香港愛華頓迷討論區

標題: 愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結 [打印本頁]

作者: Fuko~    時間: 2021-5-24 10:16
標題: 愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結
今季想講嘅比上季更多...之後慢慢出篇文寫番
作者: wahton    時間: 2021-6-2 17:24
呢個帖要先變做領隊轉會討論區了
作者: barker    時間: 2021-6-2 17:26
wahton 發表於 2021-6-2 17:24
呢個帖要先變做領隊轉會討論區了

剛剛傳德國籍的 Rangnick
作者: Fuko~    時間: 2021-6-2 21:18
Nuno Espírito Santo and David Moyes clear front runners to replace Carlo Ancelotti at Everton! Club expected to open talks with former Wolves manager today,
作者: Fuko~    時間: 2021-6-2 21:20
紐奴同老莫,情願要老莫。但唔覺得球會咁快就下決定請邊個...
作者: Fuko~    時間: 2021-6-2 21:22
好似之前講唔夠班要走嘅同埋要買人加強嘅位置都唔會變。我自己屬意一個帶到紀律性強同風格比較強嘅領隊,隊波換走啲慢唔肯跑嘅,打防反應該最好
作者: barker    時間: 2021-6-2 21:32
Fuko~ 發表於 2021-6-2 21:20
紐奴同老莫,情願要老莫。但唔覺得球會咁快就下決定請邊個...

都要等 Moshiri 最终決定, 暫時唔使太急住
作者: barker    時間: 2021-6-2 21:42

突然又彈出 Sarri
作者: barker    時間: 2021-6-2 21:56
sky sports : EVERTON open talk Nuno
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 11:12
barker 發表於 2021-6-2 21:56
sky sports : EVERTON open talk Nuno

完全唔認為佢掂,只是浪費時間,愛隊沉左8年,再換埋d唔知乜野領隊,只會繼續虛渡多8年
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 11:19

老莫和馬天尼斯都得,8年裡面我們乜野風格的領隊都試過,潛力年輕領隊,保守老派領隊,大名牌領隊,球員時代名宿領隊,乜都試過,個個都柒收尾,有時不得不信,世上沒有最好的領隊,只有最適合球隊的領隊
作者: Fuko~    時間: 2021-6-3 14:19
雖然越早確認下位領隊越好,但管理層個邊似乎都想睇多幾個人選先決定都係好事。所以大家唔駛太緊張對目前個D吹水新聞。
SO FAR都係未有一個好接近領隊人選...合約到期個D唔會因為咁而唔走。
而BERNARD KENNY都係一早待價出售...
所以其實呢個階段都唔係好影響我地組軍的進度,係希望領隊早日到任,決定要買邊個...
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 18:25
Fuko~ 發表於 2021-6-3 14:19
雖然越早確認下位領隊越好,但管理層個邊似乎都想睇多幾個人選先決定都係好事。所以大家唔駛太緊張對目前個 ...

買賣球員好多時都要同領隊溝通才會做決定,現時要賣的可能係新領隊眼中適合其他位置,所以唔儘早決定領隊,組軍必然受影響
作者: wahton    時間: 2021-6-3 18:31
老莫/大鄧二揀一啦, 唔好煩
作者: barker    時間: 2021-6-3 18:39
Fuko~ 發表於 2021-6-3 14:19
雖然越早確認下位領隊越好,但管理層個邊似乎都想睇多幾個人選先決定都係好事。所以大家唔駛太緊張對目前個 ...

twitter:剛傳沙利同拉素傾唔掂, 他而家去争奪愛華頓帥位
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 18:54
wahton 發表於 2021-6-3 18:31

呢8年轉領隊轉到我都驚,咁唔穩定的執教風格,隊波點會有好成績? 我首選老莫,次選老馬,後補賓尼迪斯,唔好又再揀埋d二打六,然後隔2年又轉,隊波呢8年搞成咁,同董事會亂Q咁揀領隊不無關係
作者: barker    時間: 2021-6-3 19:12
沙利啱唔啱 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 20:04
barker 發表於 2021-6-3 19:12
沙利啱唔啱 ?

佢差不多整個幾十年的執教生涯都係意大利,只係教過一次車仔咁大把,我驚佢水土不服,希望董事會唔好再亂Q咁揀領隊啦.....呢幾年已經夠啦
作者: barker    時間: 2021-6-3 20:42
Forever_Fan 發表於 2021-6-3 20:04
佢差不多整個幾十年的執教生涯都係意大利,只係教過一次車仔咁大把,我驚佢水土不服,希望董事會唔好再亂 ...

最终拍扳者係 Moshiri 同 Marcel Brands
作者: 24cheung    時間: 2021-6-3 21:18
barker 發表於 2021-6-3 20:42
最终拍扳者係 Moshiri 同 Marcel Brands

知唔知安76走皇馬賠左幾錢比我哋?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 22:08
barker 發表於 2021-6-3 20:42

除左馬仔係標叔叔決定,之後的領隊都係moshiri決定,結果係點有目共睹,佢真心係一個好無眼光的班主,佢唔止錯一次,而係一錯,再錯,仲要三錯,你叫我點相信佢的眼光?
作者: barker    時間: 2021-6-3 22:37
Forever_Fan 發表於 2021-6-3 22:08
除左馬仔係標叔叔決定,之後的領隊都係moshiri決定,結果係點有目共睹,佢真心係一個好無眼光的班主,佢 ...

Moshiri 始終係愛隊最大股東 , 當初如無佢肯入主, 愛隊可能破產清盤
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-3 22:39
24cheung 發表於 2021-6-3 21:18

我都好想知(据報on76年薪過億,仲有三年約……)
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-3 22:44
wahton 發表於 2021-6-3 18:31

同意!!
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-3 22:46
Forever_Fan 發表於 2021-6-3 20:04
佢差不多整個幾十年的執教生涯都係意大利,只係教過一次車仔咁大把,我驚佢水土不服,希望董事會唔好再亂 ...

沙利畀我嘅印像只係個煙剷
作者: barker    時間: 2021-6-3 22:52
拖肥1878 發表於 2021-6-3 22:46
沙利畀我嘅印像只係個煙剷

沙利係冠軍級領隊
作者: wahton    時間: 2021-6-3 22:59
係冠軍級煙剷
作者: barker    時間: 2021-6-3 23:10
wahton 發表於 2021-6-3 22:59
係冠軍級煙剷

twitter 又有最新 update sources : 話愛華頓傾緊派路
作者: 24cheung    時間: 2021-6-3 23:12
barker 發表於 2021-6-3 23:10
twitter 又有最新 update sources : 話愛華頓傾緊派路

十連霸嘅組記喺佢手立刻得第四, 如佢教愛己睇怕都會降班
作者: Everton_    時間: 2021-6-3 23:48
barker 發表於 2021-6-3 23:10

唔好啦掛 好話唔好聽 個D名宿真係無邊個教得出色
林伯又好 阿迪達又好 亨利又好 真係無邊個係識教波
識踢波唔等於識教波
派路連意甲班霸都可以教到咁 可想而知 佢教英格蘭風格波更加差
作者: wahton    時間: 2021-6-3 23:51
咁我地既名宿BIG DUNC呢?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 00:41
wahton 發表於 2021-6-3 23:51
咁我地既名宿BIG DUNC呢?

熱情係有,個heart都有,但專業未必足夠,短時間可以用熱情感染班波,但中長期想班波穩定發揮和爭取歐洲舞台,唔係單靠熱誠就夠,而係需要全面性咁去建立球隊,考慮的係方方面面不同的事,單是圈內人脈方面大鄧已經有些欠缺。
作者: Everton2018    時間: 2021-6-4 00:52
纽奴其实都ok
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 00:53
24cheung 發表於 2021-6-3 21:18

我好懷疑有無,因為好多報導都係話和平提前解約,球會可能做個順水人情,好來好去
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 00:57
Everton2018 發表於 2021-6-4 00:52
纽奴其实都ok

我對一些所謂潛力領隊已經無信心,個個都係曇花一現,十個最後有一個穩定成功已經很不錯,仲要咁啱俾我地搵到,太難了,當年我地少請呢類領隊嗎?結果都係不堪回首
作者: barker    時間: 2021-6-4 03:47
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 00:57
我對一些所謂潛力領隊已經無信心,個個都係曇花一現,十個最後有一個穩定成功已經很不錯,仲要咁啱俾我地 ...

今日星期五晏D 可能會有眉目
作者: barker    時間: 2021-6-4 05:20
twitter update : Marcel Brands 傳快傾掂 PSV 燕豪芬右閘 Dumfries
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 08:06
barker 發表於 2021-6-4 05:20
twitter update : Marcel Brands 傳快傾掂 PSV 燕豪芬右閘 Dumfries

有報導話安帥想買李察利臣,咁不如買埋James啦,人地信你轉會愛隊,1年就突然走左去,橫掂James表現都不如預期,一個容易受傷的男人
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 08:24
barker 發表於 2021-6-4 03:47
今日星期五晏D 可能會有眉目

其實我屬意的首選老莫,離開鎚仔的機會唔大,首先合約未完,下季又有歐霸,估計佢都俾左好多心機落去鎚仔,而且佢係鎚仔權力大過佢來愛隊,至少轉會係控制係佢手上,過來愛隊限制更大。但次選和後補的馬仔和肥賓只要肯傾機會還是很大,可惜自從標叔叔無得話事後,董事會的決定往往出乎意料,到呢刻甚至傳出搵返以前炒掉Silva回巢再教我都一點也不會再驚訝,呢個由新老闆領頭的董事會有乜野係唔可能?
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-4 09:19
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 00:53
我好懷疑有無,因為好多報導都係話和平提前解約,球會可能做個順水人情,好來好去 ...

如果係咁……簽合約嚟做乜,咩係合約精神。

On76份約嘅一半都做唔到,又唔係我哋炒佢,佢自己話走就走咁便宜!?

我哋一般打工仔,想即走都要賠錢啦,或者新東家賠畀舊公司囉!
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-4 09:23
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 08:24
其實我屬意的首選老莫,離開鎚仔的機會唔大,首先合約未完,下季又有歐霸,估計佢都俾左好多心機落去鎚仔 ...

我都屬意老莫㗎,既然皇馬一晚就撬咗安76過去;我哋都可以試下撬老莫吖。
作者: barker    時間: 2021-6-4 09:37
拖肥1878 發表於 2021-6-4 09:23
我都屬意老莫㗎,既然皇馬一晚就撬咗安76過去;我哋都可以試下撬老莫吖。 ...

而家形勢始終紐奴機會最高,  Moshiri 有最終決定權
作者: Everton2018    時間: 2021-6-4 09:55
其实老一实"黑過墨斗,可謂超级黑气纏身,上季西咸因為財困季初巳經送走好多球員减輕皮費,人丁單薄,由季初一開波西咸班主力球員輪流傷,剛剛一批痊愈,就即刻有另一批球員受傷,老莫好黑仔囉。同埋上季老莫"擺到明俾球證吹死",個波慢鏡回帶明明已经出了界,個波由界外彎入來都當入球,搅到西咸由赢波領先最后變輸波,好多場波俾球證强奸老莫,如果老莫回归,我地下季實俾球證吹死。西咸上季中柱中楣英超首屈一指,都是怪老莫呢個不祥人。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 10:05
Everton2018 發表於 2021-6-4 09:55
其实老一实"黑過墨斗,可謂超级黑气纏身,上季西咸因為財困季初巳經送走好多球員减輕皮費,人丁單薄,由季 ...

如果俾球證吹死都有歐霸打我又唔拘丫,我地幾多年無歐洲賽打先得架,今季韋斯咸球員深度好少少,歐聯都有得佢踢丫
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 10:13
barker 發表於 2021-6-4 09:37
而家形勢始終紐奴機會最高,  Moshiri 有最終決定權

佢其實都唔算係一個proven manager,同當年我地搵Silva返來教有乜分別? 當年我地搞到要護級,18個月就炒佢,搵紐奴其實隨時重覆當年的事,所謂潛力領隊最後有幾多個跑得出? 大部份十年八載就消失係球壇或跌落去執教低組別球隊。
作者: barker    時間: 2021-6-4 10:33
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 10:13
佢其實都唔算係一個proven manager,同當年我地搵Silva返來教有乜分別? 當年我地搞到要護級,18個月就炒 ...

你 send e mail 同 Moshiri 講你有乜好提議俾佢 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2021-6-4 11:47
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 00:53
我好懷疑有無,因為好多報導都係話和平提前解約,球會可能做個順水人情,好來好去 ...

賠唔賠其實好閒,我反而希望皇馬比多D 二線兵優惠比我地用下,長遠合作都有好處。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-6-4 11:54
其實比D 誠意去請D 宜家無JOB O係身O既領隊實際過什麼要挖莫耶斯啦!
起碼慳返唔使賠錢比其他球會。

沙利其實唔錯....至少真係冠軍級.....當年佢教拉素都有D 料到。
干地宜家直頭皇帝女唔憂嫁.....熱刺如果普折天奴唔返黎干地都好大機會去熱刺. ( 但其實熱刺呢隊波真正可用O既錢唔會多我地好多....得個歐霸爭....一下輸左隨時炒.....如果干地肯黎.....我地至少有2-3 年時間比佢真係自己砌隊波.....呢個相信都係一個吸引力)
我希望佢2個是但1個。

紐奴勉強只能講係普普通通....

派路之前我已講過千祈唔好!

作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 12:34
愛華戰士 發表於 2021-6-4 11:54
其實比D 誠意去請D 宜家無JOB O係身O既領隊實際過什麼要挖莫耶斯啦!

沙利我有保留,佢基本太長時間留係意甲了,加上佢年紀再適應一個新聯賽唔容易。要撬老莫也唔容易,與其拖落去,快脆搞掂好似馬仔肥賓之類良地的仲好,趕快組軍,你睇皇馬搵教頭效率幾快,唔似我地搵教頭次次都曠日持久,影響組軍和備戰。干地大把選擇都唔會揀無歐洲賽的球隊啦,就算唔去熱刺都唔好期望佢會來。
作者: barker    時間: 2021-6-4 12:47
愛華戰士 發表於 2021-6-4 11:54

安察洛堤撬李察利臣過皇馬
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 12:49
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 12:34
沙利我有保留,佢基本太長時間留係意甲了,加上佢年紀再適應一個新聯賽唔容易。要撬老莫也唔容易,與其拖 ...

咁你睇佢係車仔前半季都贏到開巷...真係唔work?
係佢同球會鬧翻先走,佢本身英超個戰績見得下人。
咁今次都係突然走,要請人梗係睇多幾個...都未夠一星期,我又覺得唔叫耐啦。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 12:56
barker 發表於 2021-6-4 12:47

預左,最好帶埋James走,如果李察利臣想走就無謂留,啱價就放,如果想留,以我地球會現時情況又無須為錢放走主力
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 13:03
Fuko~ 發表於 2021-6-4 12:49
咁你睇佢係車仔前半季都贏到開巷...真係唔work?
係佢同球會鬧翻先走,佢本身英超個戰績見得下人。
咁今次 ...

據在拿玻里時便與沙利共事的佐真奴·費路指,在比賽正式結束之前,絕不踏入球場及絕不碰觸皮球,是沙利所堅守的原則。沙利的各種迷信行徑,自他於意大利低組別球隊執教開始就已有跡可尋。例如曾經在一場比賽賽前,有球員喝了三杯咖啡,然後球隊順利勝出賽事。自此,沙利便要求該名球員每次比賽之前一定要喝三杯咖啡。又例如,每當沙利駕車經過某一個髮夾彎的時候,他必定要點起香煙,因為他相信若不這樣做就會為下場比賽帶來不幸。2018–19年歐霸盃四強賽事次回合,由沙利領軍的車路士對法蘭克福,兩隊戰至互射十二碼階段。開射前,車路士的球員及助教都圍成一圈激勵士氣,然而身為球隊主教練的沙利卻並沒有參與其中。這亦是他的迷信作風之一。
乜野玩法?

作者: Everton2018    時間: 2021-6-4 13:31
其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財困貧窮無錢買球員,球員質素比其他強隊差我們仍然可以"突圍"在聯賽積分榜頭半版出現,我們聯賽排名好多時緊隨BIG4或BIG6後面,

我們球迷交咗咁多學費不停"換領隊"現在還不知道未來要選擇什麼"名帥"做下任領隊嗎? 一定要學莫耶斯有能力可以"谷得起隊波", 莫耶斯雖然戰術保守又古板, 好多師兄都唔鍾意他, 夠得佢踢法好保守! 但我想問當你批評他時你們又有無想過佢的優點可能其他好多"資深的名牌教練"或冠軍教練都欠奉, 就是莫耶斯有能力谷起班球員的"士氣"同"狀態"KEEP到成季去到顛峰,一場半場KEEP到水準就好多領隊"神來之筆"間唔中威俾你睇就得, 但要經歷整季由頭到尾都要KEEP住狀態就好難, 虎頭蛇尾的例子我地球迷就見得多, 好似一個好騎師佢真是騎到盡發揮到一隻馬的最高水準俾你睇, 都要隻馬匹肯幫你"賣命", 韋斯咸今季為何由上年護級份子搖身一變成為前列份子! 某好大程度上是莫耶斯可以駕馭"食得住"班球員肯幫佢賣命, 莫耶斯戰術唔叻, 臨場調動亦唔見得比安察洛堤叻, 球員質素和球員身價和班費我們樣樣條件都比韋斯咸優勝, 點解我們排名低過他們, 入球數字得失球差遠遠低於他們咁多, 原因得一個, 莫耶斯谷得起隊波, 將球員的"最高潛能"發揮到淋漓盡致, 所以人地架"錢七"平價日本車都撼贏我們架"法拉利", 因為韋斯咸班球員肯幫莫耶斯"賣命""爭勝決心"好強連"飲奶力"都出埋, 莫耶斯可以KEEP到班球員打"士氣波", 就算球員質素唔夠但球員鬥志和誠意搭夠!

如果各位師兄問我選領隊的"擇偶條件", 我認為最重要是要學莫耶斯一樣可以"谷得起隊波", 安7今季的敗因是因為佢"谷唔起愛華頓呢隊波"
作者: 愛華戰士    時間: 2021-6-4 13:41
barker 發表於 2021-6-4 12:47

其實意料之內O既....我地隊波宜家真係值得下錢O既....基本上只有李察利臣.....雖然佢上季頗沉....但至少仲係巴西國腳...同後生....至少值50M ...........;卡法路雲如果歐國杯有表現...連帶下季上半季有貨....都仲可以叫下價....否則如果只計啱啱個下半季表現.....佢都唔會值多過30M 鎊;另外就係雞肋O既基恩....以佢PSG 表現....如果有隊肯50M 接手.....一放無妨.....畢竟佢如果留愛華頓.....打唔打到10M 水準出黎都成疑問;
其餘幾個英籍碧福特, 堅尼, ....
唉......講真.....有船跳唔通唔跳咩?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 15:06
Everton2018 發表於 2021-6-4 13:31
其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財 ...

同意,沒有最好的領隊,只有最適合的領隊,老莫戰術守舊,但紀律嚴明,能調動球員比賽情緒,邊個hea踢,雪到你硬,加上佢注重體能,係球場上有一定優勢,而且買人佢真係有一套,今季鎚仔打得好同佢收購球員好也有唔少關係。
作者: ginger    時間: 2021-6-4 16:19
其實換邊個教都好,都預左冇咩期望,不過肥賓真係點都接受唔到。沙利其實真係算係唔錯選擇,而家要有機會穩坐前半板真係一定要冠軍教頭。講真如果搵馬仔、howe、nuno依啲真係護級都似
作者: 24cheung    時間: 2021-6-4 18:34
ginger 發表於 2021-6-4 16:19
其實換邊個教都好,都預左冇咩期望,不過肥賓真係點都接受唔到。沙利其實真係算係唔錯選擇,而家要有機會穩 ...

9成樓奴,唉
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 20:36
24cheung 發表於 2021-6-4 18:34
9成樓奴,唉

同當年搵Silva又有乜分別? 隨時重覆當年十幾個月就因為護級炒人
作者: 24cheung    時間: 2021-6-4 21:10
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 20:36
同當年搵Silva又有乜分別? 隨時重覆當年十幾個月就因為護級炒人

今次非常同意
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 21:30
24cheung 發表於 2021-6-4 18:34
9成樓奴,唉

暫時都未有可靠來源最可能請邊個。我睇咗好多地方,目前管理層仲停留緊揀邊幾個人嚟見board。
Nuno只係其中一個傾過嘅人選...又其實我覺得佢同水晶宮夾啲
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 21:30
Everton have confirmed that Joshua King, Theo Walcott, Yannick Bolasie & Muhamed Besic will leave the club when their contracts expire at the end of the month
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 21:33
Fuko~ 發表於 2021-6-4 21:30
Everton have confirmed that Joshua King, Theo Walcott, Yannick Bolasie & Muhamed Besic will leave th ...

又走咗啲用唔著嘅球員,olsen都返番去羅馬,king冇再續約。
必定用唔著嘅得番IWOBI,Bernard,Tosun...
走埋呢批..剩番嗰啲唔打正選,打後備都有作用!又或者好難賣出嘅明仔、Gomes同埋施古臣,需要繼續硬食
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 22:13
Everton Close to appointing Nuno Espírito Santo on 3 year deal. Talks progressed positively in the past 24 hours.
作者: Fuko~    時間: 2021-6-4 22:14
Fuko~ 發表於 2021-6-4 22:13
Everton Close to appointing Nuno Espírito Santo on 3 year deal. Talks progressed positively in the  ...

Skysports咁講啦...
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-4 22:31
Fuko~ 發表於 2021-6-4 22:14
Skysports咁講啦...

如果係咁就真係無希望,根本整個董事會毫無遠見,亦唔知球會應該要乜,只係賭大細咁,希望新教頭係一隻十倍爆升股一樣
作者: barker    時間: 2021-6-5 09:04
BBC football gossip : 派路, 沙利已經同 Moshiri 傾過計
作者: witzz    時間: 2021-6-5 09:51
雲加,雲尼阿利,Favre,Rangnick,賓尼迪斯,干地係我嘅心水
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-5 10:04
Fuko~ 發表於 2021-6-4 22:13
Everton Close to appointing Nuno Espírito Santo on 3 year deal. Talks progressed positively in the  ...

如果係咁……即係
上半季 紐奴
下半季 大Sam
不過我估未有定案嘅,我哋個board咁“立”,邊有咁快吖。

作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-5 10:08
Forever_Fan 發表於 2021-6-4 22:31
如果係咁就真係無希望,根本整個董事會毫無遠見,亦唔知球會應該要乜,只係賭大細咁,希望新教頭係一隻十 ...

同早幾年轉新會徽事件一樣………結果要搞一大輪嘢…………
重建球會之路又漫長咗,唉!!
作者: barker    時間: 2021-6-5 10:11
拖肥1878 發表於 2021-6-5 10:04
如果係咁……即係
上半季 紐奴
下半季 大Sam

Marcel Brands 提議, 老板 Moshiri 作最後決定
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-5 10:54
拖肥1878 發表於 2021-6-5 10:04
如果係咁……即係
上半季 紐奴
下半季 大Sam

希望唔好咁"立"啦,太影響組軍工作,過多2星期應該就要決定好,七一就返工,冗員要清,個別位置要補,任重道遠。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-5 11:10
witzz 發表於 2021-6-5 09:51
雲加,雲尼阿利,Favre,Rangnick,賓尼迪斯,干地係我嘅心水

雲加都退休啦,就算教波佢都話明唔教英超,雲里阿里都70歲啦,估計係森多利亞教多年都退休。Rangnick都六十幾歲還未離開過德國執教,我睇唔到佢會離開德國,離開也不見得立刻適應英超。

干地大把選擇,會去一隊歐洲賽都無,連安帥都走夾唔頭的球隊? 佢想做臭自己個朵咩,呢d名教頭通常選著名球隊係有原因的,風險度低,你估安帥都搞唔掂的球隊會有當打名帥來? 唔可能。

Favre每次都傳,雖然我都曾經話唔介意佢執教,但佢未經驗過英超,加上佢善攻不善守的風格,能否適應英超也是問題。賓帥係我的後補選擇,我首選老莫和馬仔,之後才是肥賓,我欣賞肥賓的戰術和排陣,但佢始終執教過隔離街,球迷的認受性唔高,所以雖然我欣賞佢,也只是排在第三位置
作者: barker    時間: 2021-6-5 12:00
Forever_Fan 發表於 2021-6-5 11:10
雲加都退休啦,就算教波佢都話明唔教英超,雲里阿里都70歲啦,估計係森多利亞教多年都退休。Rangnick都六 ...

今早傳 moshiri 會初步接觸派路, 沙利
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-5 12:07

睇返咁多年都唔難睇到個問題
DM當年打得好
有自己防守風格同紀律
到後期再加少少地面進攻
到馬仔接手
又係有自己風格
地面進攻控球在腳
係差個防守能力
其實只要馬仔再下一個係跟住呢條路就掂
所以當初傳FDB我係覺得ok
你有錢唔難搵後防
但冇lala走去搵個冇特別風格嘅RK
之後就個個都得個試
攻又唔得守又唔得
我同意MS我自己都跌眼鏡
但真係好似Fuko兄咁講
下個唔該搵個有風格有紀律啦
搵DM我唔支持亦唔反對
Big Dunc冇經驗但起碼夠熱血好過樓奴個D悶到狗屎嘅波

作者: barker    時間: 2021-6-5 12:27
James_Beatkit 發表於 2021-6-5 12:07
睇返咁多年都唔難睇到個問題
DM當年打得好
有自己防守風格同紀律

而家 moshiri 似乎鍾情意大利領隊, 派路, 沙利 ?
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-5 12:36
barker 發表於 2021-6-5 12:27
而家 moshiri 似乎鍾情意大利領隊, 派路, 沙利 ?

Sarri可以一試
Pirlo就不了
作者: barker    時間: 2021-6-5 12:40
James_Beatkit 發表於 2021-6-5 12:36
Sarri可以一試
Pirlo就不了

派路上年咪幫過祖記攞本土雙料冠軍 ?
作者: Fuko~    時間: 2021-6-5 16:21
Everton talking to at least 5 people at the moment: from what I know that is Nuno, Moyes, Fonseca, Ten Hag, Howe & Benetiz has asked about the job, Kenwright unsure on Rafa!
作者: barker    時間: 2021-6-5 16:38
Fuko~ 發表於 2021-6-5 16:21
Everton talking to at least 5 people at the moment: from what I know that is Nuno, Moyes, Fonseca, T ...

而家 bill 叔叔在愛隊無實權, 但有發言權
作者: barker    時間: 2021-6-5 16:48
俾你地焗揀一定要二選一派路或纽奴 ?
作者: wahton    時間: 2021-6-5 16:51
兩個都唔要
作者: barker    時間: 2021-6-5 17:01
wahton 發表於 2021-6-5 16:51
兩個都唔要

一定要揀一位
作者: Fuko~    時間: 2021-6-5 17:51
Everton talking to at least 5 people at the moment: from what I know that is Nuno, Moyes, Fonseca, T ...

個name list基本上make sense。我估計下星期應該會有答案,除非突然有個有戰績嘅領隊free出嚟。否則見多三四日,應該要見要傾都會齊...俾埋offer人哋Accept...一兩星期差不多
作者: barker    時間: 2021-6-5 18:07
Fuko~ 發表於 2021-6-5 17:51
個name list基本上make sense。我估計下星期應該會有答案,除非突然有個有戰績嘅領隊free出嚟。否則見多 ...

Moshiri 仲要見埋派路, 沙利 ?
作者: barker    時間: 2021-6-5 18:12
Fuko~ 發表於 2021-6-5 17:51
個name list基本上make sense。我估計下星期應該會有答案,除非突然有個有戰績嘅領隊free出嚟。否則見多 ...

轉會評論專家鄧肯堡話纽奴已準備好接任愛華頓新主帥, 兼他會帶埋 Neto 加盟
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-5 18:54

Ten Hag好似啱啱續左約?
DM有歐洲賽打真係唔似返黎除非佢對我地好有感情到一個點
肥賓就一半半球迷接受到
Fonseca唔熟

最唔想真係樓奴
作者: witzz    時間: 2021-6-5 18:59
師兄,樓奴有咩唔好,我見佢帶狼隊其實唔差
作者: witzz    時間: 2021-6-5 22:37
According toCalcio Mercato, Everton are interested in appointing Claudio Ranieri as their next manager.  The Italian outlet claims the Toffees see the former Leicester City boss as a potential replacement for Carlo Ancelotti.  The 69-year-old left Sampdoria at the end of 2020/21 season after guiding them to a mid-table finish, and is currently looking for another job after leading Leicester City to the title in the 2015/16 season.
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-5 23:53
barker 發表於 2021-6-5 16:48

兩個都唔要。

兩個其實都係無往績,派路踢波好唔代表乜。紐奴係狼隊之前一直都只是執教一兩年就玩完,仲要係低組別球隊,狼隊係佢第一次執教英超,但咁的往績同朗奴高文和Silva有乜分別? 好似最近執教邊隊邊隊幾好喎.....有分別嗎?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-6 00:15

講真,5個人裡面只有老莫和肥賓有往績,其餘3個其實無乜往績,紐奴講左一直執教低組別球隊,係最近狼隊好少少但也完全無說服力。

Ten Hag 咪又係帶過荷甲之流,之前英超有幾多個所謂荷甲冠軍領隊,來到英超就個個一季就被炒,可見荷甲冠軍領隊的頭銜又有幾多含金量?

Fonseca的話,點解我唔揀肥賓? Fonseca主要係葡萄牙執教,後來去烏克蘭執教,然後去意大利,佢的經歷應該可以帶到一些新經驗俾球隊,但佢主要執教經驗都係2流聯賽,只是最近執教意甲才接觸一流聯賽,但成績也只是不過不失而已,來英超能適應嗎?

到最後只有老莫和肥賓,講真,老莫合約未完又有歐洲賽打,叫佢過來除非佢對愛華頓好有感情之餘仲要標叔叔大打人情牌才有可能。叫肥賓執教現實好多,但係愛隊球迷認受性來講較低,其實十幾廿年前執教過隔離街姐,已經係老黃曆的事情了,何必太在意? 佢都係打份工姐。
作者: barker    時間: 2021-6-6 01:09
Forever_Fan 發表於 2021-6-6 00:15
講真,5個人裡面只有老莫和肥賓有往績,其餘3個其實無乜往績,紐奴講左一直執教低組別球隊,係最近狼隊好 ...

肥賓去土耳其教費倫巴治 , 我地似乎睇漏左一位候選領隊人選, 就係白禮頓領隊樸達
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-6 01:43
barker 發表於 2021-6-6 01:09
肥賓去土耳其教費倫巴治 , 我地似乎睇漏左一位候選領隊人選, 就係白禮頓領隊樸達 ...

請問有官宣未? 未有的話肥賓就等於執教費倫巴治?
作者: barker    時間: 2021-6-6 01:52
Forever_Fan 發表於 2021-6-6 01:43
請問有官宣未? 未有的話肥賓就等於執教費倫巴治?

有無睇過白禮頓領隊樸達的實力?
作者: barker    時間: 2021-6-6 02:03
英國所有外圍賠率今日有人落重注去白禮頓領隊 Potter 度 , 他教愛華頓賠率由原本的 16/1 , 狂跌到而家的 7/2
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-6 02:06
barker 發表於 2021-6-6 01:52
有無睇過白禮頓領隊樸達的實力?

我真係覺得樸達又好,紐奴都好,其實同當年的Silva之流有乜分別? 全部都係一個unproven manager,然後賭佢其實潛力無限,賭佢係一隻潛力股,但十個呢d所謂潛力股,最後能夠跑出的可能十分一也沒有,揀佢地我們要花幾多時間才有可能賭贏一次?
作者: barker    時間: 2021-6-6 02:14
Forever_Fan 發表於 2021-6-6 02:06
我真係覺得樸達又好,紐奴都好,其實同當年的Silva之流有乜分別? 全部都係一個unproven manager,然後賭 ...

樸達好似莫耶斯當年來到愛隊的初期咁
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-6 08:49
barker 發表於 2021-6-6 02:14
樸達好似莫耶斯當年來到愛隊的初期咁

依家仲係當年窮到唔賣球星都無錢買人? 頭先嗰幾個全部都係一直無乜成績,多數係低組別打滾,然後偶然帶隊英超,所謂好也不過可能係無降班而已,白禮頓今季差點降班,排16,吹捧個教頭做咩? 狼隊一樣無乜好成績,炒左紐奴,其實搵佢地咪同當年搵RK和MS教一樣,都係履歷乏善足陳,然後帶一隊英超隊不太差,咁就俾moshiri請做領隊,我當年請呢2人時已經係呢度講,完全無往績,唸唔到請佢地的理據,結果係點大家都知啦。
作者: laukarwing    時間: 2021-6-6 08:58
barker 發表於 2021-6-5 16:48

派路
作者: barker    時間: 2021-6-6 11:02
如果 Moshiri 已揀定紐奴請明日公佈

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2