香港愛華頓迷討論區

標題: Crystal Palace vs Everton 20th Mar, 2022 - 20:30 (FA Cup Quarter Final) [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2022-3-20 11:26
標題: Crystal Palace vs Everton 20th Mar, 2022 - 20:30 (FA Cup Quarter Final)
希望入到semi - final !

作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 20:58
又係一中龍就失波
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-20 20:59
簡簡單單又落後!!
作者: 彈地    時間: 2022-3-20 21:00
企位防守都唔掂,明明開波20分鐘都撳住對方黎踢
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:03
老問題,左路莊堅零作用,後防5個完全唔識猜拜個波
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:12
失多球,可以熄機
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:12
呢個賀基治得個望字,打乜撚野中堅
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-20 21:13
收工啦
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-20 21:13
屌!
作者: jacks66    時間: 2022-3-20 21:14
又打三中堅, 死硬
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:15
出個三中堅,左右兩閘完全攻守都唔得嘅,三個中堅完全無分邊個搶邊個包位,一無是處
作者: 彈地    時間: 2022-3-20 21:15
恐怖兩個中堅企位,堅尼又係你
作者: jacks66    時間: 2022-3-20 21:15
聯賽唔該打返4231
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:16
碧福特,棄用啦,完全無反應嘅
作者: ginger    時間: 2022-3-20 21:24
見到打三中堅都知輸硬啦,撚8幾時先交夠學費,垃圾中堅擺幾多個都係垃圾,左邊莊堅又自廢武攻,擺多個中場搶下好過啦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:43
事實証明上半場莊堅嘅攻防數據接近零。結果落後0-2, 下半場一換就係收起莊祖。完全証明呢個配置係失尻敗嘅!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 21:44
真心講啦,水晶宮唔係打得好!
作者: ginger    時間: 2022-3-20 21:46
愛華戰士 發表於 2022-3-20 21:44

唔係打得好對我地都綽綽有餘啦
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 22:11
碧福特失呢個第三球,你老鹵無得賴人啦!完全企喺度零反應,搞撚錯!
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 22:14
都唔知佢係守龍門定擺甫士
作者: 彈地    時間: 2022-3-20 22:15
實呢球波好撚好笑但係歸根究底就係77分鐘,堅尼中間完全唔同人爭波頂,人哋一個直線就面對面龍門,條友仔回身又唔追波
作者: 彈地    時間: 2022-3-20 22:16
熄機!
作者: laukarwing    時間: 2022-3-20 22:26
FT 4:0
作者: nsno    時間: 2022-3-20 22:40
其實林伯已經見底
場場都可以出錯陣,都幾難得
中場咁廢,仲要冇埋Allan,都唔打3中場,出3中堅做乜
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-20 22:48
愛華戰士 發表於 2022-3-20 21:44

根本係水晶宮對一支業餘都不如嘅球隊,屌!!
作者: killersmiling    時間: 2022-3-20 22:49
輸咗仲好,可專心打聨赛!但林伯其實真係唔夠料,但老細二選—沒計,希望佢繼續用4231,仲要識用人咁先有机逃出生天!!唔要碧福,莊袓,堅尼!!
作者: killersmiling    時間: 2022-3-20 22:53
好懷念莫耶斯,季初人地開到囗話想返來教幫手,可惜老細只是錢多!但選人沒眼光,比賓尼廸斯害死呢次,尤其沒咗法國左閘!致命!,
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-20 23:00
事車擺在眼前,尤其作客嘅防守力低到可怕,熱刺,水晶宮對我地都踢到笑,呢啲係非常可怕嘅信號黎。我睇到0-3熄機,講真,失嘅頭三個波個套路已經今屆出現過好幾次。第一球角球六碼點前柱無人防人,一頂就入。對狼隊果球係極似(只係果球係生波)但兩邊出波中堅個第一點防守失敗係不斷出現;第二班對手快同前線隊友一個one two 拉走我地個閘,包位果個中堅(葛菲)無追返個前鋒比對手落底地波傳中,守前點嘅中堅無去預判殺個出波,結果人地前鋒一撞入;本來失兩班已無乜希望,全線壓上盡搏本來仲有個勢打到出黎,比對手反擊意料之內,但碧福特呢下失非常業餘,咁樣中柱其實佢判斷錯誤所致。以事論事,全是可避免嘅人為錯誤!今場波可能班友借全上場贏個氣勢,早段搶得唔錯,結果,又來輕敵,一唔專注,咪領野囉!
作者: wahton    時間: 2022-3-21 09:24
輸左冇壞,俾多次機會林伯睇清楚隊波有咩問題,專心護級罷啦!
作者: Fuko~    時間: 2022-3-21 13:49
wahton 發表於 2022-3-21 09:24
輸左冇壞,俾多次機會林伯睇清楚隊波有咩問題,專心護級罷啦!

但其實如果仲要換領隊,真係LAST CHANCE。
不過,我自己都係覺得降班都要繼續用林伯,你用得佢就希望佢同隊波一齊成長。
佢或多或少根本知3中堅唔啱打。係唔知做咩下下覺得作客打3中堅再高壓迫搶會有效果。
正路D縮係後面,打4-3-2-1又或者4-2-3-1,博下防反同埋死球仲實際啦。
其實,GRAY同GORDON係邊線出波唔係太差,李察利臣同埋鴨鴨應該有足夠供應先係。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-21 16:25
其實有幾點球會同球迷甚至球員自身都應該要認清︰
1) 宜家隊波個問題唔係邊個做領隊的問題,而係呢班球員本身個水平有問題。如果球員本身係惦, 點可能過去咁多個領隊都打唔到一個穩定表現出黎?我當賓尼迪斯去中超己回晒塘,但安察洛堤無理由係無料到。
2) 林柏特做領隊係咪好有料?我唔會話佢好有料, 始終佢教車仔時表現唔算好特出,但佢打造的班底換左杜曹拎到歐聯,至少呢點 証明林伯特真係識波,只要有一班有潛力的年青人,以林柏特球員時代的聲望,至少呢點可以鎮服到班年青人....肯聽話去進步。我地隊波講真,如果真係要望成績,一定要展望幾年後,比時間去打造。

作者: Fuko~    時間: 2022-3-21 18:04
愛華戰士 發表於 2022-3-21 16:25
其實有幾點球會同球迷甚至球員自身都應該要認清︰
1) 宜家隊波個問題唔係邊個做領隊的問題,而係呢班球員本 ...

剩係米高堅賀基治碧福特呢兩三季輸幾多on9波...
其他地方又要急住補下,最黑仔係打得好易輸,打得差成季可以打足。
今季邪到痴線...
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-21 22:49
限米煮限飯下,球員必需要態度上更務實,千祈唔好再諗自己係球星,每一個波都要盡全力去搶奪,否則無可能改善作客咁差嘅表現。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2