香港愛華頓迷討論區

標題: 英超週中 vs 李斯特城 ( home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-1-26 19:40
標題: 英超週中 vs 李斯特城 ( home )
早三場前愛隊先作客兩球淨勝李城, 今次返主場有Doucoure 五黃要停賽, 我估都係勝負一球上落
作者: reedlo16    時間: 2021-1-27 03:04
今場要諗諗計對付華廸,中堅人選,其實可以諗下葛菲踢返中間,跟實華廸,咁多中堅佢速度最快。另一中堅人選我偏好堅尼。

至於賀基治,可打前一格做防中,又或者睇下高文狀態,賀基治亦有可能打右閘位。
作者: ngkk821    時間: 2021-1-27 12:36
reedlo16 發表於 2021-1-27 03:04
今場要諗諗計對付華廸,中堅人選,其實可以諗下葛菲踢返中間,跟實華廸,咁多中堅佢速度最快。另一中堅人選 ...

華廸做手術出唔到,反而李城中場後上能力要小心應付。
作者: reedlo16    時間: 2021-1-27 14:11
ngkk821 發表於 2021-1-27 12:36
華廸做手術出唔到,反而李城中場後上能力要小心應付。

有運。

中場今場真係要加強活力的原素…
作者: reedlo16    時間: 2021-1-27 14:11
今季真係爭崩頭,打少人兩場已跌到第七位,搞到每場都好似必不可失…
作者: ngkk821    時間: 2021-1-28 08:07
起身睇了下半場,比李城禁住打,幸好華廸出唔到,守得住。雖然打少兩場,但一場對曼城,一場對維拉,完全無著數。另高美斯雖然狀態有少少回升,但反應真係好慢。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-1-28 08:18
我地有占士禁區外右腳靚射!同時有個左飛右撲但欠實際嘅碧福特守龍,所以最終主場被迫和,我諗球迷只能無奈接受☹️
作者: jacks66    時間: 2021-1-28 10:46
今場中場缺了主力,多時間被人園攻, 打和算係合理
作者: Fuko~    時間: 2021-1-28 11:06
愛華戰士 發表於 2021-1-28 08:18
我地有占士禁區外右腳靚射!同時有個左飛右撲但欠實際嘅碧福特守龍,所以最終主場被迫和,我諗球迷只能無奈 ...

但佢失個球又真係幾肉酸嘅
作者: barker    時間: 2021-1-28 12:08
轉會窗真係得番四日半時間, 真係要買 DCL 的 back up 前鋒返嚟, Dzeko 叫他打半季係绝對勝任有餘
作者: Fuko~    時間: 2021-1-28 13:44
好彩都叫有分係手,我又唔係好擔心季尾個排名。除非班主力突然傷到痴晒線,我覺得我哋打歐洲賽機會都幾大
作者: aeroplane602    時間: 2021-1-28 13:52
要買斷奥臣
作者: 24cheung    時間: 2021-1-28 14:03
aeroplane602 發表於 2021-1-28 13:52
要買斷奥臣

如果可以既話,我想用Pickford換Kepa,可能對大家都著數
作者: barker    時間: 2021-1-28 14:23
Fuko~ 發表於 2021-1-28 13:44
好彩都叫有分係手,我又唔係好擔心季尾個排名。除非班主力突然傷到痴晒線,我覺得我哋打歐洲賽機會都幾大 ...

週末早場繼續在主場對紐卡素就一定要攞三分上升排第四 , 兼且送布魯士一程
作者: aeroplane602    時間: 2021-1-28 15:53
其實besic 係咪可以注册番用住先?一週雙賽實用得着,好過比佢白逗人工
作者: Forever_Fan    時間: 2021-1-28 21:28
保拿斯最後半季終於外借英冠完結佢的愛華頓之旅,希望佢有新的開始,未來還能發光發熱
作者: barker    時間: 2021-1-28 22:20
Forever_Fan 發表於 2021-1-28 21:28
保拿斯最後半季終於外借英冠完結佢的愛華頓之旅,希望佢有新的開始,未來還能發光發熱 ...

下位到 Tosun, anthony gordon ( 外借 )
作者: 24cheung    時間: 2021-1-28 22:43
barker 發表於 2021-1-28 22:20
下位到 Tosun, anthony gordon ( 外借 )

哥頓要睇班纳特走唔走到
作者: 愛華戰士    時間: 2021-1-29 12:06
Fuko~ 發表於 2021-1-28 11:06
但佢失個球又真係幾肉酸嘅

條友係落地手勢唔好.....雖然可以話對方呢球出腳快同視線可能被隊友遮一遮 (加上雨天)....
唔係想話用個失波入晒佢數,只不過碧福特一路以黎都比唔到穩定性比我地。
作者: reedlo16    時間: 2021-1-30 02:43
其實真係唔清楚保拿斯這幾年發生咩事。佢傷前都算稱職,同當時盧卡古都夾到。

傷了後,領隊換了幾個,都唔用佢。季前熱身賽佢近門炒飛機當然失分。但其餘時間走動上落都勤力。

保拿斯今日係社交媒體公開佢同高文的WHATAPPS內容,當時保拿斯剛被告之將不會再有機會參與一隊訓練。而高文的whatapps內容便是稱讚保拿斯的態度,並給予鼓勵。故至少相信保拿斯的工作態度是沒有問題的,或者傷了後真係大不如前吧。祝佢日後再闖高峰。
作者: Forever_Fan    時間: 2021-1-30 11:25
熱刺於周四主場以1:3負利物浦,隊長簡尼(Harry Kane)半場受傷被換出,領隊摩連奴賽後表示該英格蘭代表隊隊長兩腳足踝都受傷,可能要避戰幾周。不過,英國《鏡報》消息指,簡尼的情況或比預期為嚴重,可能要休戰兩個月。

足總杯應該見唔到簡尼,希望我隊有機會再進一步,希望打破多年錦標荒

作者: barker    時間: 2021-1-30 12:58
everton twitter : Bernard 將以 10M euro 加盟沙特球會 Al Nasr
作者: 24cheung    時間: 2021-1-30 16:10
barker 發表於 2021-1-30 12:58
everton twitter : Bernard 將以 10M euro 加盟沙特球會 Al Nasr

咁都收番一千萬,抵賣
作者: Forever_Fan    時間: 2021-1-30 19:42
24cheung 發表於 2021-1-30 16:10
咁都收番一千萬,抵賣

之前免簽,叫做good deal

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2