香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 2015-2016 17-10-2015 Saturday 鏝聯 ( Home ) [打印本頁]

作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-13 11:39
標題: EPL 2015-2016 17-10-2015 Saturday 鏝聯 ( Home )

COLEMAN傷癒復出對波蘭, 米拉停賽期滿可以復出, O8係哥斯達黎加打足90分鐘, 馬仔出番雙翼好嗎?  (M7已經被漸漸遺忘)

根據上次馬仔傷兵情況: BAINES(一日練3課積極操FIT), BESIC(操FIT中), PIENAAR / CLEVERLEY / HIBBERT(剛復操), STONES(冇UPDATE)

希望咁出:

---------------HOWARD
COLEMAN JAGS MORI GALLOWAY
--------------M16 BARRY
---------M11 BARKLEY OVIEDO
---------------LUKAKU

主場WIN 2:0

作者: niclas    時間: 2015-10-13 14:00
搞掂雲高爾!
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-13 15:01

如果高文復出, 可以用番對車仔個陣
打433, 3個搶中場, 對面後防一受壓, 很易出錯
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-13 18:52
一直以為 stones 只係小傷,點知咁耐都出唔到

另外真係唔明馬仔點解唔用翼,你唔用翼唔通放d翼係 bench 度發霉咩?最神奇係唔用翼最後球隊的表現又唔係好......
作者: barker    時間: 2015-10-13 19:04
小心馬廸爾, 馬達同費蘭尼的頭球攻門, i'm tip 1-1
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-13 22:28
Forever_Fan 發表於 2015-10-13 18:52
一直以為 stones 只係小傷,點知咁耐都出唔到

另外真係唔明馬仔點解唔用翼,你唔用翼唔通放d翼係 bench ...

睇單邊睇左一季有多真係悶到爆...用番雙翼又有戰術性又有觀賞性...唉  M11 DEL BOY LENNON根本出得, 而家O8都冇問題真係諗唔到理由唔出雙翼

作者: leonkit    時間: 2015-10-13 23:59
曼聯呢隊衰波好難講
佢認認真真打燒味足球 用爆炸頭頂 其實ok
我估2:1/2:2

作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-14 11:07
冇咁易好似前一兩季咁炒對面
1-1
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-10-14 11:59
其實今次真係要打雙翼啦,佢地閘又唔係太強。
作者: laukarwing    時間: 2015-10-14 13:08
愛華頓嬴2:0。希望盧卡古能在曼聯身上取得入球。
作者: wahton    時間: 2015-10-14 13:13
10pm kick off!
作者: niclas    時間: 2015-10-14 16:47
Everton 3:0 Man u
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-14 17:33
今日岩岩馬仔話STONES同高文可以復出

BAINES / CLEVERLEY / PIENAAR仲要2-3星期, 但係已經跟左大隊練波, 但係HIBBERT同BESIC果段即係點?

“Tony Hibbert is doing really well as well and I expect a very quick recovery and Mo Besic is very similar to Tony.

“So I expect over the next two or three weeks to get probably most of the players back and that’s something that we’ve been looking forward to having because the different possibilities with the different players in this squad is very exciting.”
作者: ronintobey    時間: 2015-10-15 14:00
I guess 1-1
作者: leonkit    時間: 2015-10-16 12:08
besic唔係有踢國家隊咩??
作者: B-Lai    時間: 2015-10-16 12:16
leonkit 發表於 2015-10-16 12:08
besic唔係有踢國家隊咩??

無, 就算無傷都要停賽
之前向對方球員掉香口膠(乜可以食香口膠比賽嘅咩?)

作者: 彈地    時間: 2015-10-16 12:47

3-1 勝 ......同 WIN 車仔賽果一樣....

作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-16 12:56
請clean sheet
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-16 15:25
有冇師兄記得由上季第一場到目前為止我地大約有幾多場係FULL TEAM過?
作者: niclas    時間: 2015-10-16 17:14
睇實馬迪爾,做好防守。盧卡古狀態fit啊!2:1
作者: KaChun23    時間: 2015-10-16 21:30
個人覺得其實奧維度慢慢開始變成吉遜個一類人,踢唔起,慢慢下滑Sad
作者: niclas    時間: 2015-10-17 13:26
國際賽周之後,球員狀態都系壹個問題啊!
作者: KaChun23    時間: 2015-10-17 21:12
高文,石頭 正選
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-17 21:15
又唔打雙翼.....真係等住燒雞翼咩...
作者: Carlson    時間: 2015-10-17 22:01
最憎呢件lvg 麻煩大大力炒7佢
作者: 旦奴    時間: 2015-10-17 22:23
攪咩呀???
作者: KaChun23    時間: 2015-10-17 22:27
0:2
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-17 22:47
唔識講....
作者: 『K』    時間: 2015-10-17 22:48
Naismith今日可以掰掰...

Lennon都係....
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-17 22:53
成班打完國際賽後, 冇腳好波, 集中力好差
作者: laukarwing    時間: 2015-10-17 22:58
防守差,集中力更差。
作者: Everton_    時間: 2015-10-17 22:58
而家將米拉拿斯同迪路菲奧換出黎 左右兩邊出波仲有機會搏下
作者: 『K』    時間: 2015-10-17 22:58
其實麥卡菲搏咗2場國際賽 今日應該要畀佢抖

而Naismith真係非常差勁
希望即換Kone入黎!
作者: laukarwing    時間: 2015-10-17 23:03
Kone IN. Naismith OUT.
作者: laukarwing    時間: 2015-10-17 23:21
0:3
作者: Carlson    時間: 2015-10-17 23:21
隊長間唔中派膠既情況又出現
作者: cfgarywong    時間: 2015-10-17 23:24
下半場初段嘅氣勢即刻無哂
作者: 『K』    時間: 2015-10-17 23:27
Keeper位真係要諗.....
作者: laukarwing    時間: 2015-10-17 23:39
傳球經常斷纜,失望!:-(
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-17 23:49
馬仔絕對用錯打法,除左尼史真係對完車仔後冇場打得好,lennon防守尚可接受,根本冇得怪球員,完全輸馬仔又一次固執
作者: leonkit    時間: 2015-10-17 23:54
久唔久就有一場打擊士氣既波
希望盧卡古keep住!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
今日踢得唔錯 有火 控波回波交到貨

作者: wahton    時間: 2015-10-17 23:57
兩球送既

谷又谷唔起

冇眼睇
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-17 23:58
愛爾蘭仲要打多2場國際賽, 球員又要分心, 番來預左踢得唔好
作者: Everton_    時間: 2015-10-18 00:01
今日全隊都打得唔好 唔知係咪因為國際賽既關係啦
石頭復出之後其實都KEEP到 高文反而比之前少左落底傳中
前面得盧卡古一個真係雙拳難敵四手 好彩下半場有KONE幫輕下佢
可惜都搵唔到一個入球
作者: cfgarywong    時間: 2015-10-18 00:02
成隊波踢到幻得幻失
作者: 拖肥糖    時間: 2015-10-18 00:07
對親強隊全輸,垃圾一般表現,對手7,我地更7
作者: Hang    時間: 2015-10-18 00:10
一盤冷水淋落黎,對班波未必係唔好,主場輸人三粒

1. 希望有藉口唔再用尼史打正選前場,佢都係做後備奇兵好好多。

2. 對左閘後生仔有正面教育作用,今場俾人爆左幾次,第二球佢走甩輸埋,俾佢有個LEARN A LESSON 機會。

3. 馬經理換人算係有番少少決斷力,唔再一味用到80分鐘先換,中場換尼史,70分換廸路,其實好正確。

4. 我地上半場進攻主力係斬俾盧先生再左右分,或者由巴克利發版,下半有廸路多左右邊,係爭就爭左面BAINES 個邊,冇辦法,OVIEDO 可能真係未得。

5. 我仍然堅持,最重要買都係買龍門。

作者: 彈地    時間: 2015-10-18 00:15

disgrace ,  I do not mind lost to MC or even Swansea but this MU , I certainly cannot acceptable...
作者: barker    時間: 2015-10-18 00:20
咁樣表現點有老細肯 takeover
作者: niclas    時間: 2015-10-18 00:31
失望的!球員不在狀態!
作者: tezsonee    時間: 2015-10-18 10:38
前面,攻唔到1球先係死症,
翼買咁多隻當打都係出1隻,
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表現表現麻麻
場場換人都係指定個幾個,位置換位置,睇唔出有咩變化
作者: leonkit    時間: 2015-10-18 11:49
tezsonee 發表於 2015-10-18 10:38
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表 ...

KONE 後備
尼史尋日就真係幫唔落

作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-18 15:15
OFFICIAL MOM竟然係LUKAKU...真諷刺

都唔知幾時先出番O8同米拉, 唔比人出場就咪鬼同人續約索性賣比費倫巴治啦, 真係粗口都出埋黎.  進攻比唔到壓力人地只會係輸波收尾

馬仔試陣試到第3季你幾時先試完
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-18 15:35
tezsonee 發表於 2015-10-18 10:38
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表 ...

呢樣係真, 側擊先係愛記強項, 下半場一出黎打番側擊個十多分鐘攻到曼聯死咁滯只係無奈對住迪基亞.  左邊出尼史根本上打少個, 上半場6-7次都係佢斷纜我真係唔明尼史係馬仔戰術中真係咁重要咩?  都唔只一場波引證到啦....

成個上半場只打長傳比LUKAKU, 一攞波3個人夾佢, 回傳中路-->猜-->尼史-->斷纜.  單調, 冇效率, 冇壓力比人...2個字形容: 抵死!!

作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-18 15:52
我對馬仔的排陣真係唔知點講,球員固然不在狀態,但其實點解馬仔唔放雙翼齊飛先,米拉和奧士文都可以出姐,重有球球大腳踢上去,連小組滲入都做唔到,有無搞錯,巴克利國際賽踢足2場,比佢抖下啦,寧願打4-4-2好過。
作者: toffeeweb    時間: 2015-10-19 09:31
雖然對賽果係失望.但今場又可以令球隊的問題浮現番

我地最弱一環係唔擅長禁住黎打, 打反擊先係我地最擅長. 今次LVG 冇好似上季作客時禁住我地黎砌,反而縮後打反擊. 如果要採取主動攻, 個人認為出KONE 較尼史更適合, 因為佢HOLD到波同真係可以同LUKAKU 有D配合 另外LENNON 正選我有點意外, 個人認為LENNON 雖然有速度, 但陣地戰下佢發揮機會係少,根本冇太多空位佢用速度去推, 加上COLEMAN 剛傷癒狀態麻麻麻 助攻支援LENNON 的次數亦較少 巴克利其實係破密集的一件武器, 但唔知係佢唔多想傳定係冇隊友配合到佢 發揮只係一般 DEL BOY 的盤紐同傳中能力, 其實都係可以破密集, 但佢係零防守, 防守風險較大

ANYWAY , 有2球都係自已ERROR 造成, OVERALL 隊波依然有拼勁 只係結果令人失望, 對方如果唔係收起DEPAY 成隊波順晒, 我有信心我地最少拎到1分~
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-19 09:40
最慘係馬仔唔肯變...所謂一條方程式用到輸為止, 唔係一個頂級領隊既表現囉
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-19 09:45
早幾日講完話對唔同對手可能會用唔同既陣去踢
呢場又排個弱陣出黎
尼史已經一再證明佢係後備殺手同唔岩踢邊
又唔出之前幾場踢得好既迪路打正選
連濃呢場波好靜
米拉好似得罪方仗咁死都唔出
係咁就唔好續約啦
龍門位上年已經講要搵定人接班
成場波傳個波都傳失
整定又幫人地反底
作者: toffeeweb    時間: 2015-10-19 10:04
其實如果打穩守突擊, M16配B18係正確的, 但如果要攻, 我認為可試下OSSIE
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-19 10:16
James_Beatkit 發表於 2015-10-19 09:45
早幾日講完話對唔同對手可能會用唔同既陣去踢
呢場又排個弱陣出黎
尼史已經一再證明佢係後備殺手同唔岩踢邊 ...

尼史季初想去諾域治打正選, 馬仔想留佢又咁岩車仔HAT TRICK所以季初係咁比佢正選.  呢個決定非常低能

M11得罪馬仔都唔係今日既事, 咁唔LIKE佢開季前賣佢去費倫巴治啦, 續咩約姐又唔用人

FACEBOOK有朋友話OVIEDO自己都唔知點解連BENCH都唔排佢, 明明打得, 係國家隊又打得唔差.  我同意GALLOWAY打得好值得正選, 但係對住強隊係唔係可以用番O8打閘或者打左中磅住佢呢?

有5隻翼反而唔打翼.......都痴線
作者: deutschman    時間: 2015-10-19 11:16
evertonarteta10 發表於 2015-10-19 10:16
尼史季初想去諾域治打正選, 馬仔想留佢又咁岩車仔HAT TRICK所以季初係咁比佢正選.  呢個決定非常低能

M1 ...

我又唔覺得個陣好錯....

出 Naisy 做牛搵佢同曼撚搶中場我覺得可以理解...
(掉番轉佢o係度個波就難 D 上到去呢樣就應該一早預o左)

至於輸波...我覺得個別球員表現/質素多過整體踢法....
積仔第二第三球都要負好大責任
作者: niclas    時間: 2015-10-19 16:18
成班球員都不在狀態啊! 無論防守,或者進攻!
作者: laukarwing    時間: 2015-10-19 16:51
wahton 發表於 2015-10-17 23:57
兩球送既

谷又谷唔起

應該3球都係送既。
作者: laukarwing    時間: 2015-10-19 16:56
evertonfan1986 發表於 2015-10-17 23:58
愛爾蘭仲要打多2場國際賽, 球員又要分心, 番來預左踢得唔好

波斯尼亞仲要打多2場國際賽。如果Besic傷癒的話,他又要分心, 番來預左踢得唔好。
作者: laukarwing    時間: 2015-10-19 16:57
拖肥糖 發表於 2015-10-18 00:07
對親強隊全輸,垃圾一般表現,對手7,我地更7

今季嬴過車路士。
作者: laukarwing    時間: 2015-10-19 17:06
Lukaku仍未能在曼聯身上取得入球。激氣!
作者: wahton    時間: 2015-10-20 00:48
evertonarteta10 發表於 2015-10-19 10:16

M1 ...

我覺得尼史最佳位置都係輔鋒, 應該多d試下佢同巴克利輪流打呢個位

尤其有陣巴克利「失控」時,換佢入黎亦可
作者: B-Lai    時間: 2015-10-20 09:20
wahton 發表於 2015-10-20 00:48
我覺得尼史最佳位置都係輔鋒, 應該多d試下佢同巴克利輪流打呢個位

尤其有陣巴克利「失控」時,換佢入黎亦 ...

咁巴克利剛剛國際賽咁好表現, 呢場俾佢打中間都OK啦

尼史今場連控個波都甩咁又爭唔落.....
作者: wahton    時間: 2015-10-20 10:41
我認同WO, 咁咪放尼史去後備先LO

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2