香港愛華頓迷討論區

標題: 2020-2021 新球季首戰 vs spurs ( 作客 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-9-12 14:12
標題: 2020-2021 新球季首戰 vs spurs ( 作客 )
我希望愛隊搶一分全身而退 , 0-0 , 1-1

作者: Fuko~    時間: 2020-9-12 14:15
唔知安76呢一星期夠佢準備幾多功夫呢? 戰術個D應該一早俾哂班球員,係訓練場上幾日時間操唔知操到乜。
自己覺得會嬴1:2。
不論賽果,我希望球隊對呢熱刺呢隊暴力球隊,全部都可以健康落下一場。
作者: Fuko~    時間: 2020-9-12 14:22
值得一提,KENNY轉左NO去2號,睇黎我地未必會買右閘...除非呢幾場KENNY有落場個陣都打得差,而佢呢個NO好可能會係主力都唔奇。
不過都係個句,KENNY本身個質素真係唔高...各方面太平均。同埋踢落去一定要再大膽D...當年GE高文同而家GE佢有需要個陣都會強爆過去。
打右閘做COVER一定要有呢D。
作者: laukarwing    時間: 2020-9-12 17:57
希望可以取得分數。
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2020-9-13 14:29
新赛季比啲驚喜我哋,作客赢0比2!
作者: barker    時間: 2020-9-13 22:49
line up : Pickford , coleman , keane , mina , Digne , Allan , Gomes , Doucoure , Rodriguez , Richarlison , DCL
作者: Fuko~    時間: 2020-9-13 23:07
居然一個中堅都唔帶去???
作者: Mathew    時間: 2020-9-13 23:23
要贏,打鄉頭炮!
作者: 拖肥糖    時間: 2020-9-13 23:47
空門打飛機
作者: barker    時間: 2020-9-14 00:16
HT : 0-0
作者: witzz    時間: 2020-9-14 00:16
J Rod真係世界級,睇佢俾波係享受
作者: barker    時間: 2020-9-14 00:18
witzz 發表於 2020-9-14 00:16

Allan , Doucoure 半場初歩評價 ?
作者: Everton_    時間: 2020-9-14 00:23
barker 發表於 2020-9-14 00:18
Allan , Doucoure 半場初歩評價 ?

兩個都掂 Allan拍波比波都好掂 杜哥尼就停波轉換節奏
作者: ngkk821    時間: 2020-9-14 00:23
好好睇,同上季差好遠。
作者: 拖肥糖    時間: 2020-9-14 00:25
witzz 發表於 2020-9-14 00:16

最欣賞半場前foul ben davies個下,一個進攻球員居然曉立刻foul防止對手反擊,連防守意識都有!
作者: witzz    時間: 2020-9-14 00:28
正選十一個都打得ok,起碼睇落上左力,唔似以往開季食左豬油膏咁
作者: witzz    時間: 2020-9-14 00:30
Iwobi今場後備都無,係咪會賣走佢
作者: barker    時間: 2020-9-14 00:35
witzz 發表於 2020-9-14 00:30
Iwobi今場後備都無,係咪會賣走佢

EVERTON ready move zaha ?
作者: 拖肥糖    時間: 2020-9-14 00:40
calvert lewin1-0
作者: barker    時間: 2020-9-14 00:56
Gomes injuried ?
作者: witzz    時間: 2020-9-14 00:57
barker 發表於 2020-9-14 00:56
Gomes injuried ?

無奶
作者: barker    時間: 2020-9-14 00:59
witzz 發表於 2020-9-14 00:57
無奶

施古臣入替又點玩法 ?
作者: lucas    時間: 2020-9-14 01:23
ft 1:0

作者: Fuko~    時間: 2020-9-14 01:26
好感動,原來有一條正常的中場係禁奢侈。等左禁多年,呢條中場真係冇得頂。
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2020-9-14 01:26
好波,有腰條後防都好好多!
作者: barker    時間: 2020-9-14 01:27
愛隊之前好耐作客未赢過 Spurs
作者: ngkk821    時間: 2020-9-14 01:29
Fuko~ 發表於 2020-9-14 01:26
好感動,原來有一條正常的中場係禁奢侈。等左禁多年,呢條中場真係冇得頂。 ...

我都好感動,有攻有守,抵贏。
作者: witzz    時間: 2020-9-14 01:29
Fuko~ 發表於 2020-9-14 01:26
好感動,原來有一條正常的中場係禁奢侈。等左禁多年,呢條中場真係冇得頂。 ...

真係睇到想喊。
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-14 01:37
呢幾年我第一次有耐性睇足球隊90分鐘!根本條中場就係咁至係波。阿倫做防線前第一個屏障,重心低攞位聰明上腳穩陣;杜可利我原本諗佢會踢得後過阿倫,但睇落偏向做個中圈位截擊反攻;占士明顯未最好狀態但用波能力真係卡士,禁區頂個燙射今季應該可以入幾球,入禁區接應卡法奴雲個走位又係一絕,射唔應狀態問題。同埋三四次靚轉向同一下靚傳李7 頭搥。真心講3個新球員有貨交!真係講今場正選無一個打得差。2個中堅如果傳送上可以再快啲同果斷啲,會更好!
作者: 拖肥1878    時間: 2020-9-14 01:38
換C格臣出嚟之後就真係被比下去~~~差返晒!好彩大家都走多步。
作者: 拖肥1878    時間: 2020-9-14 01:44
終於見到愛隊有中場………希望可以keep到,最重要唔好咁多傷病。
作者: 彈地    時間: 2020-9-14 01:47
witzz 發表於 2020-9-14 01:29
真係睇到想喊。

自從80年代中以後, 從未感覺到自己是一隊強隊但係今晚, 愛華頓比咗我等了40年的希望。
由開波到完場, 成隊波搓波比波, 從容有道,不緩不急. 只要保持這對隊形,就算未能挑戰冠軍亦絕對是一隊潛力無限 強隊的典範
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-14 01:48
拖肥1878 發表於 2020-9-14 01:38
換C格臣出嚟之後就真係被比下去~~~差返晒!好彩大家都走多步。

施古臣太慢,進攻太"立",賣得走應該賣走,買多一個副選中場。右閘今年無唸過會買,始終高文仲打得,kenny又中規中矩,今年係買球員花費都唔少,球會最重要係清人,註冊得25人,我地球員過30人,用唔著的能賣就賣,能外借就借。
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2020-9-14 01:57
终於见到我哋隊波中場交波係向前唔係向後了!
作者: barker    時間: 2020-9-14 02:35
右閘傳我地想要 Arias 或向曼狗借 dalot 仔, 右翼傳準備斟 zaha
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-14 07:53
barker 發表於 2020-9-14 02:35
右閘傳我地想要 Arias 或向曼狗借 dalot 仔, 右翼傳準備斟 zaha

借就可以,我估球會唔會買,借的前題都係先清人,我地wage bill 已經肯定爆左錶,報導話比錫和拉美利斯都放左係轉會 list,但拉美利斯85000鎊週薪令人卻步,我覺得到比錫賣得出,拉美利斯都賣唔走
作者: evertonian95    時間: 2020-9-14 08:08
㸃解冇人讚碧福特兩記神救?
我也很久沒有睇得咁開心, 中場踢得暢順, 新簽三人俎有辨有眼。
作者: ginger    時間: 2020-9-14 09:25
條中場勁過上季好多,三個新兵都勁,Jed
作者: jacks66    時間: 2020-9-14 09:25
感動萬分. 開季對強隊唔輸之餘, 仲作客WIN 埋
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-14 10:03

點講都只係第一場波....其實無論勝敗都先唔好太高興或失望先,因為今年變數始終都唔少,疫情影響之下聯賽究竟可以維持幾耐?自己隊波球員生唔生性,唔好好似PSG 呢D 興奮過度又成班球員中招搞到影響隊波成績。以今年無歐洲賽戰線....今場呢班主力如果集中打38場, 一周一賽照計體力唔會有咩問題,只要唔好傷就應該問題不大,而且我地仲有一班副選可以砌2隻本土杯。

如何踢出穩定性係安帥今季最重要工作,手頭呢班波我覺得同往年比當然係組織力同個人實力都有所增加,至不過係咪去到好好牌面現實D 講又仲係差DD。
作者: toffeeweb    時間: 2020-9-14 10:06
ginger 發表於 2020-9-14 09:25
條中場勁過上季好多,三個新兵都勁,Jed

同上季真係差好遠

上季條中場 搶又唔夠人搶 搶到後又荒失失 冇人現位交 好似拎住個炸彈咁
今場睇到條中場立體左好多 真係可以話攻守兼備 冇諗過可以對住熱剌都可以由我地控制住節奏 最驚喜係幾下key pass長斜傳 就製造到李察單對單的機會 上年邊有尼D
而家釋放左李察 唔使好似上年咁又要搶又要key波又要策動仲要負責埋入波

希望今年少D傷病
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-14 10:25
10月初轉會市場關之前....我相信球隊仲要係認真考慮幾下幾個補強方案︰
1) TOMORI .....中堅位講真如果MINA / KEANE/ HOLGATE 無傷無病....再加埋個高大新人....4個中堅其實有無迫切去補強係要思考O既....當然宜家HOLGATE 持續受傷情況下....佢咁後生如果持續傷.....並唔係一個好現象....其實呢幾年中堅咁多甩漏....好大程度係因為中場起唔到控球同截擊作用....所以中堅踢得進退失據所致.....只要ALLAN 同杜可利持續正選.....中堅有波比到中場.......個人認為MINA 同KEANE 都有級數 ( 唔好要求佢地仲可以做好多40 碼長傳...同2人都略欠D 速度....HOLGATE 係可以補返呢方面不足......能借...我覺得借用TOMORI 都認得過....
2) 右閘....高文今場係好有HEART...表現亦都唔可以話差......之但係O係占士今屆會多挨右中場位置情況下....高文O既防守同換防反擊會係好重要。.......唔可能要求占士下下返黎追晒.....所以右閘位今屆位置上需要一個位置感較強O既球員...而且最好有足夠硬度....你問我...高文同莊祖堅尼都唔屬於呢類型。而且高文O係三角短傳上做得唔算好....好多時見MINA 比個波右路.....高文一攞橫個波已經係死位......而且佢唔太喜歡第一時間彈個波上去.....係咪有需要補個右閘....要考慮。
3) 攻中角色︰今場我見擺陣居然係高美斯做個正攻中.....你問我我點都覺得呢個只係安師權宜之計黎....高美斯係保護皮球能力強....但唔係一個KEY PASS 同攻門能力高O既球員.....佢喜歡小型球上腳....同面對面隊友做ONE TWO....今場我有幾腳都覺得佢玩得太多....有D 波如果佢係攻中....本來可以踢得進取D ....而唔係掛住猜。以宜家傳得似層層ZAHA.....可能安帥真係想要呢塊最後拼圖.....李察利臣點計都係會左路攻中.....ZAHA 本來都係踢左路較好....但以身體條件.....ZAHA 踢右路照計都合適.....咁占士就可以正式擺返中間10號位做攻中......背位龍門有杜可利同ALLNA 餵波....到佢自己轉身可以諗左右兩個好技術同有速度O既ZAHA 同李7 左右涉入.....自己又可轉身起Q....根本個套路就係正。如果真係可以用保拿斯加35M 左右換到....咁我地條中場線真係可以講係世界級水準!
作者: ginger    時間: 2020-9-14 10:34
愛華戰士 發表於 2020-9-14 10:25
10月初轉會市場關之前....我相信球隊仲要係認真考慮幾下幾個補強方案︰
1) TOMORI .....中堅位講真如果MINA ...

以今屆唔駛打歐洲賽黎計,可以再補強當然好,但就算而家陣容我覺得都算好好了,比較逼切反而係放啲唔啱用既球員
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-14 10:58
終於見返一條似樣既中前場
就知呢幾年浪費左幾多錢同時間
James未黎前已經冇懷疑
就算未十足級數都明顯地高一兩班
Allen就真係第一次認真睇佢踢
不論cool波分波都係高水平
膠福就似聞到D味成場好集中
李桑唔好再咁獨食得唔得

但硬係覺得隻鴨同今場個戰術唔係好夾
睇下之後點發展

一場波J下都正常
始終對住熱狗呢D西隊真係好耐冇贏過
我唔會即刻打哂J話前幾
盃仔既4強/決賽當然最好贏埋先係今年最想要既野
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-14 11:01
我又唔係咁睇喎....如果O係條件許可情況下....補一套領隊最想要O既球員同陣容係最理想O既....
講真....等左咁耐至有個名帥帶....仲要有個世界一級球星占士肯加盟....( 當然我覺得李察利臣宜家都已屬於世界一級水平)...呢D 水平可以話千載難逢......無人知下屆仲留唔留得住李7.......如果可以O既.....再加強其他隊友實力....一舉打入前四.....咁我地至有條件持續吸引多D 好球員黎加盟,更重要係凝聚到好球員,以往我地都有唔少好球員......但因為無成績踢到出黎....結果好多都感覺只係踢好自己....作過客而已...有D.踢得好咪跳走( 盧卡古如是...).....但大部份過氣名將都只係諗住O係度搵一筆收山。今屆幾隊都真係好強...車仔尤其顛....曼城本來已經足夠強.....利記無乜增兵...但同我地始終存在距離...阿仙奴相對係穩定同務實左......曼聯上屆下半季已踢得似模似樣........你問問..熱刺真係我覺得比較平凡.....但對賽數據真係嚇死我地.....次次都失4,5 球........;仲有狼隊查奧爾同占美利斯....上屆我地完敗...今屆究竟有無力撼贏佢地條葡國中場?李斯特城尋日睇雖然無左早兩三果種銳....但只要把握到一個機會又係可以殺死對手。

真心講作為球迷....我唔係一步登天期望隊波贏英超 (當然心底係有呢個幻想)....至少我希望隊波踢返D 攻守組織....踢返個隊型同風格比我睇下我已經好滿足。好似尋晚組織出黎有4-5 個攻勢係可以入波O既....唔會輸埋D 膠波....任人魚肉O既....真係已收貨。對上39次對BIG 6 未贏過...呢D 真係好難接受O既數據。
上次歐聯外圍賽黑氣纏身抽到維拉利爾.....令我地同歐聯無緣.....呢份遺憾希望今屆完結時可以得到補償.....
作者: ginger    時間: 2020-9-14 11:06
James_Beatkit 發表於 2020-9-14 10:58
終於見返一條似樣既中前場
就知呢幾年浪費左幾多錢同時間
James未黎前已經冇懷疑

阿鴨拍落今日條進攻線其實明顯唔同班,不過睇佢仲有冇得進步,坦白講自己都跌眼鏡,一直唔太睇好鴨。
作者: 愛華戰士    時間: 2020-9-14 11:21
DCL 雖然技術同把握力一般....之不過呢兩年見佢明顯健身操過黎....佢肯多走動同為隊友做搶點.....都有佢作用。
今場除左入個靚頭搥.....果下左路回傳占士都好有水準.....另外有一下右路入涉....半跌半走帶散人地兩三個後衛....算係 X FACTOR黎。

另外今場有一個鏡頭特別深刻....係施格臣.....有一下回防左後.....硬係一味得個追同伸腳' 行' 住對手.....最後ALLNA 一黎就殺個波落底線....成件事就係解釋晒幾個無正選O既球員點解會比人搶走個正選位。.....我心入面都會話...施格臣....有射術...其實都OK, 伊禾比後生有速度....其實還可以....禾確特...神來之筆時都有D 料到....湯戴維斯....技術算全面...可以一用啊......KEAN...有質喎........之但係呢班友如果難聽D 評論.....又真係唔入流!我地往往就係寄望呢班球員會發光....結果就係失望而回。
作者: toffeeweb    時間: 2020-9-14 11:24
ginger 發表於 2020-9-14 11:06
阿鴨拍落今日條進攻線其實明顯唔同班,不過睇佢仲有冇得進步,坦白講自己都跌眼鏡,一直唔太睇好鴨。 ...

同意 如果有番條正常中場 希望堅恩可以多D機會
作者: reedlo16    時間: 2020-9-14 11:57
今場都要讚下碧福特,救了球靚波,禁區出迎打手搥都好果斷及夠力。我們有球李察借對方失誤而單刀失機;熱刺亦有一次因ALLAN身位唔夠被逼甩持球,快速反攻,好彩便是碧福特靚救,能維持清白之身。

以賽果而論,熱刺今場當然係下風。但上半場佢右路老孫都製造了不少威脅,尤其有球K角位長傳遠柱,卡尼只差一步,真係驚風散。

作者: barker    時間: 2020-9-14 12:03
大家記住明晚球隊聯賽盃第二圈主場對沙福城, 究竟陣容係點 ?
作者: 24cheung    時間: 2020-9-14 12:44
barker 發表於 2020-9-14 12:03
大家記住明晚球隊聯賽盃第二圈主場對沙福城, 究竟陣容係點 ?

3日兩場波,緊係出全副選,後備我哋大把
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-14 13:30
ginger 發表於 2020-9-14 11:06
阿鴨拍落今日條進攻線其實明顯唔同班,不過睇佢仲有冇得進步,坦白講自己都跌眼鏡,一直唔太睇好鴨。 ...

我都係
但都要承認佢有進步
至於進步到邊個位要睇佢自己心態
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-14 13:31
toffeeweb 發表於 2020-9-14 11:24
同意 如果有番條正常中場 希望堅恩可以多D機會

開始有少少懷疑佢
唔知真係少機會定仲未適應
雖然叫後生
但睇歐國聯踢得好差而且又鍾意上腳
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-14 13:32
barker 發表於 2020-9-14 12:03

新個3個可以踢一陣繼續提升狀態
其他出副選啦
作者: laukarwing    時間: 2020-9-14 14:34
1st game......1st win......1st clean sheet......What's a fantastic game......Well done!!!
作者: barker    時間: 2020-9-14 14:42
zaha 有無可能在月尾 26 號主場對完我地之後才會加盟我地度 ?
作者: leonkit    時間: 2020-9-14 15:36
James_Beatkit 發表於 2020-9-14 13:30
我都係
但都要承認佢有進步
至於進步到邊個位要睇佢自己心態

DCL球迷全面進場 YUP
作者: barker    時間: 2020-9-14 16:07
大家不要被球隊首場勝利冲昏頭腦 , 今個星期六早場返主場對升班馬西布朗更加要小心 , 因為對方肯定打泊大巴死守後半場 , 我怕到時愛隊老鼠拉龜
作者: evertonarteta10    時間: 2020-9-14 16:27
barker 發表於 2020-9-14 14:42
zaha 有無可能在月尾 26 號主場對完我地之後才會加盟我地度 ?

而家要ZAHA做乜......
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-14 17:06
evertonarteta10 發表於 2020-9-14 16:27
而家要ZAHA做乜......

我都仲係想要前鋒同龍門
作者: wahton    時間: 2020-9-14 17:13
得中場得天下, 只係換左3個中場球員

加上原本高質既高美斯同李察利臣

HOLD波穩, 傳送準又快, D波爽到近年冇乜點見

好耐冇睇愛隊既波睇到咁開心
作者: 24cheung    時間: 2020-9-14 18:02
wahton 發表於 2020-9-14 17:13
得中場得天下, 只係換左3個中場球員

加上原本高質既高美斯同李察利臣

中場咁爽,最近應該係馬仔年代
作者: wahton    時間: 2020-9-14 18:17
24cheung 發表於 2020-9-14 18:02
中場咁爽,最近應該係馬仔年代

對, 馬仔第一季D傳送都好幼細

但而家條中場線人腳質素更高, 值得期待
作者: Fuko~    時間: 2020-9-14 18:18
James_Beatkit 發表於 2020-9-14 13:31
開始有少少懷疑佢
唔知真係少機會定仲未適應
雖然叫後生

心態成就未來,俾我地百屌三四年GE鴨仔,你睇就連安76都要靠佢入球奠定勝局。
KEAN一定係有質素,潛力我都好肯定俾鴨更好。但係佢一定要識得沉住氣,機會一定遲早到。
尤其隻鴨根本射術點練都係鴨,我地打地面組織傳入禁區就係佢強項。
安76 D戰術禁善變,遲早打佢強項。
作者: Fuko~    時間: 2020-9-14 18:21
wahton 發表於 2020-9-14 18:17

BARRY叔、麥卡菲同埋初出爐GE巴克利 VS ALLAN、DOUCOURE同埋GOMES...
當年個組合冇禁星味,但不比呢場個三個遜色...
作者: wahton    時間: 2020-9-14 18:27
Fuko~ 發表於 2020-9-14 18:21
BARRY叔、麥卡菲同埋初出爐GE巴克利 VS ALLAN、DOUCOURE同埋GOMES...
當年個組合冇禁星味,但不比呢場個 ...

加埋邊線米拉拿斯, 迪路菲奧, 當年其實都幾好J既

作者: witzz    時間: 2020-9-14 21:34
我想睇賓拿特打高美斯個位,佢加李察利臣同J Rod三個前面打多啲小組
作者: barker    時間: 2020-9-15 02:07
EVERTON 同 spurs 爭緊利華古遜翼鋒 leon bailey
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-15 08:39
如果賣得走施古臣,用筆錢加保拿斯買沙夏就正了。後防唔介意買多個,最好係能夠打後防唔同位置的最好,另外清人真的要快了,各隊都開哂波了
作者: witzz    時間: 2020-9-15 10:28
Holgate要傷8-12個星期,條友都好易傷
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-15 10:33
wahton 發表於 2020-9-14 18:17

當年就後生加隊中有親生仔
依家就經驗級數
兩樣雖然唔同但一樣好睇
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-15 10:35
Fuko~ 發表於 2020-9-14 18:18
心態成就未來,俾我地百屌三四年GE鴨仔,你睇就連安76都要靠佢入球奠定勝局。
KEAN一定係有質素,潛力我 ...

理應Kean個打法會啱76今季個套多D
希望佢會把握到上陣既機會
作者: barker    時間: 2020-9-15 11:01
今晨車路士陣容 Tomori 連後備都無, twitter 有人猜測他可能準備外借俾我地 ?
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-15 11:08
barker 發表於 2020-9-15 11:01
今晨車路士陣容 Tomori 連後備都無, twitter 有人猜測他可能準備外借俾我地 ?

真係想要返石仔多D
作者: wahton    時間: 2020-9-15 16:48
Kean最大問題係到而家仲未知佢有咩賣點?

速度唔算快, 身材唔大隻, 腳法又不見得特別好
作者: ginger    時間: 2020-9-15 16:50
wahton 發表於 2020-9-15 16:48
Kean最大問題係到而家仲未知佢有咩賣點?

速度唔算快, 身材唔大隻, 腳法又不見得特別好 ...

依樣真,上季睇完除左硬件唔錯基本上都冇咩印象
作者: 24cheung    時間: 2020-9-15 17:04
ginger 發表於 2020-9-15 16:50

現今好難揾到好前鋒,英超只有卡尼係勁。其他隊啲前鋒大部份都麻麻地,仲要好貴。
作者: wahton    時間: 2020-9-15 17:35
ginger 發表於 2020-9-15 16:50

上季最大印象咪就係後備落場再俾BIG DUNC換走
作者: ginger    時間: 2020-9-15 18:22
wahton 發表於 2020-9-15 17:35
上季最大印象咪就係後備落場再俾BIG DUNC換走

依樣真,以為換錯人....
作者: witzz    時間: 2020-9-15 18:55
24cheung 發表於 2020-9-15 17:04
現今好難揾到好前鋒,英超只有卡尼係勁。其他隊啲前鋒大部份都麻麻地,仲要好貴。 ...

狼隊個占美利斯好勁,有腳法同速度,可以自己搵食,又有頭搥。我覺得佢好啱而家呢隊愛記。
作者: barker    時間: 2020-9-16 00:56
Daily Telegraph : 愛隊會 listen offer 在轉會窗 close 之前會賣走九名球員來 raise funds 再簽一名門將 , 一名中堅 , 一名右翼 , 清冼名單九個 : 施古臣 , 禾仔 , besic , tosun , sandro , moise kean , iwobi , Bernard , Delph
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-16 01:56
barker 發表於 2020-9-16 00:56
Daily Telegraph : 愛隊會 listen offer 在轉會窗 close 之前會賣走九名球員來 raise funds 再簽一名門將 , ...

除Bernard外,其他都係意料中事,我們球員數目太多,薪金太高,大部份又都係冗員,表現又不符合自己份人工。但老實講球會清到一半已經好叻,有好多球員人工太高,表現又唔標青,好難賣走
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-16 10:01
Forever_Fan 發表於 2020-9-16 01:56
除Bernard外,其他都係意料中事,我們球員數目太多,薪金太高,大部份又都係冗員,表現又不符合自己份人 ...

Kean同Iwobi都有D意外
始終都叫當打做替換都可以
作者: barker    時間: 2020-9-16 10:24
update from everton twitter : EVERTON bid 利華古遜翼鋒 Leon Bailey
作者: Forever_Fan    時間: 2020-9-16 11:08
James_Beatkit 發表於 2020-9-16 10:01
Kean同Iwobi都有D意外
始終都叫當打做替換都可以

兩個場上表現的確唔好,唯一係年輕還有進步空間,我覺得Kean可以外借睇下仲有無進步,無進步下季開刀,Iwobi已經係當打之年,但表現真係無乜特別,賣走唔驚奇
作者: James_Beatkit    時間: 2020-9-16 11:12
Forever_Fan 發表於 2020-9-16 11:08
兩個場上表現的確唔好,唯一係年輕還有進步空間,我覺得Kean可以外借睇下仲有無進步,無進步下季開刀,Iw ...

Iwobi打10號位個幾場其實好過打邊
睇下76仲會唔會比機會佢
作者: barker    時間: 2020-9-16 12:09
James_Beatkit 發表於 2020-9-16 11:12
Iwobi打10號位個幾場其實好過打邊
睇下76仲會唔會比機會佢

我真想問愛隊如面對列斯 , 利狗呢 D 高壓迫搶的球隊占士點算 ?

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2