香港愛華頓迷討論區

標題: 對車路士又無人開post [打印本頁]

作者: 拖肥糖    時間: 2016-11-4 23:21
標題: 對車路士又無人開post
攪乜呀?

作者: laukarwing    時間: 2016-11-5 16:06
一定要贏呀!
作者: Fuko~    時間: 2016-11-5 16:21
呢度不嬲都係禁...上季已經睇到...隊波順境個陣就多人...
一逆境...想搵個人睇都冇...特別係而家勝算唔高的情況。

BTW,呢場目標拎1分先啦。同曼城個場一樣難踢,但破到干地個陣的話就勝算大...
始終車仔後防本身唔多好,係打3-4-3,掩飾左呢個問題!
作者: wahton    時間: 2016-11-5 17:04
車仔士氣正盛
今場以一分為本
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-5 19:42
今場冇 gueye, 勝算唔大
對面3中堅都係唔穩, 要睇RK 有冇計針對343 陣型
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-5 20:35
上場叫贏返場,希望今場表現較好,開季至今,朗奴高文比我的印象只值65分
作者: 『K』    時間: 2016-11-5 20:51
呢度不嬲都百彈齋主....
負能量爆登

不論有錢買人 有新班主 有新球場定有新領隊都係負面評論居多
Barkley, Bolasie 我仲以為係利記球員  
冇咩人入黎係正常

不喜請插, 謝謝
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-5 23:08
其實自從莫耶斯離開之後,球隊成績好似過山車咁,起伏不定,近2年穩定向下,球迷負面情緒較大,就算新帥上場,成績就算叫有改善,但表現還是未如理想
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 00:33

居然跟機打三後衛
作者: barker    時間: 2016-11-6 00:39
Fuko~ 發表於 2016-11-6 00:33
居然跟機打三後衛

523 陣式 ?
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-6 01:05
似532
作者: nsno    時間: 2016-11-6 01:28
『K』 發表於 2016-11-5 20:51
呢度不嬲都百彈齋主....
負能量爆登

又講得幾中肯
作者: nsno    時間: 2016-11-6 01:28
Fuko~ 發表於 2016-11-6 00:33
居然跟機打三後衛

四個winger喺後備席
作者: 拖肥糖    時間: 2016-11-6 01:50
chelsea2-0
作者: 旦奴    時間: 2016-11-6 01:52
1分鐘輸2粒?????
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 02:00
兩球堡堡都有d責任
作者: 旦奴    時間: 2016-11-6 02:13
3-0唉~~~

作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 02:14
完敗啊
作者: 拖肥糖    時間: 2016-11-6 02:16
3-0
作者: reedlo16    時間: 2016-11-6 02:25
呢場波完全暴露了兩位「資深」中堅,面對老鼠仔係完全無計。
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-6 02:33
防中做唔到野, 中堅一定受壓, 實出事
其實一早要搵人接巴利, 被人一迫就出事, 第一球就甘被人打反擊, 對強隊, 慢D都死
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 02:49
哇,輸到4:0
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 02:51
同高文的蜜月期話禁快就過,隊波唔知要幾耐先打返起。
作者: 彈地    時間: 2016-11-6 02:55

5-0..... long time no see....still 25 mins...
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 02:56
諗起早幾季對著阿記輸7:1...
作者: aeroplane602    時間: 2016-11-6 02:58
球隊中堅質素未能勝任3人後防,又冇人釘死世三,排錯陣
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 03:04
認同今場錯陣加太快失第二球
作者: 拖肥糖    時間: 2016-11-6 03:06
大敗一場等大家清楚知道呢位領隊有幾多係手
作者: 拖肥1878    時間: 2016-11-6 03:13
領隊.....技窮。波拿斯,基爾,打左幾場好似已經冇咩料到,成隊波比人睇穿晒。
作者: 拖肥1878    時間: 2016-11-6 03:16
最唔明巴克里仲成日有正選打,係度扭扭扭,拖慢晒d進攻
作者: 拖肥1878    時間: 2016-11-6 03:18
季前講左嘅一億鎊,其實都用過,一月希望用吓吖.....唔該 ! !
作者: 拖肥1878    時間: 2016-11-6 03:20
係“無”用過
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 03:23
拖肥1878 發表於 2016-11-6 03:13
領隊.....技窮。波拿斯,基爾,打左幾場好似已經冇咩料到,成隊波比人睇穿晒。 ...

所以我幾認同英國球迷講,人地干地會不斷改進隊波。
領先三四球,都仲激過我地就知,佢幾有熱情...
反觀我地全隊波都放棄哂,仲衰過馬仔個陣...今日係連威脅攻門都冇多一下。
值得一提,人地今日的正選比起摩奴走之前都只係得兩個球員唔一樣...
買人係咪解決到而家個問題呢?
今日輸係成隊波,更輸的輸係我地個領隊部署失敗...

幸好跟著有一星期的國際賽,我地可以重整旗鼓。返黎之後將會硬戰連場,希望可以睇到隊波的進步。
作者: 彈地    時間: 2016-11-6 03:28
一埸比賽輸了不緊但上半埸3-0 後班友已經放軟手腳⋯⋯仲 pk 過當年輸6-3
作者: 彈地    時間: 2016-11-6 03:33
當年隊波欠的是技術層面但卻有激情⋯⋯現在技術上概過去之前但卻失去激情
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 03:40
彈地 發表於 2016-11-6 03:33
當年隊波欠的是技術層面但卻有激情⋯⋯現在技術上概過去之前但卻失去激情 ...

所以好難怪d人會怪著莫耶斯...今時今日球員技術上好左,但默契同合拍都遠遜從前...
打不死的精神更加唔知去左邊?我係領隊實帶哂班球員出黎講sorry。
知恥近乎勇,班pk輸到禁連浪射都廢鬼事...檢討下啦!全場得一次唔中龍的射門咋!
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-6 11:06
aeroplane602 發表於 2016-11-6 02:58
球隊中堅質素未能勝任3人後防,又冇人釘死世三,排錯陣

3人後防對車仔,死硬啦
作者: barker    時間: 2016-11-6 11:07
今日英國報紙傳曼聯已同意將小豬一月借俾愛華頓 , 他的人工曼聯會俾一半
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-6 11:12
Fuko~ 發表於 2016-11-6 03:23
反觀 ...

我都認同買人唔係解決問題的方法,我都講過好領隊唔係靠換哂大部份球員去解決問題,好領隊係靠發揮現有球員的能力,只需要個別位置的補強,激發隊波的激情,就可以改造全隊波,這才是一個好領隊
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-6 11:20
Fuko~ 發表於 2016-11-6 03:40
所以好難怪d人會怪著莫耶斯...今時今日球員技術上好左,但默契同合拍都遠遜從前...
打不死的精神更加唔知 ...

我都認為自從莫耶斯之後,愛華頓已經唔似我認識的愛華頓,唔係技術上,而係精神上,完全無左永不言敗的精神,這是在95年起吸引我欣賞愛華頓的主要原因,可惜此情不再
作者: barker    時間: 2016-11-6 11:24
Forever_Fan 發表於 2016-11-6 11:20
我都認為自從莫耶斯之後,愛華頓已經唔似我認識的愛華頓,唔係技術上,而係精神上,完全無左永不言敗的精 ...

舒韋恩史迪加的踼法
作者: laukarwing    時間: 2016-11-6 11:27
Barry下場要停賽了。
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-6 12:14
barker 發表於 2016-11-6 11:07
今日英國報紙傳曼聯已同意將小豬一月借俾愛華頓 , 他的人工曼聯會俾一半

舒韋恩史迪加周薪達20萬鎊,而且無復當年勇,一半愛華頓都要出10萬鎊,唔知係咪真係幫到手
作者: jacks66    時間: 2016-11-6 12:16

我看返精華, 頭三球俾人射入前, 有車仔球員在越位置企在KEEPER 前, 唔多唔少影響到KEEPER 視線及判斷, 唔係話要球証判咩.....但感覺有的唔好彩 , 當然自身也有問題, 中場防守力因主力停賽, 問題也大大在今場放大了, 希望今日所失的5 球能及時給球隊認真去調整一下, 而污氣也在今場出曬去, 之後望有幸運女神加持返
作者: evertonarteta10    時間: 2016-11-6 12:34
Fuko~ 發表於 2016-11-6 03:23
反觀 ...

咁又唔能夠咁講, 今場之前我地都有唔少改進左既地方, 都唔可以話RK冇做野, 只係車仔一直買落都係WORLD CLASS既

半場輸3粒後生仔一定係散, 就算今季買人我都仍然覺得欠缺場上真正領袖喝住隊波鬧住隊波, 明顯巴利威廉斯都唔係.  中場控制力問題從馬仔到而家都一直存在著, 巴利一向都唔係呢類型(或者技術意識上佢得但係身體話比大家知佢做唔到), 巴克利更加做唔到, 收購唔到WITSEL其實係幾傷.  買係可以解決問題, 但當然唔係全部, 今時今日條中場缺乏組織控制類型既時候, 我自己更深信球隊一定要買CM BOX TO BOX同攻中係最緊要.  手上人腳冇呢類人腳就係冇, 亦都冇得話練就練到出黎.  

而且今場我地最有創造力既米拉同DEL BOY都唔出, 基爺停賽, 咁作客車仔0射門都好正常

小豬要到的話, 我諗借半季用對我地係有用, 但係小豬唔係話唔會踢曼聯之外既英超隊咩?
作者: evertonarteta10    時間: 2016-11-6 12:37
Forever_Fan 發表於 2016-11-6 12:14
舒韋恩史迪加周薪達20萬鎊,而且無復當年勇,一半愛華頓都要出10萬鎊,唔知係咪真係幫到手 ...

半季冇問題, 幫手頂到完季然後RK同WALSH揾獵物
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 12:37
Ronald Koeman says his Everton side must take learnings from Chelsea after suffering a heavy 5-0 defeat at Stamford Bridge.

The Blues were second best on the night, with a quickfire double midway through the first half putting Antonio Conte’s men on course to top the Premier League table.

Conceding two goals in as many minutes rocked the Toffees and they were ultimately unable to recover.

And while Koeman admitted his bitter disappointment with how the evening panned out, he insists his players can take heed from the masterclass in the capital.

“They showed us a big lesson in every aspect of football,” the manager told evertontv. “They showed us high quality and totally deserved [the win]. We need to accept it, it’s difficult and we are disappointed. I did not expect the difference we saw on the pitch.”

Chelsea deployed a 3-4-3 for the fifth game in succession - a formation that has garnered five wins, 19 goals scored and none conceded.

The Blues tried to go toe to toe with the Londoners by initially using the same system before reverting to a more familiar set-up. By then the damage had already started to be inflicted, with Eden Hazard often the architect.

“It’s a difficult system to play against,” added Koeman. “That made the movements of Hazard create a lot of problems in our defending. The way how they press and how they play aggressively was much better than what we showed.”

Everton must now wait until 19 November to play again due to the latest international break. A home meeting with Swansea City cannot come soon enough for Koeman, however.

“[The break] is a bad thing,” he said. “The best thing would be to play tomorrow and to show a difference. We need to show a reaction in two weeks.”

大戰先黎跟機,結果輸到褲都甩埋...係勝左條友肯認下低威! 又唔知今日條中場掃蕩力麻麻...前面個三條友又廢廢地...
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-6 12:48
Forever_Fan 發表於 2016-11-6 12:14
舒韋恩史迪加周薪達20萬鎊,而且無復當年勇,一半愛華頓都要出10萬鎊,唔知係咪真係幫到手 ...

佢本身仲有鬥心想踢波, 借半季唔係問題
隊長近幾場明顥趺WATT, 係時侯搵人頂佢

作者: niclas    時間: 2016-11-6 12:49
排陣問題? 慘敗!!!!!
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-6 13:04
niclas 發表於 2016-11-6 12:49

今場冇 GYEUE, 預左慘敗
防中係得佢掃曬D波, 一冇左佢, 中門大開, 巴利最多塞下位, 被人變速話過就過, 人地中前場都係技術型, HOLD 住個波又唔敢亂出腳, 很被動, 加上人地甘FIT
如果排541, 預左守, 就唔好谷太前啦, 成班後防又唔係快, 被人打反擊就穿
作者: Forever_Fan    時間: 2016-11-6 15:47
niclas 發表於 2016-11-6 12:49

唔應該用3中堅,我地隊波打3中堅重係唔慣,應該打多個中場加強攔截,打穩守突擊,兩翼和中前場唔應該推太前,讓盧卡古係前面搵機會打突擊就得啦,應該打返好似老莫個陣的排陣就啱,搏和同突擊搵到食。
作者: Fuko~    時間: 2016-11-6 16:09
Forever_Fan 發表於 2016-11-6 15:47
唔應該用3中堅,我地隊波打3中堅重係唔慣,應該打多個中場加強攔截,打穩守突擊,兩翼和中前場唔應該推太 ...

而家開始流行打3中堅,我相信唔駛幾耐會好流行。再講,車仔個打法都掩飾到佢地防守弱的弱點。
其實我地都可以。問題係唔可以用兩個較慢的球員,車仔寧願用艾斯派古達打中堅一樣。
我地唔成功,係前面同中場防守問題多d...人地三個技術跑狗係前面衝...我地?

若果高文真係想引進3-4-3的話,可以考慮下:

HOLGATE WILLIAMS/積仔  MORI

COLEMAN GUEYE BARRY/MCCARTHY/聰明仔 BAINES

迪路菲奧/BARKLEY  LUKAKU  MIRALLAS/LENNON/保拿斯
作者: barker    時間: 2016-11-6 16:29
Fuko~ 發表於 2016-11-6 16:09
而家開始流行打3中堅,我相信唔駛幾耐會好流行。再講,車仔個打法都掩飾到佢地防守弱的弱點。
其實我地都 ...

一月有小豬借用加盟 , 希望可補強中場
作者: evertonarteta10    時間: 2016-11-6 16:34
其實我地都 ...

唔係唔得, 但係"BARRY/MCCARTHY/聰明仔"呢個位要用BESIC打
作者: nsno    時間: 2016-11-6 16:51
其實我地都 ...

真心Holgate係時候俾佢出下
隊長同Mori都唔掂
作者: nsno    時間: 2016-11-6 16:52
evertonarteta10 發表於 2016-11-6 16:34
唔係唔得, 但係"BARRY/MCCARTHY/聰明仔"呢個位要用BESIC打

Besic踢兩踢又傷
長遠嚟講都係買人接Barry班啦
作者: evertonfan1986    時間: 2016-11-6 17:42

3中堅, 最重要係2個翼衛, BAINES 年紀開始大, 走唔走到甘多, 其他又未必夠LV 做
唔係隊隊都打到, 就算車仔是但傷一件都死得
而且車仔前面幾件都可以靠自己技術搵食, 打反擊人少都可以制造攻勢, 件件身價都唔少, 好難有得比
我唔認為可以抄到車仔條FORM, 加上干地最精就係352, 唔係話教就教到
問題唔係打2中堅定3中堅, 而係中前場防守可唔可以減輕後防壓力,車仔 KANTE 加 Matic 已經塞死中間對面進攻
再前面又有跑狗, 今場人地壓迫下, 我地搓幾腳己經失, 相反車仔後防米輕鬆很多
現在強隊中前場球員要求防守力會越來越高, 巴克利行行企企封路線已經當打少個防守球員, 當被人壓迫, 就會很易失去中場優勢, 從而增加後防壓力, 頂唔到米失波, 隊長年紀大趺WATT, 出錯機會大D, 頂唔順米失波, 對Bournemouth 都係甘
作者: James_Beatkit    時間: 2016-11-7 16:22
根本我地依家個陣用352係死梗
兩邊翼衛得右邊叫好D左邊就算拜恩斯傷好都好難做得出色
中場幾個又冇幾多個搶截型球員(除非你擺基耶,麥卡菲同比錫)
所以未踢已經先輸左一半
加埋對面明屈我地一對中堅速
不過大敗一場有時可能仲會更好
穩穩陣陣咁踢番D平實波出黎
作者: coyb    時間: 2016-11-8 17:12
今場 完全係被技術性擊倒... 真係估不到朗勞高文會話估不到兩隊有如此大差距...  
作者: 拖肥糖    時間: 2016-11-8 23:11
感覺到我地會係第二隊valencia…
作者: wahton    時間: 2016-11-9 17:07
真心為堅持睇哂全場既球迷感到驕傲

我睇完半場已經熄機
作者: Fuko~    時間: 2016-11-9 17:47
wahton 發表於 2016-11-9 17:07
真心為堅持睇哂全場既球迷感到驕傲

我睇完半場已經熄機

我仲諗著班死野以前係馬仔教個陣,輸兩三球都唔怕,下半場鬥踢對攻。
點估到班友原來已經冇哂火...
作者: nsno    時間: 2016-11-9 18:52
Fuko~ 發表於 2016-11-9 17:47
我仲諗著班死野以前係馬仔教個陣,輸兩三球都唔怕,下半場鬥踢對攻。
點估到班友原來已經冇哂火... ...

我都係諗住點都入返球先啦
點知下半場零攻勢
作者: wahton    時間: 2016-11-10 17:04
半場一個似樣既埋門都冇, 已經唔覺得隊波有動力攻....

ANYWAY大敗一場俾班人醒下, 未嘗不是好事

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2