香港愛華頓迷討論區

標題: 22/1 凌晨 ( HK time ) vs newcastle ( home ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2020-1-20 22:12
標題: 22/1 凌晨 ( HK time ) vs newcastle ( home )

安帥剛開完 press-conference , 他話 richarlison , 施古臣 , 伊禾比仍然缺陣 , 好彩愛隊踼完呢場波之後要十日後先再打聯賽作客屈福特, 所以傷兵可得到充份休息

作者: leonkit    時間: 2020-1-21 10:00
呢場唔睇好
對面有D狀態
作者: laukarwing    時間: 2020-1-21 12:44
希望贏波啦!
作者: Forever_Fan    時間: 2020-1-21 21:24
主場點都睇高一線
作者: 彈地    時間: 2020-1-22 05:28
痴線,半夜起身睇波,臨尾兩分鐘輸兩球被人迫和2-2!最尾補時班友遊魂
作者: 拖肥糖    時間: 2020-1-22 05:37
對手高質倒掛無話可說
作者: 24cheung    時間: 2020-1-22 06:19
拖肥糖 發表於 2020-1-22 05:37
對手高質倒掛無話可說

人地全場基本只有呢兩個攻勢,咁都和冇野好講, 只能賴尼亞斯陀衰家
作者: Forever_Fan    時間: 2020-1-22 07:45
臨尾幾分鐘失2球,柒到一個點,無話可說
作者: Fuko~    時間: 2020-1-22 07:55
Forever_Fan 發表於 2020-1-22 07:45

時也命也,呢一兩年隊波都經常失呢啲冤枉波。
家下叫好啲㗎啦...反正前列都一堆和波。
希望嚟緊呢十日,安76可以調整得更好同真係成功針對性增援啦
作者: barker    時間: 2020-1-22 09:29
我不知今季嘅護级安全線係咪要 40 分以上 ?
作者: 愛華戰士    時間: 2020-1-22 10:05
Forever_Fan 發表於 2020-1-22 07:45

全英超可以補時失兩球的,相信除左愛華頓之外,唔會有第二隊!
作者: 愛華戰士    時間: 2020-1-22 10:11
絕對係坐定粒六諗住贏硬至會出現呢D 災難性結果。

失第一球睇.....我會覺得碧福特真係有D 問題,果下手搥其實真係唔太需要出黎打,....贏緊兩球波.....做龍門其實唔需要咁進取....好好地守住D位等隊友做解圍就好....結果一個唔算好清翠手搥搞到亂糟糟。
失第二球我驚訝係前鋒無人去迫人....比人簡單放長波.......跟手左路明顯係湯戴維斯同賀基治有誤會.........到中間亂晒籠....無得講了。

明明KEAN 開齊波可以壯下聲威.....結果係跌左兩分比人.....
作者: reedlo16    時間: 2020-1-22 10:36
第一球碧福特個下手搥…真係關鍵。碧福特真係神經刀,可以救到啲必入的球,但又經常失埋啲唔應失的球。

你最後兩分鐘, 贏緊兩球,連控球權都不可以確保…中場的搶截,護球能力…是當前愛隊最大最大的問題。戴維斯我基本上已定論佢唔係防中及控制中場的材料,或者有如施華講, 佢其實是進攻中場…(但又未夠班)。

一月買人,中場線如何重整真係好重要好重要好重要。
作者: leonkit    時間: 2020-1-22 10:44
愛華戰士 發表於 2020-1-22 10:11
絕對係坐定粒六諗住贏硬至會出現呢D 災難性結果。

失第一球睇.....我會覺得碧福特真係有D 問題,果下手搥 ...

我覺得個球唔應該咁清digne
一早輸個界外 / 省落對方到算
好過格硬用右腳清出黎
結果比人搶到 輸個角球
作者: barker    時間: 2020-1-22 10:46
reedlo16 發表於 2020-1-22 10:36
第一球碧福特個下手搥…真係關鍵。碧福特真係神經刀,可以救到啲必入的球,但又經常失埋啲唔應失的球。

你 ...

Emre Can , Allan
作者: ginger    時間: 2020-1-22 18:18
真係好嬲,成班補時魂遊咁嘔返兩分出黎,本身上到第8拉近到頭6差距
作者: ginger    時間: 2020-1-22 18:20
reedlo16 發表於 2020-1-22 10:36

你 ...

碧福特係有責任,但成隊一齊睇住人喺小禁區頂打倒掛一樣有責任,根本成隊冇晒集中力
作者: nsno    時間: 2020-1-22 20:46
痴線
失第一球後一開波就長傳俾咗人都算喇
仲要人地射第二球嗰陣兩個中堅落完剷之後竟然係喺界外睇波,而唔係即刻起身返去
Pickford仲要成個人入咗個龍,啲反應慢到⋯⋯

Btw愛隊失咁多死球,其實係咪同Pickford制空力不足有關呢?佢仲要成日習慣性打手鎚⋯⋯又打得唔好
作者: ginger    時間: 2020-1-22 20:50
nsno 發表於 2020-1-22 20:46
痴線
失第一球後一開波就長傳俾咗人都算喇
仲要人地射第二球嗰陣兩個中堅落完剷之後竟然係喺界外睇波,而唔 ...

pickford高波係好弱,一死球就要按爆平安鐘
作者: Fuko~    時間: 2020-1-22 21:31
ginger 發表於 2020-1-22 20:50
pickford高波係好弱,一死球就要按爆平安鐘

最主要係佢唔夠高...
作者: Fuko~    時間: 2020-1-22 21:35
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xMKK9ofPGpc[/youtube]
睇番精華,佢老尾,失個兩球,PICKFORD都要負責任。
第一球,根本唔打手鎚就清到...個波彈下彈下,班球員發夢我算啦,起碼仲有一粒係手。
佢老闆,第二球先離譜,你班友仔任得人地圍著龍門踢???

作者: ngkk821    時間: 2020-1-22 21:58
其實唔明88分鐘點解唔換keane而換入niasse,明知對方實用高波,呢度領隊有責任。
作者: laukarwing    時間: 2020-1-23 16:32
Fuko~ 發表於 2020-1-22 21:35
睇番精華,佢老尾,失個兩球,PICKFORD都要負責任。
第一球,根本唔打手鎚就清到...個波彈下彈下,班球員 ...

Thanks for sharing.
作者: nsno    時間: 2020-1-23 18:47
ngkk821 發表於 2020-1-22 21:58
其實唔明88分鐘點解唔換keane而換入niasse,明知對方實用高波,呢度領隊有責任。 ...

換走成隊打得最好嘅Kean同Bernard都有啲關係⋯⋯

不過至少比佢習慣下呢隊波係咩質素
作者: barker    時間: 2020-1-24 08:51
twitter : Everton soares 去愛隊 傳快將傾掂
作者: ginger    時間: 2020-1-24 14:22
nsno 發表於 2020-1-23 18:47
換走成隊打得最好嘅Kean同Bernard都有啲關係⋯⋯

不過至少比佢習慣下呢隊波係咩質素 ...

應該係垃圾時間諗住食硬,講真睇到90分鐘的確應該係食硬
作者: barker    時間: 2020-1-25 09:50
EVERTON soares and vecino closing to EVERTON move from twitter say
作者: barker    時間: 2020-1-26 18:01
來自意大利 update : 國米中場域仙奴同意以 20M euro 簽约愛華頓 ☺
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 09:40
barker 發表於 2020-1-26 18:01
來自意大利 update : 國米中場域仙奴同意以 20M euro 簽约愛華頓 ☺

呢件好麻麻
作者: barker    時間: 2020-1-27 11:33
24cheung 發表於 2020-1-27 09:40
呢件好麻麻

他點都好過舒拉
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 11:41
barker 發表於 2020-1-27 11:33
他點都好過舒拉

成二千萬,28歲,睇評語又係橫傳專家, 防守懶惰,拖慢中場節奏, 真係睇唔到佢有咩好
作者: barker    時間: 2020-1-27 11:50
24cheung 發表於 2020-1-27 11:41
成二千萬,28歲,睇評語又係橫傳專家, 防守懶惰,拖慢中場節奏, 真係睇唔到佢有咩好 ...

20M euro 即 15M 英磅 , 買他回來安帥知點用他 , 兼且基巴明快將復出, 到時中埸人手會較鬆動
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 17:38
barker 發表於 2020-1-27 11:50
20M euro 即 15M 英磅 , 買他回來安帥知點用他 , 兼且基巴明快將復出, 到時中埸人手會較鬆動 ...

只會再浪费金錢,如買到愛華頓或借到占士已夠了
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 19:51
24cheung 發表於 2020-1-27 11:41
成二千萬,28歲,睇評語又係橫傳專家, 防守懶惰,拖慢中場節奏, 真係睇唔到佢有咩好 ...

你以睇評語去決定一個球員好似有點那個,安76之前在意甲工作,對意甲應該有一定認識,所以我信他。而且睇球王片,Vecino又唔係只識橫傳,我估未成事都係希望以較低價錢買入,最希望反而係賣左C9就真,平平地算啦,好過Niasse咁一蚊都收唔到就慘。
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 19:58
ngkk821 發表於 2020-1-27 19:51
你以睇評語去決定一個球員好似有點那個,安76之前在意甲工作,對意甲應該有一定認識,所以我信他。而且睇 ...

仲信球王片?卡拉臣、度辛,尼亞斯啲片夠正啦.....
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 20:05
24cheung 發表於 2020-1-27 19:58
仲信球王片?卡拉臣、度辛,尼亞斯啲片夠正啦.....

你睇真d卡拉臣,度辛,尼亞斯嘅片,睇完後我都唔明前領隊點解會買佢地,而Vecino套片成10分鐘,我見真係好多中央突破,向前長傳,唔似果幾個嘅球王片播黎播去都係果兩腳。
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 20:14
ngkk821 發表於 2020-1-27 20:05
你睇真d卡拉臣,度辛,尼亞斯嘅片,睇完後我都唔明前領隊點解會買佢地,而Vecino套片成10分鐘,我見真係 ...

而家安師鐘情442。而家就係有球評話佢踢唔掂442

4-4-2的陣式雖然依靠側擊推進,但中路的串連與轉移是陣式能否運轉順暢的關鍵,域仙奴沒辦法讓陣式發揮出最大的效果,在前兩場比賽當中,烏拉圭都出現「進攻不力」的問題,需要依靠兩翼的突破和雙前鋒的支援才能順利推進,變相削弱了正面攻擊球門的威脅。
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 20:17
24cheung 發表於 2020-1-27 20:14

4-4-2的陣式雖然依靠側擊推進,但中路的串連與轉移是陣 ...

有冇該球評嘅連結可以比我望下,我都想了解多一點,唔該。
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 20:23
ngkk821 發表於 2020-1-27 20:17
有冇該球評嘅連結可以比我望下,我都想了解多一點,唔該。

https://football.fanpiece.com/m/InterClubhongkong/c1323182.html
作者: 24cheung    時間: 2020-1-27 20:25
我地個防中唔強,出佢返而中場對抗性更弱
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 20:26
我睇whoscored,佢對拖連奴嘅比賽係mom,對巴塞嘅歐冠有7.2分,但對羅馬又好低分,所以我先覺得如果15m歐羅左右可以一試,始終安76睇完幾場應該知道中場中最弱,一定要補強。
作者: Fuko~    時間: 2020-1-27 20:46
24cheung 發表於 2020-1-27 20:14

4-4-2的陣式雖然依靠側擊推進,但中路的串連與轉移是陣 ...

有一點我同意ge係打442中場唔係亂禁打...其實係d真係全能中場先做到。
可以的話,我係真係希望係先借後買...貴少少租借費都好過亂買人。
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 20:56
最大問題係一月多數唔放人,所以只能在大會買或借無機會上陣嘅球員。
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 21:31
https://football.fanpiece.com/m/InterClubhongkong/c1291424.html
作者: ngkk821    時間: 2020-1-27 21:32
呢篇又講佢幾全能
作者: barker    時間: 2020-1-27 22:39
ngkk821 發表於 2020-1-27 21:32
呢篇又講佢幾全能

update : vecino AGREE to join EVERTON
作者: ngkk821    時間: 2020-1-28 12:27
睇情況,之前傳幾位中場,can,ribiot應該唔黎,所以得番vicino。我只有一個願望,C9有傻仔要。
作者: 24cheung    時間: 2020-1-28 16:39
ngkk821 發表於 2020-1-28 12:27
睇情況,之前傳幾位中場,can,ribiot應該唔黎,所以得番vicino。我只有一個願望,C9有傻仔要。 ...

國米簽艾歷臣,所以好大機會簽到Vicino,希望安師有眼光,係啲九流球評錯啦
作者: barker    時間: 2020-1-28 17:19
24cheung 發表於 2020-1-28 16:39
國米簽艾歷臣,所以好大機會簽到Vicino,希望安師有眼光,係啲九流球評錯啦 ...

everton twitter update :  : EVERTON and inter millan agree on 25M euro fee for vecino
作者: ngkk821    時間: 2020-1-28 17:20
反而睇everton嘅球王片,佢咁嘅踢法,黎到英超應該第三場左右就要變十字軍
作者: 24cheung    時間: 2020-1-28 17:21
barker 發表於 2020-1-28 17:19
everton twitter update :  : EVERTON and inter millan agree on 25M euro fee for vecino

屌,開頭又話2千
作者: barker    時間: 2020-1-28 17:22
24cheung 發表於 2020-1-28 17:21
屌,開頭又話2千

25M euro 即 20M 英磅
作者: witzz    時間: 2020-1-28 17:43
我信安帥,睇佢以前簽人都好少簽錯
作者: 24cheung    時間: 2020-1-28 18:31
barker 發表於 2020-1-27 11:50
20M euro 即 15M 英磅 , 買他回來安帥知點用他 , 兼且基巴明快將復出, 到時中埸人手會較鬆動 ...

你之前唔係咁講
作者: barker    時間: 2020-1-28 18:37
24cheung 發表於 2020-1-28 18:31
你之前唔係咁講

國米想收多少少卦
作者: 24cheung    時間: 2020-1-28 20:44
barker 發表於 2020-1-28 18:37
國米想收多少少卦

又用高價買近30既球員。真係仲未知衰
作者: barker    時間: 2020-1-29 09:42
炒左 marcel brands 喇, 轉會傾球員交番俾安帥攪喇, 我而家好嬲呀
作者: barker    時間: 2020-1-29 21:19
24cheung 發表於 2020-1-28 20:44
又用高價買近30既球員。真係仲未知衰

安帥最想簽不是 vecino , 而係拿坡里中場 Allan
作者: Everton_    時間: 2020-1-29 21:45
barker 發表於 2020-1-29 21:19
安帥最想簽不是 vecino , 而係拿坡里中場 Allan

呢個如果真係簽到就好 身材唔高 但護波能力好強
作者: barker    時間: 2020-1-30 01:14
breaking news from sky sports : EVERTON.reject barcelona 100M euro to move richarlison
作者: 24cheung    時間: 2020-1-30 14:10
仲未有消息,會否食白果?
作者: barker    時間: 2020-1-30 14:24
24cheung 發表於 2020-1-30 14:10
仲未有消息,會否食白果?

炒左 Marcel brands 佢喇
作者: 24cheung    時間: 2020-1-30 17:38
barker 發表於 2020-1-30 14:24
炒左 Marcel brands 佢喇

其實買唔到人都唔使太失望,如中場兩件大将復出就夠做,反正今季都冇野爭,反而希望快啲清走班冗員
作者: barker    時間: 2020-1-30 18:45
24cheung 發表於 2020-1-30 17:38
其實買唔到人都唔使太失望,如中場兩件大将復出就夠做,反正今季都冇野爭,反而希望快啲清走班冗員 ...

martina , niassie to leave
作者: Fuko~    時間: 2020-1-30 22:29
Sky Sports News reporter Vinny O'Connor: "Everton at this point have been unable to offload Oumar Niasse and Cuco Martina, which arguably has a knock-on effect in terms of bringing players in because they haven't reduced the wage bill.

"They have been looking for a midfielder following the injuries to Jean-Philippe Gbamin and Andre Gomes and we know of their interest in Everton Soares of Gremio, but so far they haven't registered a bid. Obviously that could change before the deadline.

"However, given what director of football Marcel Brands said at the club's general meeting about finances, unless they are able to make room in the squad, it might only be loan deals that they are able to bring in before the deadline."

簡單黎講,球會係想某D位補強,但係因為FTP的關係,唔可以再買人。唯一可以的就係借...所以話呢...RK之亂真係唔講得笑。
作者: barker    時間: 2020-1-30 22:51
後晚作客屈福特安察洛堤證實 richarlison , 施古臣 , 伊禾比可以復出上陣 , Andre Gomes 亦都跟操狀態回復中 , 只有 Gbamin 係 out
作者: barker    時間: 2020-1-30 22:59
Fuko~ 發表於 2020-1-30 22:29
Sky Sports News reporter Vinny O'Connor: "Everton at this point have been unable to offload Oumar Ni ...

daily star : EVERTON and spurs 向祖記借安利簡 on deadline day tomorrow night close before
作者: nsno    時間: 2020-1-31 00:26
barker 發表於 2020-1-30 22:51
後晚作客屈福特安察洛堤證實 richarlison , 施古臣 , 伊禾比可以復出上陣 , Andre Gomes 亦都跟操狀態回復 ...

gbamin傷得仲耐過Gomes⋯⋯
作者: ginger    時間: 2020-1-31 09:23
gomes都算好得好快,反而gbamin真係搞笑,文員黎架
作者: Fuko~    時間: 2020-1-31 16:54
ginger 發表於 2020-1-31 09:23
gomes都算好得好快,反而gbamin真係搞笑,文員黎架

明仔其實早過高美斯返黎操...岩岩個次操練唔見明仔,可能上次操個陣發現到有D傷先缺席。
睇埋今晚PRESS CONFERENCE就知新消息。如果進度良好,佢兩位應該可以係兩月裡面打番一兩場波。
其實呢個轉會窗,真係買唔到岩心水人唔緊要...冇謂買錯又買貴人...我係希望中場借一個頂頂都好。
你唔借都係現有人選揀一個啦...靠舒拉施古臣唔得你死。
作者: barker    時間: 2020-1-31 22:01
Ancelotti press conference 重點 : Gomes will play 二月二十三日作客阿仙奴 ,2. Gbm 要繼續休養安帥希望他季尾復出 ,3. 安帥 would consider transfer opportunity for few hours window close
作者: barker    時間: 2020-1-31 22:24
安帥話會在 uk time 晩上十一時前會做 late swoop 簽人
作者: barker    時間: 2020-2-1 09:52
今個冬季窗的失敗 Marcel Brands 要負全責呀
作者: Forever_Fan    時間: 2020-2-1 14:15
barker 發表於 2020-2-1 09:52
今個冬季窗的失敗 Marcel Brands 要負全責呀

對佢一直無好感
作者: witzz    時間: 2020-2-1 16:11
老實講季中好難買人,情願買唔到都好過Panic buy
作者: 24cheung    時間: 2020-2-1 16:43
witzz 發表於 2020-2-1 16:11
老實講季中好難買人,情願買唔到都好過Panic buy

尼亞斯及馬天那只有6個月合约, 走唔到都唔爭在養多六個月。 季中冇人嚟都唔緊要橫掂冇嘢爭
作者: Fuko~    時間: 2020-2-1 17:15
24cheung 發表於 2020-2-1 16:43
尼亞斯及馬天那只有6個月合约, 走唔到都唔爭在養多六個月。 季中冇人嚟都唔緊要橫掂冇嘢爭 ...

你講冇嘢爭唔係幾正確,同第五爭4分...我就當你睇低自己唔夠曼聯同熱刺,禁你起碼都仲可以爭第七。高一個名次就多一啲收入,最好有歐洲賽打,你買人都易啲。
如果個會財政鬆動,根本應該貴少少都補番強個中場。
作者: 24cheung    時間: 2020-2-1 22:59
Fuko~ 發表於 2020-2-1 17:15
你講冇嘢爭唔係幾正確,同第五爭4分...我就當你睇低自己唔夠曼聯同熱刺,禁你起碼都仲可以爭第七。高一個 ...

現在人腳,就算季中使多二三千萬都唔會有歐賽踢。而家我地財政負好多錢,荷包休息下都好。等下季再買過啦

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2