香港愛華頓迷討論區

標題: 愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季... [打印本頁]

作者: Fuko~    時間: 2022-5-23 01:11
標題: 愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季...
開季少左JAMES同換左領隊係咪做成今季大跌WATT主因。
我自己就會覺得好多方面都好黑仔,呢幾年一直蝕緊GE錢導致今季冇能力增兵係其一。
到搵賓賓接手都唔係問題,限米煮限飯。但跟著又到傷兵問題,最唔應該傷個D少至傷一個月,多至大半季都唔見人。
就連借返黎GE雲迪碧克居然可以出得三四場。仲有個別球員可以持續性犯低級錯,我講緊米高堅尼!!我敢講球隊呢季D輸波有一半以上佢都要負責任。
加埋管理層到球迷GE不信任,成隊波上上下下除左最尾水浸眼眉,要見到棺材先識得團結。
我個人更擔心GE係林伯特似乎超迷信3中堅。

作者: Fuko~    時間: 2022-5-23 01:16
下季有機會留隊GE球員
GK: PICKFORD/BERGOVIC
RB: PATTERSON/COLEMAN
CB: GODREY/BRAITHWAITE
LB: MYKOLENKO/NKOUKU
CM: 杜古希/T DAVIS
WF: GRAY/GORDON/TOWSEND
CF:

其他個D就睇下賣到幾多先塞返D副選位。好明顯見到CF同CM位仲有CB位都至少各要2。
批走到GE球員應該俾到150-200M返黎,我地用一半左右增兵,其他就用黎填返之前條數。

作者: barker    時間: 2022-5-23 01:22
Fuko~ 發表於 2022-5-23 01:16
下季有機會留隊GE球員
GK: PICKFORD/BERGOVIC
RB: PATTERSON/COLEMAN

昨日傳愛華頓出左 bid 斟巴塞迪比 , 另外林伯特向車路士斟介中堅 colwill 同加拉查
作者: 彈地    時間: 2022-5-23 01:22
米高堅尼直接或間接起碼累我哋唔見12分或以上、配合埋賀基治、都唔敢統計!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-23 13:33
絕對係經歷左一季失敗O既球季。
可以話運氣唔好.....當中真係有好多唔如意事發生

安察洛提臨開季跳船..請個印象差到爆O既肥賓返黎教......、施格臣事件、占士又季前被迫走.........季初打幾場順叫順.....之後諗住今季倚重O既卡法路雲長期傷..........主力球員輪住傷, 打唔出穩定性。再到季中連助攻王甸尼都走埋.....
唯一叫恩慰....就係叫低價搵格雷同唐辛返黎....點計佢兩個以性價比黎計....都係合格有餘O既收購。

作者: barker    時間: 2022-5-23 15:52
愛華戰士 發表於 2022-5-23 13:33

今個夏天買賣球員嘅事全權交俾新足球總監同林伯特去做 , 請莫舒利唔好再插手 你出錢俾林伯特去组軍就得喇
作者: Fuko~    時間: 2022-5-23 16:33

基本上齊晒所有降班嘅球隊有嘅徵兆。臨尾又有些少運氣,執返身彩。繼續用林伯唔係問題,但真係希望佢可以成長!
作者: ginger    時間: 2022-5-23 16:39

不過講真下半季都係靠rich7同哥頓,炒完agent rafa之後冇埋格雷同唐辛的說明書
作者: barker    時間: 2022-5-23 16:41
ginger 發表於 2022-5-23 16:39
不過講真下半季都係靠rich7同哥頓,炒完agent rafa之後冇埋格雷同唐辛的說明書 ...

大家估下莫舒利在今個夏天會出幾多錢預算俾林伯特買人 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-24 00:45
以球會呢三季蝕到入晒肉黎睇,今個轉會窗可投入資金唔會多。點都好個大方向先要清走高薪但無表現嘅高美斯,藥王米拿,合約到期嘅莊堅,德夫,杜遜。雞肋嘅朗當、唐辛同杜古希睇下咩價位放售。另外米高堅尼,卡法路雲同碧福特睇價位,合理嘅放到就應該可釋放大約1億英鎊。當賣左人要填債,咁應該可以用30-50m 比林伯用。要位換位一定唔太夠錢,唯有第一喺自己年青球員升3-4個上黎用,另外再喺啲強隊借啲後生仔或合約期唔長嘅過氣但實際球員返黎(預3-4個),可以嘅點都買返個20m 左右嘅中堅或前鋒返黎。
作者: barker    時間: 2022-5-24 08:46
愛華戰士 發表於 2022-5-24 00:45
以球會呢三季蝕到入晒肉黎睇,今個轉會窗可投入資金唔會多。點都好個大方向先要清走高薪但無表現嘅高美斯, ...

唔通夏天我地第一簽係般尼中堅達高斯基 ?
作者: Fuko~    時間: 2022-5-24 09:06
愛華戰士 發表於 2022-5-24 00:45
以球會呢三季蝕到入晒肉黎睇,今個轉會窗可投入資金唔會多。點都好個大方向先要清走高薪但無表現嘅高美斯, ...

以皇馬而家爭唔到麥巴比嚟講,再爭唔到利雲度夫司機,我就認為呢…李察利臣就會過去鍠馬。雖然佢射術未到家,但呢啲仲可以浸。所以,你要加就加埋李察利臣落去。

我目標係賣到接近200M再用100M買人,所以下季依然會keepTownsend做輪換,Rondon有價都出可以走。用牛奶仔仲更加好…鴨鴨相對麻煩,如果佢有心繼續留唔反對,但似乎佢比李察利臣更想走。

其他嗰啲高美斯艾倫杜古希,要睇下季想打咩戰術,決定邊個留低。唔應該一次過換晒成條中場線。中堅位,好似我講咁,除咗godfrey同brathwaith都可以88。但我覺得唔會有人想買MK…Brands另一個迷之操作係續MK約。
作者: barker    時間: 2022-5-24 09:10
Fuko~ 發表於 2022-5-24 09:06
以皇馬而家爭唔到麥巴比嚟講,再爭唔到利雲度夫司機,我就認為呢…李察利臣就會過去鍠馬。雖然佢射術未到 ...

收到消息我地 leading the race for 般尼中堅達高斯基 ?
作者: barker    時間: 2022-5-24 09:19
鴨仔在 IG 寫左篇長文多謝我地所有愛迷
作者: ginger    時間: 2022-5-24 14:28
barker 發表於 2022-5-24 08:46
唔通夏天我地第一簽係般尼中堅達高斯基 ?

達哥好似約滿,簽佢其實幾好,實而不華,點都好我地而家班中堅好多
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-25 13:31
達哥夫斯基如果真係合約完,唔需要轉會費,傾過黎都可以一用。只係周薪唔好又十萬鎊UP 啦....5-6 萬MAX......始終佢只係英超降班隊防線主力........照計質都唔算頂級。

作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-25 13:34
暫時睇DELE ALI 如果林伯唔打算重用.....只需要比熱刺10M ....ALI 10萬鎊周薪.....如果真係計狀態同表現....可能真係宜家斬纜好D。
作者: barker    時間: 2022-5-25 15:06
愛華戰士 發表於 2022-5-25 13:31
達哥夫斯基如果真係合約完,唔需要轉會費,傾過黎都可以一用。只係周薪唔好又十萬鎊UP 啦....5-6 萬MAX.... ...

阿士東维拉搶埋一份
作者: ginger    時間: 2022-5-25 17:33
愛華戰士 發表於 2022-5-25 13:31
達哥夫斯基如果真係合約完,唔需要轉會費,傾過黎都可以一用。只係周薪唔好又十萬鎊UP 啦....5-6 萬MAX.... ...

而家傳緊都9萬起標,其實都OK既,拍返堅尼可能又OK返
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-25 17:51
barker 發表於 2022-5-24 09:19
鴨仔在 IG 寫左篇長文多謝我地所有愛迷

佢篇文好似話佢早排有情緒問題.....不過以波論波....趁佢仲值得下錢....送佢走唔係壞事。
佢真係要靠隊友餵波.......而且D走位真係好麻麻.........除非林伯下屆真係決心打個雙翼齊飛....不斷兩邊狂傳中.....佢出三球當頂到一球.......咁都還可以有一定入球量.....但考慮到整體踢法.....佢真係唔太適用。

作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-25 17:55
之前話占士好似願意減薪考慮返黎愛華頓.....雖然我都知機會唔高.....唔似係林伯杯茶.....但假如真係成事.....都未必係壞事
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-25 18:03
Fuko~ 發表於 2022-5-24 09:06
以皇馬而家爭唔到麥巴比嚟講,再爭唔到利雲度夫司機,我就認為呢…李察利臣就會過去鍠馬。雖然佢射術未到 ...

講真.....皇馬今屆人腳平平無奇情況下居然可以拋開贏到西甲 ( 一來當然係巴塞星散同負債引致甩碌....)...而皇馬歐聯居然殺到入決賽.....運氣又寄一功.....安76 行運行到腳趾尾......假如佢贏埋歐聯.....咁佢如果想要李7 咁相信九成請得郁......李7 唯一考慮O既我相信係出場時間.....同埋佢對下屆愛華頓個發展方向仲有無寄望。
皇馬話晒左前有個雲絲素斯....照計....佢速度快過李7.... 踢法上較適合皇馬.....如果李7 去皇馬....真係未必一定有正選........
作者: barker    時間: 2022-5-25 20:02
愛華頓新中堅人選 : 狼隊 coady , 般尼達高斯基 , 車路士借俾哈德斯菲爾德的 colwill
作者: barker    時間: 2022-5-27 01:48
愛華頓今日傳般尼翼鋒 Cornet , 另外林伯特想向車路士借四至五位年青小將 : 加拉查 , Broja , Ampadu , Gillmour , colwill
作者: wahton    時間: 2022-5-30 23:51
“Now I can’t talk because when we talk about leaving a club, I’m kind of like this. Because of the history I have at Everton, the affection that the fans have for me, when we talk about leaving, I’m a little speechless.” - Richarlison
作者: ginger    時間: 2022-5-31 09:33
wahton 發表於 2022-5-30 23:51
“Now I can’t talk because when we talk about leaving a club, I’m kind of like this. Because of th ...

應該傾好左比佢走,係希望賣返個好價錢
作者: barker    時間: 2022-5-31 10:22
ginger 發表於 2022-5-31 09:33
應該傾好左比佢走,係希望賣返個好價錢

但我地唔好賣俾英超 big 4
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-1 17:35
barker 發表於 2022-5-31 10:22
但我地唔好賣俾英超 big 4

如果講今季果幾隊BIG 4.....最最多好似得熱刺傳對佢有興趣....其餘利, 曼城, 車仔都唔會斟佢
好似話巴黎都放棄左巨款買佢....梗係啦....呢隊怪物隊....安巴比, 美斯, 尼馬....仲點會比大錢買個後備?.
皇馬拎左歐聯.....冠軍隊亦未必有興趣買我地呢D 歐洲三流波球員啦。

眼睇可能得曼聯, 阿仙奴, 紐卡素會想要佢.....

作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-1 17:39
大家覺得球隊下屆應該打個乜野陣型最合適?

宜家歐洲最受強隊歡迎O既似係433陣式.....前邊3個可互換位前鋒....中場.配中間相對一個硬朗防中....一個控傳中場....同一個走位飄忽O既進攻中場.....後防左右出擊閘位....加兩個用波能力強中堅。

我地應該向呢個方向發展?定有其他更好選擇?
作者: ginger    時間: 2022-6-2 09:58
愛華戰士 發表於 2022-6-1 17:35
如果講今季果幾隊BIG 4.....最最多好似得熱刺傳對佢有興趣....其餘利, 曼城, 車仔都唔會斟佢
好似話巴黎 ...

暫時傳76,車、阿、熱都有興趣,如果一定要走,賣去鍠應該大家開心
作者: ginger    時間: 2022-6-2 10:01
愛華戰士 發表於 2022-6-1 17:39

宜家歐洲最受強隊歡迎O既似係433陣式.....前邊3個可互換位前鋒 ...

其實都好要睇林8想點同究竟比幾多時間佢。暫時觀察佢啱啱黎時其實想打高位逼搶同多啲傳控,不過見到一來護級面對現實,加上對熱被炒嚇驚左就開始舉旗不定唔知自己想點,暫時睇唔透佢係迷信三中堅定覺得隊長+鵝比兩個加埋先搞得掂右邊而打三中堅.....可能大家預下季都係掙扎護級
作者: barker    時間: 2022-6-2 10:39
ginger 發表於 2022-6-2 10:01
其實都好要睇林8想點同究竟比幾多時間佢。暫時觀察佢啱啱黎時其實想打高位逼搶同多啲傳控,不過見到一來 ...

米高蘭高游說辛真高下季去愛華頓同佢並肩作戰 ?
作者: Fuko~    時間: 2022-6-2 19:45
愛華戰士 發表於 2022-6-1 17:39

宜家歐洲最受強隊歡迎O既似係433陣式.....前邊3個可互換位前鋒 ...

3-4-3
Newcastle (a) L 3-1
Wolves (h) L 0-1
Watford (a) D 0-0
Crystal Palace 1st 45 (h) L 0-2
Chelsea (h) W 1-0
Leicester (a) W 1-2
Brentford (h) L 3-2
Arsenal (a) L 1-5
= W2 D1 L4.5 Points 7 Scored 7 Conceded 15
Points per game: 0.93
Goals per game: 0.93
Goals conceded per game: 2

4-3-3
Man City (h) L 0-1
Spurs (a) L 5-0
West Ham (a) L 2-1
Man Utd (h) W 1-0
Burnley (a) L 3-2
Crystal Palace 2nd 45 (h) W 3-0
Liverpool (a) L 1-0
= W1.5 D0 L5 Points 6 Scored 7 Conceded 12
Points per game: 0.92
Goals per game: 1.08
Goals conceded per game: 1.85

4-2-3-1/4-4-2
Leeds (h) W 3-0
Southampton (a) L2-0
Newcastle (h) W 1-0
Leicester (h) D 1-1
= W2 D1 L1 Points 7 Scored 5 Conceded 3
Points per game: 1.75
Goals per game: 1.25
Goals conceded per game: 0.75

4-2-3-1/4-3-3 combined, which I think we should be going towards....
=W3.5 D1 L6 Points 12 Scored 12 Conceded 15
Points per game: 1.14
Goals per game: 1.14
Goals conceded per game: 1.43

外國球迷就有禁樣GE統計。老實講,咩陣式都好,都要你D球員岩打識踢先有意思。
我唔排除林伯特真係搵齊人腳踢3-4-3。但都係個句,3中堅不一定防守進攻更好。
我自己覺得4-2-3-1/4-3-3先係最適合打法。4後衛其實對球員黎講最易分工最易熟習。
而且打3中堅GE兩邊翼位係進攻防守都非常高要求。我俾你PATTERSON同NKOUKU都打得好,禁佢地傷左點算???轉返打4後衛又要D中堅再適應過。
作者: wahton    時間: 2022-6-3 16:39
唔好搞咁多野啦, 我地進攻已經唔多掂

專心4-2-3-1 打防反

作者: barker    時間: 2022-6-3 18:43
wahton 發表於 2022-6-3 16:39
唔好搞咁多野啦, 我地進攻已經唔多掂

專心4-2-3-1 打防反

今日報導話我地快完成今夏第一簽般尼中堅達高斯基 ( Free transfer )
作者: 24cheung    時間: 2022-6-3 20:16
barker 發表於 2022-6-3 18:43
今日報導話我地快完成今夏第一簽般尼中堅達高斯基 ( Free transfer )

呢件有何評價?
作者: barker    時間: 2022-6-3 23:51
24cheung 發表於 2022-6-3 20:16
呢件有何評價?

達高斯基肯定好過米高堅尼 賀基治
作者: ginger    時間: 2022-6-8 17:30
James Tarkowski is set for a medical on Merseyside with Everton  set to win the race to sign the Defender on a free transfer
(Source - Pete O’Rourke, Football journalist)

睇黎傾掂左達哥
作者: barker    時間: 2022-6-9 01:59
ginger 發表於 2022-6-8 17:30
James Tarkowski is set for a medical on Merseyside with Everton  set to win the race to sign the Def ...

下個目標係借加拉查 , harry winks
作者: barker    時間: 2022-6-9 19:07
下季球隊球衣心口贊助商係 stake.com
作者: Fuko~    時間: 2022-6-10 21:32
delph,施古臣同埋tosun都走左終於。好神奇,kenny居然唔簽新合約。
雖然佢週薪唔高甚至係低,但我地續左coleman多年,觀煮patterson打唔打得起。
唔掂個陣都仲可以搵葛飛打...以上呢幾個安排都會好過用kenny出黎ge效果。
真係R爆頭都唔明做乜要俾新約佢。我搵個牛奶仔打,交下學費,賺得可能仲多。
放過KENNY啦...佢係度都冇幾多時間出場。好彩佢識諗...
場上唔滿意佢表現,但真係欣賞佢識為自己前途諗。希望佢可以多D上陣機會,進步到有英超水平。
作者: witzz    時間: 2022-6-10 21:32
Kenny唔續約,好彩
作者: killersmiling    時間: 2022-6-11 16:18
witzz 發表於 2022-6-10 21:32
Kenny唔續約,好彩

Kenny唔續約,好彩,yes,yes,lucky
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-11 16:47
從莊祖堅尼呢單野黎睇,可謂突顯左球會管理同球員管理果班人有幾廢。我尊重jjk 對球會嘅熱愛同付出,呢點絕對唔質疑。只係球員用表現黎說話,以表現黎講,jjk 完全唔值得代表愛華頓去踢一隊賽事,呢個真係對呢間百年球會嘅侮辱。真心講英超球會青訓要搵相信唔少好過jjk 嘅右閘相信唔難搵,U21, U19 都未必差過佢。隔離街阿奴23歲打3次歐聯決賽,如果我地仲感情用事夾硬用jjk ,真係對唔住球迷。聽聞話2萬鎊周薪想續佢,大哥,扣埋稅要比4萬鎊/月? 無怪乎球會負咁重債又打唔出成績啦!講得衰啲如果jjk 專心打防守而又打到希拔呢啲咁普通水平嘅,留黎輪換我都會贊成,之但係侷絕對係要攻無攻,要射無射,要守無守,嚴格啲講可謂20隊英超中最差嘅右閘位球員黎。自己知自己事去下蘇超或者去英冠找尋機會其實對佢更好
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-12 09:55
傳熱刺51M 買李7。
作者: witzz    時間: 2022-6-12 10:56
51M會唔會太少
作者: 24cheung    時間: 2022-6-12 23:45
witzz 發表於 2022-6-12 10:56
51M會唔會太少

呢個價係想買嗰隻手定係買佢隻腳呀
作者: ginger    時間: 2022-6-13 12:47
51M會唔會太少

不過睇黎都唔會賣到好貴,冇咩有錢球隊落bid
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-13 20:56
以宜家個市場價,李7 真係至少要65M 以上.......雖然話佢上屆只係入10球,但佢真係巴西常規國腳....當打25歲....我見球隊傳緊想簽果D 名氣唔大O既前鋒都講緊58M....真係痴線
作者: ginger    時間: 2022-6-14 09:53
愛華戰士 發表於 2022-6-13 20:56
以宜家個市場價,李7 真係至少要65M 以上.......雖然話佢上屆只係入10球,但佢真係巴西常規國腳....當打25 ...

但冇其他隊檯下價,rich7自己又想走,我地都好被動,而家仲傳想用winks+moura加求求其共加啲錢就算
作者: barker    時間: 2022-6-14 10:32
爱華頓賣盤 1bn ?
作者: 24cheung    時間: 2022-6-14 11:52
ginger 發表於 2022-6-14 09:53
但冇其他隊檯下價,rich7自己又想走,我地都好被動,而家仲傳想用winks+moura加求求其共加啲錢就算 ...

如5000加呢兩件都可以考慮下
作者: barker    時間: 2022-6-14 13:28
24cheung 發表於 2022-6-14 11:52
如5000加呢兩件都可以考慮下

簡朗有份嘅美國超级財團快入主愛華頓喇
作者: wahton    時間: 2022-6-14 16:30
51M會唔會太少

唔岩價咪唔賣, 又唔係趕
作者: barker    時間: 2022-6-14 17:05
有個來自以簡朗有份嘅美國的超级大財團收購愛華頓 , 我好興奮開心
作者: 24cheung    時間: 2022-6-14 17:16
barker 發表於 2022-6-14 17:05
有個來自以簡朗有份嘅美國的超级大財團收購愛華頓 , 我好興奮開心

呢啲收購又擾攘一輪消息, 搞到原有班主唔肯再揼錢落球會買人
作者: barker    時間: 2022-6-14 17:25
24cheung 發表於 2022-6-14 17:16
呢啲收購又擾攘一輪消息, 搞到原有班主唔肯再揼錢落球會買人

有乜問 題?連 BBC 都出左 news , 最新消息話 Moshiri 真係同呢個超级财團傾緊
作者: 24cheung    時間: 2022-6-14 18:31
barker 發表於 2022-6-14 17:25
有乜問 題?連 BBC 都出左 news , 最新消息話 Moshiri 真係同呢個超级财團傾緊

問題就係舊老細唔會再揼錢而家買人,等真正完成收購嘅時候已經過曬組軍時間,呢啲收購最快要搞幾個月。
作者: barker    時間: 2022-6-14 20:05
24cheung 發表於 2022-6-14 18:31
問題就係舊老細唔會再揼錢而家買人,等真正完成收購嘅時候已經過曬組軍時間,呢啲收購最快要搞幾個月。 ...

呢個超级財團財力肯定在 Moshiri 之上
作者: Fuko~    時間: 2022-6-15 13:48
barker 發表於 2022-6-14 20:05

Barker兄你係咪查過個財團㗎?

我相信今次賣盤主因應該係usmanov被制裁。失去咗呢個水喉,好難再pump錢落去。賣盤都好嘅,起碼新財團係歐美陣營或者中東個邊。希望唔好影響我哋組軍,易手短則搞1個月,耐嘅搞幾個月都唔奇。簽完達哥真係唔夠…
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-15 14:36
大財團入主只係代表老闆扔一大舊錢出黎要短時間換成績。以紐記為例,擺明變左市場水魚。到一日老闆無興趣再玩,球會就破產都唔惦。其實宜家當務之急係清左啲合約夠期嘅冗員,再等高美斯,米拿呢啲又貴又踢唔多嘅中價甩到手,再衡量下碧福特,卡法路雲同李察利臣呢三個有價有市嘅賣唔賣。咁拎住一筆轉會費同薪酬空間去入返幾個人工唔好高過10萬鎊周薪嘅返黎會好啲,
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-15 14:44
barker 發表於 2022-6-14 20:05

就算呢刻老闆扔3億鎊球會買人,以我地呢刻個基礎,都唔會入到咩好球員,最多又引黎一班僱佣兵,又將球員個工資架構拉到鬼死咁高
作者: barker    時間: 2022-6-15 15:09
愛華戰士 發表於 2022-6-15 14:44
就算呢刻老闆扔3億鎊球會買人,以我地呢刻個基礎,都唔會入到咩好球員,最多又引黎一班僱佣兵,又將球員 ...

外國愛迷反應似乎好開心 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-18 06:41
列斯聯10m 簽左Marc Roca . 呢啲咪平靚正中場中囉!我地就硬係唔快手啲加強呢啲位置,成日仲諗埋啲50m 60m 翼!
作者: reedlo16    時間: 2022-6-18 11:28

有新老闆有新水喉始終都叫好事。問題係有錢是好, 但如何使錢更重要,前車可鑑.....

肥安年代,買的人對板,ALLAN, 杜古希、占士都幫到球隊、甚至到賓尼廸斯起初,買下的唐辛、格雷都合格。

但係前朝的冗員之多,真係搞到球隊一沉不起。礙於條例,冗員不清,新員難致。

有新老闆和清冗員兩件事不衝突。只望後者工作能加快進行,再求買人買的啱買的快。重新建立球隊吧。
作者: 24cheung    時間: 2022-6-22 00:49
大鄧爭輸左布力般帥位,佢而家仲係咪愛華頓教練?
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-23 12:43
大家點睇以下幾個傳聞

Luca Pellegrini 左閘 (傳要13M鎊)
Owen Wijndal 左閘 (傳要8.6M)
Harry Winks 中場中(傳要25M)
Oleksandr Zinchenko 中場中/左

作者: barker    時間: 2022-6-23 16:51
愛華戰士 發表於 2022-6-23 12:43
大家點睇以下幾個傳聞

Luca Pellegrini 左閘 (傳要13M鎊)

米高蘭高已係必然左閘 仲要買左閘 ?
作者: witzz    時間: 2022-6-24 10:27
年年都傳要買winks,條友有唔係勁
作者: Fuko~    時間: 2022-6-24 13:42
witzz 發表於 2022-6-24 10:27

仲要放低20M…借都還好。買就不如算啦。
20M買試bid ward pose咪仲好
作者: 24cheung    時間: 2022-6-24 14:06

我有個熱刺迷朋友,話佢只懂横傳,逼搶有甩漏, 最值錢係英國國籍, 二千萬賣得出諗住半邊嘴笑
作者: witzz    時間: 2022-6-24 16:30
求其係法甲徳甲西甲執個都好個佢,價錢仲唔洗咁貴
作者: ginger    時間: 2022-6-24 16:49

麻麻地,黎到我諗同以前C9達連差不多
作者: witzz    時間: 2022-6-27 21:16
熱狗想簽埋哥頓
作者: 拖肥1878    時間: 2022-6-30 23:08
“李七”走lu....
作者: 愛華戰士    時間: 2022-6-30 23:40
60m 賣走當下陣中最具卡士嘅主力。價錢唔算好理想,不過球員有離心,都無得怨太多。鬼叫隊波呢幾年咁唔爭氣咩,打到無神無氣。唔怪得李7嗌走。對呢個球員我作為球迷都會繼續支持佢,除左希望佢對愛華頓時無表現外,其餘時間都希望佢打啲好波出黎。

球隊多左呢筆資金,真係唔該用得精明啲,千祈唔好用20m 去買什麼哈里榮斯、比拿芬、張伯倫、呢啲雪人。
另一方面我知唔少球迷仲係對doc 有期望‘唔該林伯把心一橫趁佢有市場時放佢走,紐記如果65m 肯j佢唔該比佢j 。 我真係唔希望下屆我地前線係踢卡法路雲。
作者: 拖肥1878    時間: 2022-7-1 11:34
報導話李七會作為哈里簡尼同孫興敏嘅第三前鋒……咁即係有冇得踢??
作者: barker    時間: 2022-7-1 13:50
愛華戰士 發表於 2022-6-30 23:40
60m 賣走當下陣中最具卡士嘅主力。價錢唔算好理想,不過球員有離心,都無得怨太多。鬼叫隊波呢幾年咁唔爭氣 ...

我地好快有美國超级大財團入主
作者: witzz    時間: 2022-7-1 17:04
barker 發表於 2022-7-1 13:50
我地好快有美國超级大財團入主

有幾超級?
作者: barker    時間: 2022-7-1 22:12
witzz 發表於 2022-7-1 17:04
有幾超級?

簡朗代替標叔叔
作者: witzz    時間: 2022-7-2 20:21
好似賣唔成喎
作者: Forever_Fan    時間: 2022-7-2 20:43
James Tarkowski complete move
作者: ginger    時間: 2022-7-4 10:33
拖肥1878 發表於 2022-7-1 11:34
報導話李七會作為哈里簡尼同孫興敏嘅第三前鋒……咁即係有冇得踢??

咁貴唔會冇得踢啦,一來熱狗下年有歐聯多比賽,二來rich7可鋒可翼好多位都打到
作者: 24cheung    時間: 2022-7-4 14:41
買賣都冇咩動靜,以現在人腳可以英冠見
作者: barker    時間: 2022-7-4 19:02
24cheung 發表於 2022-7-4 14:41
買賣都冇咩動靜,以現在人腳可以英冠見

而家七月初啫 , 林伯特同新足球總監有分數 , 唔使太担心住 , 人地曼聯簽人夠慢喇
作者: ginger    時間: 2022-7-5 10:36
講真趁卡法仲有價有市50-60M賣埋,重建好過,黎緊又可以用多啲年青球員慢慢希望建立到體系
作者: 24cheung    時間: 2022-7-5 12:58
ginger 發表於 2022-7-5 10:36
講真趁卡法仲有價有市50-60M賣埋,重建好過,黎緊又可以用多啲年青球員慢慢希望建立到體系 ...

呢類型嘅前鋒而家全世界都缺少,佢喺前面有一定作用,賣左佢但買唔返個替代,之前買個已成名有名氣既堅尼返嚟,原來又不外如是。
作者: ginger    時間: 2022-7-5 13:07
24cheung 發表於 2022-7-5 12:58
呢類型嘅前鋒而家全世界都缺少,佢喺前面有一定作用,賣左佢但買唔返個替代,之前買個已成名有名氣既堅尼 ...

除左前季有運波追人之外....真係唔覺有咩作用......技術又冇射術又冇,hold波又hold唔到,唯獨頭搥唔錯
作者: witzz    時間: 2022-7-5 13:32
鴨有價就賣啦,佢不止於勁到無人替代到
作者: 愛華戰士    時間: 2022-7-6 00:27
點計卡法路雲都唔係一級射手,講真話佢值錢過李察利臣其實唔太合理,一個巴西正選前鋒;一個英格蘭後備中鋒。其實如果真係60M ,真係賣左好過。特別係大家睇下官網開操第一段片,我對湯戴維斯同卡法路雲有一段兩個碌地沙玩到扭埋一舊果下有啲意見,兩條上屆傷多過踢,開操唔見認真去操,做埋啲無謂扭打,呢啲無情力隨時會整傷。我對米拿果種輕鬆大家笑騎騎雖然都唔太認同,但情緒上輕鬆啲我接受。但無謂嘅嬉戲真係唔太認同。能賣嘅真係賣左佢好過
作者: 愛華戰士    時間: 2022-7-6 00:33
特別係呢幾日傳話球隊想簽果啲中前場球員。除左個Borja 上屆修咸頓入到10球同屈福特個Dennis 都有啲表現外,其他傳聞果啲無咩料到外都講緊20M 起錶,個市場真係當我地水魚。
作者: wahton    時間: 2022-7-7 17:06
到目前為止,除左簽左般尼中堅外,其他球員得個傳字,隊波係轉會市場有幾大吸引力,可想而知。鴨仔雖非無可取代,但佢既頭槌,搶點,二傳對隊波係好重要。更重要係,賣左佢筆錢係咪可以搵到合適既替補?勁既唔會想黎護級,平平庸庸既又提升唔到隊波。最後又用啲水魚價買埋啲唔等洗既,只會得不償失
作者: wahton    時間: 2022-7-7 17:20
24cheung 發表於 2022-7-5 12:58
呢類型嘅前鋒而家全世界都缺少,佢喺前面有一定作用,賣左佢但買唔返個替代,之前買個已成名有名氣既堅尼 ...

同意。上季成績咁差,同佢長時間缺陣都有幾大關係,前面冇人停到波
作者: ngkk821    時間: 2022-7-11 22:41
點解愛隊買人永遠比人當水魚劏,其他隊又唔覺這情況,唉。。。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-7-12 10:48
多口一提,睇完愛華頓第一課操練啲片。例牌嘅笑嘻嘻,馬騮搶下波,練下射波,講真真係好例牌。今日睇到熱刺去南韓操第一課,2小時高強度訓練後仲要15次300米來回衝刺跑,操完個個瞓喺地。老實講,我近十年未見過愛華頓練波會練到有球員瞓喺地嘅,種因得果,點解球隊打落有神無氣?點解衝擊力咁差?點解球員咁易傷?訓練強度肯定不足一定有關。
作者: ginger    時間: 2022-7-12 12:32
其實而家睇落我地根本冇錢簽人,啲吹水買人新聞都係睇完就算,免簽同借人好似實際啲,希望新一季護到級啦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-7-13 10:17
8月6 日新球季開,今日7月13日....只係免轉會費簽得個達哥夫斯基。離開O既一隊球員就有60M 鎊放走O既李察利臣.....合約完離隊O既德夫, 施格臣, 杜遜, 莊祖堅尼 (唔知仲有無漏)
明白球會財政壓力大.....要花巨款買啲名氣又貴價O既球員機會唔大,不過球會O係轉會市場上O既操作的確又幾令球迷失望。

以現有陣容睇....中堅位多到....達哥夫斯基新....九成會係正選....如果打雙中堅....拍檔至少仲有葛菲, 米拿, 堅尼, 賀基治, 班夫韋治........6個中堅.....使唔使咁多輪換?傳言話班夫韋治會被外借....究竟林伯留咁多中堅係咪又想打個3中堅陣式?....左右閘無乜太大問題....米高蘭高有尼高高做輪換.....柏特臣有高文做輪.....真係唔好彩傷左有葛菲同賀基治頂下.....當然成班後衛人就實夠.....只係部份質唔得 ( - 米高堅尼其實真係唔得...慌失失慢吞吞........米拿今屆我相信都又會係持續地傷.....葛菲用波能力仍然係差.......賀基治又係唔穩定.....呢四個賣咁2個去買返個硬淨中堅會較佳)

中場問題完全未解決。呢幾季屆屆季前球會都諗住基巴文康復會係防中不二之選.....但屆屆開波條友就潛水.....搞到人又買唔到,波又踢唔好........宜家又係得返阿倫同杜古希2個你眼望我眼,。高美斯呢條友....12萬鎊周薪.....完全係雞肋......話祖記想要佢....咪傻啦....。湯戴維斯.....尚代証明.....同埋畢竟唔係一個純控場防中...範範有D....但無範突出...位置好尷尬;阿里攻中今屆真係賭大細.....佢打得返起的話.....一季助攻同入波都應該有5-8 個,打唔起就行行企企一季.....。畢竟中場仍然未有一個重心球員.....話車仔個加拉查....又話狼隊個什麼胡禮....兩個要晒都應該啱用....只係2條友都講到無30M 唔使傾.........限米煮限飯.....真係唔知有無D 更加好O既選擇。新人有MILLS, PRICE 同WARRINGTON 有隨隊去美國集訓.....

前鋒....睇英國果邊啲球迷仲係無限幻想DCL .....真係痴線。話佢前季點好點好....上季唔係傷一定唔止咁少波入。講到尾我就係覺得佢唔夠全面,走位同雙腳埋門都係弱...而且停波能力差。一對一過人接近係無呢個能力。講到咁.....你仲話要圍繞佢去建立隊波?另一個吹捧到顛左O既仲有哥頓.....我承認佢上屆有幾場有幾下個人速度突破係有D突破力.....但係以數據論....入波4球....助攻都好似係5個以內....我唔認為係什麼世界級表現.....當然我認同球會要加佢人工同佢續個新約.....但係宜家話比10號佢著....請問佢究竟係翼定係10號位攻中?我上屆見佢有好多角球都斬唔起....罰球處理又係平凡過平凡.....簡單D 講.....射波能力....我諗佢無林柏特一半水準。點踢10號位呀大佬?....其餘伊禾比....格雷, 唐辛....左右翼....都係有好過無果隻....新人DOBBIN, SIMMS 吹到幾大.....朗當好似返國家隊踢又狀況唔錯....今屆我諗都仲可以出下。.....傳得最勁係BORJA.........

人地熱刺拿拿臨買五件.....宜家南韓操到噴火.....曼聯都泰國狂谷......我地人又買唔到.....操又係HEA 操........真係唔知想點。

作者: Fuko~    時間: 2022-7-14 12:41
愛華戰士 發表於 2022-7-13 10:17
8月6 日新球季開,今日7月13日....只係免轉會費簽得個達哥夫斯基。離開O既一隊球員就有60M 鎊放走O既李察利 ...

咁唔好太離地…熱刺可以一口氣簽入咁多個都係因為佢哋本身財政同埋球員架構允許,佢哋先會咁做。如果我哋當年請嘅係安76,唔係RK。我敢講我哋買得仲痴線。
至於Gordon:
Lampard on Gordon: “He’s going nowhere. He’s our player and that was a hugely-important thing to me, he’s the sort of player we want to build to go forward with. I’m delighted that he’s got his number 10 but now I want him to continue to earn it.
其實係林伯都想圍住佢中心嚟踢。講真,打得半季好波,對比加拉加仲要差啲…要唔要咁快落重注真係有保留。但至少佢真係鍾意我哋隊波,肯放盡博到盡。而且10號波衫係咪打10號位又唔一定,咪即管放眼去睇。

訓練問題…呢啲邊有得話笑笑口就唔好。唔睇過個操練內容都唔可以話邊個好邊個差。太chur, 傷晒又點呢?
作者: witzz    時間: 2022-7-14 21:34
https://youtu.be/LgYfw_t3hxU 睇呢條片佢哋都係跑到嘔
作者: 24cheung    時間: 2022-7-16 11:23
昨日傳得好行買般尼Maxwell Cornet,請問大家呢條友勁唔勁架?

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2