香港愛華頓迷討論區

標題: 今晚晚上 ( UK time ) vs 車路士 ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-3-8 11:13
標題: 今晚晚上 ( UK time ) vs 車路士 ( 作客 )
上季安察洛堤返到史丹福橋我地慘敗 0-4 , 今晚在史丹福橋作客都係先求穩守取一分全身而退為目標先, 傷兵方面占士仍然缺陣, 安察洛堤話佢今週末返主場對般尼可復出, 湯戴今場可以打得
作者: kmman    時間: 2021-3-8 15:14
競爭對手全勝又拉開了,如果呢場失3分,來回6分,只好保住第5 . 放棄控球希望突擊奏效
作者: ngkk821    時間: 2021-3-8 19:28
放鬆d,之前聖誕快車咪又係大戰連場,最後反而是英超最好成績的一隊,所以只要我們打番自己嘅戰術,我相信愛華頓係可以取勝。
作者: barker    時間: 2021-3-8 19:49
ngkk821 發表於 2021-3-8 19:28
放鬆d,之前聖誕快車咪又係大戰連場,最後反而是英超最好成績的一隊,所以只要我們打番自己嘅戰術,我相信 ...

今晚作客史丹福橋求一分全身而退係目標
作者: ngkk821    時間: 2021-3-8 20:08
估下今晚陣容:4312:Pickford/Holgate, Keane, Godfrey, Digne/Doucoure, TD, Allan/Sigurdsson/Richarlison, DCL,大家有什麼心水陣容呢?
作者: wahton    時間: 2021-3-8 21:33
ngkk821 發表於 2021-3-8 20:08
估下今晚陣容:4312:Pickford/Holgate, Keane, Godfrey, Digne/Doucoure, TD, Allan/Sigurdsson/Richarlis ...

我估今晚有可能打3中堅, 先行穩守
作者: barker    時間: 2021-3-9 01:07
Doucoure 後備都無
作者: barker    時間: 2021-3-9 01:07
4231 陣式
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 02:24
今場阿倫打得較吃力。
作者: barker    時間: 2021-3-9 02:32
ben godfrey 擺老烏  
作者: kmman    時間: 2021-3-9 02:48
半場踢得唔算差, 失個球輸 holgate 失位, 烏龍都避唔到, allan 唔夠態
作者: Everton_    時間: 2021-3-9 02:49
打3中堅真係攞鳩黎輸 你上一個又失位 對面兩邊又快又有突破 何苦呢
作者: wahton    時間: 2021-3-9 02:55
下半場要變, KING要早D出黎了
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 03:03
打三中堅翼衛不是問題,最大問係右翼衛係伊禾比,故右路被人狂攻…左路相對頂到。
作者: wahton    時間: 2021-3-9 03:04
reedlo16 發表於 2021-3-9 03:03
打三中堅翼衛不是問題,最大問係右翼衛係伊禾比,故右路被人狂攻…左路相對頂到。 ...

冇辦法, 佢唔係踢後衛出身, 輸個球HOLGATE負責最大
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 03:07
輸個球的確係賀基治失位。但我地隊波最大問題真係後備兵員非常薄弱…
作者: barker    時間: 2021-3-9 03:09
如果今場全失三分仲可唔可以保住前六 ?
作者: barker    時間: 2021-3-9 03:12
輸多球 2-0
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 03:20
睇住對面中場,真係有球員可以係中圈位推波走前十幾廿碼帶生個波。我地隊波就係缺乏這類球員....
作者: kmman    時間: 2021-3-9 03:22
對面人腳可做2隊正選,今場我哋後備3個u23+2個龍
作者: barker    時間: 2021-3-9 03:24
真係 2-0 輸多球, 無喇 , 前六幻滅
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 03:26
kmman 發表於 2021-3-9 03:22
對面人腳可做2隊正選,今場我哋後備3個u23+2個龍

真係無計,過去幾年唔係話無錢,只係冤枉錢使得更多…
作者: barker    時間: 2021-3-9 03:32
究竟杜哥利, 占士, 隊長傷左邊度呀 ?
作者: barker    時間: 2021-3-9 03:54
FT : chelsea 2-0 everton...唉對爭前六好大打擊
作者: Everton_    時間: 2021-3-9 03:58
barker 發表於 2021-3-9 03:54
FT : chelsea 2-0 everton...唉對爭前六好大打擊

算啦 今場6分波講真都係預左輸比車狗 未開波前都係搏摸和
之後既賽事真係無咩失分空間 唔係真係無前6
作者: ngkk821    時間: 2021-3-9 03:59
殘陣應戰,輸都無辦法,最緊要唔好輸士氣,還有十一場波
作者: 彈地    時間: 2021-3-9 04:00
以車仔狀態摸和已算萬幸,我覺得輸了反而是正常, 但可惜嘅係攞唔到入球
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 04:18
望後面的熱刺及韋斯咸失分,否則好惡爭…前六。
作者: 拖肥1878    時間: 2021-3-9 04:19
唔係鳩輸比富咸紐卡素,我哋依家過50分做四哥喇
作者: barker    時間: 2021-3-9 04:27
west ham 1-0 leeds now..唉
作者: ngkk821    時間: 2021-3-9 07:09
barker 發表於 2021-3-9 04:27
west ham 1-0 leeds now..唉

打好自己就得,諗其他隊無意思。
作者: ngkk821    時間: 2021-3-9 07:15
試想想,十一場波贏十場,輸比曼城,都有76分,應該有歐洲賽打,所以命運在自己手。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-3-9 09:08
連安帥賽後承認我地同車路士不是在同一級別......大家應該都要明白前四競爭係幾咁大.....以我地宜家中場個運轉力........板櫈水平同深度計.....我地要爭前四真係太遙遠。輸波當然失望....但作為球迷希望見到隊波能夠有所進步。

始終我地無辦法接連打出穩定性呢下係我地同強隊最大O既差別。我地如果齊腳,要同強隊打個10-15分鐘均勢波唔係無機會(贏波就係要靠呢一段),只不過一場波入面你至少要制造到一段強勢.......即使係頂班強隊都無可能90分鐘壓住對手攻....強隊O既資質就係一按制....就可以攻一段。
作者: Fuko~    時間: 2021-3-9 09:42
輸呢場個影響真係好大...雖然歐霸都係歐洲賽,但係個收入差咁遠。唉...
作者: Fuko~    時間: 2021-3-9 09:46
愛華戰士 發表於 2021-3-9 09:08
連安帥賽後承認我地同車路士不是在同一級別......大家應該都要明白前四競爭係幾咁大.....以我地宜家中場個 ...

咁本身呢季我哋都擅長主守...雖然冇睇場波,但有杜古希嘅話,我相信至少唔使輸。
我覺得而家個問題係我哋唔識打主攻,唔能夠控制大局下贏波。呢個夏天,又好似安76講簽三個都夠。一個前場多面手,一個中場,一個右閘。個深度同正選打出嚟都已經好唔同。
作者: evertonarteta10    時間: 2021-3-9 09:59
今季輸9場有幾多場係輸下遊?  求其3場爭氣攞足9分而家唔駛咁被動, 仲排第2添......永遠都係靠自己.  李城人腳都唔係特別好, 人地就係靠自己打得比我地穩定.  今季埋單打唔到上前4唔緊要, 希望同第4差個2-3分證明自己係有能力挑戰前4.  人腳再執執, 比賽爭勝心要更強.

返黎現實, 前4未算絕望, 車仔賽程都唔係咁易應付又有歐聯, 耶子都好難打, 我地仲有一場6分波對耶子, 就對手睇我地略有少少著數.

重點係: 唔係球迷想唔想睇歐聯, 係班波想唔想打歐聯!
作者: kmman    時間: 2021-3-9 10:22
其實安帥一路都話同前4唔係同一level,  所以歐洲賽做目標,贏利之後先想衝擊歐聯掂一掂個第4位, 起碼證明到we can compete.幾乎每次賽前賽後都講呢兩樣嘢。同埋主場成績要好d
作者: reedlo16    時間: 2021-3-9 11:19
老實講,呢場波唔算打得話好差。碧福特失兩球,但佢救的靚波更多。個別球員如賀基治有失位,但下半場都可以話無乜大錯。

怪,只能怪真係球隊板櫈深度唔夠,同對家有兩隊正選完全唔係同一個LEVEL。

餘下賽程唔算話特別難打。只求杜古希盡快復出。佢破壞力一流,儘管傳送....只求佢唔好再交失波已算安慰了。
'
夏季轉會市場首要目標,能帶波向前策劃的中場、右翼/右翼衛、右閘。  我地隊波有速度的只有李察、卡雲、葛飛…反而企定定踢波的人太多了…
作者: evertonarteta10    時間: 2021-3-9 12:47
reedlo16 發表於 2021-3-9 11:19
老實講,呢場波唔算打得話好差。碧福特失兩球,但佢救的靚波更多。個別球員如賀基治有失位,但下半場都可以 ...

中場中都要一個全能型, 頂級買唔到架喇, 希望買到個有質素就好.  allen doucoure破壞力充夠, 但運作上唔順, 有james固然好, 冇james條中場都係打回原形.  ag唔會係76首選, 要條中場再運波好d, 中場中都要執
另一個問題係個波要運去有把握既人腳下, 真係有好大問題.....even james係度, 佢都未必有好多時間可以個波係佢腳下, overall有改善但唔完全

右翼右閘唔駛講, 前鋒都需要加入競爭

作者: ginger    時間: 2021-3-9 13:28
今場其實踢得唔算差,兩球失波係有啲偶然性已經踢出部署,始終實力係同車有距離。淨低11場,加油踢返好希望可以keep到頭6
作者: jacks66    時間: 2021-3-9 16:58
算LA....,至少今屆都WIN 過佢一次.........結局不太差.......只要之後保持水準....我相信還有機會
作者: barker    時間: 2021-3-9 17:39
evertonarteta10 發表於 2021-3-9 12:47
中場中都要一個全能型, 頂級買唔到架喇, 希望買到個有質素就好.  allen doucoure破壞力充夠, 但運作上唔順 ...

isco, 華斯基斯 ?

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2