香港愛華頓迷討論區

標題: 被收購已經冇左下文? [打印本頁]

作者: nowhere    時間: 2016-1-17 15:00
標題: 被收購已經冇左下文?
好似冇咩消息

作者: niclas    時間: 2016-1-20 12:20
Martinez 無乜動作啊!
作者: leonkit    時間: 2016-1-20 12:51
應該係都完季先搞
作者: barker    時間: 2016-2-9 14:28
leonkit 發表於 2016-1-20 12:51
應該係都完季先搞

有下文喇, 今個月內會將由 bill 叔叔賣給美國的 John Jay Moore and Charles Noell
作者: Everton_    時間: 2016-2-9 15:46
barker 發表於 2016-2-9 14:28
有下文喇, 今個月內會將由 bill 叔叔賣給美國的 John Jay Moore and Charles Noell

呢個收購者咩來頭 多唔多$?
作者: barker    時間: 2016-2-9 15:48
Everton_ 發表於 2016-2-9 15:46
呢個收購者咩來頭 多唔多$?

200M takeover deal is close
作者: Everton_    時間: 2016-2-9 16:04
barker 發表於 2016-2-9 15:48
200M takeover deal is close

姐係都算猛料??
作者: Arteta    時間: 2016-2-27 11:14
據《每日郵報》的獨家消息稱,來自中東的石油資本,即將作價2億英鎊接掌英超愛華頓。來自默西賽德郡的消息人士稱,買家並非去年和埃弗頓聯繫密切的美國買家,而是一支來自中東的神秘資本。
作者: Arteta    時間: 2016-2-27 11:14
消息稱,收購或許將在下周二愛華頓對陣維拉的英超聯賽前就會公佈。 愛華頓目前排名英超第11位。
作者: niclas    時間: 2016-2-27 13:02
中東財團入股!全力保住這幾位年輕天才,然後在開始考慮引援的工作!
作者: barker    時間: 2016-2-27 13:35
niclas 發表於 2016-2-27 13:02
中東財團入股!全力保住這幾位年輕天才,然後在開始考慮引援的工作!

問題係咪好似曼城咁樣 ?
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-27 13:43
老實講, 我寧願中東佬都唔要美國佬
美國佬眼中只係做生意, 點樣可以賺多D
曼城起碼肯大搞青訓, 相反曼聯就青訓沒落, U 18 已經 12連敗, 再過幾年唔會再見到有青年軍可以上一隊
作者: barker    時間: 2016-2-27 13:55
evertonfan1986 發表於 2016-2-27 13:43
曼城起碼肯大搞青訓, 相反曼聯就 ...

新老細上場首要在夏天要留住 stones, barkley, lukaku 先
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-27 20:06
連 BBC 都有報, 應該堅料
作者: barker    時間: 2016-2-27 20:22
evertonfan1986 發表於 2016-2-27 20:06
連 BBC 都有報, 應該堅料

聽聞買家係 Former Arsenal shareholder Farhad Moshiri
作者: barker    時間: 2016-2-28 01:03
breaking news : evertonfc.com , club statement
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-28 01:05

官方出左 STATEMENT
Farhad Moshiri will acquire 49.9% of the ClubKenwright 會留係 BOARD 度

作者: barker    時間: 2016-2-28 01:23
evertonfan1986 發表於 2016-2-28 01:05
官方出左 STATEMENT
Farhad Moshiri will acquire 49.9% of the ClubKenwright 會留係 BOARD 度

he is rich businessman ?
作者: barker    時間: 2016-2-28 12:39
i'm very exciting, 我現在只想知 Moshiri 入主之後, 夏天愛隊會唔會有大把錢買人 ?
作者: Fuko~    時間: 2016-2-28 13:48
無論佢幾有錢都好,第一季落場都肯定願意俾錢。
只要今季戰蹟唔太差,亦都唔會禁快炒馬仔。
禁所以對馬仔黎講,下季肯定係關鍵...可以期望定恩莫蘭高過黎都得。
問題係都有幾個冠軍級領隊冇野做...會唔會下定決心換人仲好呢?
作者: barker    時間: 2016-2-28 13:55
Fuko~ 發表於 2016-2-28 13:48
無論佢幾有錢都好,第一季落場都肯定願意俾錢。
只要今季戰蹟唔太差,亦都唔會禁快炒馬仔。
禁所以對馬仔黎 ...

但首先一定要在夏天留住 stones, barkley, lukaku
作者: niclas    時間: 2016-2-28 14:42
evertonfan1986 發表於 2016-2-27 13:43

同意啊!睇下曼聯同利物浦就知啦!
作者: niclas    時間: 2016-2-28 14:43

作者: niclas    時間: 2016-2-28 14:47
barker 發表於 2016-2-27 13:35
問題係咪好似曼城咁樣 ?

嗯!但系無曼城甘瘋狂啊!
作者: barker    時間: 2016-2-28 14:59
大家估計夏天會有幾多錢買新兵 ?
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-28 17:53

佢本身係俄羅斯有生意, 唔知有冇人脈買東歐球員
而BK 講會盡力保護愛記, 現在可能係最好選擇, 有新資金投資球會, 但又唔會太影響本身球會運作
初步來睇, 有BK 仲係度照住, 馬仔都幾安全

作者: barker    時間: 2016-2-28 18:07
evertonfan1986 發表於 2016-2-28 17:53
佢本身係俄羅斯有生意, 唔知有冇人脈買東歐球員
而BK 講會盡力保護愛記, 現在可能係最好選擇, 有新資金投資 ...

yarmolenko  ?
作者: B-Lai    時間: 2016-2-29 09:30
niclas 發表於 2016-2-28 14:43

個款曼聯似搞青訓多D喎
場場出咁多後生仔

曼城得柏迪堅尼搞青訓姐
下年哥迪奧拿會嗎?
作者: barker    時間: 2016-2-29 11:31
daily mirror : new EVERTON shareholder Farhad Moshiri pledges 100M summer investment of transfers ( 夏天有一億芵榜買人 ? )
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-29 12:29
B-Lai 發表於 2016-2-29 09:30
個款曼聯似搞青訓多D喎
場場出咁多後生仔

師兄未必知
曼聯投放資源係青訓 只係 人地一半以下
而曼城甘多年來, 起左好多配套, 包括訓練設施, 亦搵左間名校比青訓讀書,成績唔會差, 就算將來踢唔起, 可以俾獎學金去讀書, 附近有潛質新仔都會去曼城, 連 VPS 個仔都去曼城, 當然用唔用青年軍係領隊決定, 但起碼曼城有能力培養有一定實力青年軍, 望下近年 U-21, U-18 成績就知曼城都係排前面
相反曼聯 U-18 或 以下已經冇人可以接上一隊, 而且球會態度係你踢唔掂係你自己事, 等 release, 人地見到都唔會來/留, 2014 都有件 Sam Byrne 係曼聯轉左來愛記青訓
作者: barker    時間: 2016-2-29 12:46
evertonfan1986 發表於 2016-2-29 12:29
師兄未必知
而曼城甘多年來, 起左好多配套, 包括訓練設施, 亦搵左 ...

想問一億芵榜買到幾多名新兵 ?
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-29 13:19
barker 發表於 2016-2-29 12:46
想問一億芵榜買到幾多名新兵 ?

暫時都係傳, 而且好似包括保留現在主力, 即係會加人工, 費用會包埋, 扣減左尼筆, 應該唔會有1億
但預左夏季有錢買人先, 而且夏季根本就要大換血, 相信都會有很多新面孔出現
作者: barker    時間: 2016-2-29 14:37
evertonfan1986 發表於 2016-2-29 13:19
暫時都係傳, 而且好似包括保留現在主力, 即係會加人工, 費用會包埋, 扣減左尼筆, 應該唔會有1億
但預左夏 ...

one keeper ( howard leave ) , yarmolenko, two defender, one midfielder
作者: evertonfan1986    時間: 2016-2-29 14:56
睇夏季走左咩人, 再補強
派拿, 候活, GIBSON, OSMAN, HIBBERT, 麥基廸
作者: barker    時間: 2016-2-29 15:06
evertonfan1986 發表於 2016-2-29 14:56
睇夏季走左咩人, 再補強
派拿, 候活, GIBSON, OSMAN, HIBBERT, 麥基廸

夏天簽入 yarmolenko  的機會現在係 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2016-3-2 08:27
邊個入主都好,最重要係有心搞,多錢少錢唔緊要,唔好無左 people club 的精神

我唔想愛華頓無左佢一直承傳落來的 spirit
作者: B-Lai    時間: 2016-3-2 09:38
evertonfan1986 發表於 2016-2-29 12:29
師兄未必知
而曼城甘多年來, 起左好多配套, 包括訓練設施, 亦搵左 ...

thanks

其實曼聯勁在個球探網絡
曼城就係設施同人力資源完善
其實連奇雲甘保個仔都係曼城青訓

btw, 但剛剛有個曼城青年軍門將過左黎
作者: niclas    時間: 2016-3-2 17:04
Forever_Fan 發表於 2016-3-2 08:27
邊個入主都好,最重要係有心搞,多錢少錢唔緊要,唔好無左 people club 的精神

我唔想愛華頓無左 ...

系啊!不過BOSS唔系英國人就好難講啦!唔會好似英國人甘保守及傳統。
作者: B-Lai    時間: 2016-3-2 18:58
niclas 發表於 2016-3-2 17:04
系啊!不過BOSS唔系英國人就好難講啦!唔會好似英國人甘保守及傳統。

其實個新班主都係英國長大

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2