香港愛華頓迷討論區

標題: 愛華頓主場對熱刺 [打印本頁]

作者: 彈地    時間: 2021-4-17 04:59
標題: 愛華頓主場對熱刺
愛華頓主場對熱刺

作者: 彈地    時間: 2021-4-17 05:02
有點傷感,從來比賽沒有人發帖,這是第一次,我亦希望是最後一次!
作者: 彈地    時間: 2021-4-17 05:10
作為一個老球迷, 經歷過榮光的年代,亦感受過黑暗的時代,從來抱着不離不棄的態度
但現在這一刻,感覺完全被世界所遺棄,為何這樣希望球會董事局可以聽到我們球迷的心聲!
作者: barker    時間: 2021-4-17 05:17
2-2 算係咁  , 睇下完季排第七有無下季歐洲賽資格, 始终我地仲有一場作客阿士東維拉的補賽未打, 我地只少 spurs 一分
作者: 拖肥1878    時間: 2021-4-17 08:55
彈地 發表於 2021-4-17 05:02
有點傷感,從來比賽沒有人發帖,這是第一次,我亦希望是最後一次!

之前分數上大把優勢响手……搞到依家咁完全係自己攞嚟。我支持拖肥超過三十年,我唔懷疑安帥嘅能力,不過班友似乎配合唔到佢,唔通班友唔夠班比安帥教!?
作者: reedlo16    時間: 2021-4-17 10:03
噚晚占士同施格臣兩個打得好生,估唔到無了卡雲仔,呢兩名球員走動勤力咗,尤其係禁區邊製造了不少機會。第二球真係好典型的冰島臣式入球…

李察真係好似仲未搵返射門鞋,占士個球俾到佢咁任佢射,都射到軟弱無力;然後京治射波被守門員擋出,個波彈落佢到基本等同空門,佢都可以炒飛機…

但噚晚點衰都衰唔過堅尼同賀基治,一個低級錯誤都死…仲要係接二連三,第一球我睇極都睇唔明賀基治搞咩…SIN腳起返身,又跌?

第二球,堅尼佢咪發了瘟?

就咁無咗兩分…
作者: kmman    時間: 2021-4-17 12:00
中堅犯錯失2 分 , 賀基治用波好但高波唔好, 堅尼又會失兩球高波。 4個中堅各有優缺點失太多波, 下季又要揾多個全能型,應該都係賣mina 或holgate 多。難得中場4 個今日 攻防都做到嘢。 richy 今季起碼射失10個open chance. 伊禾比唔用得了, 俾足機會連d 簡單推進都做唔到。整體上呢場應該係主場同下半季最好, 希望追到第7
作者: ginger    時間: 2021-4-17 13:07
其實昨晚係踢得唔錯,可惜後面派膠,兩個中堅果兩球真係笑死人,真係唔好再諗踢咩歐洲賽啦
作者: ngkk821    時間: 2021-4-17 18:52
隊波真係未夠深度,打歐洲賽隨時護級。之前果幾位買太多太多超低性價比嘅球員了。
作者: wahton    時間: 2021-4-20 00:03
彈地 發表於 2021-4-17 05:10
作為一個老球迷, 經歷過榮光的年代,亦感受過黑暗的時代,從來抱着不離不棄的態度
但現在這一刻,感覺完全被 ...

彈地兄言重喇, 可能呢場波半夜3點先開波, 冇咩球迷睇亦係正常

其實O個時我都未訓, 不過都冇睇, 因為上場波對球隊太失望, 寧願打機算
作者: wahton    時間: 2021-4-20 00:05
ngkk821 發表於 2021-4-17 18:52
隊波真係未夠深度,打歐洲賽隨時護級。之前果幾位買太多太多超低性價比嘅球員了。 ...

歐洲球壇近日突然有翻天覆地變化

我地下年有得打歐聯再非痴人說夢話
作者: Fuko~    時間: 2021-4-20 00:16
wahton 發表於 2021-4-20 00:05
歐洲球壇近日突然有翻天覆地變化

我地下年有得打歐聯再非痴人說夢話  ...

雖然同我地暫時冇咩關係,大家想唔想愛隊參加歐超聯??
我自己現階段就唔想...冇左呢班強隊,我地少左個目標變強...
加入呢個無升降的歐超聯,只係為左睇名氣而唔係真係睇技術高低...
作者: leonkit    時間: 2021-4-20 09:21
Fuko~ 發表於 2021-4-20 00:16
我自己現階段就唔想...冇左呢班強隊,我地少左個目 ...

唔想參加
個佩雷斯仲奸狗過uefa
唔明有咩著數可言 最後都係益佢自己
作者: laukarwing    時間: 2021-4-20 10:05

我都唔想愛隊踢歐超聯。現階段應該要想辦法奪得英超聯、英聯盃、英足盃。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-4-20 15:01
彈地 發表於 2021-4-17 05:10
但現在這一刻,感覺完全被 ...

說真的,愛隊的表現係老莫離開後每況愈下,表現無改善,無善用現有人腳,有錢買人就亂咁買,洗腳唔抹腳,排陣奇奇怪怪,球員缺乏拼勁,該贏唔贏,可以講差不多蹉跎左8年時間,原地踏步都唔講得,而係退步左,球會無錢時成績仲好過有錢的時間,作為95年起的愛隊球迷都有些心淡,我寧願老莫返來教好過好似風火輪咁轉教練,越轉越不濟。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-4-20 15:08
wahton 發表於 2021-4-20 00:03
彈地兄言重喇, 可能呢場波半夜3點先開波, 冇咩球迷睇亦係正常

其實O個時我都未訓, 不過都冇睇, 因為上場 ...

今季我都有幾場半夜起身睇,但老實講,咁的水準之下的表現,班球員對唔對得住自己的身價? 不要講也令球迷失望。所以今季餘下時間我決定唔會捱夜波。
作者: wahton    時間: 2021-4-20 17:18

唔係好明

參加左歐超唔係正正可以對住呢班強隊嗎?

不過老實, 以我地對住英超中下游既表現黎睇

出去都係俾人蹂躪多
作者: barker    時間: 2021-4-20 18:13
wahton 發表於 2021-4-20 17:18
唔係好明

參加左歐超唔係正正可以對住呢班強隊嗎?

球會董事局出左聲明
作者: kmman    時間: 2021-4-20 18:24
Super league 係糖衣毒藥, 過咗12 月, 中下遊球隊全部hea 踢, 又唔會降班。阿仙奴咁嘅款 一季起碼輸30 場, 長遠都係無晒d 球迷,有$嘅更加有$, 最後得返幾隊玩。完全唔值得支持
作者: barker    時間: 2021-4-20 18:47
kmman 發表於 2021-4-20 18:24
Super league 係糖衣毒藥, 過咗12 月, 中下遊球隊全部hea 踢, 又唔會降班。阿仙奴咁嘅款 一季起碼輸30  ...

咁對愛華頓有乜影响 ?
作者: kmman    時間: 2021-4-20 18:59
暫時方案係佢地唔踢歐聯歐霸, 周中踢super league,  開始時每隊有幾億鎊,下年你應該會見到我地得返d u23 同老將上陣,歐聯變咗歐霸, 歐霸變咗圖圖杯。
作者: barker    時間: 2021-4-20 19:15
moshiri 出左聲
作者: Forever_Fan    時間: 2021-4-20 22:43
kmman 發表於 2021-4-20 18:24
Super league 係糖衣毒藥, 過咗12 月, 中下遊球隊全部hea 踢, 又唔會降班。阿仙奴咁嘅款 一季起碼輸30  ...

唔會降班的聯賽完全無可觀性,更無動力踢得好
作者: Forever_Fan    時間: 2021-4-21 06:16
英國廣播公司(BBC)4月20日報道,英超球會車路士和曼城計劃退出。曼城後來證實已經正式啟動程序退出,其後有份參加的阿仙奴、利物浦、曼聯和熱刺都宣布退出歐超聯。

作者: ngkk821    時間: 2021-4-21 07:43
鬧劇
作者: 拖肥1878    時間: 2021-4-21 16:18
皇馬條肥佬牽頭嘅嘢,一個字……錢!
作者: 拖肥1878    時間: 2021-4-21 16:18
快閃笑話一則
作者: wahton    時間: 2021-4-21 16:36
可否罰相關球隊, 褫奪佢地上季聯賽成績(你懂的)
作者: barker    時間: 2021-4-21 20:52
官宣 : Marcel Brands 續约多三年

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2