香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 2015-2016 28-9-2015 monday night football West Brom ( away ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2015-9-23 11:12
標題: EPL 2015-2016 28-9-2015 monday night football West Brom ( away )
有五日半的時間休息, 應該回到氣, 西布朗的主場我們應不怕, win 1-2

作者: niclas    時間: 2015-9-23 13:24
睇下周中聯賽杯打成點啊!  一球小勝吧!
作者: BlueDynasty    時間: 2015-9-23 16:28
Clean sheet is minimum!
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-23 16:57
0-2
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-23 17:15
對西布朗唔會失波,0-3,重溫炒修咸頓般美夢。
作者: laukarwing    時間: 2015-9-23 22:07
我估0:3. Lukaku, 你好入波喇!
作者: laukarwing    時間: 2015-9-23 22:08
M11停賽第二場。So sad.
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 23:02
laukarwing 發表於 2015-9-23 22:07
我估0:3. Lukaku, 你好入波喇!

我接受唔到一個射手連續5場冇波入

0:4 LUKAKU起碼2球啦
作者: pacopoon24    時間: 2015-9-23 23:17
我保守d... 客勝1:0啦
希望lukaku醒醒定定
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-24 01:52
聯賽杯第四輪 今晚抽
作者: barker    時間: 2015-9-24 07:42
evertonfan1986 發表於 2015-9-24 01:52
聯賽杯第四輪 今晚抽

everton vs norwich ( home ) in league cup 4th round
作者: B-Lai    時間: 2015-9-24 09:17
好想睇Lukaku係咁say sorry
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-24 12:13

Manchester City v Crystal Palace
Liverpool v AFC Bournemouth
Manchester United v Middlesbrough
Everton v Norwich City
Southampton v Aston Villa
Sheffield Wednesday v Arsenal
Hull City v Leicester City
Stoke City v Chelsea

終於有番場主場, 強隊分開曬, 睇來就算過關, 下場很有機會要對強隊, 不過最重要抽到主場

作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-24 12:18
evertonfan1986 發表於 2015-9-24 01:52
聯賽杯第四輪 今晚抽

主場對諾域治。係主場都算係好。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-24 12:18
冇咩運仔
作者: barker    時間: 2015-9-24 13:35
evertonarteta10 發表於 2015-9-24 12:18
冇咩運仔

10兄怕左 norwich ?
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-24 14:08
55波既賽事
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-24 14:09
唔係.  一般呢類杯賽早段都會有D強強對碰或者少量爆冷, FOUL咁D強隊, 例如曼城對車仔, 曼聯對利記之類.  戰果正常的話8強都係英超爭冠+實力份子, 難聽D比較難偷雞姐.  EVEN曼城都係咁諗何況愛記
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-24 14:56
艾卡 對西維爾 有波入, 都話佢去西班牙岩踢D

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=Pts9-vhkrNk
作者: laukarwing    時間: 2015-9-24 16:58
evertonarteta10 發表於 2015-9-23 23:02
我接受唔到一個射手連續5場冇波入

0:4 LUKAKU起碼2球啦

盧卡古今季英超聯要入超過20球才算及格。
作者: laukarwing    時間: 2015-9-24 17:11
evertonfan1986 發表於 2015-9-24 14:56
艾卡 對西維爾 有波入, 都話佢去西班牙岩踢D

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=Pts9-vhkrNk ...

Thanks for sharing!
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-24 21:15

賓迪基聯賽盃拉傷左休息2星期, 確認對愛記打比戰缺陣
LOVREN仲要抖2個月......

作者: leonkit    時間: 2015-9-24 22:13
ings狀態好似都ok
作者: B-Lai    時間: 2015-9-25 09:08
evertonarteta10 發表於 2015-9-24 21:15
賓迪基聯賽盃拉傷左休息2星期, 確認對愛記打比戰缺陣
LOVREN仲要抖2個月......
...

仲諗住有得睇LOVREN派膠添......
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-25 10:11
英國媒體報導,若果利物浦未來三仗仍無起色,紅軍或會考慮堤早更換領隊;但如果羅渣士順利過關,今季內或許都不會被解顧。

前利物浦領隊伊雲斯認為在季初就決定羅渣士生死實在言之過早。他續稱羅渣士在近幾季失去蘇亞雷斯、謝拉特及史達寧,加上史杜列治又長期受傷患困擾,應該給予羅渣士多點時間,來證實他今夏所花的錢沒有白費。

但尹雲斯補充,未來三仗包括主場對維拉、歐霸盃主場對錫永及作客愛華頓的打吡戰將是羅渣士前途關鍵,若果不能贏出其中兩場,羅渣士將會失去最後的支持:「始終紅軍班主不能跟球迷作對。」

鋒線疲弱是紅軍今季其中一命傷,據統計,原來利物浦對上一次入兩粒已經要數145日前,上季英超對昆士柏流浪的賽事。

愛記會唔會一手KO左羅生呢?
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-25 10:43
evertonarteta10 發表於 2015-9-25 10:11
英國媒體報導,若果利物浦未來三仗仍無起色,紅軍或會考慮堤早更換領隊;但如果羅渣士順利過關,今季內或許 ...

肯定會,仲要清風送爽三隻蛋送俾佢地。只係想利狗的管理層,俾多少少耐性!講過要算數。唔好忍唔住呀。
作者: niclas    時間: 2015-9-25 11:29
West Brom 0:1 Everton
作者: 彈地    時間: 2015-9-25 13:03

大手交易0-4 WIN......
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-25 21:47

傷兵消息:

CLEVERLEY同BAINES: 明天可以跑步, 最快對曼聯復出

OVIEDO同M7: 明天可以跟大隊操練

拔爺同派拿: 國際賽後可以踩草

BESIC: 冇提到

COLEMAN同STONES: 對西布朗應該冇問題, Having already confirmed John Stones and Seamus Coleman would not be ruled out of contention for the Hawthorns clash

最緊要BAINES CLEVERLEY同O8盡快復出

作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-26 10:04
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-25 10:43
肯定會,仲要清風送爽三隻蛋送俾佢地。只係想利狗的管理層,俾多少少耐性!講過要算數。唔好忍唔住呀。 ...

羅渣士上季手執過億鎊買人,點知入水貨,今季又過5千萬鎊買人,水唔水唔知,但表現不如預期,咁都唔炒好難啦,其實利記管理層我覺得已經好有耐性
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-26 10:06
講真,我覺得呢場真係不可不贏,上場聯賽唔贏我覺得馬仔排陣好大問題,如果今場都係咁,我都無乜耐性
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-26 10:15
Forever_Fan 發表於 2015-9-26 10:06
講真,我覺得呢場真係不可不贏,上場聯賽唔贏我覺得馬仔排陣好大問題,如果今場都係咁,我都無乜耐性  ...

非常同意FAN兄!!!  起碼排陣部署要正確啦, 明明雙翼係強項偏偏要打雙輔鋒.  人地打得好令愛記失分一件事, 衰自己排錯陣出錯人打錯戰術先唔抵可憐.  今季一場熱刺, 一場史雲斯真係睇到我呢....

有時好想話馬仔一句: 唔好當球迷係傻仔唔識波先得架
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-26 10:29
可唔可以雪下盧卡古同埋干尼先,佢已經溶溶地。廸路或者連儂更佳,試下尼史打前。配兩個翼鋒,效果更佳。
作者: tezsonee    時間: 2015-9-26 11:04
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-26 10:29
可唔可以雪下盧卡古同埋干尼先,佢已經溶溶地。廸路或者連儂更佳,試下尼史打前。配兩個翼鋒,效果更佳。 ...

有廸路或者連儂就好出正選,唔係89分鐘先換呀
作者: 賴殊福特    時間: 2015-9-26 12:35
客0-3...盧卡古同干尼唔雪哂兩個都要雪一個, 正選出打老度虎啦馬仔
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-26 12:58
史東斯可能避戰西布朗
作者: niclas    時間: 2015-9-27 12:09
一球小勝啦!
作者: leonkit    時間: 2015-9-28 12:23
evertonarteta10 發表於 2015-9-26 12:58
史東斯可能避戰西布朗

要抖幾耐?
作者: laukarwing    時間: 2015-9-28 18:36
leonkit 發表於 2015-9-28 12:23
要抖幾耐?

未知道。
作者: barker    時間: 2015-9-28 18:42
我今晩只忌一個球員 : 卡林麥馬拿文
作者: niclas    時間: 2015-9-28 22:00
必胜!
作者: wahton    時間: 2015-9-29 02:33
Everton XI (vs West Brom): Howard, Galloway, Funes Mori, Jagielka, Browning, McCarthy, Barry, Barkley, Naismith, Deulofeu, Lukaku
作者: KaChun23    時間: 2015-9-29 03:46
WBA 1:0 EVE巴利撻Q
作者: wahton    時間: 2015-9-29 03:49
KaChun23 發表於 2015-9-29 03:46
WBA 1:0 EVE巴利撻Q

MORI推失都抵打
作者: aeroplane602    時間: 2015-9-29 03:51
今日又巴克利打左
作者: leonkit    時間: 2015-9-29 03:55
輸自己人………
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-29 03:56
上半場都幾HEA 由得人慢慢組織, 冇做壓迫
作者: leonkit    時間: 2015-9-29 04:03
其實對面後衛都一般料  迫下佢有機會甩
作者: aeroplane602    時間: 2015-9-29 04:33
干尼叻仔
作者: wahton    時間: 2015-9-29 05:00
落後0:2反勝3:2
盧生2入波1助攻

作者: leonkit    時間: 2015-9-29 05:04
盧卡古成場波成日甩腳
但係佢2個入球 1個助攻又真係吹佢唔漲
btw 麥卡非插水洗唔洗停賽
作者: wahton    時間: 2015-9-29 05:10
leonkit 發表於 2015-9-29 05:04
盧卡古成場波成日甩腳
但係佢2個入球 1個助攻又真係吹佢唔漲
btw 麥卡非插水洗唔洗停賽 ...

卡古其實整體黎講只係一般

但擺佢係度就算成場隱形, 你唔知佢幾時一腳半腳就入到波
作者: coyb    時間: 2015-9-29 07:15
好耐無試過0:2 反勝喇!
作者: coyb    時間: 2015-9-29 07:17
coyb 發表於 2015-9-29 07:15
好耐無試過0:2 反勝喇!

2:3 之後 林拔有球嚇到我鼻哥窿無肉。好在個波生性 自己飛出界
作者: coyb    時間: 2015-9-29 07:21
馬仔今場換人幾正。Gibson拍巴利,推麥卡菲打右後。干尼出黎步大力雄 令對方後防雪上加霜。。
作者: coyb    時間: 2015-9-29 07:22
coyb 發表於 2015-9-29 07:21
馬仔今場換人幾正。Gibson拍巴利,推麥卡菲打右後。干尼出黎步大力雄 令對方後防雪上加霜。。 ...

不過,我地啲反擊係咪無練過? 究竟發生咩事 4打一都可以交落去對面唯一後衛腳下。
作者: coyb    時間: 2015-9-29 07:25
還有巴克利,水準不能持續 睇到我有啲想暈。。。 陣中的今場最差。
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-29 07:39
睇下精華~
http://www.fullmatchesandshows.c ... hlights-full-match/
作者: barker    時間: 2015-9-29 08:12
呢三分好重要, 為星期日早場主場對利狗的打吡戦注入強心針( 利狗後晩要踢歐霸主場對錫永 ) 休息時間我們着數
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-29 09:53
coyb 發表於 2015-9-29 07:22
不過,我地啲反擊係咪無練過? 究竟發生咩事 4打一都可以交落去對面唯一後衛腳下。 ...

其實廸路那時已經無力啦,所以唔好怪佢!
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-29 09:57
盧卡古唔係2入波1助攻又係鬧到佢飛起
球球一拎波個波自動彈開幾尺
另外 加路維真係已經有能力接班 繼續上陣累積經驗肯定有幫助

作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 10:02
如果我地有個前鋒有齊LUKAKU嘅力量, NAISMITH嘅智慧同KONE嘅技術就正
而家偏偏一人一樣
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-29 10:29
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-29 09:53
其實廸路那時已經無力啦,所以唔好怪佢!

迪路今場的助攻好正,似乎真係無咁獨,改善左好多,抵讚

但我地輸個2球都有些柒,第1球唔使講,龍門短波傳出來,mori 推得太大力比人偷波已經失敗,巴利躂q清唔到個波,我唔係好怪巴利,因為個波都來得幾突然,mori 作為一個中堅,呢d錯點可能犯架,低級錯誤。

第2球波,人地禁區點數人頭都我地人多,人盯人都無理由輸,點知都可以走失人比人輕鬆頂入,連個爭頂的人都無,今場波個後防線都有問題
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 10:45
Forever_Fan 發表於 2015-9-29 10:29
迪路今場的助攻好正,似乎真係無咁獨,改善左好多,抵讚

但我地輸個2球都有些柒,第1球唔使講 ...

第一球Funes Mori 俾人圍住, 但候活照放波俾佢, 係邊個責任其實都有得拗

第二球jags mark mark下轉左人但冇提場, 結果browning, naismith, barkley 3個你眼望我眼  
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-29 11:49
James_Beatkit 發表於 2015-9-29 09:57
盧卡古唔係2入波1助攻又係鬧到佢飛起
球球一拎波個波自動彈開幾尺
另外 加路維真係已經有能力接班  ...

佢已經做到大家可以忘記拜恩斯同加拔。如果拜恩斯傷好左,加拔又返來,都唔知用邊個。
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-29 11:56
B-Lai 發表於 2015-9-29 10:45
第一球Funes Mori 俾人圍住, 但候活照放波俾佢, 係邊個責任其實都有得拗

第二球jags mark mark下轉左人 ...

第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的側前方才再有另一個球員過來,呢度其實要傳都重得,佢都係唔傳,大力推前諗住盤過前方球員,點知比人踢甩波,然後先有後面的事。點睇都係 mori 的問題,南美球員都係喜歡個人表現,過人呢樣技術野有咁易咩?你估英超的球員係流的咩?

http://www.fullmatchesandshows.c ... hlights-full-match/
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-29 12:20
Forever_Fan 發表於 2015-9-29 11:56
第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的 ...

佢之後再冇花巧野算叫做一腳清
我諗佢應該慢慢會改善到
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-29 12:21
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-29 11:49
佢已經做到大家可以忘記拜恩斯同加拔。如果拜恩斯傷好左,加拔又返來,都唔知用邊個。 ...

預左拜恩斯過幾件慢慢退落黎
不過係估唔到加路維咁大進步(防守上)
加拔就助攻力強少少
作者: leonkit    時間: 2015-9-29 12:31
MORI 一拎波都係慣推左邊大腳抽
比人捉哂路 對面捕左佢好耐
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 13:15
Forever_Fan 發表於 2015-9-29 11:56
第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的 ...

因為睇直播,記錯左, sor

但講真, 我覺得係galloway擋左佢視線, 人地突然標出黎嘅, 咁funes mori點都有責任嘅
不過ball playing defender就係咁樣打法, 唔係點build from the back保持控球權呢

南美好多隊都係呢款踢法, 所以南美後衛多數都有d控球能力,
當然個邊d踢法會唔會經常前場迫我就唔知, 但呢d絕對唔係個人表演
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 13:16
James_Beatkit 發表於 2015-9-29 12:20
佢之後再冇花巧野算叫做一腳清
我諗佢應該慢慢會改善到

其實都係第一次聯賽打正選, 真係要適應下先
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 13:16
leonkit 發表於 2015-9-29 12:31
MORI 一拎波都係慣推左邊大腳抽
比人捉哂路 對面捕左佢好耐

仲經常放長傳俾del boy去爆
作者: leonkit    時間: 2015-9-29 13:22
慢鏡睇對面個球員好醒
鬼鬼祟祟匿埋 等佢推到死位 先剷出黎
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 13:24
leonkit 發表於 2015-9-29 13:22
慢鏡睇對面個球員好醒
鬼鬼祟祟匿埋 等佢推到死位 先剷出黎

好似人地nba控衛帶波上前場迫你埋邊線咁
作者: ReedHK    時間: 2015-9-29 14:10

加拔宜家個位置都幾尷尬,本來諗住放佢出去吸下經驗,回來接拜恩斯班,怎料拜恩斯、奧維度同傷,逼住用加路維中堅轉打左閘,效果卻唔錯。

不過論進攻、加拔出波質素始終好過加路維,加路維則防守上的死纏難打夠效率。左閘日後人齊, 真係成台麻雀齊腳,都幾搞鬼。反而右閘保朗寧明顯不是右閘材料,有點似拔爺,防守還可,進攻只能做下駁腳。

作者: Arteta    時間: 2015-9-29 14:15
最後lambert 嗰下真係嚇到個心離一離
作者: Arteta    時間: 2015-9-29 14:33
同時證明左Coleman and stone 暫時係未能代替,Mori 可以俾多d時間佢,因剛剛踢英超也要時間適應,想起前年stones 也經常在後場扭波失敗導致輸波,但上年就進步好多
作者: leonkit    時間: 2015-9-29 15:07
ReedHK 發表於 2015-9-29 14:10
加拔宜家個位置都幾尷尬,本來諗住放佢出去吸下經驗,回來接拜恩斯班,怎料拜恩斯、奧維度同傷,逼住用加路 ...

布朗寧中堅應該可以接受
相反馬仔可以一月諗諗買個年青右閘/提升青年軍右閘
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-29 15:08

佢踢開南美波, 上腳帶波上前多, 但英超真係唔係甘多, 做番簡簡單單, 適應左先, 唔係再係甘犯錯, 信心都冇埋就很難打
佢單對單防守RONDON 都睇到佢防守力唔錯
DEL BOY 冇甘多死去, 肯交波真係愛記有福, 3場作客, 2場聯賽杯, 加今場都係反勝, 都係佢功勞
今場上半場有球交比巴克利很靚, 唔係巴克利D 第一時間起腳差, 已經入波
DEL BOY 比D波都幾毒

甘多傷兵都可以打到第五, 真係算唔錯, 仲要對左甘多隊強隊
來緊3場大戰, 睇下可以拿到幾多分, 最緊要唔好輸

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-29 15:18
del boy打得唔錯,可以試下多d左腳出波。mori除左個球低能波之外整場都打得ok,制空力好好。輸角球都唔知講咩好,已經見怪不怪。又證明干尼同尼史只係前鋒選擇,成場波尼史打得好差。換番442拉番大空間盧卡古 del boy即刻做到野,點解仲咁固執要放棄左路,lennon右del boy左唔得咩,明知中間會塞車偏偏都唔打雙翼,醒未啊?如果唔係球證盲左一個offside一個手球呢場輸左2:1啦
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-29 15:22
仲有呢場波win既係體能,西布朗75分鐘已經冇氣,我地班後生仔都仲有貨去撞去跑
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-29 15:24
巴克利呢場打得唔好,出gibson控制番個節奏擺番巴克利左中場變442拉闊空間
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-29 15:28
我預計西布朗後段冇氣, 尤其EVANS
所以當追和時, 我有信心可以贏埋

今場馬仔臨場肯雙換人, 比平時已經好好
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-29 15:30
ReedHK 發表於 2015-9-29 14:10
加拔宜家個位置都幾尷尬,本來諗住放佢出去吸下經驗,回來接拜恩斯班,怎料拜恩斯、奧維度同傷,逼住用加路 ...

未來都會係garbutt打左閘,馬仔打法好要求閘位出擊力,galloway會同mori爭位,有競爭係好事。馬仔下半場擺m16打右閘可能睇到塞車問題同右路推住唔順。左路根本係唔打

作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-29 15:44
James_Beatkit 發表於 2015-9-29 12:21
預左拜恩斯過幾件慢慢退落黎
不過係估唔到加路維咁大進步(防守上)
加拔就助攻力強少少 ...

左閘我地真係唔怕無人接班,如果garbutt接到班,可唔可以改造galloway打左右閘都得呢?希拔下季退落來,搵個有返咁上下的接班都有些難,始終高文都會傷,而且過2年都可能比人高價買走,browning暫時重係有少少green,同埋佢最後會打右閘定係中堅都未定實
作者: ReedHK    時間: 2015-9-29 16:00
今場波巴克利的老毛病又回來,經常帶住個波交又唔係, 去又唔係, 唔知佢想點, 包括大部份等接應的隊友…
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 18:14
Forever_Fan 發表於 2015-9-29 15:44
左閘我地真係唔怕無人接班,如果garbutt接到班,可唔可以改造galloway打左右閘都得呢?希拔下季退落來, ...

右閘位, 俾d機會Pennington, Holgate, Kenny, Conolly, Jones吧
u21, u18呢個位好多好球員

作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 18:15
evertonarteta10 發表於 2015-9-29 15:24
巴克利呢場打得唔好,出gibson控制番個節奏擺番巴克利左中場變442拉闊空間

個球門前失機之後患得患失得更嚴重

後生仔毛病
作者: B-Lai    時間: 2015-9-29 18:16
evertonfan1986 發表於 2015-9-29 15:28
我預計西布朗後段冇氣, 尤其EVANS
所以當追和時, 我有信心可以贏埋

有番第一季d調動水準
作者: tezsonee    時間: 2015-9-29 20:22

Lukaku都係要有人出波畀佢就有表現

邊線出波真係我地一個殺著,上季臨尾都係靠2邊做攻勢入波,但排陣重係鐘意集中曬中間
作者: niclas    時間: 2015-9-30 00:17
congratulation!!!!!! 3分
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-30 01:04
盧生係球迷既印象還是不錯, 被調離場佢都好識做向西布朗球迷致謝, 而且仲有大部份西布朗球迷為佢鼓掌, 唔錯
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-30 02:05
tezsonee 發表於 2015-9-29 20:22
Lukaku都係要有人出波畀佢就有表現

邊線出波真係我地一個殺著,上季臨尾都係靠2邊做攻勢入波,但排陣重係鐘 ...

盧生而家仲未識幫自己揾空位同擺脫對方後衛緊纏, 所以佢仍然好依賴2邊出波同打反擊時既空檔去製造入球

我頭先睇BARCLAYS PREMIER LEAGUE OFFICE, 助攻頭26位有4個係愛記: BARKLEY 3, 盧生 KONE DEL BOY各2, 比曼城少1個

打完7場:

POSSESSION第10: 50.6%
PASS SUCCESS第6: 82.0%
9個OPEN PLAY入波, 2個反擊
但係KEY PASS差到得51個, 平均一場得8個唔到
作者: B-Lai    時間: 2015-9-30 09:27
evertonarteta10 發表於 2015-9-30 02:05
盧生而家仲未識幫自己揾空位同擺脫對方後衛緊纏, 所以佢仍然好依賴2邊出波同打反擊時既空檔去製造入球

...

KEYPASS少但係我地聯賽入11球, 11球都係助攻得黎
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-30 12:32
Forever_Fan 發表於 2015-9-29 15:44
左閘我地真係唔怕無人接班,如果garbutt接到班,可唔可以改造galloway打左右閘都得呢?希拔下季退落來, ...

如果布朗寧踢得出色(SO FAR踢左兩場合格啦,好出色又未講得住)
可能會慢慢比佢做第一副選
不過有個巴西仔黎試腳
睇黎右閘後備位人選大把可能性
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-30 12:36
B-Lai 發表於 2015-9-29 18:16
有番第一季d調動水準

收起布朗寧個調動做得好
作者: wahton    時間: 2015-9-30 17:07
evertonarteta10 發表於 2015-9-30 01:04
盧生係球迷既印象還是不錯, 被調離場佢都好識做向西布朗球迷致謝, 而且仲有大部份西布朗球迷為佢鼓掌, 唔錯 ...

印象中有一季佢對西布朗入左波都拒絕慶祝

今次入完反勝一球, 難掩激動了
作者: B-Lai    時間: 2015-9-30 18:46
wahton 發表於 2015-9-30 17:07
印象中有一季佢對西布朗入左波都拒絕慶祝

今次入完反勝一球, 難掩激動了  ...

難得西布朗球迷都理解佢入反勝一球個種激動
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-30 19:57
B-Lai 發表於 2015-9-29 10:02
如果我地有個前鋒有齊LUKAKU嘅力量, NAISMITH嘅智慧同KONE嘅技術就正
而家偏偏一人一樣 ...

就好似如果我地有一隻翼有米拉既入球+O8防守+DEL BOY傳送+M7團隊意識+LENNON速度+派拿腳法....

咦......我好似講緊某烏克蘭翼鋒咁既

我地D翼又係, 個個精1-2味, 唔夠全面
作者: B-Lai    時間: 2015-10-1 21:38
evertonarteta10 發表於 2015-9-30 19:57
就好似如果我地有一隻翼有米拉既入球+O8防守+DEL BOY傳送+M7團隊意識+LENNON速度+派拿腳法....

咦...... ...

翼個d每個人都有少少其他人個d能力

前鋒個3個真係直頭冇

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2