香港愛華頓迷討論區

標題: 2015-2016 League cup 4th round reading away( tuesday night ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2015-9-20 12:40
標題: 2015-2016 League cup 4th round reading away( tuesday night )
i'm think 1-1

作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-20 15:52
如果咁都贏唔到,重好話自己打英超?
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 15:57

唔好甘講, 上輪都係追和, 加時先贏
大佬, 出埋個神龍, D變數用計數機都計唔點啦反而尼D杯賽, 唔係睇賽果, 而係睇新仔打成點, 我覺得新前鋒有機會睇下, 再出埋摩利

作者: jacks66    時間: 2015-9-20 16:10
試新人,輕裝上陣,  win 2-0
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 16:28

起碼O8同BESIC要復出啦, 再比出場時間我地可憐的3位翼鋒, 仲有要操FIT M7.
比STONES抖抖啦, 後生姐都要休息下啦

作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-20 17:03
evertonarteta10 發表於 2015-9-20 16:28
起碼O8同BESIC要復出啦, 再比出場時間我地可憐的3位翼鋒, 仲有要操FIT M7.
比STONES抖抖啦, 後生姐都要休息 ...

唔好意思, M11 直紅, 要停3場, 冇得出
作者: leonkit    時間: 2015-9-20 18:25

賽果好難講
1:1
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-20 19:31
evertonfan1986 發表於 2015-9-20 17:03
唔好意思, M11 直紅, 要停3場, 冇得出

係喎, 唔記得左, 咁出DEL BOY同LENNON啦
作者: laukarwing    時間: 2015-9-20 23:37
出牛好仔吧!
作者: B-Lai    時間: 2015-9-21 09:24
嬴唔蠃到, 睇下出幾多副選啦
可能試下STONES+FUNES MORI D默契都未頂
右閘會唔會用番上一圈唔錯嘅PENNINGTON?
GIBSON都可能上陣
仲有RODRIGUEZ可能會放後備
Robles杯賽都唔出, 就真係無機會
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-21 13:58
PENNINGTON同RODRIGUEZ應該都有得落場
喼神預計都應該踢到
呢場都仲可以繼續比D機會後生個班

作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-21 19:42
Leandro Rodriguez will be in the Everton squad to face Reading on Tuesday.
今晚睇你
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-21 20:27

希望咁出:

JOEL ROBLES (一定唔會出HOWARD啦)
COLEMAN / BROWNING (我對PENNINGTON冇信心)
JAGS (收一收STONES啦上場咁拗法, 睇到都驚成隻腳斷開左)
MORI
GALLOWAY
BESIC (希望出得)
OSMAN (馬仔話出佢)
GIBSON (唔好話馬仔唔比機會你)
LENNON
OVIEDO (想操起佢比佢打翼, 上上落落咁跑死佢)
LEANDRO RODRIGUEZ
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-21 20:34
James_Beatkit 發表於 2015-9-21 13:58
PENNINGTON同RODRIGUEZ應該都有得落場
喼神預計都應該踢到
呢場都仲可以繼續比D機會後生個班

只要唔好再寄望同時出干尼同尼史拉邊或者2輔鋒, 出咩人都得.

如果戰況許何想睇下RYAN LEDSON做唔做到M16既效果.  防守我唔知但腳底起碼好過M16

後防老早睇過哂但係中前場就真係未見過, DAVID HENEN WHY NOT?

LUKE SHAW歐洲國家盃都未必預佢, GALLOWAY打好D如果學神睇多幾場分分鐘佢有機做BAINES / STONES副車

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-21 21:15

睇完訪問, 馬仔言下之意進攻線佢仲揾緊最好配合同人腳, 防守冇問題.  另外佢會去爭聯賽盃, 今季變左3線

呢場LEAGUE CUP會出OSMAN / GIBSON / HOLGATE / LEANDRO喎, 但係COLEMAN / BESIC / OVIEDO要最後一刻先決定, 咁咪變左:

JOEL ROBLES
BROWNING
HOLGATE (或者後備?)
MORI (我估)
GALLOWAY
OSMAN
GIBSON
(中場中未知一員)
(翼鋒未知二員)
LEANDRO RODRIGUEZ

Martinez also hinted that Darron Gibson and Leon Osman could get their first senior match action of the campaign after returning to fitness.

However, he explained that he will leave it until the last possible moment before deciding whether Seamus Coleman, Muhamed Besic and Bryan Oviedo are able to make their comebacks from injury.

He continued: “Darron Gibson and Leon Osman have been stepping up their fitness programmes and that is very positive news. It was a bit of a disappointing start to their season with niggles and injuries so I am excited they are joining the squad.

Bryan Oviedo, we don’t think he is ready to play a game yet but we will make a late decision on him.

“There is a chance Seamus could be fit but we are not going to know until late today [Monday]. It’s important that Seamus can train with the group before he is able to play.”

The manager also revealed that Mason Holgate picked up a knock in training but is still expected to be fit enough to be included in the squad that heads to the Madejski Stadium.

作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-22 09:21
ROBLES實出啦,睇下今晚佢又點出醜。

新前鋒真係俾佢踢一下,最多盧卡古放後備先。另外兩邊翼都要照用啦。
雷丁主場唔係講笑,或者食硬。

希望廸路同埋連儂可以一齊出,試打雙翼,加埋巴克利。
作者: B-Lai    時間: 2015-9-22 09:50
雷丁d人腳其實唔差, 好多都有英超中下遊實力

anton ferdinand, lucas piazon, ola john, mcshane, chris gunter, robson-kanu........
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-22 10:25
唔好睇少佢地,打盃賽佢地成績都唔錯。
我想睇MORI,我覺得佢拍住史東斯係我地將來新希望。
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-22 11:01
evertonarteta10 發表於 2015-9-21 20:34
只要唔好再寄望同時出干尼同尼史拉邊或者2輔鋒, 出咩人都得.

如果戰況許何想睇下RYAN LEDSON做唔做到M16 ...

Henen我都想睇下佢實力
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-22 12:20

報導話 osman 有機會落場另外, holgate 冇打 U-21, 有機會跟隊落場打右閘

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-22 12:42
evertonfan1986 發表於 2015-9-22 12:20
報導話 osman 有機會落場

Martinez also hinted that Darron Gibson and Leon Osman could get their first senior match action of the campaign after returning to fitness.
作者: laukarwing    時間: 2015-9-22 14:18
M11停賽第一場。So sad.
作者: B-Lai    時間: 2015-9-22 21:44
今晚好似冇台播
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 09:22
又話出喼神 leandro...馬仔吹哂水

盧生6場冇波入....馬仔想點?
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-23 09:41
盧卡古持續低迷,係唔係雪一雪佢呢,佢無競爭好難進步。而且真係有少少拖低成績味道。
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-23 09:48
巴克利第100場賽事上陣有波入
冇睇宜播,有冇師兄可以講講3個後防同打番雙翼發揮係點,同之前個陣邊個好D?
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 09:51
evertonarteta10 發表於 2015-9-23 09:22
又話出喼神 leandro...馬仔吹哂水

盧生6場冇波入....馬仔想點?

4場only
對班士利入左2球
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 09:53
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-23 09:41
盧卡古持續低迷,係唔係雪一雪佢呢,佢無競爭好難進步。而且真係有少少拖低成績味道。 ...

而家3個前鋒都有d缺點, 出lukaku叫做起碼有個人去跑同撞先.......
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 09:56
James_Beatkit 發表於 2015-9-23 09:48
巴克利第100場賽事上陣有波入
冇睇宜播,有冇師兄可以講講3個後防同打番雙翼發揮係點,同之前個陣邊個好D? ...

根本冇直播
但睇twitter講話, 唔係3後防, 係4-4-2黎, lennon右閘, funes mori 左閘, osman左翼
deulofeu全場都踢得好, 但lennon個位係弱點俾人攻
barkley上半場打得好深, 做到野但貢獻唔多, 巴利下半場出黎barkley打前左即刻生哂
stones膝頭傷左, 馬仔就估計無大礙

作者: coyb    時間: 2015-9-23 10:07
石頭傷左 咁大鑊?
作者: coyb    時間: 2015-9-23 10:13
睇左一半。球隊無咩表現 靠兩球死球入波。
作者: coyb    時間: 2015-9-23 10:14
coyb 發表於 2015-9-23 10:13
睇左一半。球隊無咩表現 靠兩球死球入波。

咪再出干尼啦 好嘛。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 10:17
B-Lai 發表於 2015-9-23 09:51
4場only
對班士利入左2球

OH原來4場, 唔該B-LAI兄

咁都死啦, 當家射手...4場唔入唔緊要, 但係好似做唔到咩威脅或者幫手拉空位比隊友, 拉莫斯都話佢同賓迪基TEAMWORK好差
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 10:40
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-23 09:41
盧卡古持續低迷,係唔係雪一雪佢呢,佢無競爭好難進步。而且真係有少少拖低成績味道。 ...

其實我有睇番上2季入波片, 盧卡古係幾依賴2翼同2閘橫傳, 今季頭幾場唔多打翼, 少左BAINES, 得番高文, 會唔會咁而影響左佢入球數呢?
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 11:26
evertonarteta10 發表於 2015-9-23 10:40
其實我有睇番上2季入波片, 盧卡古係幾依賴2翼同2閘橫傳, 今季頭幾場唔多打翼, 少左BAINES, 得番高文, 會 ...

其實巴克利同巴利上場係中路俾左幾球靚波佢, 但佢都把握唔到, 係佢自己問題
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 11:27
evertonarteta10 發表於 2015-9-23 10:17
OH原來4場, 唔該B-LAI兄

咁都死啦, 當家射手...4場唔入唔緊要, 但係好似做唔到咩威脅或者幫手拉空位比隊 ...

韋莫斯形容佢2個為"standing still like 2 poles"
作者: leonkit    時間: 2015-9-23 12:09
踢成點???????
作者: 『K』    時間: 2015-9-23 12:10
有直播的
Bein有播 網上有Link
不過只係睇咗下半場
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-23 12:11

我有睇直播, 上半場打352, 球員唔係好習慣, 加上對面體力壓迫, 好難做波
下半場打番4231, 比較順2個入球都係死球, 第2球 DEL BOY 長距離遠射, 真係估唔到佢甘遠射入

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 12:16
evertonfan1986 發表於 2015-9-23 12:11
我有睇直播, 上半場打352, 球員唔係好習慣, 加上對面體力壓迫, 好難做波
下半場打番4231, 比較順 ...

1986兄, 點解盧生又冇波入
作者: Arteta    時間: 2015-9-23 12:17
我睇左整場,先講後防:
作者: Arteta    時間: 2015-9-23 12:22
Roble 感覺打得不錯,救左幾球,失球唔關佢事,Lennon 打前好過打後,防守ok但很少進攻,可能有del boy 關係,jags stones 保持水準,但Mori 打左閘唔得,防守唔夠貼,助攻不太強,失球責任最大係佢,反而下半場打中堅好好多
作者: leonkit    時間: 2015-9-23 12:28
而家係16強?
係咪聽晚踢埋就抽籤
作者: Arteta    時間: 2015-9-23 12:29
中埸McCarthy 跑動多,osman Kone 較靜,有點失望,Barkley 越來越進步,也很勤力,del boy我覺得是今場mvp,右邊威脅極大,而且傳波也很毒,只是今場前鋒差,lukaku 不合格,射門未命中過目標,經常失波,可能疲倦關係
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-23 12:31
Arteta 發表於 2015-9-23 12:22
Roble 感覺打得不錯,救左幾球,失球唔關佢事,Lennon 打前好過打後,防守ok但很少進攻,可能有del boy 關 ...

佢打左閘不嬲唔得
不過上半場係打3中堅, 佢打最左面, 下半場 galloway 入替 石頭 先打番4後防, 重申一次, 愛記唔適合打3後防, 馬仔死都要試

作者: barker    時間: 2015-9-23 13:01
evertonfan1986 發表於 2015-9-23 12:31
佢打左閘不嬲唔得
不過上半場係打3中堅, 佢打最左面, 下半場 galloway 入替 石頭 先打番4後防, 重申一次,  ...

第四圏幾時抽簽 ?
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 13:16
leonkit 發表於 2015-9-23 12:28
而家係16強?
係咪聽晚踢埋就抽籤

而家入左16強, 今晚成個第三圈踢哂就會抽籤
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 13:18
evertonfan1986 發表於 2015-9-23 12:31
佢打左閘不嬲唔得
不過上半場係打3中堅, 佢打最左面, 下半場 galloway 入替 石頭 先打番4後防, 重申一次,  ...

三中堅其實要求好高, 但一旦成功真係會幾好用

其實wigan曾經成功過, 不過之後兵源不足冇再用
作者: niclas    時間: 2015-9-23 13:19
輕取啊! 無得輸啊!
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 13:20
佢打左閘不嬲唔得

其實雷丁2翼好快......俾佢地起步先真係唔使追
作者: niclas    時間: 2015-9-23 13:22
輕取啊! 無得輸啊!
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-23 13:23
B-Lai 發表於 2015-9-23 13:18
三中堅其實要求好高, 但一旦成功真係會幾好用

其實wigan曾經成功過, 不過之後兵源不足冇再用 ...

本身唔多中堅, 走去打3中堅, 有D冇謂
聯賽杯試陣我都可接受, 不過3中堅陣冇一次成功過, 可能冇咩右閘用, 試陣都可理解, 但出來結果就係唔WORK,題外話 尼件作客波衫都幾好腳頭

作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 15:11
evertonfan1986 發表於 2015-9-23 13:23
本身唔多中堅, 走去打3中堅, 有D冇謂
聯賽杯試陣我都可接受, 不過3中堅陣冇一次成功過, 可能冇咩右閘用,  ...

有睇波個班外國球迷話唔似係3中堅.......
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-23 15:57
廸路那球罰球,簡直係一絕。角度唔夠力度搭救。而且佢都打得好生。
作者: B-Lai    時間: 2015-9-23 17:50
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-23 15:57
廸路那球罰球,簡直係一絕。角度唔夠力度搭救。而且佢都打得好生。

但係龍門正常少少應該救到
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 18:09
返去睇20分鐘highlight先....
作者: leonkit    時間: 2015-9-23 18:58
B-Lai 發表於 2015-9-23 17:50
但係龍門正常少少應該救到

我肯定馬田你都可以接實
(定係艾哈比斯想跟馬天尼斯搵食呀)
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 19:22
睇左YOUTUBE 3分鐘...好似成場比人禁住黎射....DEL BOY罰球其實有D -6....

失個球唔接實其實都撲到出眉頂
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-23 19:25
Arteta 發表於 2015-9-23 12:29
中埸McCarthy 跑動多,osman Kone 較靜,有點失望,Barkley 越來越進步,也很勤力,del boy我覺得是今場mvp ...

頭6場BARKLEY KEY PASSES有成1.5/GAME, 大幅進步, 咁當然冇SILVA / OZIL呢類大師級比

OSMAN只能打半場已經係事實, 角色應該係扭轉局勢既PLAYMAKER...

KONE係得咁多架啦, 一直仲唔續約馬仔心中有數, 今季即管再試下
作者: tezsonee    時間: 2015-9-23 20:23
下場迪路應該畀佢打正選
作者: 反曼者    時間: 2015-9-23 20:41
5比0!
作者: B-Lai    時間: 2015-9-24 09:16
leonkit 發表於 2015-9-23 18:58
我肯定馬田你都可以接實
(定係艾哈比斯想跟馬天尼斯搵食呀)

艾哈比斯之前係韋根都係咁
好易救個D佢蝦錄
最難救個D救哂
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-24 20:57

岩岩先睇番OFFICIAL個20分鐘HIGHLIGHT, 雖然唔多但係有幾個片段都睇到少少野:

1) 呢場開波係打442 DIAMOND, 2閘唔多打OVERLAP, 並唔係352.  陣型上想主攻但係反效果

2) 防守方面上半場真係打得差, M16比人扯左出去或者同中堅平排就大鑊, OSMAN同巴克利填位唔好形成禁區頂空檔非常大.  MORI輸得好肉酸.  我睇唔到干尼作用係邊, 除左佢射門成個HIGHLIGHT都冇佢出現過

3) 下半場轉番4231, 利用DEL BOY做波, 拉番闊個進攻空間再利用組織將個波運上去(巴塞打法?), 盧生變左駁腳同後上而唔再係停球, 右路威脅亦都大左好多.  入波個角球係右邊, DEL BOY個自由球都係右邊做番出黎中路博番黎.  出番巴利填番禁區頂減少左對方射門機會

4) DEL BOY M11同巴克利係我地最有創造力既球員, 岩岩好擺哂左中右而且馬仔打法亦都以側擊為主.  只要出番翼同出擊力強既閘, 減少盧卡古係中路停球被夾擊斷纜既機會相信對進攻有好大幫助.  尼史同干尼證明左係做唔到M11同DEL BOY, 甚至O8 LENNON既野, 只能係正前鋒既人選

5) 下半場個進攻模或同套路悅目又有效率, 最重要係回復番盧卡古同中前場強勁既後上能力同速度.  M16個D中距離傳送真係準到不得了, 又係一個殺著

我只係睇左20分鐘, 或者我講錯啦..... 呢場波打得比較吃力但係都有得著, 希望馬仔回頭是岸, 唔好再沉迷尼史同干尼係側翼會再帶黎咩得著, 史雲斯已經睇通睇透.  創造力同速度先係我地既強項
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-26 09:37
jaygary 發表於 2015-9-25 02:12
師兄係係睇返全場???請問係邊度可以睇得返全場丫??拜託

愛華頓球會官網的 evertontv 有回放

http://www.evertonfc.com/evertontv

作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-26 09:47
evertonarteta10 發表於 2015-9-24 20:57
岩岩先睇番OFFICIAL個20分鐘HIGHLIGHT, 雖然唔多但係有幾個片段都睇到少少野:

1) 呢場開波係打442 DIAMOND ...

呢場波贏得無說服力,另外應該放多1-2個主力休息

我真係覺得干尼等佢休息下啦,無乜用~

Mori 都係打返中堅位啦,打左閘位好唔慣咁,走位變得唔掂

lennon 真係無復當年之勇,希望佢只係太耐無比賽,狀態未夠啦

lukaku 應該先做下後備,點解呢場都唔比其他前鋒試下?

robels 有少少慌失失咁,下季買另一個後備龍係唔錯的選擇,候活估計都係打多2年都差唔多
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-26 10:03
Forever_Fan 發表於 2015-9-26 09:47
呢場波贏得無說服力,另外應該放多1-2個主力休息

我真係覺得干尼等佢休息下啦,無乜用~

不過ROBLES係我見咁多場, 呢場打得最好...上半場有2球真係輸得, 多得佢靚撲救, 3:0唔出奇

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2