香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 6 19-9-2015 sat 10:00pm Swansea ( away ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2015-9-14 15:37
標題: EPL 6 19-9-2015 sat 10:00pm Swansea ( away )
作客史雲斯先求一分為目標, 要小心 Andrew Ayew , i tip 1-1
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-14 16:30
作客唔同咁講,1分係合理賽果。1:1。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-14 16:33
史雲斯輸波,今場點都要博3分,1:0
作者: 雞爺    時間: 2015-9-14 18:43
對隊波有期望果陣就會失望
所以一分收貨
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-14 20:57
點都要3分,今年想爭歐洲賽,對非豪門球隊點都要搏
作者: 賴殊福特    時間: 2015-9-14 21:28
keep住勇態, 2:0 小勝
作者: jacks66    時間: 2015-9-14 22:42
排返對車仔個陣, 對手都咪話唔驚, 咁多攻擊點, 分分鐘Lukaku今場會多左空位走, 入波機會提高
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-14 23:12

如果高文唔出得, 未必會用番打車仔個陣
因為KONE 移入中間, 成條右路比高文搞, 到時用石頭打右閘, 出擊力冇甘強, 要靠右翼出波, 可能會用LENNON/DEL BOY, 變左LUKAKU 冇KONE 拉散, 要靠左右突破制造空位
到時預計都係用反擊比較有威脅, 好似作客修仔, 打4141
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-15 09:36
依家個陣容可以算係獅唔少變化
加上贏車仔應該打起成班波信心
客勝0-2
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 10:31
evertonfan1986 發表於 2015-9-14 23:12
如果高文唔出得, 未必會用番打車仔個陣
因為KONE 移入中間, 成條右路比高文搞, 到時用石頭打右閘, 出擊力冇 ...

MORIi話佢仲未有歐洲passport, 我諗佢都需要唔少出場時間, 既然係咁高文唔得就唔好博, 比佢抖好過.

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 11:44
今日會唔會有COLEMAN BESIC O8傷勢消息呢?
作者: Arashi    時間: 2015-9-15 13:05
BESIC 似有排搞 好可惜
作者: laukarwing    時間: 2015-9-15 14:31
我估打和1:1
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 15:59

大家覺唔覺愛記實力未完全發揮出黎?

O8 / M11 / M7 / DEL BOY岩岩傷好未FIT
BAINES11月底先出得
BESIC新傷未知情況
COLEMAN唔計住

睇番賽程捱過10月同1月每個月都好好打, KEEP住個進度馬仔繼續每場變通, 愛記會唔會係黑馬呢?
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-15 16:17
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 15:59
大家覺唔覺愛記實力未完全發揮出黎?

O8 / M11 / M7 / DEL BOY岩岩傷好未FIT

如果馬仔肯睇對手黎調配人腳
其實可以好多變化
作者: leonkit    時間: 2015-9-15 16:31
D人全部好番既話
要坐入後備席都係難事.....
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 17:22
leonkit 發表於 2015-9-15 16:31
D人全部好番既話
要坐入後備席都係難事.....

有競爭有進步, 我想睇睇LEANDRO RODRIGUEZ.......
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 17:44

OFFICIAL馬仔話比賽完後COLEMAN感覺唔錯, 情況樂觀

BESIC要SCAN過先知, 唉...陰公豬...佢著親黑色波砵都冇好野發生

Roberto Martinez expects to learn more about the injuries sustained by Seamus Coleman and Muhamed Besic against Chelsea later on Tuesday, with the pair set to undergo scans on their respective problems.

The duo both limped off during the 3-1 win over the champions - Besic after just nine minutes and Coleman late into the second half.

Martinez says it is still too soon to know whether either player will be available for Saturday's trip to Swansea City but is hopeful of positive news.

"Forty-eight hours after the game, we're quite positive in the way Mo and Seamus feel," the Blues boss told evertontv. "I think Seamus felt a lot better than Mo [immediately after the game] but we're going to get the scans done today so we have a clear idea.

"I don't think it looks as bad as we feared once it happened but we'll get more information as the week goes on and we'll see how long a period we're looking at for the two players.

"They were the only two to pick up knocks against Chelsea, so everyone else from that squad is fully fit for the weekend."
作者: nowhere    時間: 2015-9-15 22:40
望就望 WIN 到
但大家睇禁多年都知對中遊成績唔多好
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-17 16:51
Roberto Martinez will give Seamus Coleman and Muhamed Besic every chance to prove their fitness in time for Saturday's trip to Swansea City.

The pair both picked up hamstring problems in last weekend's 3-1 win over Chelsea but the Toffees chief is confident he won't be without the pair for too long.

Speaking at his pre-match press conference on Thursday morning, Martinez said: "We've had positive news on both because [the problem] is the least we expected in terms of soft tissue injuries and they're both reacting well to treatment.

"It's difficult to tell when we will be able to get them back but I would give both a chance to be involved at the weekend or Tuesday in the League Cup [at Reading].

"Apart from those two, everyone is fit and available from the squad that faced Chelsea and all the other players are doing well."

Martinez also confirmed that left-back Bryan Oviedo is closing on a return from the knee problem he sustained prior to the recent international break, while midfielder Darron Gibson is himself nearing a first-team comeback after playing 75 minutes in the Under-21s' 1-1 draw with Sunderland on Monday.

"Bryan will probably be ready for the League Cup game," said Martinez. "Darron is a just a matter of fitness now. He played over 70 minutes at Goodison on Monday, so clearly he is on the road to regaining that match fitness.

"Medically, he's fully fit and ready to rejoin the group, it's just a case of getting him that match fitness."

高文同BESIC睇情況週6聯賽....週中聯賽盃問題不大

O8可能係週中聯賽盃復出, 喼神正在操FIT狀態, 希望米拉 DEL BOY M7快D操番FIT

照咁睇問題不大, 淨番長期傷兵CLEVERLEY同BAINES(12月復出)
作者: B-Lai    時間: 2015-9-17 18:33
nowhere 發表於 2015-9-15 22:40
望就望 WIN 到
但大家睇禁多年都知對中遊成績唔多好

但我地對史雲斯往績一直都唔錯bor, 最好保個和, 未輸過
作者: leonkit    時間: 2015-9-17 19:23
真係剋史雲斯剋得好緊要
~
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-17 19:34
上季計唔計先?
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-18 09:49
下季我希望能有歐洲賽打,否則買人又好,續約也罷,難度會提高
作者: B-Lai    時間: 2015-9-18 10:13
evertonarteta10 發表於 2015-9-17 19:34
上季計唔計先?

上季2賽都和
但我地踢落攻勢都係佔優
作者: laukarwing    時間: 2015-9-18 12:34
絕對同意。
作者: 彈地    時間: 2015-9-18 13:30

現在球隊士氣咁好,  當然作客勝1-3 ,1-4......

作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-18 22:47
報導預計陣容:

高文真係出得?穩陣其實讓 stones 打右閘,mori 出任中堅,對住史雲斯其實夠晒
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-18 22:59
Forever_Fan 發表於 2015-9-18 22:47
報導預計陣容:

馬仔暗示高文出得, 完場車仔高文其實冇咩大礙, BESIC同O8或者會聯賽盃復出

史雲斯今季邊路實力唔錯, 我比較想LENNON打右邊協防高文去守MONTERO條左路, 上場比艾斯派古達突破右路窄位射門, 高文仔即刻轉頭鬧爆干尼你點防守架.  而且干尼5場都去到盡哂係時候比佢抖抖

史雲斯對防中麻麻地, 雖然作客但仍然可以進取少少排4141+變種442

PS: 可以睇我愛將施格臣, 佢打愛記就PERFECT了
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 20:41
仲未有出場陣容好心急
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-19 20:46
邊有甘快
早場, 阿記被人黑左件紅, 真慘
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 21:04
出browning,diego costa超乞人憎
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 21:06
howard browning jags stones barry mccarthy barkley naismith kone lukaku, gibson at bench
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 21:07
仲有galloway
作者: pacopoon24    時間: 2015-9-19 21:23
客勝1:2
希望兩個閘生性,唔好好似上季贏完曼聯之後跌曬watt啦!
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-19 21:47

死都要出KONE, 都唔知想點
2隻閘已經冇咩助攻力, 出2翼好過啦後備就放3隻翼, 都唔會出曬啦, D排陣都有D ON 99

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 22:51
打緊咩啊干尼.....我計都計到佢5次斷纜
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 22:53
下半場要贏啊, 李斯特城輸緊0:2, 阿仙奴又輸左, 起碼升2位
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 22:56
呢場出人方面太保守,也太集中中路,兩翼一定要加強
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-19 22:59
作客上半場保守, 可以理解
但下半場換走 KONE, 唔想見佢, 成條右路, BROWNING 就冇助攻力, 起碼出DEL BOY 比佢搞, 先至有威脅
換埋 M11 打左, 拉闊D來打, 塞中間冇用
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 22:59
冇人識2邊斬波, 斬到鬼5馬6...中路防守都有漏洞
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:01
evertonfan1986 發表於 2015-9-19 22:59
但下半場換走 KONE, 唔想見佢, 成條右路, BROWNING 就冇助攻力, 起碼出DEL BOY  ...

我覺得出米拉和連儂都好呀
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 23:01
evertonfan1986 發表於 2015-9-19 22:59
但下半場換走 KONE, 唔想見佢, 成條右路, BROWNING 就冇助攻力, 起碼出DEL BOY  ...

怕MONTERO既話可以將尼史移右, 出米拉打左

上半場史雲斯板斧唔多, 下半場可以攻對方
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-19 23:02
下半場等對方體力下降, 換佢地出來博, 應該有機會贏波
作者: jacks66    時間: 2015-9-19 23:03
召喚連濃出來....kone 同我入返去更衣室
作者: pacopoon24    時間: 2015-9-19 23:03
Kone A. 真系無咩波交得準
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:11
馬仔換走干尼吧......
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 23:14
60分鐘換啦
作者: 拖肥糖    時間: 2015-9-19 23:19
護空門呀,仆街
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:26
browning 未夠班.....如果唔係拔爺傷左,出拔爺好過
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:27
好羅,迪路換干尼
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:36
機會好多,全部把握唔到,整定
作者: leonkit    時間: 2015-9-19 23:44
加路維同尼史好似幾合拍
作者: 拖肥糖    時間: 2015-9-19 23:54
miralles red
作者: 拖肥糖    時間: 2015-9-19 23:55
ft 0-0
作者: 旦奴    時間: 2015-9-19 23:56
吓???咁都紅
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-19 23:56
拖肥糖 發表於 2015-9-19 23:54
miralles red

一出來就紅
作者: jacks66    時間: 2015-9-19 23:57
lukaku...........射好d 得唔得
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-19 23:59
打得麻麻....防守都OK, 入波機會唔係冇但係把握唔同

下半場調動太慢, 米拉75分鐘可以出黎啦.....係要搞到90分鐘, 又停3場
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:00
馬仔唔通真係唔知Mirallas 已經好不滿無正選踢?
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:01
coyb 發表於 2015-9-20 00:00
馬仔唔通真係唔知Mirallas 已經好不滿無正選踢?

你89分鐘換佢落場做咩q呢
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:02
續左約啦, 米拉不知幾開心...佢死要出干尼, 有3隻翼都唔用
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 00:04
作客 1分都算收貨, 其實真係唔知KONE 可以做D咩, 下下到佢就斷, 一換DEL BOY, 已經有威脅做到
今場 同上場, 分別就係個陣形唔同左, 球員作用分別都很大
上場有高文打右路, KONE 唔駛經佢, 擺中間 分散中堅, 而NAISMITH 係後上
今場KONE 打右路就斷, NAISMITH 打左又係被人MARK 死冇表現
可以話打4231, 同 433 , 唔可以用死一班人, 尤其 KONE 同 NAISMITH 要小心用
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:04
續約一件事 但你睇到米拉個樣 食左x咁。
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:04
根x本就係特登拎紅。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:05
coyb 發表於 2015-9-20 00:04
續約一件事 但你睇到米拉個樣 食左x咁。

90分鐘先出, 佢心諗你玩我啊
作者: EVERTON__    時間: 2015-9-20 00:06
今場完全排陣失敗 3隻翼全部擺哂係後備
干尼今場無乜態 下半場先用DEL BOY入替無問題
巴克利今場都踢得差 太上腳 好多時候有波唔係即刻比 拖慢哂個速度
應該60幾70分就好換LENNON/米拉拿斯出黎啦 將尼史移入正前 兩隻翼出波仲具威脅性
打住咁多先..諗到再講
作者: 『K』    時間: 2015-9-20 00:06
無咩所謂
佢要玩自己 係佢傻
當養個冗員

不過佢都唔係專登嘅 我相信
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:08
evertonfan1986 發表於 2015-9-20 00:04
作客 1分都算收貨, 其實真係唔知KONE 可以做D咩, 下下到佢就斷, 一換DEL BOY, 已經有威脅做到
今場 同上場, ...

出錯人, 擺明BROWNING係守死MONTERO, 右邊就要出是但一隻翼

馬仔有時就係一個陣打到直至輸為至, 有時又識變但有時又咁固執..呢場3分係可以袋結果係要和波
作者: jacks66    時間: 2015-9-20 00:10

今場其中之一問題是好幾次進攻, d 人好似唔係好識應該走去邊, 俾機會人地回防
但願最強兩閘快d 復出

作者: 彈地    時間: 2015-9-20 00:11
機會多到暈但一球都入唔到、吹漲
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:13
jacks66 發表於 2015-9-20 00:10
今場其中之一問題是好幾次進攻, d 人好似唔係好識應該走去邊, 俾機會人地回防 ...

節奏太慢, 干尼同尼史都唔快, 巴克利比人針對性部署
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-20 00:15
今場真係完全排錯陣
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:16
呢場波 無睇上半。下半其實好多攻勢 但係始終欠銳利。

攻勢集中左邊 都好明顯因為無左高文。人地佈防易左好多。

Galloway 睇得出真係幾正。 Browning穩打穩紥吧 無可能同高文比住。

中場巴利算好好。 巴克利有好表現 但佢同迪路飛都中意玩波。

Kone 馬仔你試左咁多場 係咪時候降番佢做後備呢

米拉 唉。老馬究想點用呢個球員?

作者: 彈地    時間: 2015-9-20 00:17
米拉拿斯作為職業球員就算補時剩下一分鐘你就要博,他那腳波根本就係踢人,若比對方韓國仔罰球入咗、你真比人小爆
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:22
coyb 發表於 2015-9-20 00:16
呢場波 無睇上半。下半其實好多攻勢 但係始終欠銳利。

攻勢集中左邊 都好明顯因為無左高文。人地佈防易左 ...

除左修咸頓個場KONE打右邊有奇特效果之外, 之後場場人地都識守干尼.......進攻貢獻唔明顯, 0防守
作者: wahton    時間: 2015-9-20 00:22
一出迪路即刻多左威脅

馬帥個無翼陣究竟仲要堅持到幾耐
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:23
有無人諗到今場89分鐘換人的意義究竟是什麼?

我希望更了解老馬。

米拉肯定要屌。 不知所謂
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 00:23
evertonarteta10 發表於 2015-9-20 00:13
節奏太慢, 干尼同尼史都唔快, 巴克利比人針對性部署

尼個就係問題, 要很小心用佢地, 唔係個個陣都岩佢地打
不過有時可能要平衡球員出場, 見NAISMITH 有波入, 比佢打正選, 但個陣很難發揮到佢
如果話 巴克利 前場上腳, 不如話冇人選可交, 中間塞死, 又冇2邊, 最慘高文都冇埋
完全理解唔到擺3翼後備
作者: wahton    時間: 2015-9-20 00:24
coyb 發表於 2015-9-20 00:23
有無人諗到今場89分鐘換人的意義究竟是什麼?

我希望更了解老馬。

以前老莫都好鐘意用呢招

通常係DUP波鐘先用
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 00:26
問題係仲有換人名額, 係米可以早D換?
作者: coyb    時間: 2015-9-20 00:26
wahton 發表於 2015-9-20 00:22
一出迪路即刻多左威脅

馬帥個無翼陣究竟仲要堅持到幾耐

Galloway 左面其實okay  只係面死晒火。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:32
coyb 發表於 2015-9-20 00:26
Galloway 左面其實okay  只係面死晒火。

GALLOWAY本身中堅底, 要佢打閘基本0助攻0組織, 佢最多係前面駁下腳, 佢冇可能場場都好似今日咁射到波....

馬仔要打邊線佢只會用疊瓦式打法, 佢唔似摩佬咁去用夏神同柏度個種同中路配合打法...今場2隻閘都冇哂佢索性中路硬闖
作者: barker    時間: 2015-9-20 00:41
Mirallas is  停 3 games ( reading, west brom, liverpool )
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 00:42

其實有DEL BOY 就係唔需要右閘後上, 基本岩 BROWNING 唔駛諗進攻, 只要專注防守, 唔明點解唔出佢打正選, 反而有高文, 就有時會浪費佢後上GALLOWAY 基本已經合格, 左路唔失, 19歲仔打英超, 我覺得佢已經好淡定, 今場波後防超後生, 唔失波真係奇蹟, 我覺得天鵝有少少回落, 冇前幾場甘順有關

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 00:44
barker 發表於 2015-9-20 00:41
Mirallas is  停 3 games ( reading, west brom, liverpool )

對曼聯出得就OK....反正唔到輸波, 干尼都會一直正選
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 00:48
evertonarteta10 發表於 2015-9-20 00:44
對曼聯出得就OK....反正唔到輸波, 干尼都會一直正選

反正M11 未有態, 出佢都未必有好處
出LENNON 可能仲好
作者: niclas    時間: 2015-9-20 11:23
闷极的一分!
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-20 15:56
呢場點都唔明咁多隻正宗的翼唔放出來,搵打開中間的球員當翼用,出波唔靚好正常,中間入涉好啦掛,點知前邊全部人無帶射門鞋,晒氣

馬仔我越來越覺得佢走火入魔的感覺
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 15:58
Forever_Fan 發表於 2015-9-20 15:56
呢場點都唔明咁多隻正宗的翼唔放出來,搵打開中間的球員當翼用,出波唔靚好正常,中間入涉好啦掛,點知前邊 ...

唉....但係作客9分攞5分
作者: laukarwing    時間: 2015-9-20 23:25
evertonarteta10 發表於 2015-9-17 19:34
上季計唔計先?

祗計聯賽;不計盃賽。
作者: laukarwing    時間: 2015-9-20 23:33
barker 發表於 2015-9-20 00:41

So sad
作者: laukarwing    時間: 2015-9-20 23:34
第三場clean sheet了。
作者: B-Lai    時間: 2015-9-21 09:55
我又覺得唔可以入哂馬天尼斯數
用番一個對車仔贏嘅陣式....其實有錯咩
基本上我地全場形勢係好過對面
而且有好多機會, 只係我地把握唔到

巴克利今場踢得好......但係個注意力集中去哂Lukaku, Naismith, Kone 3個前鋒失機同mirallas遲入+紅牌
巴克利睇落好上腳, 但已經好少夾硬射波, 好少斷纜同創造左6次機會 (暫時今季英超單場最多)
咁人地回防咁快都好難整到個節奏快ge
有一次難得嘅反擊都俾Naismith蹝左

同埋出面已經3個前鋒......邊個換lukaku?
kone個邊係咁斷換del boy多d攻勢都明
但搵隻翼換lukaku, 再搵naismith打前嘅效果會點?會唔會比而家好真係唔咁講
同埋始終lukaku都係當家前鋒, 可能一個機會就入到個d, 咁就睇下領隊對佢有幾大信心啦

淨係唔明mirallas入黎有咩用.......
係咪protect barkley? (因為barkley滿場飛已經好攰唔想佢傷?定因為佢狀態好所以收埋佢留下場用?)
點都係覺得個換人係為左換走barkley多過換mirallas入黎

不過mirallas個野我覺得佢想踩定個波多過踢對方
但人地踢走左就一野踩左落去
紅牌就一定係,無得傾架啦......
黑面又未必關有冇機會事,
早幾日訪問佢自己先話呢個陣係"winning team"
馬天尼斯用呢個陣自己都接受 (係咪客套說話就唔知)
黑面都有可能係因為自己2分鐘都博盡但係就紅牌, 覺得唔開心而已

galloway同stones都踢得好
galloway踢得好有火, 後生仔有咁嘅態度, 抵讚
stones真係越踢越有class, 有星味, 上半場咁樣俾人踢都無乜事出番黎, 佢真係好fit

其實我地成隊都好後生, 過多2,3年可能真係潛能大爆發都未頂
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-21 10:00
其實如果你係米拉,你都嬲,唔係劣勢,又唔係作客BIG 4,唔駛踢到咁低莊。不如留多半分鐘去進攻。

之後無後備出過佢,一出就係90分鐘出,其實球員好難受,加上佢脾氣大家知道,所以一出來就咁衝動。

馬仔唔應該換,講真如果真係想踢返歐聯,呢場波一定要拎3分。因為我地下半場基本上係我地玩晒。

作者: leonkit    時間: 2015-9-21 10:31
正選陣容無問題
出高尼都理解 始終季初踢得好..
不過唔明出mirallas 90分鐘先換  風險都有係到
剩番2分鐘想羸波既話 我覺得barkley 留番係場上仲大機會 靠佢傳波反擊
相信barkley體能都唔係點下降

作者: leonkit    時間: 2015-9-21 10:34

我會收起下lukaku先
班隊友做左咁多機會比佢 一球都執唔到
(洛迪古斯可以準備下)
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-21 12:00
leonkit 發表於 2015-9-21 10:31
正選陣容無問題
出高尼都理解 始終季初踢得好..
不過唔明出mirallas 90分鐘先換  風險都有係到

換巴克利因為佢都踢到懆左, 只係太遲.  上半場出番對車仔一樣人腳OK, 但重點係下半場

上半場已經知史雲斯係得咁多, FINE作客我唔介意上半場睇定D...我覺得下半場70分鐘已經可以放米拉換走尼史再進取D, 打正宗2翼拉番開闊度LUKAKU先有空間走位傳波同入攝, 既然BROWNING同GALLOWAY單對單都已經令到AYEW同MONTERO都冇哂板斧, 冇理由唔全力攻佢.  我同意LUKAKU留番係正路

用干尼其實冇問題, 打得好唔好先別論, 但係唔好出齊3個前鋒因為尼史同干尼係冇辦法拉邊線, 即係1986兄所講既塞車.  連GALLOWAY條線都比NAUGHTON封左, 咁咪變左困死係中路巴克利根本傳唔到出去局帶.  去到前場3個前鋒係哂禁區頂咁打咩.....

對車仔右邊有高文拉邊, 左邊係伊雲奴域打得差GALLOWAY先有咁多空位做野.  今場明顯少高文, 左閘後上被人封左咁就打唔出對車仔既威力.

點都好, 3場作客9分攞5分暫時尚何接受, 只係史雲斯呢2分衰自己係有D唔甘心.  而我唔開心既係馬仔仍然有時識變有時真係固執到不得了, 人咁多點解唔按對手同自己人腳而調動.  做左變動只係對手打得好而和波咁都心甘命抵......
作者: barker    時間: 2015-9-21 12:40
evertonarteta10 發表於 2015-9-21 12:00
換巴克利因為佢都踢到懆左, 只係太遲.  上半場出番對車仔一樣人腳OK, 但重點係下半場

上半場已經知史雲 ...

Roberto Martinez 點都應好過隔離利狗的羅渣士 10兄
作者: barker    時間: 2015-9-21 12:40
evertonarteta10 發表於 2015-9-21 12:00

上半場已經知史雲 ...

Roberto Martinez 點都應好過隔離利狗的羅渣士 10兄

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2