香港愛華頓迷討論區

標題: 2021 第一擊 vs west ham ( 主場 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2021-1-1 12:23
標題: 2021 第一擊 vs west ham ( 主場 )
一定要全取三分上第二先, 李察利臣今場復出
作者: laukarwing    時間: 2021-1-1 16:54
希望贏得這場勝利啦!難得榜首球隊失分。
作者: reedlo16    時間: 2021-1-1 17:11
宜家個英超排名,輸一場波可以跌好多級…
作者: ngkk821    時間: 2021-1-1 19:01
經過一年安帥帶領後,愛華頓開始樣樣有,季初攻力強,季中又可以變得守力強,希望可以keep住樣樣有,應贏則贏,今場贏。
作者: barker    時間: 2021-1-1 21:23
壞消息 from everton twitter : report from germany  : 基廸拉 set to sign EVERTON
作者: ngkk821    時間: 2021-1-2 00:36
高文,Bernard正選,J洛後備。但禾比後備都無,唔係有事嘛。。。
作者: barker    時間: 2021-1-2 00:54
他傷左
作者: reedlo16    時間: 2021-1-2 01:22
又傷多一件…
作者: barker    時間: 2021-1-2 02:13
reedlo16 發表於 2021-1-2 01:22
又傷多一件…

他的傷只係在 training 有不舒服的感覺
作者: ngkk821    時間: 2021-1-2 03:17
又係後腳交比對手出事。。。
作者: reedlo16    時間: 2021-1-2 03:18
究竟係米拿唔好彩定隊波唔好彩呢?又係省中佢後尾腳俾人即射入…
作者: Jassoo    時間: 2021-1-2 03:21
主場,又抖多人地兩日,體力應該比對手好架,點解今日踢到死狗咁
作者: barker    時間: 2021-1-2 03:24
隨時跌落排第九
作者: Everton_    時間: 2021-1-2 03:25
抵鳩黎輸 成班波都唔知踢乜Q野
個個又唔拍波又唔推進突破 好似贏緊幾球咁款
發撚哂軟蹄咁 不過最撚垃圾真係676 呢個打把仔 比親波佢就失 又唔追波
有價好賣呢條垃圾 完全無心踢
作者: barker    時間: 2021-1-2 03:27
676 係誰 ?
作者: 拖肥1878    時間: 2021-1-2 03:29
可以連勝幾支强隊,曼城嗰場都停埋比你哋主場呌多幾日~~屌你個個聖誕走晒去開party,呢場完全無form,亂9咁踢
作者: 彈地    時間: 2021-1-2 03:29
領隊的責任,休息多人咁多場都唔用壓迫, 你想掂呀!
另外對中堅比波真係好搞笑、永遠五碼傳球⋯⋯有次全部都焗到人哋半場但係都傳翻比龍門
換入占士洛迪古斯都係一大敗筆⋯⋯完全無態, 綜合而言輸在領隊責無旁貸
作者: Everton_    時間: 2021-1-2 03:30
barker 發表於 2021-1-2 03:27
676 係誰 ?

成場最撚垃圾果個
作者: 拖肥1878    時間: 2021-1-2 03:31
完全比晒位你攞三分上第二,自我毀滅…………恭喜莫耶斯
作者: barker    時間: 2021-1-2 03:32
Everton_ 發表於 2021-1-2 03:30
成場最撚垃圾果個

tom davies ?
作者: barker    時間: 2021-1-2 03:33
bernard 今個月送走佢喇
作者: 彈地    時間: 2021-1-2 03:33
其實都開心㗎,比Moyes 取三分,鬼叫你班球員咁垃圾,應贏不贏應贏不贏
作者: barker    時間: 2021-1-2 03:35
而家冬季窗開左喇, 清得幾多得幾多, tosun, bernard 一定要賣走
作者: 拖肥1878    時間: 2021-1-2 03:38
之前好幾場都係踢四點,點睇啫!今晚踢點半去睇下屌你又踢到pat屎咁!其實都唔知之前嗰幾場係點贏㗎
作者: 拖肥1878    時間: 2021-1-2 03:40
唔睇嗰啲你就贏;睇你嗰啲你又輸,仲要輸得咁肉酸,我係咪唔應該睇live呢!?
作者: reedlo16    時間: 2021-1-2 03:41
當然,莫耶斯對韋斯咸今場波係守得好,完全封殺DCL同李察利臣。但更重要係隊波食左豬油咁…
本來對家打密集的話,就好靠己方快速傳球,製造空位,或拉開兩邊來踢,但小佢,今場波個個三四碼咁交波仲要慢一慢個隻,人地要守你容乜易。

賽前我見佢出唔出堅尼…心諗都有點出事FEEL,其實堅尼作為中堅,佢啲大腳上前場俾DCL係我隊其中一個殺著,米拿…賀基治都無呢範…何況米拿一向少少炸彈…。係,你要有高大中鋒頂住韋斯咸,但我情願你出米拿+堅尼,或堅尼+賀基治囉…

仲有,施格臣真係31歲啫,踢了幾場足90分鐘,又俾你抖足成個星期,今場波都可以無態成咁。換佢出來換入的占士就更無態…高美斯係後備中最好個個了…

只望傷個啲快快復原,剛傷好個啲唔該快啲操返好個狀態… 就算係李察利臣今場波其實都無次過人成功…...

作者: 拖肥1878    時間: 2021-1-2 03:42
Everton_ 發表於 2021-1-2 03:30
成場最撚垃圾果個

成隊今場都咁垃圾,676即係講邊個??
作者: barker    時間: 2021-1-2 04:11
安察洛堤而家肯定在更衣室開緊風筒
作者: 24cheung    時間: 2021-1-2 06:04
赛前咁多利好條件,但馬會越賣越冷,係咪踢假波?
作者: Forever_Fan    時間: 2021-1-2 08:35
彈地 發表於 2021-1-2 03:33
其實都開心㗎,比Moyes 取三分,鬼叫你班球員咁垃圾,應贏不贏應贏不贏

我們固然踢得差,但老莫今季帶韋斯咸又真係帶得好,佢又無乜錢買人,人腳又唔係強,就係可以踢出燒鵝味道,對往往質疑佢能力的愛華頓英國球迷扇一把掌
作者: ngkk821    時間: 2021-1-2 09:25
Forever_Fan 發表於 2021-1-2 08:35
我們固然踢得差,但老莫今季帶韋斯咸又真係帶得好,佢又無乜錢買人,人腳又唔係強,就係可以踢出燒鵝味道 ...

認同,防守緊密,"姐" 線做得好,Rice防中殺好多波。我初初預打和,係八十幾分鐘輸球無里頭嘅波。
作者: 愛華戰士    時間: 2021-1-2 10:31
一句講晒呢隊波宜家最大問題係態度上。以為贏到三幾場就飄飄然,今場點計都無理由主場比人搞惦,明顯係輕敵,同埋球員缺乏決心去殺死比賽。韋斯咸擺明舟車勞頓今場明守你,你班球員又係一味喺中場左傳右,右傳左,唔現空位做穿插根本無破關機會。人地一守得住你尾段心急想壓前咪比人搞惦囉。
作者: aeroplane602    時間: 2021-1-2 10:52
再一次又係控制局面下失分,猜唔入情況下完全万
作者: barker    時間: 2021-1-2 10:52
愛華戰士 發表於 2021-1-2 10:31
一句講晒呢隊波宜家最大問題係態度上。以為贏到三幾場就飄飄然,今場點計都無理由主場比人搞惦,明顯係輕敵 ...

大家鬧都鬧完, 睇下嚟緊呢個星期 FA CUP 第三圈主場對洛達咸 ( 大台有免費直播) 安察洛堤點纠正球員心態 , 另外買賣球員方面今個星期要做野喇
作者: aeroplane602    時間: 2021-1-2 10:52
冇plan b
作者: Forever_Fan    時間: 2021-1-2 13:02
barker 發表於 2021-1-2 10:52
大家鬧都鬧完, 睇下嚟緊呢個星期 FA CUP 第三圈主場對洛達咸 ( 大台有免費直播) 安察洛堤點纠正球員心態  ...

如果第三圈就算輪換後備去打隊唔知乜隊都輸的話,仲爭乜鬼前4丫
作者: ginger    時間: 2021-1-2 13:29
之前幾場嬴都係有啲運,今場打回原形,TD真係只能夠做後備,ball movement傳上去好鬼慢,又冇走位根本打唔入,前面得鴨仔點踢
作者: barker    時間: 2021-1-2 13:58
今個月點都要買個 DCL back up 射手返嚟, tosun 就快去西布朗 , Diego Costa 會不會係好的選擇 ?曼狗買到卡雲尼真幸運
作者: Everton2018    時間: 2021-1-2 17:39
之前對戰的對手好弱就鬆毛鬆翼好天真以為今場可以輕易拿下西火腿,人家前中後場三線都平均你估善男信女,西火腿5日3賽還要作客比賽頻頻撲撲舟車勞頓,後備門將和中堅今季只出過一次場,賽前牌面已經讓哂車馬炮、你班友都夠胆死輸比人,
作者: Everton2018    時間: 2021-1-2 17:43
韋斯咸都打唔赢点鬥贏狼隊維拉,狼隊维拉打到車仔熱狗氣咳
作者: jacks66    時間: 2021-1-2 22:18
希望返去丙完一穫, 重新上路
也希望一月有新人來
作者: barker    時間: 2021-1-2 22:35
jacks66 發表於 2021-1-2 22:18
希望返去丙完一穫, 重新上路
也希望一月有新人來

新人好可能係基廸拉
作者: 拖肥糖    時間: 2021-1-3 00:47
barker 發表於 2021-1-2 22:35
新人好可能係基廸拉

要咁多中場拍鬼咩

近季傷病纏身,加上本身守優於攻,免費都唔制
作者: Fuko~    時間: 2021-1-3 15:51
ginger 發表於 2021-1-2 13:29
之前幾場嬴都係有啲運,今場打回原形,TD真係只能夠做後備,ball movement傳上去好鬼慢,又冇走位根本打唔 ...

其實點解對強隊嬴,對弱隊會輸個道理就好簡單。係正選個批人缺陣下,我地攻擊力大打折扣,摸索左幾場,安76對強隊改為主守。結果,俾我地偷雞成功...
但一對好似韋斯咸呢D就因為佢明守你,你後備班攻擊球員又唔夠質素咪倒轉俾人偷雞成功。
本來調整後備陣容都係要做GE野,但家下個轉會市場禁樣,我諗幾難寄望1月有咩好收購。
作者: barker    時間: 2021-1-3 16:12
希望 ben godfrey 做說客叫他老友 Max Aarons 加盟愛隊, 另外基迪拉愈來愈近
作者: nsno    時間: 2021-1-3 21:54
拖肥1878 發表於 2021-1-2 03:40
唔睇嗰啲你就贏;睇你嗰啲你又輸,仲要輸得咁肉酸,我係咪唔應該睇live呢!? ...

因為之前贏嗰啲都係贏得好肉酸
作者: barker    時間: 2021-1-4 09:39
sky sports : PSG 新帥希望今個月同愛華頓達成恊議出價 31M 英磅正式買斷前鋒 Moise Kean
作者: witzz    時間: 2021-1-6 00:15
傳愛記有興趣簽國米艾歷臣
作者: barker    時間: 2021-1-6 01:31
witzz 發表於 2021-1-6 00:15
傳愛記有興趣簽國米艾歷臣

問題係艾歴臣的意願同他的踢法是否適合愛隊 ?

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2