香港愛華頓迷討論區

標題: Tottenham Hotspur vs Everton - 8th Mar, 2022 - 04:00 [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2022-3-7 15:31
標題: Tottenham Hotspur vs Everton - 8th Mar, 2022 - 04:00
和波都收貨了。

作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-7 15:56
熱刺唔係咁穩定.....只不過我地作客特別差....今場一定要高度集中......
熱刺個古度錫斯基好似幾溶入到隊波.....熱刺隊波本身唔太靠中場中路組織.....今場如果我地能夠O係中場中路搶得贏,可以截斷孫興敏同古度錫斯基O既輸送.....咁熱刺就減一半威力.....

題外話︰
米高高倫上場傷左...有無人知佢傷幾耐?上場只不過對第五級別聯賽.....咁都傷....啲比賽狀態真係差。
上場大家都無出POST,唐辛, 哥頓, 莊祖堅尼, 柏特臣,米高堅尼啲狀態我會比佢地唔合格。柏特臣對住咁弱對手連一對一爆都無;唐辛直頭好似揹住廿磅死磅咁....走唔起。哥頓成日想一對一爆....但啲動作多餘而且無效...下下比人捉到路.....大佬人地業餘波黎喎....班友係咪真係要檢討下自己呢?我真係下半場見李7 落場至見到佢識得用球場空位去拉散對方班防線,呢啲先至係卡士。對住咁低級對手......踢到好似鬥業餘咁.....朗當入果兩球真係得啖笑.....第一球果下窄位.....正常會入?第二球頭搥呢啲擺明係大蝦細。只能叫好彩啦....主場對隊咁弱.....下一輪八強又算好彩啦...作客對水晶宮.....算係最理想隊手啦......如果再進一級就好大機會要鬥利記, 曼城, 車仔.....

作者: Fuko~    時間: 2022-3-7 19:35
愛華戰士 發表於 2022-3-7 15:56
熱刺唔係咁穩定.....只不過我地作客特別差....今場一定要高度集中......
熱刺個古度錫斯基好似幾溶入到隊波 ...

Vitalii Mykolenko is expected to be fit for the visit to north London despite a dead leg sustained when captaining Everton against Boreham Wood.

Lampard is staying “as close to Vitalii as I can, so he feels my support”, amid the Russian invasion of the player’s Ukrainian homeland, and has detected similar backing from Mykolenko’s colleagues.

“The way they have rallied around Vitalii has been great,” added Lampard, “I have been really impressed with the attitude and humility and work ethic of the squad.

“A situation like this brings different qualities and it is great to see humans interacting and supporting someone who is having a tough time.”

In a solely sporting context, Mykolenko’s inclusion in the party for Spurs would qualify as an additional boost, with Dominic Calvert-Lewin also in contention to feature.

Ben Godfrey is closing on a comeback, even if next week comes too soon, and Demarai Gray will be back in the equation before long.

好似係出得到,但會唔會俾佢落場就後話。
作者: Fuko~    時間: 2022-3-7 19:37
禁講,呢季隊波大部分人個狀態信心同球隊士氣都好差。但嬴波點都對球員球隊士氣有幫助。
希望班球員作客都可以拎返對曼城的信心出黎,拎到分,下場返主場再拎3分。
作者: 彈地    時間: 2022-3-8 05:05
本來都唔想睇呢場波但04:18扎醒咗, 望一望輸緊二比零,
一睇首球own goal 又系堅尼, 當堂火都嚟埋起身睇吓搞乜嘢
第二球波碧福特應該救到, 落地太慢但之後佢都救咗一球單刀及面對面的勁射⋯⋯
第三球又關堅尼事中間完全唔頂個波又有2號包越位!一句說話黑嘅球員你就雪藏下先否則的話一定出事
作者: 彈地    時間: 2022-3-8 05:06
下半場啱啱開波輸到四比零大屠殺
作者: killersmiling    時間: 2022-3-8 05:15
抄咗米高堅尼啦!出班夫韋特好過!兩個中堅都唔掂!everton今年好大机會降班,唉!仲有六隊强隊未打!見佢出433就知輸硬!!應該好似打曼城個場咁,打4231,呢個陣係呢刻應係最好,啊倫,杜古希係中堅前面做屏障,等米高堅尼廢柴有人幫吓伛,雲迪比前D加兩翼,係比較好D嘅陣,減少失球羅得一分得一分,唔係就好大机降班了!
作者: killersmiling    時間: 2022-3-8 05:16
係五比零了!
作者: killersmiling    時間: 2022-3-8 05:17
出433錯!!
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-8 05:18
5粒…………屌!!
作者: 彈地    時間: 2022-3-8 05:19
其實右手邊史密斯高文踢得一啲都唔好,漏洞百出人哋睇住你邊攻
第五球你咁面對面交失!
作者: 彈地    時間: 2022-3-8 06:00
其實輸到5-0正常都唔再睇落去,就係想知道球員心態係點,24 及 7 號雖然冇心機但都追波及協防最衰就係九號行行企企結果68分鐘換走
其實一開場就唔應該用433!你後邊有個炸彈堅尼⋯⋯你死唔緊要唔好累我哋賠葬
作者: barker    時間: 2022-3-8 06:14
而家唯有跟住兩場返主場對狼隊同紐卡素大家唔該搏老命喇 Ben godfrey 應該可復出
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-8 08:12
其實出堤陣一見卡法路雲我已預示今場唔使望入到咩波,頭十分鐘算勉強用到波,之後米高堅尼又派,痴撚線條友根本唔知自己要做乜,下下呢啲防波就亂咁踢;到第二球又係短時間,啲防守球員接連標波標唔到比熱刺輕鬆三角短傳空位射,碧福特落地慢;第三球米高堅尼根本讓比哈利簡尼中場任佢跣後,仲打開雙手同球証投訴,人地已單刀入去,屌!乜撚野防守!再睇莊祖堅尼包越位,條友根本唔識打越位,我印象中第二定第三場見佢包越位。史密斯高文完全不勝任右閘位,今場不斷走甩對手,第四球一個孫興敏已中間硬爆我地4-5 個球員!到第五球簡尼入個左腳,又係高文果邊完全唔去拍波。成場波個防守完全係災難級。熱刺班友踢到笑!頂你個肺。真心講,呢隊愛華頓如果真係降班我覺得係應該嘅結果,因為真係好撚差!當你隊波輸到肚瀉咁,我唔會太指責進攻嘅球員入唔到波,之但係卡法路雲真係唔好再指望,完全零作用,問題在於佢基本功太差,佢唯一嘅可以制造入球範圍基本上係小禁區範圍等隊友餵波,一遠離呢個範圍嘅組織、猜傳、走位、以至停傳射都全部唔合格嘅,請問要個咁嘅前鋒黎做乜?正正今場哈里簡尼做個對照,人地停、傳,走位,搶點到射門,每一範都優勝過你卡法路雲。仆你個街點解我地仲要忍受用個咁嘅前鋒?!
作者: ginger    時間: 2022-3-8 08:53
最嬲自己竟然起身睇依啲西波,不過今季唔睇應該下季英冠見。場場堅尼都派膠究竟幾時可以雪佢....根本佢就係拖肥版的麥麥送。前面完全冇態一次中龍都做唔到出黎。林8戰術又係不知所謂,明知熱最叻防反,我地作客就應該縮後等打反擊啦,佢又走去同列斯一樣谷晒出去,究竟識唔識波仲要交幾多學費。星期日主場對狼都算護級最後機會,一來列斯有起息唔覺得會差過我地,二來般尼防守好大機會過我地。加上黎緊主場我地通常打高一班,加埋嬴體力,狼又冇咩好爭照計我地有力一戰,淨低就算主場賽程都難踢,執得一分就一分
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-8 10:34
我地嘅進攻真係得啖笑,其實好簡單,唔計龍門10個球員,4個後衛,其餘6個我假設1個防中唔上去攻,一隊波正常有5個球員可組織進攻(再假設2隻閘適時壓上),即係7個。我地啲波好好笑,乜春都由左右閘發動,高文踩死個波,鐘意嘅就挑起個波過人;莊堅算尻數,唔識打左閘,搵人交時只係搵個夾硬落黎回波嘅李7比。就係呢套下下波經二閘已經比人防死。ok, 試下中路組織上去呢,阿倫拎到波,勉強中路得雲迪碧幫波(同時杜古希相對前位),不能怪佢地走唔到空位,因為對手知你得呢3個中路球員,一定嚴防,呢個時候一係有一個護球能力好強嘅翼現身攞波推波上;一係就雙翼快走空位,再兩閘上,中場比到空位佢地走位做突破,再唔係中鋒就好似簡尼咁退返落禁區邊好似簡尼咁做個one two。事實係點?卡法路雲一昧企禁區邊,但無現身做接應,或嘗試衝擊對方中堅嘅;第二,李7 打個左翼好多時借助嘅係後衛比波佢,佢再自己靠技術轉身,呢下踢法特點由於拖慢波,如果左閘好似甸尼咁適時壓上做接應會有作用,但宜家左閘型同死左,變相整條左路係被冰封,所以李7是否仲適合打433 嘅左前呢刻值得商傕;到右邊哥頓我認同佢水準係提升左,呢刻搵進攻球員做個人特破優先要諗佢,但係當進攻球員拎到波時,如果隊友嘅支援係咁低,真係好難踢,畢竟哥頓欠點銳(對比孫興敏),老孫踢法具侵略性,且左右肯生位起q 射,哥頓呢刻較好嘅只係短距離憑活力搶到同停到波,但無孫興敏果種推15-20碼嘅段速帶生個波。今場杜古希個角色形同虛設,事實上433 呢場用佢去支援進攻真係無作用。
作者: Fuko~    時間: 2022-3-8 10:34
不論係能力定黑氣石都好,真係唔好再出米高堅尼。半場未夠就先自爆…前面嗰幾個又要幫手防守唔敢谷太前,咁點踢得起…
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-8 10:42
真心問我,呢刻隊波如果要踢,唯有4222 呢個玩法較可取。後防4個唔好預進攻,阿倫同雲迪比做對控防,再配迪利+杜古希做對相對攻中,前鋒用格雷或哥頓夾李7或者朗當。唯有咁樣先打個穩字出黎再改善。
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-8 13:34
都大半季啦,又唔係第一年夾,都唔明點解可以到依家都仲係冇狀態、冇默契、各有各踢、夢遊球場
作者: 拖肥1878    時間: 2022-3-8 13:37
連之前垃圾到一個點嘅紐卡素同列斯聯都高分過我哋,屌!唔係真係要降班呀嘛!咁真係百年基業一朝喪,你估而家踢港超聯做升降機呀?落咗英冠都唔係即刻可以上返嚟啦,我哋隊波係家真係衰撚過業餘呀。
作者: Fuko~    時間: 2022-3-8 14:08
拖肥1878 發表於 2022-3-8 13:37
連之前垃圾到一個點嘅紐卡素同列斯聯都高分過我哋,屌!唔係真係要降班呀嘛!咁真係百年基業一朝喪,你估而 ...

其實係都唔出奇...呢次比起當年馬仔走後要更深層次ge改造。
降班之後要賣走大部分主力,再重新buildup一班新班底,一口氣將前幾朝積落ge清走。
下年就算留係英超都唔會有咩錢洗,可能捱多一兩季都未必頂到。
但今季真係黑到痴晒線...
作者: Fuko~    時間: 2022-3-8 14:15
得返13場波,有6場係聯賽。如果我地要係主場先拎得到分,呢6場要晒先夠40分。
但主場仲要對曼聯同車仔,另外4場係水晶宮賓福特找卡數同埋狼隊。
黎緊兩就要打狼隊同找卡數,一定唔可以再輸。
不過,要係呢4場拎得足12分,再係客場拎多6分,真係唔容易。隨時要睇其他隊面色...
作者: ginger    時間: 2022-3-8 15:54
Fuko~ 發表於 2022-3-8 14:15
得返13場波,有6場係聯賽。如果我地要係主場先拎得到分,呢6場要晒先夠40分。
但主場仲要對曼聯同車仔,另 ...

咁老實講都幾肯定今季唔駛40分都護到級,我地同另外幾隊護級隊都係水鬥水,只不過我地慘在質素唔係咁差,但士氣真係差得好緊要。我估如果有35分左右護級已經好穩陣,不過護到都唔係我地叻,只係其他隊更差。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-8 23:59
拖肥1878 發表於 2022-3-8 13:34
都大半季啦,又唔係第一年夾,都唔明點解可以到依家都仲係冇狀態、冇默契、各有各踢、夢遊球場 ...

事實上係成條防線都唔得,無論係位置感,硬淨度,速度,防線佈越位個意識默契,對防高波搶點,到腳下用波上腳傳球同現身幫波嘅水平都係非常平庸。高文/米堅/莊堅/賀基治只有英冠水平,耶利米拿/葛菲勉強只係英超下游水準,米高倫高/柏特遜未清楚。靠條咁嘅防線,唔護級有鬼
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-9 00:01
拖肥1878 發表於 2022-3-8 13:37
連之前垃圾到一個點嘅紐卡素同列斯聯都高分過我哋,屌!唔係真係要降班呀嘛!咁真係百年基業一朝喪,你估而 ...

米杜士堡可以足總杯90分鐘守和熱刺再加時
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-9 00:02
愛華戰士 發表於 2022-3-9 00:01
米杜士堡可以足總杯90分鐘守和熱刺再加時

作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-9 00:06
重點係以隊波嘅發揮,上半季可輸晒比三隊升班馬,餘下賽程邊夠膽講有把握殺邊一隊?對紐卡素邊守得到辛麥斯文?狼隊一個魯占打死你啦。
作者: Fuko~    時間: 2022-3-9 00:17
愛華戰士 發表於 2022-3-9 00:06
重點係以隊波嘅發揮,上半季可輸晒比三隊升班馬,餘下賽程邊夠膽講有把握殺邊一隊?對紐卡素邊守得到辛麥斯 ...

冇嘅,極端啲咪降班財困,班主賣盤,捱幾年再打返上嚟。
作者: 愛華戰士    時間: 2022-3-9 07:52
大家留意下乜野球員專蝦到我地隊波就知我地防線嘅缺點。我印象中什麼朗治,卡林威爾遜,奧利屈堅斯,我地之前免簽免放果個(唔記得名),隨意講都有呢幾個,留意下呢班人全部係踢法相對較飄忽,位置感不重但無端端現身嘅,我地啲球員最怕呢類進攻球員
作者: barker    時間: 2022-3-9 11:46
我地被 FA 扣分 ?Daily mail 講

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2