香港愛華頓迷討論區

標題: 2017 FA CUP 之旅 - 第三圈 (主場) vs 李城 [打印本頁]

作者: coyb    時間: 2017-1-5 15:47
標題: 2017 FA CUP 之旅 - 第三圈 (主場) vs 李城

2017 開左個好頭, 期待再接再勵!

作者: leonkit    時間: 2017-1-5 16:38
想知有冇台播
作者: coyb    時間: 2017-1-5 17:43
leonkit 發表於 2017-1-5 16:38
想知有冇台播

好似無.......
作者: leonkit    時間: 2017-1-5 18:07
戲碼都算強 咁都無
作者: wahton    時間: 2017-1-5 18:40
咁快又對李城.....

上網睇啦!
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-5 21:41
點都係爭勝,起碼羅返個冠軍先得架,更唔好話有歐賽同無歐賽對球員的吸引力都唔同啦!
作者: barker    時間: 2017-1-5 21:46
Forever_Fan 發表於 2017-1-5 21:41
點都係爭勝,起碼羅返個冠軍先得架,更唔好話有歐賽同無歐賽對球員的吸引力都唔同啦! ...

傳舒拉達連 sign EVERTON by the end of this week
作者: Fuko~    時間: 2017-1-7 22:01

今日打3-5-2,然後大家都冇得睇。
作者: Fuko~    時間: 2017-1-7 22:03
subs: Hewelt, Jagielka, Deulofeu, Kone, Mirallas, Cleverley, Oviedo.

KONE有後備...LOOKMAN其實都可以放係後備,下半場尾段搵機會入黎踩下草掛?
作者: KaChun23    時間: 2017-1-7 22:25
Fuko~ 發表於 2017-1-7 22:03
subs: Hewelt, Jagielka, Deulofeu, Kone, Mirallas, Cleverley, Oviedo.

KONE有後備...LOOKMAN其實都可以 ...

kone 反而仲有後備.....
作者: 24cheung    時間: 2017-1-7 22:29
咁就大鑊喇,即表示佢唔使走
作者: nsno    時間: 2017-1-7 22:53
Fuko~ 發表於 2017-1-7 22:03

KONE有後備...LOOKMAN其實都可以 ...

Lookman之前曾經代表Charlton打FA Cup,所以今季唔可以代表愛隊打FA Cup
作者: coyb    時間: 2017-1-7 23:01
聽緊LIVE

http://www.evertonfc.com/listenlive
作者: coyb    時間: 2017-1-8 00:22
1:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 00:23
coyb 發表於 2017-1-8 00:22
1:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

廸路入波喎
作者: barker    時間: 2017-1-8 00:24
1-1
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 00:28
幾分鐘就被追平....
作者: barker    時間: 2017-1-8 00:30
1-2 now
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-8 00:30
1-2
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 00:31
轉眼被人反超,乜鬼防守來架,眨下眼咋
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 00:38
越來越唔想由RK教丫.....
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 00:43
連干尼都有得踢,真係好波yeah
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 00:46

我鍾意網友呢句: On the bright side, at least we didn't have to watch this.
睇評述好似關我地龍門同人地musa超水準強姦我地d CB
仲有係迪路菲奧踢得幾好。

作者: coyb    時間: 2017-1-8 00:52

作者: coyb    時間: 2017-1-8 00:53
出 KONE 已經知無LA...
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 00:54
皮已收,今季已完。又睇下班主可以忍RK到幾時,定係RK自己跳草裙舞走去教巴塞先呢?
作者: coyb    時間: 2017-1-8 00:54
RK 死都唔肯換BARRY走.  係咁先, 今季。
作者: evanng    時間: 2017-1-8 00:57
What the FUCKING i see!!!???
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 00:58
冗員多,打得好的少,講真我真心唔覺我地依家隊波的表現比無錢買人時老莫隊team叻,我更唔覺RK帶隊有幾叻
作者: nsno    時間: 2017-1-8 01:02
有冇精華睇返
作者: 拖肥1878    時間: 2017-1-8 01:02
唉.....
作者: 拖肥1878    時間: 2017-1-8 01:07
上季馬仔帶得咁屎,我都會開住直播,篤住手機睇。依家係冇眼睇。
作者: coyb    時間: 2017-1-8 01:13
RK , 隊波比你帶到無厘神氣, 我知你實話班球員唔夠落力 無AGGRESSION 咩咩柒柒。

我見到嘅只係你排陣好屎, 用人都好屎。

主場1:0 比人反CUP 2:1 我印象真係唔知幾時有發生過。
作者: coyb    時間: 2017-1-8 01:19
https://www.facebook.com/Everton/videos/10154006980096277/

作為一個領隊, 可以話唔知點解班球員入一球之後縮得太後?? 場波佢睇緊電視??
作者: coyb    時間: 2017-1-8 01:21
真係再屌都費事。
作者: wahton    時間: 2017-1-8 01:27
拖肥1878 發表於 2017-1-8 01:07
上季馬仔帶得咁屎,我都會開住直播,篤住手機睇。依家係冇眼睇。

我都係

自從高文上任後有時我真係睇都費事睇
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 01:33
wahton 發表於 2017-1-8 01:27
我都係

自從高文上任後有時我真係睇都費事睇

所以都係快d祈禱條友俾巴塞挖角,快快趣趣走人算啦...
隊波搞成禁,真係冇眼睇...雖然我地班球員精神面真係太跪弱...
又睇下佢地會唔會好似送馬仔走禁送高文一程...
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 01:35
On hindsight.
It seem like Martinez did a better job with 2 semi final cup run, 1 5th place finish and 2 11th place finish that maybe due to European commitment and long cup run.
We also actually watch attacking football although with bad defending. Not saying Koeman Out. But we definitely deserve something better than a year of nothing.

呢個網友中肯啦。
作者: wahton    時間: 2017-1-8 01:39
Fuko~ 發表於 2017-1-8 01:33
所以都係快d祈禱條友俾巴塞挖角,快快趣趣走人算啦...
隊波搞成禁,真係冇眼睇...雖然我地班球員精神面真 ...

最好巴塞快D出手, 我地有錢收又唔洗做醜人, 大家好黎好去
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 01:42
wahton 發表於 2017-1-8 01:39

家下同RK分手,我唔駛巴塞賠錢俾我地,你都唔好叫我俾違約金。快手D,唔好阻著地球轉就得。
作者: reedlo16    時間: 2017-1-8 01:47
方杖泊大巴,突擊,馬天尼斯有前無後,至少, 我地都知佢地打乜。

宜家高文,成半季,我都唔知佢做乜X
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 02:31
唉,我都希望RK快快走人
作者: KaChun23    時間: 2017-1-8 04:44
高文好似話唔走,留係愛記.....
作者: nsno    時間: 2017-1-8 04:54
wahton 發表於 2017-1-8 01:39

巴塞肯要佢先算啦⋯⋯佢根本就唔係巴塞風格
正如幾位師兄咁講,我連佢打緊咩風格都唔撚知
反而如果馬仔搞得掂比利時,可能巴塞會搵佢
作者: barker    時間: 2017-1-8 11:03
nsno 發表於 2017-1-8 04:54
巴塞肯要佢先算啦⋯⋯佢根本就唔係巴塞風格
正如幾位師兄咁講,我連佢打緊咩風格都唔撚知
反而如果馬仔搞 ...

我講過好多次一日只要係 Moshiri 係大老細 , 起碼下半季他都會全力撐朗奴高文
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 11:41

https://www.youtube.com/watch?v=Ds-WhUutxL8
1:0-迪路爆得好,傳得好,打翼應該如此啦。
1:1-垃圾防守...一對中堅發緊夢,WILLIAM完全企係度,MORI直情冇影,追MUSA的竟然係左閘跑入中間的BAINES。洛賓斯呢個距離亦應該要有能力沒收呢個傳中。
1:2-垃圾防守 again, 一對中堅繼續發夢睇戲...一個禁簡單的one-two入禁區,居然可以協防唔成功。Mori直情判斷錯誤標錯波...失左個位,亦都係由davies走入去...
作者: coyb    時間: 2017-1-8 13:28
睇條精華, 失果兩球波都係自己問題, 眼神防守。。。。。。。

無左GANA真係咁唔掂??
作者: aeroplane602    時間: 2017-1-8 14:08
的確係 gueye全英超中埸計最佳防守數據 同埋佢夠快可補愛隊中堅不足之處
作者: barker    時間: 2017-1-8 15:39
巴塞係想要普捷天奴呀 , 你地估錯哂喇
作者: nsno    時間: 2017-1-8 16:13
Fuko~ 發表於 2017-1-8 11:41
https://www.youtube.com/watch?v=Ds-WhUutxL8
1:0-迪路爆得好,傳得好,打翼應該如此啦。
1:1-垃圾防守... ...

失第二球係巴利截唔到個波,所以Mori先要上前標波
所以Gana真係好重要⋯⋯
作者: nsno    時間: 2017-1-8 16:16
nsno 發表於 2017-1-8 16:13
失第二球係巴利截唔到個波,所以Mori先要上前標波
所以Gana真係好重要⋯⋯ ...

應該咁話啦,以巴利嘅速度已經冇咩能力打正選防中
一係就推佢上少少做組織,起碼失咗位後面都有人
今季輸太多free kick俾人,亦都俾人爆太多次
作者: barker    時間: 2017-1-8 16:35
nsno 發表於 2017-1-8 16:16
應該咁話啦,以巴利嘅速度已經冇咩能力打正選防中
一係就推佢上少少做組織,起碼失咗位後面都有人
今季輸 ...

所以舒拉達連加盟好重要
作者: coyb    時間: 2017-1-8 19:34
原來RK 賴落高層度, 話買人唔夠快喎... 所以輸波。
作者: barker    時間: 2017-1-8 19:51
coyb 發表於 2017-1-8 19:34
原來RK 賴落高層度, 話買人唔夠快喎... 所以輸波。

所以嚟緊呢個星期內朗奴高文你唔該快快簽入舒拉達連 , 新中堅 , 新左翼
作者: Forever_Fan    時間: 2017-1-8 20:27
barker 發表於 2017-1-8 19:51
所以嚟緊呢個星期內朗奴高文你唔該快快簽入舒拉達連 , 新中堅 , 新左翼

我仍然覺得RK已換左唔少人,到下季我都唔知重有幾多人剩下,換哂人就會有好成績? 我好懷疑羅,我真係唔欣賞RK的做法
作者: barker    時間: 2017-1-8 20:32
Forever_Fan 發表於 2017-1-8 20:27
我仍然覺得RK已換左唔少人,到下季我都唔知重有幾多人剩下,換哂人就會有好成績? 我好懷疑羅,我真係唔欣 ...

有傳英國時間今晚會攪掂舒拉達連先 , 其餘位置盡快着手找新兵 , 另外紐卡素肥賓想要占士麥卡菲 , 湯卡華利
作者: Fuko~    時間: 2017-1-8 21:04
Forever_Fan 發表於 2017-1-8 20:27
我仍然覺得RK已換左唔少人,到下季我都唔知重有幾多人剩下,換哂人就會有好成績? 我好懷疑羅,我真係唔欣 ...

其實,前中後龍門都各買左人。支出都唔少,都駛左成四十幾M。
入左4個球員,借左一個人,走就走左兩個半...(OSMAN, 拔爺同埋STONES)
照計我地實力至少都比上年改善。但更多的係睇到隊波負負碌碌嬴...
坦白講,今季禁多場敗仗,有幾多場唔值得輸...球員同士氣都差到咩禁。
買賣球員只能短暫改善球隊的氣氛,但問題唔解決,好快就還原基本步...
作者: nsno    時間: 2017-1-8 23:49
Fuko~ 發表於 2017-1-8 21:04
其實,前中後龍門都各買左人。支出都唔少,都駛左成四十幾M。
入左4個球員,借左一個人,走就走左兩個半. ...

又可以咁諗嘅:如果買咗十個好似Gueye咁嘅人入嚟咪得囉,我諗RK喺嚟緊兩三個轉會窗都係諗住咁
但係成隊換哂又有咩意思
作者: 拖肥糖    時間: 2017-1-9 01:52

自已唔得就賴三賴四,使錢買成績使能搵呢條能樣教咩
作者: Fuko~    時間: 2017-1-9 02:17
拖肥糖 發表於 2017-1-9 01:52
自已唔得就賴三賴四,使錢買成績使能搵呢條能樣教咩

你話佢買人番黎係打自己個套,我都冇野好講。
但打足半季都唔知打乜出黎,真係買人就解決到?
作者: James_Beatkit    時間: 2017-1-9 10:06
正面去睇
應該會加快買舒拉達連(我都要改一改,有買既必要)
今季乜都冇加快RK走人機會

由DAY 1到依家我都係咁講
RK呢條友真係得個球員時代個名大
教波真係唔係想像中咁叻
真係唔好對佢ff太多
但好多拖肥球迷仲話要比時間佢重建
我又再放長多一陣時間
睇下佢再洗多幾十M買到D咩成績番黎
我夠膽講唔會好得過馬仔個時幾多
最多踢下歐霸但盃仔仲衰過個3年
(我都想我跌眼鏡球會有成績到時認衰又點話)
作者: James_Beatkit    時間: 2017-1-9 10:08
Fuko~ 發表於 2017-1-9 02:17
你話佢買人番黎係打自己個套,我都冇野好講。
但打足半季都唔知打乜出黎,真係買人就解決到? ...

好聽就話因應每場對手定唔同陣式
難聽講佢連自己最基本個套陣式都定唔到

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2