimo (Portugal)
Rosenborg (Norway)
Hajduk Split (Croatia)
Sheriff Tiraspol (Moldova)
Apollon Limassol (Cyprus)
FC Oleksandriya (Ukraine)
Videoton (Hungary)
Red Star Belgrade (Serbia)
Skënderbeu Korçë (Albania)
Utrecht (Netherlands)
AEK Athens (Greece)
Rheindorf Altach (Austria)
AEK Larnaca (Cyprus)
FH (Iceland)
Viitorul Constanța (Romania)
Osijek (Croatia)
Vardar (Republic of Macedonia)
Östersund (Sweden)
Shkëndija (Republic of Macedonia)
Sūduva Marijampolė (Lithuania)
作者: barker    時間: 2017-8-4 16:57
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 16:51
唔會,分種子隊,抽個班都係二打六,但如果連二打六都唔夠打,就肯定衰自己,唔好賴

Marítimo (Portugal ...

洛辛堡不差 , 又有賓特拿助陣 , 仲有夏德 , 同埋紅星唔好怱視
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 16:59
Fuko~ 發表於 2017-8-4 16:51
馬仔起碼拎左一年最高分,差d前四,你俾多季佢都好合理。
今次高文第一年只係好好睇,不過不失,第二年又 ...

馬仔應該衰壓唔住更衣室,班球員唔信佢,佢比 RK 上場時重大鑊的地方係認受性低,降班領隊,羅到杯都係咁話,雖然 RK 認受性都唔係一面倒,但好過馬仔的地方就係佢來愛隊前教修咸頓有歐霸打,聯賽排名前列,但由於佢的 track record 和唔尊重奧士希拔單野,上場後質疑或批評聲音都不絕,所以今季對佢都好關鍵,一有錯失,批評肯定舖天蓋地。
作者: Forever_Fan    時間: 2017-8-4 17:01
barker 發表於 2017-8-4 16:57
洛辛堡不差 , 又有賓特拿助陣 , 仲有夏德 , 同埋紅星唔好怱視

我真係覺得呢d二線球隊都唔贏,重講乜羅杯或爭前6?輸的話就企定被球迷鬧,唔好搵借口。
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2017-8-4 17:30
Forever_Fan 發表於 2017-8-4 17:01
我真係覺得呢d二線球隊都唔贏,重講乜羅杯或爭前6?輸的話就企定被球迷鬧,唔好搵借口。 ...

同意,
如果呢d都過唔到,
唔該早d返屋企
作者: barker    時間: 2017-8-4 19:15
抽左 : EVERTON 先在主場對夏德 , 我認為係中簽
作者: 愛華戰士    時間: 2017-8-8 09:46
講真我地堂堂英超第六名.....如果連呢d歐霸外對手都贏唔到....只能講....英超的水平真係唔入流
作者: barker    時間: 2017-8-8 11:47
愛華戰士 發表於 2017-8-8 09:46
講真我地堂堂英超第六名.....如果連呢d歐霸外對手都贏唔到....只能講....英超的水平真係唔入流 ...

係排第七

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2