香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 2015-2016 4-10-2015 sunday 利狗 Merseyside Derby ( Home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2015-9-29 13:11
標題: EPL 2015-2016 4-10-2015 sunday 利狗 Merseyside Derby ( Home )
主場全力打低利狗送羅渣士一程 : everton win 3-1

作者: laukarwing    時間: 2015-9-29 13:29
Everton win 3-2
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-29 15:37
史東斯同高文有機會復出,O8同besic未知。  2:0
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 18:17
evertonarteta10 發表於 2015-9-29 15:37
史東斯同高文有機會復出,O8同besic未知。  2:0

馬天尼斯話佢2個對西布朗已經想上陣
作者: tezsonee    時間: 2015-9-29 20:25
今季應該至少贏啦,呢隊猁咁廢
作者: niclas    時間: 2015-9-30 00:19
Everton 2:0 Liverpool         
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-30 09:14
不勝無歸

利記都係差我地1分,講廢又未至於,但打比點都要贏係常識吧,送羅渣士一程
作者: 賴殊福特    時間: 2015-9-30 10:07
3:0 打老虎繼續正選
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-30 11:35
羅渣士最後一場,好好送佢一程。三比0太過份,話晒佢三十年前都強過隊。

所以就2:0算啦。唔好咁落人面,唔係第二日面對面好難見。
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-30 12:26
對D弱隊輕勝2-0算啦
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-30 20:12
外界大部份睇好愛華頓可以全取3分, 除左GARY NEVILLE呢條粉腸講笑咁話而家既MERSEYSIDE DERBY係MID TABLE DERBY
作者: 賴殊福特    時間: 2015-10-1 21:05
evertonarteta10 發表於 2015-9-30 20:12
外界大部份睇好愛華頓可以全取3分, 除左GARY NEVILLE呢條粉腸講笑咁話而家既MERSEYSIDE DERBY係MID TABLE D ...

所以呢...先宰利狗再雙殺漫魚...
作者: B-Lai    時間: 2015-10-1 21:41
evertonarteta10 發表於 2015-9-30 20:12
外界大部份睇好愛華頓可以全取3分, 除左GARY NEVILLE呢條粉腸講笑咁話而家既MERSEYSIDE DERBY係MID TABLE D ...

咁liverpool而家真係mid-table, 佢錯左一半啫
作者: coyb    時間: 2015-10-2 01:28
打殘對面
作者: coyb    時間: 2015-10-2 01:29
coyb 發表於 2015-10-2 01:28
打殘對面

4:0 好了。
作者: jacks66    時間: 2015-10-2 09:02
係時候打落水狗
作者: B-Lai    時間: 2015-10-2 09:16
1-0算啦, 羅渣士要留隊的
作者: Forever_Fan    時間: 2015-10-2 16:05
利物浦又一次不勝,領隊羅渣士對戰果表示失望,不過樂觀面對周日的默西塞德打吡戰。

「考慮到我們所製造的機會,戰果令人失望。我們很努力,有個好開始,但失掉令人失望的入球。你得把握得好,那不是半機會,而是大好機會,在這水平你得取得入球,必須贏出這種比賽。」羅渣士賽後失望地說。 他已目視線轉向周日之戰:「對愛華頓的比賽在即,我們會集中己方的表現,球員很期待,我至今從未輸過打吡戰,這些總是出色的比賽。」

凡事都有第1次,今個星期一定要贏

作者: evanng    時間: 2015-10-2 16:54
everton 5:0 liverpool!
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-2 20:17
COLEMAN同STONES要等最後一刻先決定出唔出, 又出呢招

O8馬仔話STRONGER AND STRONGER, 滿意進度 (本身馬仔對佢專業態度都好欣賞, O8快D FIT番, 我鐘意佢打左中場)

CLEVERLEY / BAINES / 拔爺 / 派拿國際賽後復出 (比預期全部都提早)

BESIC對利狗唔會列入名單, 但係已經練番波 (SEPERATE練, 未跟大隊操, 希望佢擺脫傷患, 上次見佢好唔甘心離場真係慘)
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-2 20:30
The Toffees go into the contest in encouraging form, having taken eight points from their last four Premier League matches, and they are currently fifth in the table.

However, Martinez has suggested expectation should be on Brendan Rodgers' men due to what they have paid out in the transfer market.

''If you take the way we have started, we are showing a little bit of form and that could see us as favourite," said Martinez.

''But if you look at it in terms of the amount of money Liverpool spent over the last three seasons, clearly they need to be the favourites and the ones carrying expectations.''

而家送高帽比利狗, 馬仔而家都識玩心理戰?

作者: laukarwing    時間: 2015-10-4 16:11
M11第三場停賽. So sad.
作者: niclas    時間: 2015-10-4 17:55
EVERTON 1:0 LIVERPOOL            ROGERS  OUT!
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-4 19:05
fulham vs charlton
macleny 打正選
Garbutt 係後備, 即係好番
作者: barker    時間: 2015-10-4 19:47
evertonfan1986 發表於 2015-10-4 19:05
macleny 打正選

everton line up : howard, browning, mori, jagielka, Galloway, Barry, McCarthy, Naismith, Deulofeu, Barkley, Lukaku
作者: barker    時間: 2015-10-4 19:48
evertonfan1986 發表於 2015-10-4 19:05
macleny 打正選

everton line up : howard, browning, mori, jagielka, Galloway, Barry, McCarthy, Naismith, Deulofeu, Barkley, Lukaku
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 19:59

stones coleman仲唔出甘有信心?
作者: barker    時間: 2015-10-4 20:16
evertonarteta10 發表於 2015-10-4 19:59
sones coleman仲唔出甘有信心?

coleman and stones 後備都無 10兄
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 20:20
BENCH竟然有HOLGATE......

死都唔出O8或者LENNON

對面打442唔打翼
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-4 20:21
應該stones + coleman傷咗,睇嚟後防已經用無可用,咁快就將holgate放後備
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-4 20:25
clean sheet please!!! coyb!
作者: barker    時間: 2015-10-4 20:29
BlueDynasty 發表於 2015-10-4 20:25
clean sheet please!!! coyb!

對 browning and Mori 信心不大
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 20:29
3412,羅生當del boy流架
作者: admin    時間: 2015-10-4 20:37
迪路菲奧會傳波??
作者: tezsonee    時間: 2015-10-4 20:57
左面係咁畀人突破
作者: laukarwing    時間: 2015-10-4 21:15
0:1
作者: tezsonee    時間: 2015-10-4 21:17
LUKAKU!!!!!!靚射
作者: 賴殊福特    時間: 2015-10-4 21:18
盧卡古
作者: 旦奴    時間: 2015-10-4 21:21
盧卡古~~~
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-4 21:21
對面劏好多直線,要非常小心
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-4 21:22
上半場執法幾偏向利隊,好多應該吹佢地都唔吹
作者: aeroplane602    時間: 2015-10-4 21:23
今場打比幾好睇,最衰巴克利mark 唔實
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 21:23
其實對家造唔到咩攻勢, 都係係咁博死球..MORI打得唔錯

下半場可以狠少少巴克利移左邊轉打442, 將M16收番落少少
作者: tezsonee    時間: 2015-10-4 21:24
前面唔夠攻勢,反而對面係咁做到波入我地禁區,成日針對MORI個位劏直線
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 21:25
aeroplane602 發表於 2015-10-4 21:23
今場打比幾好睇,最衰巴克利mark 唔實

佢有MARK, 不過佢想頂走又跳唔夠高先比INGS入左

經驗黎姐, 巴克利係前面應該先貼人後頂最安全
作者: 彈地    時間: 2015-10-4 21:26

Howard must pay all the responsibility for the goal loss , how come not collect with the ball within 6 yards only
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-4 21:31
今場 Galloway 第一次打 打吡, 有D慌失失
作者: wahton    時間: 2015-10-4 21:42
admin 發表於 2015-10-4 20:37
迪路菲奧會傳波??

上場有兩個助攻呀
作者: laukarwing    時間: 2015-10-4 21:50
Deulofeu OUT
Lennon IN
作者: tezsonee    時間: 2015-10-4 21:55
Sketel出晒手拉跌隊長咁都得
作者: 賴殊福特    時間: 2015-10-4 21:57
今場球證
作者: 拖肥糖    時間: 2015-10-4 22:02
對面速度明顯下跌,加速相信可反勝
作者: tezsonee    時間: 2015-10-4 22:09
LUCAS從後踢都冇牌
作者: laukarwing    時間: 2015-10-4 22:09
Naismith OUT
Kone IN
作者: laukarwing    時間: 2015-10-4 22:26
FT 1:1
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 22:27
球證有冇搞錯....

下半場大好形勢和波好唔抵...
作者: 彈地    時間: 2015-10-4 22:28
tezsonee 發表於 2015-10-4 22:09
LUCAS從後踢都冇牌

he is deliberately kick , 球證.............

作者: 拖肥糖    時間: 2015-10-4 22:28
球證執法鬆益左對面
作者: coyb    時間: 2015-10-4 22:33
對面真係死好命。。

下半場基本上撳住黎砌都無佢地符
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 22:33
好方面諗, COLEMAN STONES BAINES 米拉全部冇在陣, 頭8場咁多硬仗有咁既成績3勝4和1負13分, 馬仔已經做到野

呢週錯失上前4機會唔緊要, 10月魔鬼賽程捱過先唔好輸, 後面主力出番黎就可以全力搶分, 爭取冬季先排前4

都係個句, 10月唔贏都唔好輸, KEEP住個士氣
作者: coyb    時間: 2015-10-4 22:34
我地防守今場好出色,除左侯活輸果球 (哭)
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 22:40
MORI暫時睇落岩打愛記, 睇多2-3場先

GALLOWAY前途無限, 盧卡古今場異常出色, 真係好出色.  巴克利 尼史 巴利都唔錯, M16盯防古天樂搞到成隊利狗變左死狗

今場和波好大程度側擊力弱, 都算係比利記睇死左.  ANYWAY今場和波我個人接受, 對家血肉長城都冇計
作者: coyb    時間: 2015-10-4 22:50
evertonarteta10 發表於 2015-10-4 22:40
MORI暫時睇落岩打愛記, 睇多2-3場先

GALLOWAY前途無限, 盧卡古今場異常出色, 真係好出色.  巴克利 尼史 巴 ...

迪路如果可以打足全場。可能會好啲。

巴克利處理分波(尤其反擊果陣) 要再好啲。
同埋有咩可能40碼罰球射波 8-(
作者: 『K』    時間: 2015-10-4 23:00
幾時先贏到Liverpool
作者: BlueDynasty    時間: 2015-10-4 23:11
今日BARKLEY喺攞波前同上腳做多咗好多假身,令到波無咁易俾人拍得到。呢個進步幾明顯,KEEP住呢個作風打10號位。
作者: wahton    時間: 2015-10-4 23:13
請問球隊整體表現如何?
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-4 23:26
wahton 發表於 2015-10-4 23:13
請問球隊整體表現如何?

整體發揮唔錯, 輸一個大意角球.  MORI有2-3個關鍵剷波, 4個後防高水平演出

後防+M16令到利記死火, 下半場佔上風但係利記血肉長城

DEL BOY打得一般, 盧卡古打出近2年代表作.  唯一要批評係創造力始終係"差"
作者: coyb    時間: 2015-10-4 23:33
BlueDynasty 發表於 2015-10-4 23:11
今日BARKLEY喺攞波前同上腳做多咗好多假身,令到波無咁易俾人拍得到。呢個進步幾明顯,KEEP住呢個作風打10 ...

作為10號 佢一季一定要有雙位數入球。

作者: wahton    時間: 2015-10-5 00:22
evertonarteta10 發表於 2015-10-4 23:26
整體發揮唔錯, 輸一個大意角球.  MORI有2-3個關鍵剷波, 4個後防高水平演出

後防+M16令到利記死火, 下半 ...

thanks

卡古打大賽特別醒神 如果一般賽事都keep到就正喇
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 01:35

今場HIGHLIGHT, 未睇既師兄可以睇下

http://goal91.com/video-everton- ... hlights---9378.html
作者: niclas    時間: 2015-10-5 01:45
和氣收場!得1分,唔抵啊!
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 03:00

真係送左羅渣士一程, 炒左...未公佈邊個接手

FRANK DE BOER
肥安
JURGEN KLOPP
作者: sls16995    時間: 2015-10-5 09:21
雖然和左但係球隊係可以接受的, 可以禁住利記黎打到下半場過唔到半場都唔知幾多年冇試過
球隊咁fit 下場食埋曼聯今年上前四唔係冇可能
今場除左卡古打得好, 其實隊長真係我地另一個mom
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 11:07
希望今季打出好成績上前4, 傳媒同講波佬成日都忽略愛華頓既實力
作者: barker    時間: 2015-10-5 11:10
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 11:07
希望今季打出好成績上前4, 傳媒同講波佬成日都忽略愛華頓既實力

高普接手利狗 , 對我們係一個極大威脅
作者: barker    時間: 2015-10-5 11:10
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 11:07

高普接手利狗 , 對我們係一個極大威脅
作者: leonkit    時間: 2015-10-5 11:15
呢隊利記基本上近年比較廢既一隊
呢場踢得一般 甚至我覺得有點差(傷兵多無計)
BARKLEY 一拎波上腳 其他隊友就企哂係到
盧卡古踢得好 不過係有時禁區入邊無人(尼史換走後更明顯)
呢場應該打雙翼爆佢架(

作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 11:44
leonkit 發表於 2015-10-5 11:15
呢隊利記基本上近年比較廢既一隊
呢場踢得一般 甚至我覺得有點差(傷兵多無計)
BARKLEY 一拎波上腳 其他隊友 ...

都唔知馬仔幾時先肯用雙翼, 得barkley一個根本冇創造力可言, del boy昨晚又打得麻麻, 狀態都係未足

防守冇咩問題, 主要都係進攻火力唔夠
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-5 12:31
其實利記打完歐霸, 體力會蝕左, 加上佢地上半場甘博, 下半場明顯走動下降
所以造成我地下半場可以慢慢禁住佢地來打
但有威脅射門唔多, 馬仔如果見到佢地問題, 可以大膽快D換人, 可能有機會贏波
都係個句, 後防甘年輕, 唔輸波都可以接受
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 12:39

進攻方面LEON兄提到一點: 禁區冇人.  呢樣野今季頭8場都幾明顯, 一係冇人, 一係一大堆人, 但係又一係唔射, 射親都幾致命....

我都唔知點解會咁.  盧卡古隻右腳射門勁度就有, 角度都係要練下, 下半場個球比著干尼射已經入左
作者: evertonfan1986    時間: 2015-10-5 12:52
cahill 都有睇

作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 16:00
其實馬仔我覺得呢場係有D唔想輸
位換位而唔係加強兩邊打兩翼
到最後10分鐘先換干尼出黎
咁都冇壞既不過對住呢隊近10年最弱既利狗都贏唔到有D可惜
米奴到呢D龍就係咁,必入既佢就救到EASY SAVE既就出醜,以前占士又係咁,利狗專出D好難捉摸既龍
不過我地輸個球HOWARD應該要出
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-10-5 16:08
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:00

小禁區中間部份龍門搞掂架啦,唔駛接手鎚都得。

佢諗住巴克利頂到,點知漏左..!龍門係要預左漏先得。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 16:18
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:00

果2球是但入一個劣勢下領先呢場贏8成, 或者整定米奴列2個神救要我地再等下一次.  馬仔換人都冇得揀, 傷既傷, 幾個又唔FIT, 米拉停賽

尼史個頭鎚我真係舉哂手等慶祝, 點知...........
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 16:26
真.鋼龍馬田 發表於 2015-10-5 16:08

佢諗住巴克利頂到,點知漏左..!龍門係要預左漏先得。 ...

侯活有時就有呢D判斷錯誤, 排人牆封唔哂位, 單刀中腳唔中波之類...硬橋硬馬揪埋去個D我又好放心喎
作者: barker    時間: 2015-10-5 16:27
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 16:18
果2球是但入一個劣勢下領先呢場贏8成, 或者整定米奴列2個神救要我地再等下一次.  馬仔換人都冇得揀, 傷既 ...

次循環去到晏菲路要面對高普 10兄
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 16:28
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 16:18
果2球是但入一個劣勢下領先呢場贏8成, 或者整定米奴列2個神救要我地再等下一次.  馬仔換人都冇得揀, 傷既 ...

不過又好彩咁講,
同上場一樣,失左1球我地可以好番追得番,
同埋完半場前追和好緊要
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 16:29
真.鋼龍馬田 發表於 2015-10-5 16:08

佢諗住巴克利頂到,點知漏左..!龍門係要預左漏先得。 ...

冇錯,基本上小禁區都係龍門範圍
呢球佢同巴克利各負一半責任

作者: barker    時間: 2015-10-5 16:30
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:28
不過又好彩咁講,
同埋完半場前追和好緊要 ...

我們次循環唔驚高普咩各位 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 16:32
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:28
不過又好彩咁講,
同埋完半場前追和好緊要 ...

今季3場劣勢下反勝, 利記逼和...呢班後生仔心理質素又提升左, 真係睇到班波落後都唔放棄仲更加進取.  唔通上季成績差反而變左今季得著?
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 16:34
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 16:32
今季3場劣勢下反勝, 利記逼和...呢班後生仔心理質素又提升左, 真係睇到班波落後都唔放棄仲更加進取.  唔 ...

上季個個好似中左咒咁
不論和緊落後緊都淨係識猜
今年唔同肯睇定黎搵空位製造機會
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 16:35
barker 發表於 2015-10-5 16:30

高普係咪肯教都未知
作者: barker    時間: 2015-10-5 16:35
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:34
上季個個好似中左咒咁
不論和緊落後緊都淨係識猜
今年唔同肯睇定黎搵空位製造機會 ...

高普救利狗
作者: barker    時間: 2015-10-5 16:37
James_Beatkit 發表於 2015-10-5 16:35
高普係咪肯教都未知

如果係呢 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 16:37
barker 發表於 2015-10-5 16:30

無論肥安定KLOPP今季都唔驚利記...羅生已經打亂哂隊波, 一個WINTER WINDOW只能幫助少少

肥安戰術要求PASSING能力好高, KLOPP打速度同體能, 呢隊利記有排執
作者: B-Lai    時間: 2015-10-5 17:28
高普教到利記變緬因斯咁就正
作者: evertonarteta10    時間: 2015-10-5 17:30
B-Lai 發表於 2015-10-5 17:28
高普教到利記變緬因斯咁就正

即係點
作者: B-Lai    時間: 2015-10-5 17:31
evertonarteta10 發表於 2015-10-5 17:30
即係點

教左幾年最尾降班
作者: B-Lai    時間: 2015-10-5 17:32
今場個球證Atkinson咪就係當年俾紅牌rodwell個個囉.......

偏幫利一早預左
作者: James_Beatkit    時間: 2015-10-5 17:34
B-Lai 發表於 2015-10-5 17:32
今場個球證Atkinson咪就係當年俾紅牌rodwell個個囉.......

偏幫利一早預左

第1球唔吹12碼算打和

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2