香港愛華頓迷討論區

標題: 愛華頓轉會討論區 2016-2017球季 [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-14 09:50
標題: 愛華頓轉會討論區 2016-2017球季
隨住應該好快公佈新領隊
又係時候開個新POST正式討論番16-17球季既轉會消息.
希望買既位置:龍門,左翼,攻中.

作者: barker    時間: 2016-6-14 11:22
G.Pelle 今晨對比利時有入球, 表現不錯
作者: barker    時間: 2016-6-14 12:57
昨晚三位愛隊球員表現點評價 ? ( coleman, McCarthy, lukaku )
作者: niclas    時間: 2016-6-14 13:15
Ronald Koeman 應該會大換血吧!
作者: nsno    時間: 2016-6-14 18:59
barker 發表於 2016-6-14 12:57
昨晚三位愛隊球員表現點評價 ? ( coleman, McCarthy, lukaku )

睇咗半場愛爾蘭
Coleman唔錯
McCarthy冇咩突出表現
McGeady⋯⋯慳返啖氣啦唉

Lukaku聽講唔掂
作者: nsno    時間: 2016-6-14 18:59
前鋒、右閘都要買
作者: Fuko~    時間: 2016-6-14 21:57
防中、進攻中場同埋翼都夠。中堅同龍門可以睇下有冇人走先算。
前峰要睇下高文留唔留到LUKAKU。
作者: barker    時間: 2016-6-14 22:02
Fuko~ 發表於 2016-6-14 21:57
前峰要睇下高文留唔留到LUKAKU。 ...

幾可肯定留不到 lukaku, 比拉希奴代替他
作者: tezsonee    時間: 2016-6-15 00:23

昨晚Jeff Hendrick呢個表現唔錯,夠後生,可以考慮brady都唔錯

作者: barker    時間: 2016-6-15 00:26
tezsonee 發表於 2016-6-15 00:23
昨晚Jeff Hendrick呢個表現唔錯,夠後生,可以考慮

仲有而家踼緊的阿拿奧杜域 , 買他合約只須 13M 英榜
作者: barker    時間: 2016-6-15 08:22
今日傳聞 : 紐卡素門將 Tim Krul and 辛尼特比利時中場韋素
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-15 09:34
nsno 發表於 2016-6-14 18:59
睇咗半場愛爾蘭
Coleman唔錯
McCarthy冇咩突出表現

麥基迪落場時候相對較短
佢踢國家隊會踢高半班
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-15 09:35
Fuko~ 發表於 2016-6-14 21:57
前峰要睇下高文留唔留到LUKAKU。 ...

睇盧生之後幾場如果KEEP住第一場既表現
應該唔難留
作者: evertonarteta10    時間: 2016-6-15 11:12
James_Beatkit 發表於 2016-6-15 09:35
應該唔難留

賣佢走
作者: B-Lai    時間: 2016-6-15 11:56
tezsonee 發表於 2016-6-15 00:23
昨晚Jeff Hendrick呢個表現唔錯,夠後生,可以考慮brady都唔錯

brady 連續兩年降班
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-15 13:34
evertonarteta10 發表於 2016-6-15 11:12
賣佢走

問題係要有人肯買
如果低過5000萬
又唔介意比佢番係度
始終同隊友有左默契同暫時係叫入到波
作者: nsno    時間: 2016-6-15 14:12
James_Beatkit 發表於 2016-6-15 13:34
問題係要有人肯買
如果低過5000萬
又唔介意比佢番係度

啱,好前鋒難求
佢咁後生,冇咁上下價錢都唔好賣
作者: evertonarteta10    時間: 2016-6-15 14:38
nsno 發表於 2016-6-15 14:12
啱,好前鋒難求
佢咁後生,冇咁上下價錢都唔好賣

就65M賣走佢啦
作者: wahton    時間: 2016-6-15 16:57
James_Beatkit 發表於 2016-6-15 09:35
應該唔難留

佢再成日多野講
我寧願快D賣佢走
作者: barker    時間: 2016-6-15 17:15
wahton 發表於 2016-6-15 16:57
佢再成日多野講
我寧願快D賣佢走

而家未必, 愛隊打算出他的人工雙倍留住他
作者: nsno    時間: 2016-6-15 18:07
wahton 發表於 2016-6-15 16:57
佢再成日多野講
我寧願快D賣佢走

朗奴高文好好調教下佢
作者: nsno    時間: 2016-6-15 23:24
宜家傳緊啲球員個個唔係20M就30M
作者: barker    時間: 2016-6-15 23:44
nsno 發表於 2016-6-15 23:24

最新傅荷蘭中場史杜達文, 荷蘭史奈達
作者: barker    時間: 2016-6-16 01:11
朗奴高文手上已經有想買新兵的名單 ( 有傳超過十名 )
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-16 13:31
nsno 發表於 2016-6-15 23:24

一億鎊唔係多,羅渣士應該係利記都入左成億鎊水貨
作者: evertonarteta10    時間: 2016-6-16 14:07
10個就免了, 個別位置補強就夠, LW GK DM呢3個位入番有份量既, 夾硬要入中堅前鋒如果唔貴都得既.  牛奶仔我唔會嫌多.
作者: barker    時間: 2016-6-16 14:14
Forever_Fan 發表於 2016-6-16 13:31
一億鎊唔係多,羅渣士應該係利記都入左成億鎊水貨

暫時傳得最熱係羅馬中場史杜達文 ( EVERTON  bid
三千萬英磅 )
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-16 18:38
evertonarteta10 發表於 2016-6-16 14:07
10個就免了, 個別位置補強就夠, LW GK DM呢3個位入番有份量既, 夾硬要入中堅前鋒如果唔貴都得既.  牛奶仔我 ...

我要入個較炮的,我地咁多年真係差呢類球員
作者: barker    時間: 2016-6-16 19:56
Forever_Fan 發表於 2016-6-16 18:38
我要入個較炮的,我地咁多年真係差呢類球員

準備歡迎史杜達文即將來投 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-17 11:28
barker 發表於 2016-6-16 19:56
準備歡迎史杜達文即將來投 ?

唔好比佢來.....Kevin Strootman 玻璃腳來架,我唔想佢高薪過來坐羅.....

13-14賽季,膝手術,養傷255日,14-15賽季,又係膝手術,養傷261日,15-16賽季,韌帶傷患,養傷156日。

買佢返來?高文除非係盲的先買佢啦,隻腳咁多傷患紀錄,重踢得返以前咁咩?
作者: barker    時間: 2016-6-17 12:02
Forever_Fan 發表於 2016-6-17 11:28
唔好比佢來.....Kevin Strootman 玻璃腳來架,我唔想佢高薪過來坐羅.....

13-14賽季,膝手術,養傷255 ...

但他而家完全康復
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-17 13:56
barker 發表於 2016-6-17 12:02
但他而家完全康復

你確認?

3年做3次腳部手術,基本過去3年用左700日來抖傷都浪費晒所有賽季,花30m買個咁的球員?笑話~
作者: barker    時間: 2016-6-17 14:16
Forever_Fan 發表於 2016-6-17 13:56
你確認?

3年做3次腳部手術,基本過去3年用左700日來抖傷都浪費晒所有賽季,花30m買個咁的球員?笑話~ ...

但朗奴高文似乎要簽到他態度好堅决 ?
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2016-6-18 12:42
30m 去買塊玻璃係傻嘅先會做/信,Koeman已表明會先審視現有陣容,再喺弱處補強,個人認為 1 G K,1 中堅 及1 左翼係必須,
作者: barker    時間: 2016-6-18 13:01
朗奴高文昨日早上 ( UK time ) 乘私人飛機到達 merseyside, 然後坐專車到左 Finch Farm 參觀和開 press conference , 期間和哥哥艾雲高文, 新體能教練影相
作者: 拖肥糖    時間: 2016-6-19 01:25
barker 發表於 2016-6-17 12:02
但他而家完全康復

佢實力毫無疑問,但呢d球員傷病復發機會高,free同人工低仲可以,要fee就諗都費事
作者: barker    時間: 2016-6-19 15:09
曼聯中場舒拉達連 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-19 19:34
barker 發表於 2016-6-19 15:09
曼聯中場舒拉達連 ?

上年才去曼聯,有長約,上季曼聯中場穩膽,曼聯又係大球會,無資金壓力,佢無必要賣比我地,傳可唔可以傳d可能性高d的球員呢,流料居多。
作者: barker    時間: 2016-6-19 19:54
Forever_Fan 發表於 2016-6-19 19:34
上年才去曼聯,有長約,上季曼聯中場穩膽,曼聯又係大球會,無資金壓力,佢無必要賣比我地,傳可唔可以傳 ...

他是摩連奴的清洗對象 List 其中一個
作者: wahton    時間: 2016-6-20 02:33
盧卡古入兩粒, 又可以賣多幾m, yeah!!
作者: barker    時間: 2016-6-20 11:51
wahton 發表於 2016-6-20 02:33
盧卡古入兩粒, 又可以賣多幾m, yeah!!

朗奴高文話會盡全力留住盧卡古
作者: barker    時間: 2016-6-20 17:30
愛華頓朗奴高文成功完成簽入門將 ( oldham keeper chris Renshaw replace tim howard ) welcome
作者: evertonfan1986    時間: 2016-6-20 19:44
18 歲, 點會用來打一隊
傳閒比左份 名單LIST 董事, BILL 叔話全力支持, 睇下高文眼光得唔得
作者: barker    時間: 2016-6-20 19:52
evertonfan1986 發表於 2016-6-20 19:44
傳閒比左份 名單LIST 董事, BILL 叔話全力支持, 睇下高文眼光得唔得 ...

咁份 list 有幾多位球員 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2016-6-20 20:56
barker 發表於 2016-6-20 19:52
咁份 list 有幾多位球員 ?

恩。。應該係

LW - LIONEL MESSI
DM - PAUL POGBA
GK - GIANLUIGI DONNARUMMA
CB - RAPHAEL VARANE
RW - ANDRIEY YARMOLENKO
LB - RICARDO RODRIGUEZ
AM - JULIAN DRAXLER
CM - MARCO VERRATI

所以下季正選陣容應該會係咁:

GK - GIANLUIGI DONNARUMMA
RB - SEAMUS COLEMAN
CB - JOHN STONES
CB - RAPHAEL VARANE
LB - RICARDO RODRIGUEZ
DM - PAUL POGBA
DM - MARCO VERRATI
AM - JULIAN DRAXLER
RW - ANDRIEY YARMOLENKO
ST - ROMELU LUKAKU

內幕消息, 唔好話比其他人知啊

作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-20 21:54
evertonarteta10 發表於 2016-6-20 20:56
恩。。應該係

下季應該有英超冠軍
作者: nsno    時間: 2016-6-20 21:56
evertonarteta10 發表於 2016-6-20 20:56
恩。。應該係

作者: barker    時間: 2016-6-20 21:59
Forever_Fan 發表於 2016-6-20 21:54
下季應該有英超冠軍

holland international 史奈達 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-20 22:11
evertonfan1986 發表於 2016-6-20 19:44
傳閒比左份 名單LIST 董事, BILL 叔話全力支持, 睇下高文眼光得唔得 ...

呢個又未必係高文的主意,因為高文來之前,unsworth 已經買左一個18歲的 Sambou,所以呢個龍門都好有可能係unsworth 的目標
作者: barker    時間: 2016-6-20 22:33
update news : EVERTON 15M to bid 波圖前鋒
作者: B-Lai    時間: 2016-6-22 13:07
Forever_Fan 發表於 2016-6-20 22:11
呢個又未必係高文的主意,因為高文來之前,unsworth 已經買左一個18歲的 Sambou,所以呢個龍門都好有可能 ...

其實我地有個叫Martin Waldron 嘅Head of Academy Recruitment
有簽後生仔嘅話事權
作者: B-Lai    時間: 2016-6-22 13:11
barker 發表於 2016-6-20 22:33
update news : EVERTON 15M to bid 波圖前鋒

帳面價, 葡超球員多數有第三方擁有權, 個度唔知要幾多錢
作者: barker    時間: 2016-6-22 20:32
曼聯中場馬達傳將好快成功加盟 ?
作者: barker    時間: 2016-6-23 13:10
Nani, 史奈達, 域陀華迪斯 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-23 14:43
barker 發表於 2016-6-22 20:32
曼聯中場馬達傳將好快成功加盟 ?

The report doesn't mention any potential fee, but they doubt United would allow Mata to leave for less than the £37m they paid Chelsea for his services in January 2014.

估計最少37m,我唔認為馬達值呢個價.....
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-23 14:50
barker 發表於 2016-6-23 13:10

Galatasaray winger Wesley Sneijder could be playing his football at Goodison Park next season. The talented Dutch international has a £5.7m release clause that Everton are reportedly willing to trigger

史奈達已經32歲,但5.7m release clause 唔算貴,佢雖然走晒下坡,但爛船都有3斤釘,可以教下巴克利點做一個進攻中場,但佢由上季開始都多左傷病,有d早熟早殘的感覺,暫時覺得可以買,但我懷疑高文會唔會買老將。
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-23 14:55
barker 發表於 2016-6-23 13:10

Nani 都不經不覺就30歲,無謂回來啦,域陀華迪斯過多半年都35歲啦,打唔夠2年咪一樣好似候活咁走下坡,買佢都多此一舉啦。
作者: barker    時間: 2016-6-23 16:43
Forever_Fan 發表於 2016-6-23 14:55
Nani 都不經不覺就30歲,無謂回來啦,域陀華迪斯過多半年都35歲啦,打唔夠2年咪一樣好似候活咁走下坡,買 ...

Nani 昨晚踼得好好
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-23 17:11
barker 發表於 2016-6-23 16:43
Nani 昨晚踼得好好

免費就ok,但單單買斷條款就已經 6.5m,咁就算了吧~

一場半場踢得好亦唔代表乜野,佢係曼聯踢左百幾場,對佢表現的評價唔係更有公信力咩?
作者: barker    時間: 2016-6-23 17:25
Forever_Fan 發表於 2016-6-23 17:11
免費就ok,但單單買斷條款就已經 6.5m,咁就算了吧~

一場半場踢得好亦唔代表乜野,佢係曼聯踢左百幾場, ...

朗奴高文已決定要買到 Nani 有得朗奴高文喇
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-24 10:32
終於任性一下
傳下D有級數既過黎
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-24 10:32
終於任性一下
傳下D有級數既過黎
作者: evertonarteta10    時間: 2016-6-24 10:53
James_Beatkit 發表於 2016-6-24 10:32
終於任性一下
傳下D有級數既過黎

你指邊個先
作者: barker    時間: 2016-6-24 16:47
而家英國脫歐對 EVERTON 影响大唔大 ?
作者: evertonfan1986    時間: 2016-6-24 20:17
barker 發表於 2016-6-24 16:47

暫時我諗到係對輸入外緩有影響
本身英格蘭對歐盟國球員都比較自由, 冇咩限制
但現在唔知政策有冇改變, 買人可能要小心工作証問題另外, 本土球員唔再計其他國藉, 要正正英格蘭球員

作者: barker    時間: 2016-6-24 20:20
evertonfan1986 發表於 2016-6-24 20:17
暫時我諗到係對輸入外緩有影響
本身英格蘭對歐盟國球員都比較自由, 冇咩限制
但現在唔知政策有冇改變, 買 ...

Deulofeu and Joel is worry now
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-25 11:41
barker 發表於 2016-6-24 16:47

英鎊即時跌左10%,同歐洲球會買賣球員即時有影響啦!等同使多左錢
作者: barker    時間: 2016-6-25 12:08
Forever_Fan 發表於 2016-6-25 11:41
英鎊即時跌左10%,同歐洲球會買賣球員即時有影響啦!等同使多左錢

咁點算 ? 唔通唔簽新兵咩 ?
作者: Fuko~    時間: 2016-6-26 10:30
都依然仲係好靜下...可能都搞緊其他STAFF的RECRUIT...
暫時收購傳聞班人都冇咩邊個睇好。傳走的,就快D走算啦...
作者: barker    時間: 2016-6-26 11:51
Fuko~ 發表於 2016-6-26 10:30
都依然仲係好靜下...可能都搞緊其他STAFF的RECRUIT...
暫時收購傳聞班人都冇咩邊個睇好。傳走的,就快D走算 ...

20M 舒拉達連, 10M  波蘭翼鋒高斯基, 紐卡素門將告爾
作者: nowhere    時間: 2016-6-26 12:53
barker 發表於 2016-6-26 11:51
20M 舒拉達連, 10M  波蘭翼鋒高斯基, 紐卡素門將告爾

告爾
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2016-6-27 23:46
最新傳Witsel ,今年同往年差唔多,個個都係得個“傳”字'
作者: Forever_Fan    時間: 2016-6-28 10:09
Everton are closing in on the signing of Fulham's Maarten Stekelenburg.

According to the Liverpool Echo, new Toffees boss Ronald Koeman is keen to reunite with the Dutch goalkeeper who spent last season on loan at Southampton.

Veteran gloveman Tim Howard has departed Goodison Park, leaving only Joel Robles in the senior keeping stocks, and Koeman wants Stekelenburg to make the move to Merseyside from Fulham.

It is understood the the Cottagers are eager to get the 33-year-old's £25,000-a-week wages off their books and will reportedly allow him to leave for Everton for a fee of less than £1million.

呢個價又ok喎~

不過佢呢幾年甚少擔正,每年打十幾場左右.....
作者: barker    時間: 2016-6-28 12:52
Forever_Fan 發表於 2016-6-28 10:09
Everton are closing in on the signing of Fulham's Maarten Stekelenburg.

According to the Liverpool  ...

唔係找他做新正選門將嘛 ? 他做後備 OK
作者: Fuko~    時間: 2016-6-28 23:15
Forever_Fan 發表於 2016-6-28 10:09

According to the Liverpool  ...

其實,洛賓斯呢年都幾大進步...如果佢可以再霸氣D,管著班後防,應該可以期望成材。
作者: Fuko~    時間: 2016-6-28 23:20
諗落我地陣容都唔係好差,如果冇人走又其實唔駛入太多貨...
洛賓斯

高文 積仔 MORI BAINES

麥卡菲 新防中

迪路菲奧 巴克利 米拉拿斯

盧卡古

後備:

新龍門
史東斯
GARBUTT
BARRY
BESIC
聰明仔
GIBSON
NIASSE
新攻中

除非有人走,如果唔係真係搞掂條中場就可以組軍完成...
係要睇下英人夠唔夠數...花多D時間練下KOEMAN個套新打法仲實際。
作者: barker    時間: 2016-6-28 23:26
Fuko~ 發表於 2016-6-28 23:20
洛賓斯

舒拉達連 replace barry ) 韋素, 史奈達, 告爾, 波圖前鋒
作者: barker    時間: 2016-6-28 23:28
洛賓斯

仲有波蘭翼鋒高斯基, 葡蔔牙 Nani
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-29 09:49
洛賓斯

睇你對下季期望係咩
如果中游/前十呢個陣應該可以
但如果想踢歐洲賽肯定唔夠用
作者: James_Beatkit    時間: 2016-6-29 09:50
RK已經同Ossie同埋Hibbo講下季唔要佢地
果然貫徹佢唔用老將習慣

作者: B-Lai    時間: 2016-6-29 12:01
James_Beatkit 發表於 2016-6-29 09:50
RK已經同Ossie同埋Hibbo講下季唔要佢地
果然貫徹佢唔用老將習慣

但老老實實, 的確冇佢地位置
然而件事係可以做得好睇D
作者: B-Lai    時間: 2016-6-29 12:03

回哂塘, 做後備都OK, 不過老實ROBLES而家都比佢好
作者: B-Lai    時間: 2016-6-29 12:04
傳文丹達傳得好衡
作者: wahton    時間: 2016-6-29 13:00
keeper不如繼續重用盧保斯啦

等左兩季終於有正選打

打起返個信心, 我相信佢會愈踢愈好

作者: barker    時間: 2016-6-29 13:07
wahton 發表於 2016-6-29 13:00

等左兩季終於有正選打

文丹達級數高過 Joel 好多, 又免轉會費, 朗奴高文會俾 Joel 走唔要他
作者: nsno    時間: 2016-6-29 14:25
wahton 發表於 2016-6-29 13:00

等左兩季終於有正選打

如果想培養Robles嘅話
免費簽Mandanda係唔錯嘅決定
Robles未夠班打正選,可以同Mandanda輪換
練多幾年,攞多啲經驗,到Mandanda跌watt嘅時候就到佢發揮啦
作者: tezsonee    時間: 2016-7-1 22:54
nsno 發表於 2016-6-29 14:25
如果想培養Robles嘅話
免費簽Mandanda係唔錯嘅決定
Robles未夠班打正選,可以同Mandanda輪換

對佢冇期望,上季正選都冇咩表現,場場失波,只係合格,成個李察胡禮
長遠都係找第2個
作者: barker    時間: 2016-7-2 08:29
tezsonee 發表於 2016-7-1 22:54
對佢冇期望,上季正選都冇咩表現,場場失波,只係合格,成個李察胡禮
長遠都係找第2個 ...

文丹達簽左水晶宮喇
作者: tezsonee    時間: 2016-7-2 09:20
barker 發表於 2016-7-2 08:29
文丹達簽左水晶宮喇

簽左Maarten Stekelenburg

van der sar,馬田都係差唔多退休年齡轉會之後踢都係曉飛
佢之前都冇咩機會,覺得就算唔正選,輪換都OK
作者: barker    時間: 2016-7-2 11:18
man city 50M to bid john stones, john stones want to leave EVERTON go to man city
作者: Arteta    時間: 2016-7-2 12:01
我覺得john stones 賣出50M 無問題,佢表現唔值呢個價,況且出面10M 買個好後衛也不難
作者: barker    時間: 2016-7-2 13:24
朗奴高文暫時只簽左史杜基輪保, 下一位會係比利時中場韋素定係曼聯中場馬逹, 皇馬中場高華錫 ?
作者: niclas    時間: 2016-7-2 16:10
比利時系歐洲杯出局!R.LUKAKU 可以貶值啦!
作者: barker    時間: 2016-7-2 18:26
niclas 發表於 2016-7-2 16:10
比利時系歐洲杯出局!R.LUKAKU 可以貶值啦!

未必
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2016-7-2 18:42
如真係50m的話,
作者: 爆炸拖肥糖    時間: 2016-7-2 18:43
唔好諗,即放stones
作者: barker    時間: 2016-7-2 20:37
EVERTON twitter : Man Utd sources : Juan Mata agree personal teams with EVERTON
作者: Forever_Fan    時間: 2016-7-2 23:57
barker 發表於 2016-7-2 11:18
man city 50M to bid john stones, john stones want to leave EVERTON go to man city

做上季都想走啦,咁的價賣得啦!
作者: Forever_Fan    時間: 2016-7-3 00:07
tezsonee 發表於 2016-7-2 09:20
簽左Maarten Stekelenburg

van der sar,馬田都係差唔多退休年齡轉會之後踢都係曉飛

最後簽左Stekelenburg,佢價錢平,人工相宜,但佢呢幾年真係打得唔多,唔知想搵佢做正選定後備.....
作者: barker    時間: 2016-7-3 00:14
Forever_Fan 發表於 2016-7-3 00:07
最後簽左Stekelenburg,佢價錢平,人工相宜,但佢呢幾年真係打得唔多,唔知想搵佢做正選定後備..... ...

後備, joel 準備被賣走

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2