香港愛華頓迷討論區

標題: 迎戰賓福特 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2022-5-15 07:33
標題: 迎戰賓福特
今晚列斯同般尼都踢先, 我地可以話係睇定黎食

希望藉主場球迷打氣下全取三分

作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-15 11:48
希望今晚就確認護級成功~~跟住著手重建球隊。  
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-15 11:58
唔係長他人志氣,不過隔離街一個高普,就攞晒一間英格蘭球會要攞嘅獎盃,同一個市,近年兩隊嘅差距越來越大,人哋今季最少都兩冠,我哋27年錦標荒,當中只有2009年入過一次足總盃決賽………究竟要幾時先至再一次復興,去番80年代嘅輝煌成績!?
作者: wahton    時間: 2022-5-15 16:40
拖肥1878 發表於 2022-5-15 11:58
唔係長他人志氣,不過隔離街一個高普,就攞晒一間英格蘭球會要攞嘅獎盃,同一個市,近年兩隊嘅差距越來越大 ...

一步步黎啦,就算今季護到級,之後幾年相信隊波都有排執

作者: Jassoo    時間: 2022-5-15 22:56
般尼輸左,列斯和波,我地赢波就護級成功
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-15 23:06
比列斯補時執返一分
作者: laukarwing    時間: 2022-5-15 23:37
唔係長他人志氣,不過隔離街一個高普,就攞晒一間英格蘭球會要攞嘅獎盃,同一個市,近年兩隊嘅差距越來越大 ...

袛要管理層有一個清析前進方向,就一定去番80年代輝煌成績。其實我希望看到Lampard在領隊層面上再與 Gerrard上演精彩對決。
作者: laukarwing    時間: 2022-5-15 23:37
Jassoo 發表於 2022-5-15 22:56
般尼輸左,列斯和波,我地赢波就護級成功

承你貴言
作者: laukarwing    時間: 2022-5-15 23:38
拖肥1878 發表於 2022-5-15 11:48
希望今晚就確認護級成功~~跟住著手重建球隊。

承你貴言
作者: laukarwing    時間: 2022-5-15 23:41

袛要管理層給林柏特時間,就必定成為地上最強!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-15 23:45
1-0
作者: laukarwing    時間: 2022-5-15 23:46
1 - 0 DCL
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-15 23:53
班夫韋治食紅牌
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:09
玩完啦, 打少個,被追和
作者: Jassoo    時間: 2022-5-16 00:10
仲要擺烏龍
作者: 24cheung    時間: 2022-5-16 00:13
今場好似所有哀野都發生,唔通真係要降班.....
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:15
高文打得幾差下
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:19
12碼! 2-1
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:20
唔明對家個長毛仔禁區犯規點解唔係兩黃一紅!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:27
下半場點都要變一變,高文同伊禾比個中堅同右閘企位都企唔到位,賓福特啲猜傳頗快速,如果企唔啱位,隨時條防線會散。前邊可能要收起哥頓或卡法路雲。或者擺阿倫或湯戴維斯落黎,將杜古希放個三中堅位頂住先。
作者: 彈地    時間: 2022-5-16 00:30
愛華戰士 發表於 2022-5-16 00:20
唔明對家個長毛仔禁區犯規點解唔係兩黃一紅!

有同感, 比紅牌咁果斷⋯這球明顯係阻止前鋒射門但竟然只得十二碼球員冇黃牌!點講得通呀
我又重複一次自從曼城那球十二碼吹之後引起球證聯會主席道歉⋯之後啲比賽球證明顯有偏見!
俾人追和一比一那球之前在禁區Richardson 俾人掹到件衫都爛都無吹…… 當球證盲頂你個肺VAR 去咗邊,更加證明班球證係玩針對
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:41

個關鍵係需要有幾個稱定球員做個基礎,再補上潛力新人逐步逐個位改善。如果愛華頓有心改,講真,龍門要換(碧福特情緒太亢奮,且唔長於用波),後衛我假設柏特臣同米哥倫哥左右閘做骨幹,雙中堅一定要換晒,勉強留葛菲同賀基治做替補。中場最大鑊,宜家隊波基本上無一個值得留低,睇下對邊街啲中場。法賓奴(強防守同串連,體力又強);基達(防守串連);艾簡達拿(控傳用波);最差算軒達臣(一味長傳,但串連同遠射都算得),再後備張伯倫,占士米拿,工兵型但都爛打。前鋒就更加唔使講,其實列7 唔係差,只係踢法上唔係多產入波,格雷同哥頓算係有突破力同用波能力,但感覺上兩個時機選擇比較差。埋門都係差啲。留住呢堆球員,再今個暑假執幾件- 路數好嘅中堅,用波力強嘅中場,防守力強防中,比多個射術好前鋒
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:43
彈地 發表於 2022-5-16 00:30
有同感, 比紅牌咁果斷⋯這球明顯係阻止前鋒射門但竟然只得十二碼球員冇黃牌!點講得通呀
我又重複一次自 ...

嚴格黎講班夫韋治個紅我覺得都略為過嚴。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:49
伊禾比太喜歡標波
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 00:57
連失2球,可熄機啦咁踢
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 00:59
做乜撚嘢呀,我睇緊d乜
作者: Fuko~    時間: 2022-5-16 01:00
愛華戰士 發表於 2022-5-16 00:57
連失2球,可熄機啦咁踢

林伯特真係要負返D責任。就算冇中堅好用...都唔應該仲留高美斯,一係收走哥頓,俾高美斯放長傳打反擊。
完全唔換人,我覺得呢個決定好差。
作者: reedlo16    時間: 2022-5-16 01:03
完全無plan b...林柏特真係料子有限
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:03
哥頓完全無鬥志,後邊幾個啲搶頂差到
作者: reedlo16    時間: 2022-5-16 01:05
輸波先曉換人。。。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:05
11打11 你要用dcl 我已經有保留,你打少件仲點可能用dcl 喺前邊齋企嘅
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 01:06
仲出莊祖,有病!换走高美斯出亜倫好過
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 01:08
希望和執一分!下場一定要羸!否則好危!
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 01:10
前場d波腳腳都求能其~~屌
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 01:11
林伯特就一定沒料到!只係打球員質素!呢場如果和到,下場和都可以留级!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:13
下場對水晶宮隨時大鑊過今場,沙夏果幾個黑人前鋒翼鋒專恰我地班防線
作者: 24cheung    時間: 2022-5-16 01:13
咁早打少個,仲要冇後備後防,跟本天要愛隊降班
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 01:14
如果和唔到,就一係赢水晶宫,或和水晶宫同尾場和啊仙奴!但有難到
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:18
我之前都講過艾歷臣入左賓福特令對家強左好多,今場正路如果唔係打少個,正常中場要用多個專人去鎖艾歷臣,偏偏唔理佢
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:22
朗當後備入黎幾分鐘就食紅
作者: reedlo16    時間: 2022-5-16 01:29
贏緊2:1個時唔收番哥頓,換入阿倫睇實艾力臣都好呀。。。。林柏特你當時諗咩呢
作者: barker    時間: 2022-5-16 01:31
愛華戰士 發表於 2022-5-16 01:18
我之前都講過艾歷臣入左賓福特令對家強左好多,今場正路如果唔係打少個,正常中場要用多個專人去鎖艾歷臣, ...

你認為列斯最後一場作客賓福特可贏咩 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:32
下半場出黎乜都唔變,龜縮比人攻20分鐘倒輸至知要壓返前,乜都遲啦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:33
你用得三前鋒就無可能縮,你要縮應該換兩個防守力高啲嘅入黎。
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 01:37
林伯你去含X啦,自己踢尾場睇住般尼列斯都失分,主場贏波就上岸……你老味一早踢少個中堅都無任何調動補番個位任人攻。你唔識教波啫,你班所謂星級教練團都係吔
作者: 24cheung    時間: 2022-5-16 01:37
輸冇文尼冇堅尼冇高飛,就一早唔會打少個,今季真係好黑,降班唔出奇
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:37
barker 發表於 2022-5-16 01:31
你認為列斯最後一場作客賓福特可贏咩 ?

Baker 兄,最後一場乜都可以發生。賓福特講真今場唔係打得好,係我地衰加惡運連連。我地開波兩三下攻勢正常要入唔難,硬係把握唔到。列斯今日和白禮頓其實唔差,白禮頓數曼聯4-0,個勢唔衰
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 01:37
屎個喎
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 01:46
拖肥1878 發表於 2022-5-16 01:37
林伯你去含X啦,自己踢尾場睇住般尼列斯都失分,主場贏波就上岸……你老味一早踢少個中堅都無任何調動補番 ...

非常認同。其實無中堅換唔緊要,我覺得佢原本唔想19分鐘咁早就換人,等球員用體力同意志捱一段時間呢個諗法可接受。到被追和,你諗住攻一段再睇,搏到十二碼領先,其實已經超左額完成。比你領住休息入半場,其實如果覺得dcl 前邊仲有用過明顯唔在狀態嘅哥頓,下半場換走哥頓係合理做法。諗住休息完半場仲要捱多10分鐘,咁果下就絕對唔應該將防線收到咁後,反而應該指示哥頓果啲壓前去搶中場。痴線到李7乽收到自已半場三十碼處附近,自殺啦。最大問題係失第二球後仲唔即刻變。唉
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 01:52
場波根本就係輸林伯………仆街啦!
作者: nsno    時間: 2022-5-16 01:55
拖肥1878 發表於 2022-5-16 01:37
林伯你去含X啦,自己踢尾場睇住般尼列斯都失分,主場贏波就上岸……你老味一早踢少個中堅都無任何調動補番 ...

今場一定係輸撚伯
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 01:55
仲諗住可以慶祝護級成功,雖然隔離街慶祝双冠!!無啦,依家危機好似仲大咗(我覺得)
作者: 彈地    時間: 2022-5-16 02:03
由18分鐘 紅牌中堅之後到半場你都冇一個後備方案點做領隊啊⋯⋯
陰謀論去諗你係咪想刺激到主場對水晶宮的時候球迷知道護級成功,歡喜若狂的情況出現⋯⋯
作者: nsno    時間: 2022-5-16 02:06
彈地 發表於 2022-5-16 02:03
由18分鐘 紅牌中堅之後到半場你都冇一個後備方案點做領隊啊⋯⋯
陰謀論去諗你係咪想刺激到主場對水晶宮的時 ...

過埋今場,我覺得降班機會都好大
作者: 彈地    時間: 2022-5-16 02:16
不至於咁悲觀,下場起碼我哋是主場對水晶宮,近呢幾次主場威力好強,除咗今次一早踢少一個之外,列斯聯最尾一埸作客賓福特,唔係咁易踢就算佢和咗都降班
作者: barker    時間: 2022-5-16 02:18
nsno 發表於 2022-5-16 02:06
過埋今場,我覺得降班機會都好大

列斯作客贏硬賓福特 ?
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 02:25
列斯点解沒可能贏賓福特???輸要降班!唔博老命?賓福特做乜要博?留你列斯下季係到多隊墊底下季降班!好過留愛華頓!同埋我地若和水晶宫就大件!
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 02:27
我地博命都贏到車仔!列斯係有机贏的!望佢和好過啦
作者: 彈地    時間: 2022-5-16 02:28
其實諗諗吓都好戇鳩,對住屈仔及這場波,求其贏咗一場我哋已經成功護級,使乜鳩嘢煩啊、尤其對屈仔,他已經降班無慾無⋯呢排陣咁保守托咩
作者: killersmiling    時間: 2022-5-16 02:32
今日和都掂!下場和都可留班!可惜今日輸!欠一分!就危了!
作者: barker    時間: 2022-5-16 02:35
killersmiling 發表於 2022-5-16 02:32
今日和都掂!下場和都可留班!可惜今日輸!欠一分!就危了!

搏星期四主場謝幕戰全力一搏唯有
作者: laukarwing    時間: 2022-5-16 08:06
barker 發表於 2022-5-16 02:18
列斯作客贏硬賓福特 ?

列斯作客有機會贏賓福特。
作者: ginger    時間: 2022-5-16 10:04
先留個言,依場昨晚睇真係好L嬲,嬲唔係嬲球員唔落力,係撚8完全唔知搞咩,明明大家都知隊長打雙中堅唔掂都完全冇調整,已經好彩地半場前有個12碼再領先,但撚8可以一路小組討論到由領先2:1到落後2:3先換人
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 11:24
咁早打少一個要由贏變輸唔係問題,真係唔係對賽果有咩意見。問題係主場,關鍵護級戰,戰術運用同個別球員個決心明顯出左問題。我地後防缺人,首先就絕對無可能將整個防守壓力收喺自己禁區,此乃第一錯;決心打防守但唔加強中堅位球員個身高優勢,如換走進攻球員,換返個高大啲嘅位換位,就算話我地後備已無高大中堅,咁至少應該拉杜古希落去,換走個前鋒,加返個阿倫入,此乃第二錯;豈有你原陣3前鋒乜都唔換,硬將3個前鋒收落後方做防守嘅道理?咁究竟佢地係前鋒定後衞?領隊你想攻定守?此乃第三錯。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-5-16 11:30
宜家最大問題係4日後對水晶宮,以天殘地缺嘅後防線。我最擔心嘅係林伯又出莊堅;進攻今場dcl 咁樣入一球,怕林伯下場又用呢個黑腳擔正,只要莊堅搭dcl 呢對孖寶出,我肯定愛記下場一分都拎唔到。
作者: barker    時間: 2022-5-16 12:26
愛華戰士 發表於 2022-5-16 11:30
宜家最大問題係4日後對水晶宮,以天殘地缺嘅後防線。我最擔心嘅係林伯又出莊堅;進攻今場dcl 咁樣入一球, ...

朗當對水晶宮停賽 , 仲可以用得邊個 ?
作者: 拖肥1878    時間: 2022-5-16 12:59
“流離朗當”......算把啦,响度呃人工

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2