香港愛華頓迷討論區

標題: 2015-2016 League cup 4th round Norwich city ( home ) tuesday night [打印本頁]

作者: barker    時間: 2015-10-25 13:15
標題: 2015-2016 League cup 4th round Norwich city ( home ) tuesday night
i'm think everton win 2-1

作者: niclas    時間: 2015-10-26 00:06
1:0        Everton Win!!!!!!!!
作者: Mirallas11    時間: 2015-10-26 08:37
2:0 to the toffee
作者: leonkit    時間: 2015-10-26 19:50
我想問有冇台會播
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-26 20:38
sky and bt sport 都好似冇播
作者: barker    時間: 2015-10-26 20:40
breaking news 隊長確定要抖兩個月
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-26 22:12
真慘, 已經唔夠中堅, 仲傷多件, 第3中堅用 Browning ?
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-26 22:41
希望隊長聖誕快車能復出,同埋如果08fit番就等佢打左,加路維移番入中間做吓替補。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-27 00:47
BlueDynasty 發表於 2015-10-26 22:41
希望隊長聖誕快車能復出,同埋如果08fit番就等佢打左,加路維移番入中間做吓替補。 ...

MORI遲早都接隊長班, 所以隊長傷都唔大問題, BAINES好快會復出, 而且O8係睇馬仔幾時先肯用佢, 中堅仲有GALLOWAY同BROWNING.  隊長傷出我反而冇咩所謂, 仲提早左睇MORI夾STONES既效果
作者: B-Lai    時間: 2015-10-27 09:12
evertonarteta10 發表於 2015-10-27 00:47
MORI遲早都接隊長班, 所以隊長傷都唔大問題, BAINES好快會復出, 而且O8係睇馬仔幾時先肯用佢, 中堅仲有GA ...

FUNES MORI+STONES分分鐘仲穩過隊長+STONES
作者: laukarwing    時間: 2015-10-27 10:33
barker 發表於 2015-10-26 20:40
breaking news 隊長確定要抖兩個月

不用擔心,隊長遲早會退下來。與其隊長受傷,不如盡早用年青人接班。況且隊長都年過三十了。
作者: laukarwing    時間: 2015-10-27 10:34
愛華頓嬴2:1
作者: niclas    時間: 2015-10-27 11:53
贏番場先得啊!keep 住個士氣啊!
作者: evanng    時間: 2015-10-27 13:26
愛華頓 win  4:0!!!!

作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-27 14:28
WIN 2-0
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-28 04:08
http://firstrows.biz/soccer/everton-vs-norwich-city-frs11e5d0
作者: 彈地    時間: 2015-10-28 06:23

last 3 mins 2 chances were missing  , no penalty foul for Lukaku , and Barkley miss target.....
1-1 draw...
作者: 彈地    時間: 2015-10-28 06:35

penalty kick , 4-3 quarter final.....  but Chelsea lost to Stoke as 4-5 for penalty kick...
作者: 『K』    時間: 2015-10-28 06:56
Joel 90' 臨完場做英雄 又救一球12碼....

係時候功成身退
希望下年真係買門將
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-28 08:19
今場對 norwich 都只能打和 幸好最後12碼贏波,但真係....一額汗

最高興係奧士文入波,始終係自家青訓兼老臣子

另外點解咁鐘意干尼打邊?打得好咩?
作者: leonkit    時間: 2015-10-28 08:21
joel 代表作
作者: B-Lai    時間: 2015-10-28 09:34
Forever_Fan 發表於 2015-10-28 08:19
今場對 norwich 都只能打和  幸好最後12碼贏波,但真係....一額汗

最高興係奧士文入波,始終係自家青 ...

換走KONE全場噓爆, 覺得唔應該換走佢
作者: B-Lai    時間: 2015-10-28 09:35
JOEL同FUNES MORI踢得最好
作者: laukarwing    時間: 2015-10-28 10:40
Joel 及Funes Mori 絕對有能力取代侯活及積基卡位置。
作者: coyb    時間: 2015-10-28 11:32
打到好差。多得 Robles 神救。
作者: coyb    時間: 2015-10-28 11:34
今晚希望更多强隊出局。;^)
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-28 11:36
出番O8, 左路攻勢生很多, 唔駛中間, 右路打上去
死球, 很多次都係MORI 頂到, 入唔到波有D可惜, 但真係好頂得
作者: niclas    時間: 2015-10-28 12:47
真系險啊!贏著!
作者: B-Lai    時間: 2015-10-28 12:59
evertonfan1986 發表於 2015-10-28 11:36
出番O8, 左路攻勢生很多, 唔駛中間, 右路打上去
死球, 很多次都係MORI 頂到, 入唔到波有D可惜, 但真係好頂 ...

只係比GALLOWAY好, 好生又唔係好覺
作者: barker    時間: 2015-10-28 13:23
請問八強幾時抽簽 ?

作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-28 13:53
barker 發表於 2015-10-28 13:23
請問八強幾時抽簽 ?

官網未出日子, 預計打埋今晚比賽, 尼1-2 日會抽
作者: barker    時間: 2015-10-28 14:08
evertonfan1986 發表於 2015-10-28 13:53

係咪得決賽在温布萊踢 ? 仲有攞到冠軍攞到下季歐霸資格 ?
作者: barker    時間: 2015-10-28 14:09
evertonfan1986 發表於 2015-10-28 13:53

作者: laukarwing    時間: 2015-10-28 15:08
barker 發表於 2015-10-28 14:09

攞到冠軍就可以踢下屆歐霸盃了。
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-28 18:15
去到呢個地步,點都要搏杯賽冠軍
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-28 18:26

The Capital One Cup Quarter-Final draw will be made on Wednesday night live on Sky Sports following the conclusion of Liverpool v AFC Bournemouth.

即係聽朝就知~

希望抽條好簽啦...
1. Everton
2. Hull City
3. Sheffield Wednesday
4. Stoke City
5. Liverpool / AFC Bournemouth
6. Manchester City / Crystal Palace
7. Manchester United / Middlesbrough
8. Southampton / Aston Villa

作者: barker    時間: 2015-10-28 18:31
Forever_Fan 發表於 2015-10-28 18:26
The Capital One Cup Quarter-Final draw will be made on Wednesday night live on Sky Sports following ...

入到八強無弱隊最好繼續抽到主場踢
作者: wahton    時間: 2015-10-28 18:50
Forever_Fan 發表於 2015-10-28 18:15
去到呢個地步,點都要搏杯賽冠軍

等個杯仔等到頸都長
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-28 21:17
Forever_Fan 發表於 2015-10-28 18:26
The Capital One Cup Quarter-Final draw will be made on Wednesday night live on Sky Sports following ...

雙曼有聯賽同歐聯, 利記週末對車仔, 真係有機會爆冷
作者: leonkit    時間: 2015-10-28 22:50
主場已經心滿意足  
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-28 23:20

睇左REPLAY, 如果ROBLES場場都有咁演出HOWARD咪話唔驚.  O8 米拉同DEL BOY真係一流, 點解死唔肯出O8打左中或左閘OVERLAP, D傳中波毒到呢.

盧卡古D射門質素都仲要提升

都係個句, D橫傳波防守到底有冇練過架

作者: leonkit    時間: 2015-10-28 23:21
B-Lai 發表於 2015-10-28 12:59
只係比GALLOWAY好, 好生又唔係好覺

我睇精華 覺得佢超好波
有球波左路扣番中間 用右腳放到落盧生頭頂 個球令到
左閘黎講 無啦啦用隻右腳出波 呢下人地都估唔到
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-28 23:27
leonkit 發表於 2015-10-28 23:21
我睇精華 覺得佢超好波
有球波左路扣番中間 用右腳放到落盧生頭頂 個球令到
左閘黎講 無啦啦用隻右腳出 ...

O8有右腳架佢本身係左中場出身只係越打越後變埋全識左閘, 馬仔第一季個陣O8入過2球左路CUT中右腳遠射架, 角度力度鬼死咁靚.

O8配合度又高, 又有速度, 有傳中又有CUT中射門, 老莫個陣死都要佢一定有原因既.  咁防守的確係比BAINES差....
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-29 00:09
evertonarteta10 發表於 2015-10-28 23:27
O8有右腳架佢本身係左中場出身只係越打越後變埋全識左閘, 馬仔第一季個陣O8入過2球左路CUT中右腳遠射架,  ...

所以我覺得佢打番左中場會好D
下季 GARBUTT/BAINES 打左閘
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-29 00:20
evertonfan1986 發表於 2015-10-29 00:09
所以我覺得佢打番左中場會好D
下季 GARBUTT/BAINES 打左閘

比O8打聯賽啦...唉...冇十足FIT都8成啦

幾乎場場都落後再反勝逼和, 可唔可以先領先啊?  場場都睇到心臟病點頂
作者: barker    時間: 2015-10-29 07:05
聯賽盃八強抽簽 : man city vs hull city, southampton vs liverpool, stoke city vs S.Wednesday, middlesbough vs everton
作者: sls16995    時間: 2015-10-29 09:08
barker 發表於 2015-10-29 07:05
聯賽盃八強抽簽 : man city vs hull city, southampton vs liverpool, stoke city vs S.Wednesday, middles ...

靚簽
作者: 彈地    時間: 2015-10-29 09:08
Quarter final ties , to be played the week of 30/11

Middlesbrough v Everton
Southampton v Liverpool
Stoke City v Sheffield Wednesday
Manchester City v Hull City

作者: barker    時間: 2015-10-29 09:30
sls16995 發表於 2015-10-29 09:08
靚簽

去河畔球場作客好惡踢
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-29 10:11
都叫靚簽架啦,起碼幾隊英超隊都遇唔到,打完呢輪再想抽到英冠球隊唔易啦!
作者: leonkit    時間: 2015-10-29 11:32
都好啦
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-29 13:15
睇賽程, 1/12 打, 聯賽要去到7/12先打(我地很少星期一踢)
可以博盡來踢

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2