香港愛華頓迷討論區

標題: 2015-2016 EPL 22 chelsea ( away ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2016-1-15 09:52
標題: 2015-2016 EPL 22 chelsea ( away )
i'm think 1-1

作者: niclas    時間: 2016-1-15 10:13
2:2
作者: leonkit    時間: 2016-1-15 12:54
好耐無作客羸過車仔
今年最有機會 羸2:1
作者: 彈地    時間: 2016-1-15 13:32

主場及作客都贏車仔3-1
作者: evanng    時間: 2016-1-16 20:13
4:0 Everton win!!!! COYB
作者: tezsonee    時間: 2016-1-16 22:47
終於出雙翼,OVIEDO打右閘
作者: Fuko~    時間: 2016-1-16 23:36
D波去下右邊啦...LENNON都唔知有冇出過...米拉就跑到死禁
作者: evertonarteta10    時間: 2016-1-16 23:55
車仔明顯唔比雙翼出波, 防線落好深守防反...馬仔亦都擺防線好深唔比對手組織...LENNON主要睇PEDRO.....

馬仔有策略性調動過
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-17 00:01
今場輪換算做得較正常, M11, LENON 換 KONE 同 DEL BOY, O8 打右閘, BAINES 換 GALLOWAY
相應球員應夠體力打90分鐘
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:07
OWN GOAL,HAHA
作者: 旦奴    時間: 2016-1-17 00:07
泰利~~多謝你
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:09
BARKLEY中柱
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:12
米拉靚波
作者: 旦奴    時間: 2016-1-17 00:13
米拉2-0
作者: Fuko~    時間: 2016-1-17 00:16
雖然條後防仲係比較老...但呢場真係算做得攻守最好的一場...
車仔D攻門少之餘,我地埋門又入肉。
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:18
侯活神救,差D笠死
作者: Fuko~    時間: 2016-1-17 00:19
同埋巴克利真係進步好大,HOLD波到俾波都睇到有進步。
造波個度再俾多D心機,視野再廣D,會更好。
作者: Fuko~    時間: 2016-1-17 00:20
侯活又柒一鑊
作者: barker    時間: 2016-1-17 00:22
jag is problem first

作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:30
barker 發表於 2016-1-17 00:22
jag is problem first

中場完全冇人拍法仔任斬,
隊長又走甩曬

作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 00:35
第一球jags全責,先攝條線有無理由俾人從後反攝
第二球stones無端白事伸腳og幫倒忙
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 00:47
mori3-2
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:48
車仔企曬係到,人都唔MARK
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 00:54
3-3 ref suck!\

作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 00:56
Mike Jones you suck, you are shit!
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 00:56
越位
作者: Fuko~    時間: 2016-1-17 00:57
痴線,補突1分鐘都算,仲要越位照入..
作者: aeroplane602    時間: 2016-1-17 00:59
又係咁,兩大後防復出都冇改善...
作者: 旦奴    時間: 2016-1-17 00:59
捉到鹿唔識脫角!!最佳演繹.....唉
作者: Everton_    時間: 2016-1-17 01:00
屌 真係忍唔撚住都要講粗口 屌那星補時夠哂鐘唔吹
TERRY越位個旁證又唔舉旗 黑撚到 咁樣比人追和真係成晚訓唔著
作者: unite    時間: 2016-1-17 01:01

屌...呢個球證唔好去GOODISON...死緊
作者: tezsonee    時間: 2016-1-17 01:02
唔抵,明明3分在手,
超補時+越位入破

今場証明左邊應該出米拉
右邊如果出迪路就完美
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 01:08
球證擺明吹死我地,until chelsea scores!英超垃圾球證,無恥敗類
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-17 01:09

今場唔出 kone 好好多, 唔駛經佢斷波, M11 把握力又好過佢
反而巴克利今場踢得差, 馬仔竟然換佢出場
最慘O8 又傷, 快D簽 SAM BYRAM 頂右閘唔知點解, 輸最後個球, 我十分冷靜, 可能已經見怪不怪

作者: 彈地    時間: 2016-1-17 01:11
若球證唔系盲或手錶壞就系收水,九十分鐘補上補你估曼聯老費年代、補上補都算泰利明顯越位D旁證球證盲九曬,今晚比車仔追和失分真系瞓唔着飲枝麥卡倫
作者: wahton    時間: 2016-1-17 01:15
今次又一次演繹"前面入幾多, 後面輸返幾多"既定律

可能今季睇過太多呢D場面, 無論幾時領先都有哂心理準備俾人追返, 所以竟然冇太大激動.....

第一球典型派膠, 我認為積基卡侯活各有責任

第二球對手係組織得靚, 縱然最後入波o個下係符碌, 亦無話可說

第三球球證補多一分鐘, 可能係補返mori慶祝o個段時間???但無論如何都係offside, 呢球輸得冤枉就肯定既

總結: 輸壞第一球
作者: aeroplane602    時間: 2016-1-17 01:19
球證問題外,隊波往往領先失分,大家認為體力問題丶心理問題定戰術問題??
作者: wahton    時間: 2016-1-17 01:20
evertonfan1986 發表於 2016-1-17 01:09
今場唔出 kone 好好多, 唔駛經佢斷波, M11 把握力又好過佢
反而巴克利今場踢得差, 馬仔竟然換佢出場
最慘O8 ...

"輸最後個球, 我十分冷靜, 可能已經見怪不怪"  <---不能同意更多.......其實係一件可笑, 更可悲既事...
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-17 01:20
wahton 發表於 2016-1-17 01:15
今次又一次演繹"前面入幾多, 後面輸返幾多"既定律

可能今季睇過太多呢D場面, 無論幾時領先都有哂心理準備 ...

我心情同師兄差唔多, 只有點點苦笑, ANYWAY, 2場作客不敗, 都可以接受, 今季都係集中打聯賽杯
作者: leonkit    時間: 2016-1-17 01:26
如果捧到盃 都ok既 當咩事都無發生

作者: leonkit    時間: 2016-1-17 01:29
講番馬仔 佢係有進步既 出人上
好似收起迪路等等
但係後防依然係好很騰雞lo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

作者: coyb    時間: 2016-1-17 01:31
唉... 又一晚發惡夢.   dllm
作者: unite    時間: 2016-1-17 01:32
22場 和11場....和皇
作者: coyb    時間: 2016-1-17 01:33
leonkit 發表於 2016-1-17 01:26
如果捧到盃 都ok既 當咩事都無發生

t_t 我要雙殺軌呀!!!!!!
作者: coyb    時間: 2016-1-17 01:36
平心而論, 今場其實okay.  上半場已經head 住個勢.

下半 一開波無耐順利入佢地 2粒.

點乜知即刻中魔咒  妖.心
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 01:38
Mike Jones : 買重和波中左,check下戶口收錢未先
作者: leonkit    時間: 2016-1-17 01:50
“Anger, pure anger,” Martinez said when asked how he felt.

“It’s a clear-cut offside that should have been spotted. To make it worse, it’s 50 seconds over time.

“We have the best league in the world but the referee’s performance (Mick Jones) was unacceptable. No explanation. 2 major, major errors

“It’s something that’s not good enough.

https://www.grandoldteam.com/201 ... ptable-performance/

馬仔咁插球証法會唔會罰d咩
作者: 拖肥糖    時間: 2016-1-17 01:53
leonkit 發表於 2016-1-17 01:50
“Anger, pure anger,” Martinez said when asked how he felt.

“It’s a clear-cut offside that shoul ...

講事實就罰只係證明有人做壞事但無後果呢個事實
作者: wahton    時間: 2016-1-17 02:06
coyb 發表於 2016-1-17 01:33
t_t 我要雙殺軌呀!!!!!!

聯賽冇咩好爭, 本來對贏和輸都唔會太執著

但對住沙皮狗呢條仆街隊, 咁樣俾人屈走一場勝仗, 條氣點順

作者: wahton    時間: 2016-1-17 02:10
aeroplane602 發表於 2016-1-17 01:19
球證問題外,隊波往往領先失分,大家認為體力問題丶心理問題定戰術問題?? ...

我諗唔關體力事掛, 今屆冇歐洲賽, 球隊平均黎講咁後生

作者: leonkit    時間: 2016-1-17 02:19
wahton 發表於 2016-1-17 02:10

心理問題 班後生唔夠定
有球波上到前迪路可以cool定都唔遲 佢選擇硬爆 以而家班波技術 猜3,4分鐘應該無咩問題...
作者: Jassoo    時間: 2016-1-17 02:19
wahton 發表於 2016-1-17 02:10

總係覺得防中壓迫唔夠強,尤其麥卡菲傷左之後,而後防集中力唔係好夠,所以成日都臨尾香
作者: coyb    時間: 2016-1-17 02:33
不過冷靜啲諗, 軌啲球員個個球王級數ga ma.... 例如泰利 dllm
作者: wahton    時間: 2016-1-17 02:45
Jassoo 發表於 2016-1-17 02:19
總係覺得防中壓迫唔夠強,尤其麥卡菲傷左之後,而後防集中力唔係好夠,所以成日都臨尾香 ...

同意

比錫攔截當然狠夾準, 但做唔到麥卡菲O個種壓迫力
作者: wahton    時間: 2016-1-17 02:47
leonkit 發表於 2016-1-17 02:19
心理問題 班後生唔夠定
有球波上到前迪路可以cool定都唔遲 佢選擇硬爆 以而家班波技術 猜3,4分鐘應該無 ...

都唔知怪唔怪佢好....

佢既decision making有時係好冒險, 好難估..但亦係佢賣點
作者: jacks66    時間: 2016-1-17 03:29
雖然極度不滿最尾個球,但今季對車仔一勝一和感满意,也對今場馬仔人腳安排感鼓舞,敢於給部份主力休息
作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-17 03:41
用得後生仔, 就要接受佢地犯錯, DECISION MAKING 唔會次次正確
所以正常都係以老帶新, 加快佢地成長
隊波仲係成長緊, 球員打到尾仲KEEP 住鬥心想贏波都係好事, 只係各方面還未成熟, 包括領隊
作者: laukarwing    時間: 2016-1-17 10:59
經過以下的賽事後,希望球隊會繈續有改善。
Bournemouth (away) 3:3
Norwich City (away) 1:1
Stoke City (home) 3:4
Spurs (home) 1:1
Chelsea (away) 3:3
作者: leonkit    時間: 2016-1-17 11:53
進攻火力好強 而且有好多唔同組合
拜恩斯今日2個助攻 無左高尼 似乎好番好多

作者: evertonfan1986    時間: 2016-1-17 16:53
今季MORI 加埋聯賽杯 入左3球, 真係唔好睇少佢D進攻能力, 上場對曼城有球禁區外勁射, 係有D CLASS, 甘快可以適應英超同生活, 算係難得
暫時我覺得佢夾隊長比較理想, 一個包, 一個頂高波
作者: laukarwing    時間: 2016-1-17 21:07
Lukaku仍未能從車路士身上取得入球。失望。
作者: James_Beatkit    時間: 2016-1-18 09:50
要讚馬仔終於肯變陣
而且米拉自己都打出爭氣波
咁樣唔見2分真係好嬲
不過D黑哨球隊有時都要預左.
(吹親我地都冇好野球證又加多個:卡頓堡,麥臣,馬連拿,鍾斯(唔知點解聽到個名已經諗起猁狗個個))

比錫上半場踢得好
但下半場有少少跌左
巴克利呢場明顯多左交波
而且交波時間準
希望佢KEEP到係咁
LEAGUE CUP場波我自己覺得對侯活唔多唔少有正面影響
呢兩場表現好好
當然第2球失波佢同積仔都有一定責任
但救疤菜棄將後腳個球真係精彩
摩利開始見到佢D帶刀侍衛感覺出黎
希望佢係防守上特別係高空波時繼續有進步
拜恩斯呢場有番8成水準
不論助攻上定係防守上都好稱職
有番佢係左邊感覺上穩好多而且進攻威力大好多

作者: jacks66    時間: 2016-1-18 12:28
但願lee場被黑後, 杯賽對曼城會有好結果
作者: niclas    時間: 2016-1-18 19:41
場波打和 真系好唔抵啊! 本來可以全取三分架!
作者: barker    時間: 2016-1-18 19:46
bye bye naismith

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2