香港愛華頓迷討論區

標題: 聯賽第三場作客白禮頓 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-8-28 15:38
標題: 聯賽第三場作客白禮頓
好難估賽果
作者: ngkk821    時間: 2021-8-28 16:50
唔好再出Keane而Godfrey復出,應該可以贏。
作者: barker    時間: 2021-8-28 21:12
mina ,Godfrey 連後備都無
作者: Mathew    時間: 2021-8-28 22:00
後備有兩個門龍?????
作者: reedlo16    時間: 2021-8-28 22:00
大鑊…堅尼拍賀基治…米拿又傷了?後備都沒有。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-8-28 22:43
Gray!!! Goal
作者: witzz    時間: 2021-8-28 22:48
Gary越打越好,近年最佳收購
作者: ngkk821    時間: 2021-8-28 22:49
平靚正
作者: reedlo16    時間: 2021-8-28 22:50
格雷啲埋門把握力好勁。
作者: 彈地    時間: 2021-8-28 22:53
Gary 射門出腳快, 拉弓動作f幅度少但球速勁而有力
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 22:54
witzz 發表於 2021-8-28 22:48
Gary越打越好,近年最佳收購

平靚正的收購,所以有時唔使一定要貴的,啱用最重要
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 22:57
半場來講控球權輸哂,只有3成左右,但我地埋門就有威脅好多
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:01
另外高飛受傷了嗎?好似無見過佢咁的?
作者: reedlo16    時間: 2021-8-28 23:05
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:01
另外高飛受傷了嗎?好似無見過佢咁的?

好似係要隔離…
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:06
reedlo16 發表於 2021-8-28 23:05
好似係要隔離…

咁都好過受傷....唔該師兄
作者: witzz    時間: 2021-8-28 23:18
676爭射十二碼
作者: reedlo16    時間: 2021-8-28 23:19
李察利臣係咪想搏走人呢﹑爭射12碼爭到咁燥…
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:20
2:0,鴨仔射12碼,但李察利臣想搶射搞乜? 唔係球隊定左邊個射? 搞到成班球員過去拉住李察利臣,又拉又安慰咁,呢樣唔係咁好
作者: witzz    時間: 2021-8-28 23:20
不過俾鴨仔做劊子手又有啲奇,條友用腳射波真係麻麻
作者: Olihood    時間: 2021-8-28 23:21
但鴨仔又射得靚喎
作者: 拖肥1878    時間: 2021-8-28 23:22
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:20
2:0,鴨仔射12碼,但李察利臣想搶射搞乜? 唔係球隊定左邊個射? 搞到成班球員過去拉住李察利臣,又拉又安慰 ...

好肉酸囉咁樣爭法。
作者: barker    時間: 2021-8-28 23:23
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:20
2:0,鴨仔射12碼,但李察利臣想搶射搞乜? 唔係球隊定左邊個射? 搞到成班球員過去拉住李察利臣,又拉又安慰 ...

李察利臣搏走唔奇, 尼馬係咁叫佢過嚟 PSG , 轉會窗得只剩三日
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:23
witzz 發表於 2021-8-28 23:20
不過俾鴨仔做劊子手又有啲奇,條友用腳射波真係麻麻

但應該領隊係賽前已經定左,李察利臣唔係賽前反對,係比賽緊的時候爭奪咁就唔啱,亦有機會影響鴨仔射波的心情,好彩入姐,唔入李察都有責任,完全有問題。
作者: laukarwing    時間: 2021-8-28 23:23
李察利臣吃了一張黃牌。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:25
barker 發表於 2021-8-28 23:23
李察利臣搏走唔奇, 尼馬係咁叫佢過嚟 PSG , 轉會窗得只剩三日

我係領隊都唔放,俾你走我地邊夠時間搵人替代? 更何況PSG未賣麥巴比都唔會有錢買佢
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:26
laukarwing 發表於 2021-8-28 23:23
李察利臣吃了一張黃牌。

應該收起佢等佢係場邊冷靜下
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:28
鴨仔有些受傷被換走,大獲
作者: laukarwing    時間: 2021-8-28 23:28
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:26

同意,希望領隊收到我們的信息!
作者: barker    時間: 2021-8-28 23:29
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:26

愛華頓快簽到李察利臣代替者
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:31
laukarwing 發表於 2021-8-28 23:28
同意,希望領隊收到我們的信息!

DCL被換走,咁就唔好收佢住,等伊禾比企穩先換,伊禾比今季表現係好左
作者: Olihood    時間: 2021-8-28 23:32
杜古希今日d波成日就係推多左一腳,明明控定推一腳即刻彈俾隔離係最好,佢係要推多腳落人堆先傳,搞到傳得唔好/攻勢唔順
作者: Olihood    時間: 2021-8-28 23:34
barker 發表於 2021-8-28 23:29
愛華頓快簽到李察利臣代替者

佢未必想走喎,睇佢咁想爭射,擺明係想做球隊皇牌,佢去psg地位再低d,佢咪踢得仲唔開心
作者: laukarwing    時間: 2021-8-28 23:37
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:31
DCL被換走,咁就唔好收佢住,等伊禾比企穩先換,伊禾比今季表現係好左

同意,伊禾比個球反擊做得幾好!
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:37
李察今日真係太急躁, 剛剛嗰球唔傳自己射就算,射到唔知去左邊就太急躁了就
作者: Olihood    時間: 2021-8-28 23:39
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:37
李察今日真係太急躁, 剛剛嗰球唔傳自己射就算,射到唔知去左邊就太急躁了就 ...

佢右腳球員,唔會再cup番左腳啦,射都係咁射,ban近柱都合理
作者: reedlo16    時間: 2021-8-28 23:40
睇今場白禮頓踢波,好似睇返上季我隊的模樣,就係後場傳左傳右,但無乜人係前面走位配合製造空位、或個人突破,老鼠拉龜,攻極唔入,俾人反擊一下搞掂…
作者: Olihood    時間: 2021-8-28 23:41
reedlo16 發表於 2021-8-28 23:40
睇今場白禮頓踢波,好似睇返上季我隊的模樣,就係後場傳左傳右,但無乜人係前面走位配合製造空位、或個人突 ...

呢種迂迴o既踢法唔o岩我地
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:53
估計阿廸達好快就被人炒了,阿仙奴包尾幾耐未見過,今日仲要被曼城炒5球
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-28 23:57
完場,贏2球埋單,轉會窗就完,瘀血未走到,新人就來唔到
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 00:00
Well done, 1st clean sheet, 1st away win!
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 00:02
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:37
李察今日真係太急躁, 剛剛嗰球唔傳自己射就算,射到唔知去左邊就太急躁了就 ...

嗰球真係可以處理得好啲!
作者: Fuko~    時間: 2021-8-29 00:04
搞咁多年,原來呢類高速反擊先啱我哋踢。3場7分,莫財之下,球員自己打番應有嘅表現。或者我地要換嘅人唔係想像咁多…但睇咗三場,allan同杜古希真係唔傷得。
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 00:09
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:53
估計阿廸達好快就被人炒了,阿仙奴包尾幾耐未見過,今日仲要被曼城炒5球

希望球迷們能夠給阿廸達一些耐性。建立一隊波係需要時間,唔係一兩季就係奪標熱門!
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-29 00:10
Fuko~ 發表於 2021-8-29 00:04
搞咁多年,原來呢類高速反擊先啱我哋踢。3場7分,莫財之下,球員自己打番應有嘅表現。或者我地要換嘅人唔係 ...

其實搞咁多年,咪就係老莫嗰套簡單直接的戰術最啱我地.....
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 00:10
搞咁多年,原來呢類高速反擊先啱我哋踢。3場7分,莫財之下,球員自己打番應有嘅表現。或者我地要換嘅人唔係 ...

同意
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-29 00:12
laukarwing 發表於 2021-8-29 00:09
希望球迷們能夠給阿廸達一些耐性。建立一隊波係需要時間,唔係一兩季就係奪標熱門! ...

3場0分排包尾,加上上季又爭取唔到歐洲賽,董事會邊有可能再俾時間佢丫....
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 00:22
Forever_Fan 發表於 2021-8-29 00:12
3場0分排包尾,加上上季又爭取唔到歐洲賽,董事會邊有可能再俾時間佢丫.... ...

既然係咁,當初就唔好請阿廸達。
莫耶斯都要用至少六季才能將愛華頓變成踢歐洲賽常客。更何況係佢!

作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-29 00:30
laukarwing 發表於 2021-8-29 00:22
既然係咁,當初就唔好請阿廸達。
莫耶斯都要用至少六季才能將愛華頓變成踢歐洲賽常客。更何況係佢!
...

當你知道阿仙奴今季花1.3億英鎊,3年花3.6億英鎊買人,排名不升反跌,活脫脫係前幾季的我地,阿廸達無可能無責任,佢太年輕,始終要浸多幾年儲下經驗先
作者: 愛華戰士    時間: 2021-8-29 01:07
今場又係唔可以話發揮得好好但至少踢落有紋有路,球員真係知道自己要做乜野。阿倫杜古希其實係安76針對我地隊波最重要嘅改善點,一對可靠嘅中堅屏障。上屆好景不常係佢2個輪住傷,加上進攻踢法上真係無乜突破點。肥賓入2個勤走動同左右腳都可傳可射嘅格雷同唐辛,即時將成個進攻變得立體,唐辛同格雷今場其實要挑剔嘅都可以話佢地唔太搶鏡,至少喺進攻端上,格雷有1-2 下自己扣得略嫌多左啲;唐辛亦做唔到咩落底或傳中,不過前者入一球,後者多次推波搏到罰球,更重要係唐辛好勤力協防,感覺上佢可以同高文輪流上,呢下可以大大減輕高文防守壓力。今場幾個進攻球員其實都唔算打得好,李7明顯疲態,同急燥;dcl 心口控幾球控到離行離列,伊禾比後備落黎有幾腳個處理睇落較上季係精準左,至但係到埋門果下仲係差啲。米高堅尼今場其實仲係無乜亮點,相對賀基治參與度仲比堅尼高。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-29 01:25
愛華戰士 發表於 2021-8-29 01:07
今場又係唔可以話發揮得好好但至少踢落有紋有路,球員真係知道自己要做乜野。阿倫杜古希其實係安76針對我地 ...

大致上同意,但唐辛可能年齡較大,賓帥可能想讓佢專注係防守方面,進攻為副,反而Gary年輕,就讓佢側重進攻多一些,這從佢場上的走動範圍可以睇得出。伊禾比係龍門前成日老鼠拉龜咁唔知做乜,反而引波上前還可以。另外我地進攻好似太側重左邊,右邊反而用得不多,應該平衡一下兩邊的進攻,對方往往屯重兵係左邊就搞到我地的推進窒哂步。
作者: laukarwing    時間: 2021-8-29 09:17
Forever_Fan 發表於 2021-8-29 00:30
當你知道阿仙奴今季花1.3億英鎊,3年花3.6億英鎊買人,排名不升反跌,活脫脫係前幾季的我地,阿廸達無可 ...

同意你的說法!
作者: reedlo16    時間: 2021-8-29 10:03

呢個上屆我都係咁講了,ALLAN同杜古希係完全針對球隊的需要而買入,但真係萬萬唔傷得,無咁個條中場都砌唔成軍。結果上屆兩個輪住傷…今屆都面對呢個潛在風險。望就望甘巴文同戴維斯可以頂到下。
作者: Fuko~    時間: 2021-8-29 11:19
Forever_Fan 發表於 2021-8-28 23:53

對車又對曼城,輸晒都唔奇,對賓幅特冇前鋒先3連敗。我又認為呢次谷底叫情有可原,下場一定有分拎。作為球迷管理層尷尬囉…
作者: ngkk821    時間: 2021-8-29 11:22
今年最大分別係右邊有Townsend,雖然佢無幾年前咁sharp,但佢有爆落底嘅能力,令對方無咁容易守我地,而佢防守勤力,令高文不用一個做晒右邊防守,變相成隊波攻守更平衡。另外我覺得係教練叫杜古希多點帶波上前,但交波timing可以更好,相信調教後效果會更好。另外李7由上季開始已經好燥,這個問題必須好好處理,如果唔係會是今季能否爭取成績嘅關鍵。
作者: wahton    時間: 2021-8-29 16:40
不錯, 今季隊波節奏明顯較直接同加快

反擊效率亦高左

然而對住中下游主守, 中堅又擅頂既球隊, 破唔破到密集仍有待觀察
作者: witzz    時間: 2021-8-29 22:11
Vlasic應該去West Ham,我哋應該有錢分
作者: ngkk821    時間: 2021-8-29 22:51
又Vlasic又蘇馬,今年西咸唔係講笑
作者: barker    時間: 2021-8-29 23:09
witzz 發表於 2021-8-29 22:11

好似分番 10%
作者: Fuko~    時間: 2021-8-29 23:17
witzz 發表於 2021-8-29 22:11

當年on9…重用冰島!雖則呢件都係麻煩友,但佢又真係自大得起!!
作者: Forever_Fan    時間: 2021-8-30 22:00
ngkk821 發表於 2021-8-29 22:51
又Vlasic又蘇馬,今年西咸唔係講笑

老莫買人的眼光還是很毒,不過韋斯咸要打埋歐洲賽,以現時佢地的球員數量有些勉強,有可能反而會影響聯賽成績。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-9-6 08:16
高文國際賽又傷
作者: ngkk821    時間: 2021-9-6 09:02
好嘅唔靈醜嘅靈
作者: 24cheung    時間: 2021-9-6 16:16
ngkk821 發表於 2021-9-6 09:02
好嘅唔靈醜嘅靈

估唔到個天又比多次機會kenny,希望佢争氣爭張長約返來啦
作者: Fuko~    時間: 2021-9-6 16:27
24cheung 發表於 2021-9-6 16:16
估唔到個天又比多次機會kenny,希望佢争氣爭張長約返來啦

我覺得冇乜機會啦。跑上跑落速度連33歲嘅高文都差好遠。防守俾盡同級,斬波好少少。901就或者用得著,打442,要overlap,用Godfrey都好過佢。
作者: reedlo16    時間: 2021-9-6 21:03
睇賓帥應唔會用KENNY了…多用賀基治或葛飛頂上…
作者: 愛華戰士    時間: 2021-9-7 10:15
葛菲係隊中速度最高, 對抗性接近最強O既防守球員,上季葛菲初黎報到,客串右閘幾場表現係好一般。講真當時成條防線鬆散散,中場個串連補位又差....要一個新人黎到打個閘位又攻又守.....仲要上季占士挨住右邊踢.......加上個中堅位又唔穩.....自然會踢到唔湯唔水......之後見葛菲客串左閘.....OK 喎。
不過我個人覺得葛菲本身應該係偏向踢中堅........希望賓帥會比個穩定位置佢踢....我地中堅太弱.....葛菲雖然之前踢中堅都未算有太好表現....之但係今屆中場如果保持到頭幾場個專注度同迫搶......中堅照計只要穩返D 就可見到功效。

KENNY 唔使諗....高文傷我認為一係搵賀基治頂....再唔係可能要湯戴維斯去客串下。....右路個助攻力一定會減弱左.....之但係保住個防守先會重要D
作者: barker    時間: 2021-9-7 11:12
愛華戰士 發表於 2021-9-7 10:15
葛菲係隊中速度最高, 對抗性接近最強O既防守球員,上季葛菲初黎報到,客串右閘幾場表現係好一般。講真當時 ...

spurs Aurier 不如簽佢返嚟試下( 他係自由身 )
作者: 愛華戰士    時間: 2021-9-7 14:42
barker 發表於 2021-9-7 11:12
spurs Aurier 不如簽佢返嚟試下( 他係自由身 )

條友可以比摩連奴同埋紐奴棄用...相信踢法上一定係有D 問題。
如果佢肯一年短約,2萬鎊周薪.....比佢頂下我覺得都可以。但如果要夾硬簽三幾年....仲要OVER 5 萬鎊....以長遠考量......佢又好似唔太穩陣.....助攻上又唔見銳利。要簽唔係問題,要簽得精明。

我覺得以往薜迪比, 什至乎馬天拿.....當時踢右閘都其實過得去。

作者: barker    時間: 2021-9-7 16:53
愛華戰士 發表於 2021-9-7 14:42
條友可以比摩連奴同埋紐奴棄用...相信踢法上一定係有D 問題。
如果佢肯一年短約,2萬鎊周薪.....比佢頂下 ...

佢點都好過 kenny 卦 ?
作者: wahton    時間: 2021-9-7 18:14
提起朗當, 我諗起麥卡菲

提起奧利亞, 我諗起高美斯
作者: 愛華戰士    時間: 2021-9-7 18:35
barker 發表於 2021-9-7 16:53
佢點都好過 kenny 卦 ?

kenny 身型矮細,速度又一般,傳球助攻力一般。24歲之齡仲撼動唔到32 歲嘅高文,留隊仲會有前途嗎? 呢類二線球員坐多過踢,但一直唔想方法提高自己水平,正常都要狂操大隻,加強身體條件。仲有一個類似嘅就係gordon , 身型單薄到,唔係廿幾年前傑斯麥馬拿文果個年代啊,速度力量身型技術,少咁樣都唔夠爭

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2