香港愛華頓迷討論區

標題: 今季最後一戰 vs 曼城 ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-5-23 11:42
標題: 今季最後一戰 vs 曼城 ( 作客 )
我地會着下季新作客球衣( 黑衫紅斜間黑衭 ) 踢呢場波, 我只能講盡力而為, 在伊蒂哈德球場偷到一分走已係 Bonus
作者: wahton    時間: 2021-5-23 17:33
everton win 1:0
作者: laukarwing    時間: 2021-5-23 17:41
一定要贏得這場勝利啊!
作者: Forever_Fan    時間: 2021-5-23 22:04
無期望自然就無失望
作者: reedlo16    時間: 2021-5-23 23:02
繼續無邊路球員。
作者: reedlo16    時間: 2021-5-23 23:14
中門大開,任你射遠柱、近柱。
作者: reedlo16    時間: 2021-5-23 23:17

2-0 幾快手。堅尼帶波去中場入人堆,你唔失波都奇,然後後面空晒,三打一,相當簡單
作者: 拖肥1878    時間: 2021-5-23 23:17
瞓得………
作者: reedlo16    時間: 2021-5-23 23:46
中場球員防守應係禁區頂附近吧,點解會係細禁區頂,搞到禁區頂位置任人射…
作者: 彈地    時間: 2021-5-23 23:57
先講後防堅尼+ 賀基治絕對是驚風散的組合, 賀基治右閘經常失位, 黃牌那球簡直俾人爆, 唔明點解佢速度會慢成咁!
曼城十二碼犯規行為應紅牌但點解只係得黃?
之後李七禁區明顯射中人隻手, 但球證又當睇唔到!
作者: 拖肥1878    時間: 2021-5-24 00:02
睇嚟會畀阿仙奴同列斯聯過埋,跌多兩位,第十位衝線
作者: reedlo16    時間: 2021-5-24 00:14
熄機。下季再見。
作者: 彈地    時間: 2021-5-24 00:18
第三球,中堅簡直做了紙牌人
作者: 彈地    時間: 2021-5-24 00:33
湯戴維斯呢場波唔止一球咁, 一隊波有三個英籍球員踢成咁點搞啊
作者: 拖肥1878    時間: 2021-5-24 00:42
協助對方歡送阿古路
作者: barker    時間: 2021-5-24 00:52
呢班球員大部份同我在夏天就算係蝕都賣送走佢地, 輸 0-5 太肉酸喇
作者: 彈地    時間: 2021-5-24 00:54
鴨仔唔好賴冇人比波,今場起碼10球波佢自己甩咗
作者: barker    時間: 2021-5-24 00:56
第十位都有 139M 英磅 sky tv money
作者: reedlo16    時間: 2021-5-24 01:01
賀基治,冰島臣、巴納特、哥美斯、戴維斯,德夫、伊禾比,仲有一定走人的比錫,清得便清吧…
作者: Fuko~    時間: 2021-5-24 01:04
呢場本身唔需要輸得禁難睇,係因為前面打護級甚至降左班榜尾都輸先搞成禁。
對鍚菲聯嬴左個3分,呢場根本大家打下風流波咪算。
我唔知班主點諗,但作為球迷見到呢個積分榜,我就好嬲...
雖則打第三級別歐洲賽唔係咩好事,但名次高一級就係高一級。

虎頭蛇尾係今季最佳GE形容詞,如果球隊想再進一步,安76真係要再做好多好多功夫。
作者: Fuko~    時間: 2021-5-24 01:05
reedlo16 發表於 2021-5-24 01:01
賀基治,冰島臣、巴納特、哥美斯、戴維斯,德夫、伊禾比,仲有一定走人的比錫,清得便清吧… ...

TOM仔打下後備俾D跑動同做萬能插,可以過多季先走。
其他真係冇乜意見...反正唔駛打歐洲賽,後備俾班牛奶仔或者借一兩個有經驗GE返黎補下位咪算。
作者: barker    時間: 2021-5-24 01:12
Fuko~ 發表於 2021-5-24 01:04
呢場本身唔需要輸得禁難睇,係因為前面打護級甚至降左班榜尾都輸先搞成禁。
對鍚菲聯嬴左個3分,呢場根本大 ...

先送走伊禾比先
作者: Everton2018    時間: 2021-5-24 01:13
出面好多負評批评我地队中好多球員季中開始巳經heal住踢球,什至難聽d果句有兩三個球員明显有揸流攤之嫌,唔知大家有無發覺
作者: Fuko~    時間: 2021-5-24 01:19
Everton2018 發表於 2021-5-24 01:13
出面好多負評批评我地队中好多球員季中開始巳經heal住踢球,什至難聽d果句有兩三個球員明显有揸流攤之嫌, ...

季中係傷得太多,然後俾人睇穿右路太廢。去到再之後就係班中堅簡中自爆。
作者: 拖肥1878    時間: 2021-5-24 01:20
Everton2018 發表於 2021-5-24 01:13
出面好多負評批评我地队中好多球員季中開始巳經heal住踢球,什至難聽d果句有兩三個球員明显有揸流攤之嫌, ...

使乜出面講,係人都睇得出啦。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-5-24 07:37
隊波花大價錢,幾年間花十億八億,請名教頭,花冤枉錢唔少,老莫離開8年,就霉足8年,歐洲賽係老莫時代都叫常客,依家.....,以每季班費轉會費來講,我地甚至可以排到頭五六,但今季排名前邊的球隊,Leeds? 韋斯咸? 出名吝嗇的熱刺? 雲加走後霉足幾季,由教頭新仔阿廸達領軍的阿仙奴,仲有乜嘢好講?
作者: Fuko~    時間: 2021-5-24 08:48
Forever_Fan 發表於 2021-5-24 07:37
隊波花大價錢,幾年間花十億八億,請名教頭,花冤枉錢唔少,老莫離開8年,就霉足8年,歐洲賽係老莫時代都叫 ...

即係話有啲嘢唔係用錢買到同解決到問題啫。
冤枉路點都要走下...而且我都唔覺得單靠一個傑出領隊有幾健康。
要健康就要成隊波由球員到管理層都係可持續發展先最好...
作者: 愛華戰士    時間: 2021-5-24 09:41
五味雜陳的一季......開季時的確係滿有期待.....事實季初亦係打出一輪強勢.....進攻算有層次.....有紋有路。可惜隨住傷停賽....陣容天殘地缺下......最終第10 呢個排名真係令球迷失望。

如果只論積分或者贏波場數....38場贏到17場....又唔可以話太差....之不過有一樣野球迷一定唔收貨O既其實係好多場比場踢出黎O既水準實在係慘不忍賭。唔好話我地對曼城呢D 踢到好似差左幾班波....就算係對住D 中下游對手.....莫講話老鼠拉龜.....實情係龜拉老鼠。

大家都明白一個近乎半退休O既失意兵占士係無可能一人救到隊波....只不過我地真係期望有呢類世界級球員係可以激活到D 進攻火花出黎....怪只能怪原有班底水準真係太低。唔想總係批評隊波....之不過無論左右前中後今屆打出黎真係好撚有神無氣....中前場根本無球員有信心現身去策劃進攻....左路甸尼無錯係好勤力助攻....但成個感覺係佢要單打獨鬥開上去闖....好乏力....而且開到上去傳中落點一係就唔到....一係就隊友無現身搶點.....總之就係得個跑字。
防守都無謂多講.....賀基治可以宣佈放棄....今屆多場自爆
唔好特別怪阿倫同杜古希.....佢兩個都係屏障型.....好多時攞到波都搵唔到前方隊友....好難要求佢地太多。

李7 今屆明顯係低潮....移入中路本身未必唔合適....但只能怪佢身後的攻中比唔到太多支援佢.....入利記接應占士果下直線係寫照.....佢走位同球感好....就係要偷呢D 半步波至發揮到佢威力....
宜家另一個尷尬位就係....講入球助攻數據....施格臣唔會差過占士好多....但運動戰黎講....施格臣O係組織進攻上又真係形同虛設.....當然占士同樣係無左速度同過人突破力...而且防守同樣差.....下屆如果要揀一個用.....應該用邊個好?定兩個都要放棄?

DCL 季尾又係打到一PAT 屎.....
其餘什麼伊禾比, 賓納特, 德夫, GABMIN, 高美斯......真係講都嘥口水......咁O既料....仲留用就真係奇?!

作者: barker    時間: 2021-5-24 11:05
Fuko~ 發表於 2021-5-24 08:48
即係話有啲嘢唔係用錢買到同解決到問題啫。
冤枉路點都要走下...而且我都唔覺得單靠一個傑出領隊有幾健康 ...

咁夏天轉會預算應該有 100M -150M 應該點補強 ?
作者: reedlo16    時間: 2021-5-24 12:13
愛華戰士 發表於 2021-5-24 09:41
五味雜陳的一季......開季時的確係滿有期待.....事實季初亦係打出一輪強勢.....進攻算有層次.....有紋有路 ...

甸尼左上無人,一個後衛點單打獨鬥又同你交到進攻助功呢…

基本打雙箭頭後,李察去埋前面,而過去咁多屆我地買了咁多個邊線球員,無個得!無個得!無個得!(重要既嘢講三次),搞到左路得一個甸尼…右路?更不用多講,隊長一個已難頂,何況佢今季落到場的機會已少好多。

所以,成隊波無晒邊線進攻。進攻方式單調,只係後場吊高波去前,然後等兩個前鋒去湧。要防你真係好Q易。仲要成條中場線速度極慢,你連壓逼對中方,搶奪中場都輸晒,壓力去晒係自己禁區,你一場波仲有幾多機會俾你做到吊高波上前玩突擊呢?

有一樣嘢又係唔明,季尾幾場波都睇到,賀基治拍堅尼係災難,賀基治係災難之源,堅尼又好睇拍擋係邊個,佢拍米拿係最穩定,一拍賀基治便會核爆。但……都係要用佢兩個,你叫堅尼拍葛飛都好吖…打返兩中堅,右閘我情願叫戴維斯客串. …
作者: Everton2018    時間: 2021-5-25 08:43
不過今天看到有英国资深球迷引述安帥的社交媒体私人回應,安帥都好中肯,表示球队今季其实仍然未達到"ready"迎接欧洲赛之路的水準,希望球迷唔好咁心急,要俾些耐性和时间管理层,因為球队有好多结构性的問题是需要改善,晤係一时三刻可以解决得到,建立羅馬帝国都不是一朝一夕的事,爱华顿是中小型球会,他要限米煮限反去睇餸食反未能選買心儀的球員,因為班費有限。
作者: ginger    時間: 2021-5-25 09:46
依場又係屌到浪費氣力,完全唔似想爭踢歐洲賽,成季踢落進攻唔機動冇form,今季買人真係唔好再重名氣,要買返啲有活力肯打配合既返黎。占士唔係唔好不過太文員冇可能拎黎做重心。
作者: barker    時間: 2021-5-25 10:05
Everton2018 發表於 2021-5-25 08:43
不過今天看到有英国资深球迷引述安帥的社交媒体私人回應,安帥都好中肯,表示球队今季其实仍然未達到"ready ...

愛華頓係傳統英格蘭球壇五大球會之一呀
作者: Everton2018    時間: 2021-5-29 21:18
其实今個球季结束了一星期,見到在討論區有好多其他球队的球迷"抽水"問拖肥球迷今個球季是否内心好難受,原因是"愛人要結婚,但新郎不是我。"莫耶斯今季可以帶隊打歐洲賽,但佢帶果队不是愛華頓而是韋斯咸,笑伊朗个老on9眾裡尋芳千百度,默然回首,那人卻在燈火㯗栅處。晨早揾番老莫回来,現在已经重返欧戰行列,糸度兜兜转转。
作者: Everton2018    時間: 2021-5-29 22:38
求神拜佛英冠附加賽賓福特千其唔好升班,我相信唔駛我介绍好多師兄都知道賓福特是近兩三季英冠最強火力的球队,中前場的攻击球員的入球能力和入球數字是英冠近幾季最top,今季维拉的中鋒Watkins和西咸的有英冠美斯之稱的中場賓那瑪都是由呢队買回来,它们勁過列斯联多多聲,下季又多队黑馬爭欧賽啦!
作者: barker    時間: 2021-6-1 05:28
Eddie howe 傳將成為愛華頓新主帥?
作者: 24cheung    時間: 2021-6-1 17:05
如安師走,Howe來咁就更冇前途了。
作者: 24cheung    時間: 2021-6-1 17:14
如安師走,亞倫及占士都唔會留喺度,唉
作者: Fuko~    時間: 2021-6-1 17:38
24cheung 發表於 2021-6-1 17:14
如安師走,亞倫及占士都唔會留喺度,唉

我唔太認為安76會走。除非球會滿足唔到佢要求嘅資源...
為人工,我哋一樣paid到俾佢。為獎盃,安76有咩未捧過。
我哋呢度有樣好,個個都唔想佢走,佢做錯野,啲人都係插第二個先,間球會連老細都睇佢頭,去番皇馬一兩季又係要走。要贏啲乜,就睇安76。
作者: laukarwing    時間: 2021-6-1 18:02
袛有安察洛堤才能駕馭這班星級球員,況且愛華頓都用了很多時間才能找到這位冠軍級教練任教。所以懇請愛華頓球迷能給予球會一點耐性(例如10年時間)。
作者: barker    時間: 2021-6-1 19:04
Fuko~ 發表於 2021-6-1 17:38
我唔太認為安76會走。除非球會滿足唔到佢要求嘅資源...
為人工,我哋一樣paid到俾佢。為獎盃,安76有咩未 ...

同 marcel brands 就夏天買新兵出現分歧 ?
作者: barker    時間: 2021-6-1 19:07
肥賓暫時係接手我地的大熱
作者: witzz    時間: 2021-6-1 19:21
傳得好勁今晚confirm安帥去皇馬
作者: witzz    時間: 2021-6-1 19:30
傳緊搵前狼隊領隊紐奴頂肥安
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-1 20:04
咁皇馬賠幾多撬我哋安帥先?
作者: barker    時間: 2021-6-1 20:13
外圍大熱係 Eddie Howe 6/1 ,  肥賓 , 15/2 , 朗尼 9/1 , 德國路维 10/1
作者: Fuko~    時間: 2021-6-1 20:24
Carlo Ancelotti is now considered ‘one step away’ from joining Real Madrid. His agents are now working to terminate his current contract with Everton - it’s the last step then the deal will be completed. Ancelotti won’t create any problem on personal terms with Real ⚪️ #Real #EFC
作者: Fuko~    時間: 2021-6-1 20:24
風格上最相似係肥賓...之後我會揀SARR...點都唔會係荷維
作者: barker    時間: 2021-6-1 20:29
moyes 外圍狂落飛
作者: witzz    時間: 2021-6-1 20:46
Conte點睇?
作者: barker    時間: 2021-6-1 20:54
紐奴進佔次熱門
作者: barker    時間: 2021-6-1 21:56
update : 紐奴成為大熱門
作者: kmman    時間: 2021-6-1 22:33
紐奴幾好, 狼隊d 波好睇, 佢個球探係葡國揾好多好嘢。其他都麻麻, 意甲d領隊大換班, 可能性都大
作者: barker    時間: 2021-6-1 22:52
update from the atheltic UK: 突然彈出謝老四呢個名
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-1 22:55
以為有個大名嘅領隊,用幾年幫手重建球隊,依家好大機會推倒重來,一切又要重新開始,唉!!
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-1 22:57
所以我其實好Q憎皇馬,成日用錢“躂”人
作者: reedlo16    時間: 2021-6-1 23:47
拖肥1878 發表於 2021-6-1 22:57
所以我其實好Q憎皇馬,成日用錢“躂”人

論討厭,我首推曼聯,成日用錢買我地人,更要命係買了又唔多用甚至唔曉用,成班曼迷又即廢物前,天才後咁講。莫耶斯、盧卡古,費蘭尼都是例子。
作者: Everton_    時間: 2021-6-1 23:48
自己隊波都唔爭氣 季中到季尾都唔知打到咩屎樣
你話有個歐霸玩下都好啊 起碼留到安76 比佢覺得有挑戰
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-2 01:07
https://www.facebook.com/680949875349365/posts/3873764159401238/
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-2 01:08
官宣了!
作者: witzz    時間: 2021-6-2 01:08
官宣了
作者: barker    時間: 2021-6-2 01:13
紐奴帶查奥爾, 占美尼斯過嚟 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-2 02:24
官宣了,安帥離隊,應該回皇馬執教
作者: ngkk821    時間: 2021-6-2 07:34
又嬲又無奈,雖一好處係時間尚早。估唔到第一個要搵嘅唔係球員而係領隊,人選唔建議搵前愛華頓領隊,唔想再返回頭路。
作者: 24cheung    時間: 2021-6-2 09:47
正賤人!感到被出賣及背叛。 真係諗唔到仲有邊個可以接收
作者: witzz    時間: 2021-6-2 10:10
其實仲有好多好領隊,好似阿特蘭大嗰個,不過管理層眼光好窄,黎黎去去都係嗰班人
作者: 愛華戰士    時間: 2021-6-2 10:24
呢單野真係有點無奈.....唔明點解我地D 領隊咁多人吼.....仲要好多都走後越吃香
莫耶斯當年係教得穩定....跳槽曼聯我明;...之後馬天尼斯......普普通通又可以教比利時國家隊......到冚家富朗奴高文明明係一個大賊...頂你個肺又會有得教巴塞.... 當然巴塞最終自食惡果!我對於安76 要走我能夠理解....有世界其中一家最富貴球會聘請....財雄勢大....要走好合理。只係我地作為球迷,對佢早輪仲話要比時間佢重建隊波....一個屈尾十就走人O既舉動真係有D 失望.....再諗一層....鬼叫隊波自已唔生性....一個歐霸資格都拎唔到....憑咩留人?

事已發生,再講多都無乜用....至少安帥唔係拖到臨開季至走人....亦無一下子喪買幾條友返黎至劈炮。呢點至少有良心。
綜合黎講....安察洛提過去一季至少比管理層同球迷認清一點係愛華頓隊波部份正選唔夠水平(特別係中場組織力同入球力不足).....後備深度亦唔夠。呢兩個根本問題如果唔對症下藥.....球會再搵咩世界級教練返黎都係徒勞無功。

至於搵邊個代替....我會傾向真係有贏過重要錦標O既領隊,次選先係踢到漂亮足球.....千祈唔好搵果D 空有名氣但無經驗O既所謂名宿
前者如︰干地,賓尼迪斯, - 不過佢地未必會吼我地
紐奴暫時傳得幾行.....佢教狼隊首季無錯係幾好睇.....不過今季明顯跌....無左拉美利斯O係前....成個進攻體系都唔突出...黎到究竟踢唔踢得到漂亮足球真係難講
再傳什麼賀維....唔好啦掛....般尼矛夫都教唔惦.....;再什麼艾拿戴斯更加唔該唔好再掂....呢條友除左去D 護級隊呃半季食之外乜都唔得。
最怕林伯特, 派路呢D 空有名氣但無實質績效O既.....林伯特比車仔摑面已証明完全無料,派路教到祖記可以9連霸變做阿4

至於係咪考慮升鄧肯費格遜.....講真......BIG DUN 一定熱血....有激情....球迷會開心.....至但係空憑熱血究竟可以帶到隊波幾長時間....我就有保留。

首要任務要盡快搵個替代人,之後就立即要決定占士洛迪古斯O既定位問題。
究竟係順水推舟送返占士比皇馬?....定繼續留用.....大膽搏一鋪用佢黎重建?
我傾向係.....送返佢比安帥....如終佢至有使用說明書.....留比下一手....如果唔重用佢....留佢後備對大家都無好處.....用佢....就要犠牲部份 整體防守戰術....未必係好事。....如果要重新搵個PLAY MAKER.....真係轉搏古天奴可能仲好。 總之....今個抖暑球隊有排忙。

作者: barker    時間: 2021-6-2 11:13
愛華戰士 發表於 2021-6-2 10:24
呢單野真係有點無奈.....唔明點解我地D 領隊咁多人吼.....仲要好多都走後越吃香
莫耶斯當年係教得穩定.... ...

安察咁做係咪背叛所有愛隊球迷 ?
作者: 24cheung    時間: 2021-6-2 11:48
barker 發表於 2021-6-2 11:13
安察咁做係咪背叛所有愛隊球迷 ?

一定係
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-2 12:08
好耐冇上黎
因為今季睇少左好多波
係防守好左D
但76 D波悶到PK
今次咁樣走
比住係第2個冇咩大名個個吊到飛起啦

踏實少少
搵個中型班領隊再比多少少時間佢就算啦
下下一下子覺得洗左錢就包生仔打歐洲賽
搵乜人都冇用

同埋傳緊既肥賓同蕉皮4
後者得啖笑
前者就不了啦
唔明點解會肯接受有狗除又話我地係細會既人做領隊
CLS

作者: barker    時間: 2021-6-2 12:17
James_Beatkit 發表於 2021-6-2 12:08
好耐冇上黎
因為今季睇少左好多波
係防守好左D

似乎人選並不多, 紐奴, eddie howe, 不過Marcel brands 可能會提議自己荷蘭阿積士領隊 Erik Ten Hag
作者: barker    時間: 2021-6-2 12:46
大家有無感覺 Marcel Brands 在球隊揸權仲犀利過任何一個教過愛隊的領隊 ?
作者: 24cheung    時間: 2021-6-2 13:05
barker 發表於 2021-6-2 12:46
大家有無感覺 Marcel Brands 在球隊揸權仲犀利過任何一個教過愛隊的領隊 ?

安76寧願減人工簽不平等條約都要走,感覺我哋隊波冇晒前途
作者: barker    時間: 2021-6-2 13:11
24cheung 發表於 2021-6-2 13:05
安76寧願減人工簽不平等條約都要走,感覺我哋隊波冇晒前途

Marcel Brands 係呢件事幕後黑手 ?
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-2 13:14
barker 發表於 2021-6-2 12:46

我自己真係麻麻地呢個職位
夾到就加乘
夾唔到就多數仲衰過冇
作者: James_Beatkit    時間: 2021-6-2 13:17
barker 發表於 2021-6-2 12:17
似乎人選並不多, 紐奴, eddie howe, 不過Marcel brands 可能會提議自己荷蘭阿積士領隊 Erik Ten Hag  ...

唔好樓奴啦
D波走動仲少過我地

依家傳緊既
Howe我ok
馬仔再返黎唔拘
不過Rangnick同Conte可能最為大家接受
作者: ginger    時間: 2021-6-2 13:31
其實依單野76係有點25,用左年半執隊波,搵左啲舊部過黎,今年再補多兩三個其實真係夠能力挑戰前六,而家咁走返鍠,頂多咪教兩年又比人炒,最慘占士、allan唔知點算,成隊除時又要推倒重來
作者: barker    時間: 2021-6-2 13:36
James_Beatkit 發表於 2021-6-2 13:17
唔好樓奴啦
D波走動仲少過我地

conte 可能等PSG 普捷天奴自己劈炮, 我有個人選: paulo Fonseca
作者: witzz    時間: 2021-6-2 14:01
barker 發表於 2021-6-2 13:36
conte 可能等PSG 普捷天奴自己劈炮, 我有個人選: paulo Fonseca

呢個教羅馬都麻麻地

作者: Fuko~    時間: 2021-6-2 14:23
但其實點轉領隊都好,要離開嘅球員都係會走。要嘅位置都係要買...關鍵只係買邊個...
作者: barker    時間: 2021-6-2 14:38
Fuko~ 發表於 2021-6-2 14:23
但其實點轉領隊都好,要離開嘅球員都係會走。要嘅位置都係要買...關鍵只係買邊個... ...

如果紐奴接手, 他會側重買葡萄牙兵, Erik Ten Hag 接手嘅話就係荷蘭兵, 咁不如試下斟法甲今季冠軍里爾位領隊 Guatier
作者: witzz    時間: 2021-6-2 14:45
我幾鍾愛俾多毛毛炒左嘅Favre,佢執隊波執得幾好,又肯用年青球員
作者: barker    時間: 2021-6-2 14:53
witzz 發表於 2021-6-2 14:45
我幾鍾愛俾多毛毛炒左嘅Favre,佢執隊波執得幾好,又肯用年青球員

Moshiri 埋左佐治文廸斯堆, 所以暫時纽奴機會最高
作者: witzz    時間: 2021-6-2 15:03
如果搵返老馬我都歡迎
作者: wahton    時間: 2021-6-2 17:22
都幾冇癮,莫帥走左8年, 領隊係咁轉, 錢就洗左, 球隊兜兜轉轉, 又像毫無寸進
作者: barker    時間: 2021-6-2 17:25
wahton 發表於 2021-6-2 17:22
都幾冇癮,莫帥走左8年, 領隊係咁轉, 錢就洗左, 球隊依照原地踏步

愛隊創會以來未請過法國籍同德國籍領隊, 唔知 Rangnick 有無機
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-2 20:38
都幾冇癮,莫帥走左8年, 領隊係咁轉, 錢就洗左, 球隊兜兜轉轉, 又像毫無寸進 ...

講出好多愛迷(包括我)心聲.
作者: 拖肥1878    時間: 2021-6-2 20:46
話有水喉射住,但射錯晒;話有錢,又亂咁洗,呢十年八年確係期望越大,失望越大,好灰!!
作者: witzz    時間: 2021-6-2 22:27
睇嚟似係紐奴
作者: barker    時間: 2021-6-2 22:32
witzz 發表於 2021-6-2 22:27
睇嚟似係紐奴

傳佢帶埋 neto, Ruben Neves 同查奥爾一齊加盟
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 09:36
ginger 發表於 2021-6-2 13:31
其實依單野76係有點25,用左年半執隊波,搵左啲舊部過黎,今年再補多兩三個其實真係夠能力挑戰前六,而家咁 ...

76教多年退休都得啦
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 09:38
James_Beatkit 發表於 2021-6-2 13:17
唔好樓奴啦
D波走動仲少過我地

我都唔介意馬仔回巢,至少佢買人的眼光還是有的,戰術上還不錯,當年只是曉攻唔曉防,過左咁多年應該吸收唔少經驗啦
作者: Forever_Fan    時間: 2021-6-3 09:41
都幾冇癮,莫帥走左8年, 領隊係咁轉, 錢就洗左, 球隊兜兜轉轉, 又像毫無寸進 ...

基本上老莫走左8年,無一個教得掂愛華頓,唔好問老莫有無料,事實同現實就係咁,數據可以美化,但現實就係咁,無可爭議,所謂新派教頭試過,老派教頭試過,潛力教頭試過,名牌教頭試過,結果都係連歐洲賽都爭取唔到,錢就花如流水

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2