香港愛華頓迷討論區

標題: 今晚 vs 般尼 ( 主場 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-3-13 12:16
標題: 今晚 vs 般尼 ( 主場 )
杜哥利至少要抖8-10 weeks, 占士國際賽後可復出 , 我估愛隊小勝 1-0
作者: ginger    時間: 2021-3-13 12:41
今場好似唔多樂觀,冰島未必出到,占士繼續做文員,可能好靠班納特
作者: ngkk821    時間: 2021-3-13 12:44
至於杜哥利則有可能提早收咧,安察洛堤表示:「杜哥利有輕微骨折,可能需要養傷八至十個星期,希望他可以趕及在季尾復出。」估唔到咁大獲,希望TD可以頂到佢個位
作者: ngkk821    時間: 2021-3-13 12:46
睇echo,安帥想比機會Iwobi打自己最喜歡嘅位置,唔通今場比佢打施古臣個位。。。
作者: reedlo16    時間: 2021-3-13 14:39
杜哥利係邊場打傷呢?估唔到咁嚴重…搞乜佢同艾倫輪住傷…好方向諗,至少唔係一齊傷停…唉。

今場對牌面比我們弱(好似)的球隊,又擔心班球員唔識攻…然後被人一下搞掂…

作者: barker    時間: 2021-3-14 00:39
陣式 352 後防 : holgate, keane, Godfrey, 中場 : iwobi, allan, tom davies , allan, Digne , 前鋒 : Richarlison, 鴨仔
作者: barker    時間: 2021-3-14 00:49
barker 發表於 2021-3-14 00:39
陣式 352 後防 : holgate, keane, Godfrey, 中場 : iwobi, allan, tom davies , allan, Digne , 前鋒 : Ric ...

AG
作者: reedlo16    時間: 2021-3-14 01:55
0-2. 真係好既唔中醜既中…
作者: barker    時間: 2021-3-14 01:56
無眼再睇落去
作者: Forever_Fan    時間: 2021-3-14 02:12
DCL入返球,但咁的表現點爭前4?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-3-14 02:15
我地換埋龍添....
作者: Everton_    時間: 2021-3-14 02:19
Forever_Fan 發表於 2021-3-14 02:15
我地換埋龍添....

呢個OK既 反而係今日中場同後防好似未訓醒咁 成日比對面一拍就甩
作者: barker    時間: 2021-3-14 02:20
Forever_Fan 發表於 2021-3-14 02:15
我地換埋龍添....

pickford 傷得好重 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-3-14 02:22
barker 發表於 2021-3-14 02:20
pickford 傷得好重 ?

賽後先知啦
作者: Forever_Fan    時間: 2021-3-14 02:23
爭前4都無乜希望,只希望爭到歐覇打下啦,下場仲係杯賽對曼城,隊波咁的表現,我點期待贏?
作者: reedlo16    時間: 2021-3-14 02:42
車路士今晚和列斯聯,真係路就人地開晒俾你,都要自己爭氣。
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:23
屌!!
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:23
FT 1-2
作者: reedlo16    時間: 2021-3-14 03:23
今年專心爭前六啦。
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:24
真係比我臭口講中,贏完利記後真係無場好波
作者: 彈地    時間: 2021-3-14 03:24
又一場比賽劫富濟貧!
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:25
reedlo16 發表於 2021-3-14 03:23
今年專心爭前六啦。

望 spurs 明晚輸俾阿仙奴 ,曼聯要贏 west ham
作者: Everton_    時間: 2021-3-14 03:25
唔洗諗前4啦 一定無望
打下歐霸都收貨 咁既表現
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:27
Everton_ 發表於 2021-3-14 03:25
唔洗諗前4啦 一定無望
打下歐霸都收貨 咁既表現

安察洛堤都話搶歐霸資格實際 D
作者: 彈地    時間: 2021-3-14 03:27
打到歐霸都要要劏雞還神,但咁嘅水平真係純粹參與
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:28
主場輸比富咸、紐卡素、般尼, 仲要輸得咁肉酸……仲前乜撚嘢四吖,前半版都偷笑啦屌!!
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:29
彈地 發表於 2021-3-14 03:27
打到歐霸都要要劏雞還神,但咁嘅水平真係純粹參與

所以夏天一定要加強陣容尤其係中場
作者: Everton_    時間: 2021-3-14 03:30
barker 發表於 2021-3-14 03:29
所以夏天一定要加強陣容尤其係中場

而家右翼完全啞哂火 同無 無分別
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:33
Everton_ 發表於 2021-3-14 03:30
而家右翼完全啞哂火 同無 無分別

夏天賣走燒鵝脾喇
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:34
燒鵝比係勤力,但淨係鳩衝………衝埋去對方d後衛度
作者: 彈地    時間: 2021-3-14 03:35
先後四個球員係右路出波,除咗戴維斯嗰球之外,停定個波比你出都出到不知所謂⋯⋯其實平時佢哋訓練斬波有冇認認真真用功去做的
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:37
拖肥1878 發表於 2021-3-14 03:28
主場輸比富咸、紐卡素、般尼, 仲要輸得咁肉酸……仲前乜撚嘢四吖,前半版都偷笑啦屌!! ...

呢9分唔失,依家55分做阿二啦!!
作者: Everton_    時間: 2021-3-14 03:39
拖肥1878 發表於 2021-3-14 03:37

最抵死撞正車狗今日打和 個下先谷鳩氣
作者: reedlo16    時間: 2021-3-14 03:40
barker 發表於 2021-3-14 03:25
望 spurs 明晚輸俾阿仙奴 ,曼聯要贏 west ham

仲望人地?之前都講過,其實呢兩三場波期間,上面個啲失分,下面個啲又失分,今晚車路士又失分啦,人地開晒路架啦,自己唔爭氣,都無用。

成條中場線無咗一個人便散晒咁,我指防守方面,進攻個邊一向都係亂Q咁來,賽前都話驚佢唔識攻,真係講中。

安帥又真係對伊禾比咁好!俾佢打佢想打個位又打足全場,結果好衰唔衰守門員傷埋用了一個換人名額,搞到冰島臣都無得出來變下…要留返個廢禾比…

成場波右路斬波除了戴維斯個球斬得靚,勍無其他…

然後那個老問題……個個企定定踢波,始終無改善…到後來又一味長傳大腳吊前,呢家波般尼最啱踢…

下場波,不如打京治正選右路試下啦,伊禾比俾左太多時間佢,佢踢英超150場啦…加埋阿仙奴時期,真係無乜印象佢有咩代表作…足以令佢拎到長期正選…

作者: barker    時間: 2021-3-14 03:41

唯有望曼聯同阿仙奴今晚打低 west ham 同 spurs
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 03:43
比成個下半場你追,一個似樣d嘅攻勢都無;反而對方再入波嘅餐士仲大把,死唔死吖!
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:43
reedlo16 發表於 2021-3-14 03:40
仲望人地?之前都講過,其實呢兩三波期間,上面個啲失分,下面個啲又失分,今晚車路士又失分啦,人地開晒 ...

以安察洛堤人脈夏天要買一個比 iwobi 好的右翼绝對唔難
作者: barker    時間: 2021-3-14 03:46
仲望人地?之前都講過,其實呢兩三場波期間,上面個啲失分,下面個啲又失分,今晚車路士又失分啦,人地開 ...

占士洛迪古斯可能在國際賽期後主場對水晶宮才復出
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-14 09:35
仲望人地?之前都講過,其實呢兩三場波期間,上面個啲失分,下面個啲又失分,今晚車路士又失分啦,人地開 ...

非常同意進攻方面係亂Q咁嚟,無章法可言。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-3-14 09:51
barker 發表於 2021-3-14 03:41
唯有望曼聯同阿仙奴今晚打低 west ham 同 spurs

老莫帶的韋斯咸氣勢如虹丫,仲要對住炒佢的曼聯,新仇舊恨一齊報
作者: ginger    時間: 2021-3-15 09:18
唔好望人啦,自己都踢得差,開波前都話今場冇攻中難搞,仲要人地入兩球中遠距離平時般尼邊有依啲波。條中場真係得啖笑,鵝比仲好意思講想打自己中意嘅位,大佬連個波都控唔掂面對面都傳唔到波點搞。高美斯又係令人失望,要防守冇防守,射波永遠冇腳好,要進攻又淨係識背住個龍拖慢節奏駁下腳,基本上作用不明人人都可以代到佢。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-3-15 10:45
再一次係水準以下O既表現....今季已經三番四次踢呢D 主場波比球迷睇。
之前都講過好多次愛華頓總係打唔出穩定性演出.....我今季都好少插安察洛提...但次次主場輸完就一味話要LEARN 要改善...但次次返黎個表現都仲係咁。

今季我地究竟幫左幾多隊波反底?.....其實上場輸比車仔...居然比一個被視為本季水貨O既哈弗斯反底我已經覺得好X 大問題.....條友單薄....基本上其餘英超隊對住佢只要硬淨拍佢....條友已經收皮.........但對住我地竟然打出全季最佳表現.....原因就係我地個聯防MARK 人一團糟!
今場輸....第二球人地真係靚扣靚射....心服口服.....但第一球輸得頗肉酸.....左路一個傳中又係唔湯唔水解圍....比人禁區邊控定射.........
失完2球仲有人地一下快射中柱.........你老闆真係....對般尼呀!踢D 咁O既波!

講過無數次....我地條中場基本上無貨O既.....高美斯, 伊禾比真係出黎等如打少個....要黎做乜?
大家有心睇下尋晚李斯特城5-0 炒錫菲聯啲攻勢........人地中場一樣係天殘地缺...無麥迪臣無班尼斯....但人地個中場運轉不知幾流暢....D 反擊不知幾到肉...
D 防中同樣係自己搵到食....能攻擅守...又射得。相反我地D 中場個個都只係單一功能....仲要無KEY PASS 同射門.....講到尾人地要守我地....基本上封左李7 ...唔比佢上腳.....再位置上貼住DCL....唔比佢搶點.....已經阻到我地9 成入波機會.....最多封埋甸尼左路出波就十拿九穩!....試問咁既波.....憑咩打歐聯?!

作者: 愛華戰士    時間: 2021-3-15 10:49

師兄,沒有落袋O既就唔係我地O既分數。鬼叫自己唔爭氣....有乜辦法
作者: Fuko~    時間: 2021-3-15 12:15
愛華戰士 發表於 2021-3-15 10:45
再一次係水準以下O既表現....今季已經三番四次踢呢D 主場波比球迷睇。
之前都講過好多次愛華頓總係打唔出穩 ...

因為最近愛隊啲波都係深夜,我少睇咗好多。
高美斯同湯仔,我覺得只係比上不足,兩個都有係進攻上交過key pass, 湯仔個球仲入咗。

呢場我會睇到嘅係球隊受壓個陣打唔番對強隊明守你嘅鬥志。又或者再進一步講係呢幾年我地隊波機動性太差,變相對住呢啲弱隊打快個段就守唔到。
亦都印證到杜古希個重要性同我哋Allan另一個中場選擇嘅問題。當然我哋右路進攻長期隱形更大問題...
作者: ngkk821    時間: 2021-3-15 21:56
同意師兄嘅說法,有左無右,其實對方全力防守Digne唔比佢出波,右邊擺明任你斬而唔比你落底線,這樣的話,比你有歐洲賽都唔會有好成績。Iwobi今場唔係唔努力,但真係打得比施古臣更差,我唔明點解留iwobi而借走哥頓,可能安帥睇到我們睇唔到嘅潛能啦。

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2