香港愛華頓迷討論區

標題: 週三晚 ( UK time ) vs 李斯特城 ( 作客) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-12-14 15:13
標題: 週三晚 ( UK time ) vs 李斯特城 ( 作客)
快車正式開始, 又係一場惡打的硬仗, 希望先求一分為目標全身而退
作者: wahton    時間: 2020-12-15 17:21
冇期望時反而又會有驚喜
作者: barker    時間: 2020-12-15 21:07
開緊 press-conference : 占士洛廸古斯 , coleman, delph 仍然缺陣,  coleman 可能週末球隊主場對阿仙奴復出
作者: ginger    時間: 2020-12-16 09:13
打好防守,未必偷唔到雞
作者: laukarwing    時間: 2020-12-16 14:49
愛隊同榜首球隊相差五分。希望能夠取得分數。
作者: barker    時間: 2020-12-17 02:21
0-1
作者: reedlo16    時間: 2020-12-17 02:42
阿倫拉傷,唔樂觀…唉…又少一個正選11人…
作者: aeroplane602    時間: 2020-12-17 03:38
鵝比幾有態 打完閘生猛哂
作者: barker    時間: 2020-12-17 03:56
FT 0:2
作者: 彈地    時間: 2020-12-17 04:00
做好防守果然是致勝關鍵, 又一場不失球仲要對住強隊
作者: evertonlife    時間: 2020-12-17 09:51
球隊最後兩個調動(Kenny + Gordon)希望係意味住聖誕快車期裡面,佢地兩個會有一兩場擔正。
作者: evertonlife    時間: 2020-12-17 09:52
Davis 同Gbamin唔知會唔會有少少機會上場?allan傷應該要兩星期左右,中場真係要有人輪換,板凳深度就喺呢啲時候一目了然
作者: witzz    時間: 2020-12-17 11:55
Olsen守龍起碼比到人有安心嘅感覺,唔會成日驚有咩白痴蝦碌野出現,最重要係唔會亂尻大腳踢個波出界。
作者: reedlo16    時間: 2020-12-17 12:11
Doucoure好似黃牌叫緊糊停賽,無埋佢都幾弊。
作者: evertonlife    時間: 2020-12-17 12:43
reedlo16 發表於 2020-12-17 12:11
Doucoure好似黃牌叫緊糊停賽,無埋佢都幾弊。

所以無論Delph,Gbamin定Davis,即使唔夠班都要頂到一兩場輪替同後備,唔係去到一月成條中場線傷晒,就算而家排前四都無用

作者: reedlo16    時間: 2020-12-17 12:59
evertonlife 發表於 2020-12-17 12:43
所以無論Delph,Gbamin定Davis,即使唔夠班都要頂到一兩場輪替同後備,唔係去到一月成條中場線傷晒,就算 ...

呢輪賽期較密又硬杖多,阿仙奴、曼聯、曼城,仲有老莫既韋斯咸都唔可以忽視。Delph, Gbamin都唔會有好大期望, 幾時傷好復出都未知,戴維斯應可頂到一兩場。

不過噚日睇高美斯出來,真係完全做唔到阿倫的工作,個球12碼唔俾真係幾險。幸好噚日Doucoure外掛大爆發,加上全隊戰術以穩守反攻為主,順利攞分。

其實KENNY仔係麻麻,但至少佢防守上應做到宜家Holgate的工作,如果用得著佢,咁可能有多一個選擇,就係推Holgate上一格做防中,試過效果都OK。不過可能性唔會太大了,安師唔係好信得過KENNY。
作者: laukarwing    時間: 2020-12-17 14:06
3rd game of clean sheet, well done!
作者: killersmiling    時間: 2020-12-17 19:43
reedlo16 發表於 2020-12-17 12:59
呢輪賽期較密又硬杖多,阿仙奴、曼聯、曼城,仲有老莫既韋斯咸都唔可以忽視。Delph, Gbamin都唔會有好大 ...

就係推Holgate上一格做防中,this is main point,very good before
作者: ginger    時間: 2020-12-18 11:43
其實表現算唔錯,唔好睇但實際,其實kenny專心守應該唔會太差,不過而家條中場真係就黎變返上年,希望襯阿未炒達哥拎到埋3分啦。高美斯而家真係麻麻地攻唔得守又唔得

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2