香港愛華頓迷討論區

標題: 聯賽第七場 作客 曼聯 [打印本頁]

作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-1 22:27
標題: 聯賽第七場 作客 曼聯
賽前亦迎來壞消息,主力列查利臣(Richarlison)、卡法路雲(Dominic Calvert-Lewin)、施密斯高文和安達高美斯均會避戰對曼聯的聯賽,賓尼迪斯指:「他們正逐步回歸賽場,可是他們未能趕及於今仗披甲,將會繼續努力。」同時肥賓又透露,伊禾比亦有輕傷在身,無緣披甲。

咁多傷兵,天殘地缺,仲要作客,好難打喎,唯一利好就係曼聯剛打完歐聯,主力體力無可能咁快回復
作者: barker    時間: 2021-10-1 22:53
哥頓仔正選打右翼
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-1 23:32
barker 發表於 2021-10-1 22:53
哥頓仔正選打右翼

讓多些年青球員上場好丫,至少有心有力過伊禾比,出伊禾比真係同打少個無乜分別。
作者: 拖肥1878    時間: 2021-10-2 07:03
即係比曼聯反底啦!難得早場都唔使睇lu.....
作者: 拖肥1878    時間: 2021-10-2 07:08
都唔知傷乜春都可以十場八場唔見人,我好懷疑球隊嘅醫療團隊近呢幾季係點樣運作呢!?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 08:13
拖肥1878 發表於 2021-10-2 07:08
都唔知傷乜春都可以十場八場唔見人,我好懷疑球隊嘅醫療團隊近呢幾季係點樣運作呢!? ...

10場8場咁少? 杜辛傷足2年? 完全唔見人,基巴文又係一樣,買返來又係傷足2年都唔見佢上場,白支人工,炒哂班隊醫換過班啦,完全唔合理地長,大佬真心就算斷腳都醫返好啦,何況佢地2個好似都唔係去到斷腳的級數,就係唔知點解變成長期傷兵。
作者: ngkk821    時間: 2021-10-2 11:29
今晚我估都係放三個係前邊打反擊,後面長期七個人嘅格局,希望邊個密集保持不失,之後反擊得手,球隊天殘地缺,都無什麼要求了。
作者: barker    時間: 2021-10-2 12:54
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 08:13
10場8場咁少? 杜辛傷足2年? 完全唔見人,基巴文又係一樣,買返來又係傷足2年都唔見佢上場,白支人工,炒 ...

基巴文今場在後備席
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 14:50
barker 發表於 2021-10-2 12:54
基巴文今場在後備席

真心痴線,2個2年長期傷兵,基巴文出得返都偷笑,杜辛仲係未見影,朗當又暫時未見突出,1個施古臣就衰玩細路連場都無得上,都唔知球會係咪仲要出糧俾佢添丫
作者: barker    時間: 2021-10-2 15:55
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 14:50
真心痴線,2個2年長期傷兵,基巴文出得返都偷笑,杜辛仲係未見影,朗當又暫時未見突出,1個施古臣就衰玩 ...

所以一月賓帥想向皇馬借伊斯高, 盧卡祖域囉
作者: barker    時間: 2021-10-2 18:38
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 14:50
真心痴線,2個2年長期傷兵,基巴文出得返都偷笑,杜辛仲係未見影,朗當又暫時未見突出,1個施古臣就衰玩 ...

如我所料哥頓仔正選
作者: witzz    時間: 2021-10-2 19:16
想睇下Dobbin有幾多料
作者: reedlo16    時間: 2021-10-2 19:22
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 08:13
10場8場咁少? 杜辛傷足2年? 完全唔見人,基巴文又係一樣,買返來又係傷足2年都唔見佢上場,白支人工,炒 ...

基巴文最近的傷勢…好似係牙.....
作者: Everton2018    時間: 2021-10-2 19:26
人家今埸出放咗在雪櫃冷藏的Martial出場上陴,收起C朗普巴,蘇斯克查擺明唔放愛華頓在眼内,認為休疏戦陣受傷已久養傷的卡雲尼同今非昔比今季平时連後備三個名额都未輪到佢出埸的Martial都夠殺,曼联駛唔駛咁串呀,直情真是當我哋廢嫁。
作者: reedlo16    時間: 2021-10-2 19:51
左路防守甸尼一個頂唔住對面兩個速度型夾攻…哥頓防守方面始終身位、意識方面唔係防守球員。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-10-2 20:00
哥頓無腳好波,可以放棄
作者: witzz    時間: 2021-10-2 20:04
哥頓慢慢上力啦,so far隊波幾ok
作者: 愛華戰士    時間: 2021-10-2 20:09
哥頓比雲比沙加幾次明推明過,完全食唔住個身位
作者: 愛華戰士    時間: 2021-10-2 20:16
葛菲守右閘位始終係不穩
作者: laukarwing    時間: 2021-10-2 20:25
HT 1:0
作者: Olihood    時間: 2021-10-2 20:28
失球係阿倫失左位,唐辛變左要衝去攔b費,冇跟到馬斯亞
作者: Olihood    時間: 2021-10-2 20:41
我寧願俾杜賓,simms踢都好過用朗當,完全冇用
作者: Olihood    時間: 2021-10-2 20:44
朗當攞身位護波都做唔倒,慢到嘔
作者: witzz    時間: 2021-10-2 20:45
快啲換dobbin出嚟
作者: Olihood    時間: 2021-10-2 20:46
用Gordon打最前分分鐘仲好
作者: Mathew    時間: 2021-10-2 20:56
1-1
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 20:57
Townsend 和 Gary 真係近幾季最平靚正的收購
作者: laukarwing    時間: 2021-10-2 20:57
1:1  perfect counterattack   Townsend, Doucoure, Gray
作者: reedlo16    時間: 2021-10-2 21:18
戴維斯唔自己射?唉。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 21:18
戴維斯唔傳仲好,傳就食詐糊
作者: laukarwing    時間: 2021-10-2 21:25
FT 1:1
作者: 愛華戰士    時間: 2021-10-2 21:27
追和果球真係正到爆!絕殺不成真係可惜,不過作客拎呢1分,收貨!
作者: 彈地    時間: 2021-10-2 21:32
reedlo16 發表於 2021-10-2 21:18
戴維斯唔自己射?唉。

四周圍冇人推前兩步射都得⋯⋯絕對曬曬機會
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 21:39
彈地 發表於 2021-10-2 21:32
四周圍冇人推前兩步射都得⋯⋯絕對曬曬機會

1對1真係可以自己去,Mina也應該自覺收一收,無理由企到最前
作者: Fuko~    時間: 2021-10-2 21:48
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 21:39
1對1真係可以自己去,Mina也應該自覺收一收,無理由企到最前

算啦,冇正前個兩個,和都收貨㗎啦。維拉個場其實都係咁,根本隊波加下士氣狀態都好好。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-10-2 21:50
Fuko~ 發表於 2021-10-2 21:48
算啦,冇正前個兩個,和都收貨㗎啦。維拉個場其實都係咁,根本隊波加下士氣狀態都好好。 ...

不過今場連人都無乜點換,只有戴維斯,就睇得出我地後備力量幾咁貧乏
作者: ngkk821    時間: 2021-10-2 22:00
C朗,普巴後備睇少我地,今場剝佢排牙,等埋幾個傷兵復出,一定會越來越好。
作者: Fuko~    時間: 2021-10-2 22:09
Forever_Fan 發表於 2021-10-2 21:50
不過今場連人都無乜點換,只有戴維斯,就睇得出我地後備力量幾咁貧乏

又一場輸右閘,我覺得brands真係要負責任下…點都應該係呢個位增強,搞左幾年都冇成績。
作者: barker    時間: 2021-10-2 22:13
Fuko~ 發表於 2021-10-2 22:09
又一場輸右閘,我覺得brands真係要負責任下…點都應該係呢個位增強,搞左幾年都冇成績。 ...

賓尼廸斯今場部署成功
作者: 愛華戰士    時間: 2021-10-2 23:27
今場睇到幾個球隊現況:1)葛菲唔適合踢右閘,佢企位同攻守上都唔太適應,有幾下輕率標波比人一下就過。我怕佢越踢越無信心。2)後備兵源由我地2個後備龍門已可見一班 。3)睇完唐辛格雷嘅表現,真心講點解要用咁多冤枉錢養伊禾比呢啲垃圾?佢打右翼連唐辛3分1效果都打唔到出黎!4)哥頓後段打好左,但以佢年紀,我期望佢跑動同侵略性會更多,可惜佢幾腳傳送都一般,推波又只係死推左路求其一腳。同比對面個綠木20歲人地下下波有威脅。5)阿倫大脾底有微拉,要適當比佢抖下。6)
作者: dickdick2002    時間: 2021-10-3 00:34
如果阿倫又傷埋,真係好大鑊,希望D傷兵可以出番
作者: reedlo16    時間: 2021-10-3 12:14
哥頓呢場防守都唔預佢做到乜,但求佢年青力壯追多幾步咁。進攻方面,你將佢同列查比就梗係差好遠,去波帶波能力差幾皮,但係佢今場都做到兩三次傳中攻勢,亦有人接應到。

接應到個個,就係慢慢上力的朗當。當然,佢有兩球讓比位置更佳的格雷射仲好,但至少佢接應到,亦能完成起腳射中龍的過程,比起之前賽事係見到有進步。但,當然未夠。睇佢移動仲係有啲慢,唔夠靈活。卡雲復出前,睇嚟都要靠佢…唔諗住杜辛住了,佢幾時復出、復出後狀態點都係唔知。

中堅,我講過幾次,好神奇係,米拿拍堅尼係我地暫時最穩陣的中堅組合,你明明將佢逐個拆開,堅尼完全係炸彈、佢夾賀基治係核彈;另外,葛飛應是較佳正選人選吧,但偏偏當堅尼拍擋係米拿時,佢就會正常好多。同埋論傳球、尤其長傳能力,堅尼係四位中堅中最好的一個,他的進攻頭搥都是較具威脅一位。真係好雞肋。不過睇往績,我仍認為米拿拍堅尼係最好的組合。葛飛可視乎戰術需要落場,佢甚至打埋防守中場亦可。

右閘,有師兄講得好,無理由呢幾年都仲未搵替代人選。呢場波右路真係好危險,葛飛你睇到佢真係中堅人,佢企位下下唔敢太去邊的,都是挨近禁區邊位,位置感上佢真係唔係右閘。甚至乎左邊,甸尼近一年狀態其實有點滑落,更何況隊中亦是無左閘替補人選,你唔好同我講係德夫掛!左右閘位置,一月一定要搞掂佢!
作者: ginger    時間: 2021-10-3 13:42
今場估唔到踢出佳作,我又覺得哥頓仔今場幾好幾敢推波,都做到啲威脅出黎,依啲咪正常翼鋒要做既野,唔該真係唔想再見到鵝比。今場防守唔錯,好彩卡雲尼冇態,丙朗喺後備,如果唔係又要睇堅尼出醜。格雷又推到波又快傳波又合理,真係理解唔到點解我地1.5m就執到返黎咁好。最後朗當真係垃圾到喊,又慢又唔知自己想點,用新仔試下好過啦,追和果球心諗好彩朗當跟唔上,如果唔係比佢射都未必入。
作者: wahton    時間: 2021-10-3 16:52
個入球又係反擊, 呢D波前幾季有幾可見到? 肥賓的確有功架
作者: ngkk821    時間: 2021-10-3 17:19
wahton 發表於 2021-10-3 16:52
個入球又係反擊, 呢D波前幾季有幾可見到? 肥賓的確有功架

肥賓戰術係放棄控球打反擊,證明這戰術適合現時的愛華頓,現在球員入球分佈平均,這對球隊嘅成功非常重要。
作者: barker    時間: 2021-10-3 18:46
ngkk821 發表於 2021-10-3 17:19
肥賓戰術係放棄控球打反擊,證明這戰術適合現時的愛華頓,現在球員入球分佈平均,這對球隊嘅成功非常重要 ...

而家唐辛係我地首席射手
作者: barker    時間: 2021-10-8 12:15
而家 newcastle 變左第二隊曼城, 對愛隊完全唔係好事, 另有我認真想問愛華頓而家市值幾多英磅 ?
作者: laukarwing    時間: 2021-10-10 17:43
barker 發表於 2021-10-8 12:15
而家 newcastle 變左第二隊曼城, 對愛隊完全唔係好事, 另有我認真想問愛華頓而家市值幾多英磅 ? ...

https://www.transfermarkt.com/everton-fc/kader/verein/29

希望幫到你!
作者: ginger    時間: 2021-10-11 09:44
laukarwing 發表於 2021-10-10 17:43
https://www.transfermarkt.com/everton-fc/kader/verein/29

希望幫到你!

見到堅尼同賀基治都值20M笑左
作者: barker    時間: 2021-10-11 17:57
laukarwing 發表於 2021-10-10 17:43

希望幫到你!

愛華頓球會值唔值十億至二十億英磅 ?
作者: ngkk821    時間: 2021-10-11 19:19
ginger 發表於 2021-10-11 09:44
見到堅尼同賀基治都值20M笑左

希望紐卡素幫幫手買左堅尼,唔該晒

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2