香港愛華頓迷討論區

標題: 週末夜場 vs 曼聯 ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-2-6 01:58
標題: 週末夜場 vs 曼聯 ( 作客 )
都係以一分為目標, 希望在奧脫福全身而退
作者: aeroplane602    時間: 2021-2-6 13:34
Boardhead同besic 都入番25人大軍
作者: ngkk821    時間: 2021-2-6 19:46
今季唔可以比曼魚三殺,努力
作者: 24cheung    時間: 2021-2-6 22:47
ngkk821 發表於 2021-2-6 19:46
今季唔可以比曼魚三殺,努力

呢埸真係唔睇好,今季輸嗰兩場真係格食格。人哋行軍好快
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 02:27
雖然知攞到分都好勁,但按宜家積分榜…都好想攞三分…
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 03:25
後防今次葛飛拍堅尼,右賀基治,左甸尼…中堅配塔都變化多端,雖則米拿上一場打得好好,但我都期待堅尼拍葛飛係咪長遠的正選中堅組合。

中場出戴維斯…外國網民一致睇淡…但老實講,按占士及冰島臣兩個只能出一個,選擇便餘出戴維斯定伊禾比之爭。
作者: 24cheung    時間: 2021-2-7 04:37
完全格食格,人哋冇球跑動行軍速度好快,波皮都掂唔到
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 04:48
戴維斯…封位唔係咁封架……當然,人地射得好靚,無計。
作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 04:52
對手把握兩次機會,DCL最尾果球把握唔到。另外,J洛速度慢嘅問題被放大,完全做唔到連接嘅效果。
作者: barker    時間: 2021-2-7 05:00
HT 2 -0
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 05:03
對住啲行軍速度快的球隊,真係無乜符。

欠走動,傳波節奏慢,面對面交失波…又是老問題。

輸第一球前,杜古希進攻時無端端腳軟咁細細力傳俾隔離……不過係對面球員多謝你傳球,然後,幾腳波,便造成第一球入球了…
作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 05:12
2-2
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 05:12
估你唔到!咁快追平!占士終於作客入波了。
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 05:31
今次輸守門員…又估佢唔到…
作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 05:41
全攻型,高美斯搭施格臣
作者: Mathew    時間: 2021-2-7 05:54
3-3
作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 05:55
Wow
作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 05:56
好睇到最後一分鐘
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 05:56
球迷奇遇記…
作者: barker    時間: 2021-2-7 05:59
终於搶回一分全身而退, 和局係合理賽果
作者: reedlo16    時間: 2021-2-7 06:00

卡法路雲臨尾個球又把握得咁好。

今場叫睇多啲京治了,似乎狀態一般。尾段其實出巴納特…係咪更好選擇?不過呢啲領隊先知了。
作者: barker    時間: 2021-2-7 06:05
reedlo16 發表於 2021-2-7 06:00

今場叫睇多啲京治了,始乎狀態一般。尾段其實出巴納特…係咪更好選擇?不 ...

josh king 他要再操番 Fit , 俾多小小時間, 其實 iwobi 先係差
作者: 24cheung    時間: 2021-2-7 06:31
barker 發表於 2021-2-7 05:59
终於搶回一分全身而退, 和局係合理賽果

人地高成班波
作者: barker    時間: 2021-2-7 06:54
24cheung 發表於 2021-2-7 06:31
人地高成班波

我地努力兼無放棄搭番夠
作者: aeroplane602    時間: 2021-2-7 08:15
輸兩球頭槌mark人有改善空間
作者: jacks66    時間: 2021-2-7 10:11

頭兩球輸得白痴, 俾B 費空間太多
作者: barker    時間: 2021-2-7 10:25
奥臣係咪要鬧 ?
作者: 24cheung    時間: 2021-2-7 10:50
barker 發表於 2021-2-7 10:25
奥臣係咪要鬧 ?

第三球,可能肥碧會救到
作者: 24cheung    時間: 2021-2-7 10:52
jacks66 發表於 2021-2-7 10:11
頭兩球輸得白痴, 俾B 費空間太多

人地冇球在腳都不停跑,所以啲位會出錯, 出唔出去攔截諗一諗就遲咗
作者: wahton    時間: 2021-2-7 17:05
以往我地都有好幾次絕地反擊後上O係曼聯身上搶分

4:4, 另一次3:3...等等

最開心係TOM仔打出代表作, 攔截準繩, HOLD波傳送都幫到唔少手

作者: ngkk821    時間: 2021-2-7 18:51
reedlo16 發表於 2021-2-7 06:00

今場叫睇多啲京治了,似乎狀態一般。尾段其實出巴納特…係咪更好選擇?不 ...

我印象中,佢今場打左翼鋒作出了兩次扭波,一次避開雲比沙卡向邊扭但被其他曼聯球員搶了皮球,另一次就是成功扭人搏犯規而做就第三球入波的那個罸球,我覺得佢變成球隊的第三個前線進攻點,最後換走杜古希而換入佢作賭博,幸運地成功了,如果之後操番起真不失為一個好的冬天收購,最少好過睇Iwobi在前面扭到唔知想點啦,哈哈。。。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-2-8 10:22
今場波真有D 野想講。
1) 我真係有D 唔明點解我地隊波O係佈防MARK 人上面經常都比到咁多空位對方猜波?每次對住曼聯我地總係非常被動,今季第三次對曼聯都仲未改善到,主場輸2下禁區內頭搥,對方簡單三閘位斬入禁區,就比人頂入,上次係B 費走入黎頂,果下輸我已經問點解我地D 中堅下下睇唔住呢D 入涉頭搥。當然中場封唔到對方尻斬入黎又係一個錯點。
2)追第一球果下其實係我地好少打得出呢類反擊,事實証明呢種足球至係最高效O既,同時以我地班球員又確實可以踢到O既,只係唔知點解我地總係打唔出呢類波出黎!。比波走位湯戴一彈比甸尼,之後一個ONE TWO 過麥湯文尼,就一個直線。唔該高文、伊禾比右路幾個都多D 學下用呢D 波,唔好下下攞死個波再想扭,拖到乜野反擊機會都無晒。
3) 唔想又用一場波,或失誤去評死奧臣。失第三球無錯係有D 失位,不過失呢下波果下我更會想鬧班防守球員。4個人圍位麥湯文尼但3個企佢後面,啲搶點差到。
4) DCL 幾下搶點同控前技巧都明顯提高左;李察利臣就2下埋門都望門興嘆....一下近乎空門,射到無力又唔準;第二下入禁區比人力壓下燙射又係唔中龍;占士入波....真係卡士,一控一射....爽,占士大家知係一個要隊友走位拉開佢一腳O既球員....杜古希呢幾場同占士默契好左,識得幫占士接開對手。
作者: barker    時間: 2021-2-8 12:48
想問大家 BIG DUNC 係咪好憎曼狗 ?我見卡特利雲入波之後他開心到跳起走到向安察洛堤擁抱

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2