香港愛華頓迷討論區

標題: 明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-12-6 12:45
標題: 明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 )
BIG DUNC 接手後第一場平常心去面對

作者: laukarwing    時間: 2019-12-6 13:06
一定要贏得這場勝利。誓要避免再次四連敗。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 14:47
完了吧 如無意外
曾失戀的都必須戀愛
放下從前一段感情 才能追求將來
你就似沒存在
完了吧 仍能撐起來
前進便讓自尊心放開
告別從前總是不易 然而怎能只得我在
愛不是場定成敗的比賽
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 16:11
Mikel Arteta is not thought to be considering leaving Manchester City as speculation over his first managerial job continues.

又少一個可能性
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 16:22
Vitor Pereira 已經成為愛隊下任領隊大熱門,歡迎上海上港主教練登陸英超,證明國內聯賽水平已經追上英超,連英超都要到國內聯賽挖角
作者: barker    時間: 2019-12-6 16:32
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 16:22
Vitor Pereira 已經成為愛隊下任領隊大熱門,歡迎上海上港主教練登陸英超,證明國內聯賽水平已經追上英超, ...

肥賓都係教緊中超
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 16:53
barker 發表於 2019-12-6 16:32
肥賓都係教緊中超

Vitor Pereira 勁過肥賓啦,上海上港排中超第3,肥賓才排第9,加上原來中超12月1日完季,完季自然2個都有機會請到丫,肥賓曾經話過基於職業道德唔會季中離隊接手其他球會,現時完季了自然可以離隊啦,Pereira教過波圖,係波圖和上港勝率都超過6成,咁的勝率其他領隊行埋一邊都得啦,尋尋覓覓,那人卻在燈火闌珊處,摩連奴係曼聯勝率都係5成幾,Prreira仲勁過佢咁多,一定可以帶領愛華頓再創80年代的輝煌
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 17:03
現時有4個名係個名單度: Vitor Pereira,賓尼迪斯,莫耶斯和Howe,季中估計邦尼茅夫唔肯放人,夾硬來就好似上次挖Silva咁俾屈記告架啦,另外莫耶斯要請一早請左啦,過來仲要俾球迷鬧都無癮啦,不如去韋斯咸算啦,最後中超排名勝率都係Pereira 贏肥賓,咁當然揀佢啦
作者: barker    時間: 2019-12-6 17:28
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 16:53
Vitor Pereira 勁過肥賓啦,上海上港排中超第3,肥賓才排第9,加上原來中超12月1日完季,完季自然2個都有 ...

你講假話哈哈
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 17:37
barker 發表於 2019-12-6 17:28
你講假話哈哈

真的假不了,假的真不了,話裡都有真有假,就睇你點去理解了,哈
作者: barker    時間: 2019-12-6 17:54
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 17:37
真的假不了,假的真不了,話裡都有真有假,就睇你點去理解了,哈

Daily mail : 話安察洛堤 join EVERTON manager 候選之一
作者: wahton    時間: 2019-12-6 18:00
其實而家仲未落實新帥係邊個

炒左馬高施華都唔會有咩興奮
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 18:50
barker 發表於 2019-12-6 17:54
Daily mail : 話安察洛堤 join EVERTON manager 候選之一

佢會過來接爛攤子?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 18:52
Eddie Howe and Mikel Arteta appear to have ruled themselves out to replace Marco Silva

少兩個名啦
作者: barker    時間: 2019-12-6 19:13
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 18:52
Eddie Howe and Mikel Arteta appear to have ruled themselves out to replace Marco Silva

少兩個名啦 ...

the times : EVERTON 接觸普捷天奴
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 19:45
barker 發表於 2019-12-6 19:13
the times : EVERTON 接觸普捷天奴

我信搵肥普架,不過唔信佢過來之嘛

睇賠率現時2強爭霸,其他選擇都好冷,Moyes vs Pereira,睇肥賓係新聞上無乜聲氣咁,賠率又咁冷,可能佢都係無乜興趣。
作者: barker    時間: 2019-12-6 20:07
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 19:45
我信搵肥普架,不過唔信佢過來之嘛

睇賠率現時2強爭霸,其他選擇都好冷,Moyes vs Pereira,睇肥賓係新 ...

pochettino 16/1 now
作者: witzz    時間: 2019-12-6 20:36
全力爭肥普啦
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 21:01
witzz 發表於 2019-12-6 20:36
全力爭肥普啦

我都想肥普肥賓,不過依家阿仙奴曼聯都有或將有位置請領隊,除左肥賓我地仲有機會,肥普一定唔會考慮我地啦
作者: witzz    時間: 2019-12-6 21:17
都唔一定既,相對曼聯阿仙奴,我地內部管理層應該無咁多問題。再加上伊朗佬應承科水俾佢買人既話,都唔係一啲可能都無。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 21:37
witzz 發表於 2019-12-6 21:17
都唔一定既,相對曼聯阿仙奴,我地內部管理層應該無咁多問題。再加上伊朗佬應承科水俾佢買人既話,都唔係一 ...

望係咁望,肥普肥賓同老莫我都接受到,也認為佢地都有能力幫助愛隊進步,其實肥賓真係有機會的,佢早前係內地接受訪問話佢想回英超執教,而佢舊時曾接受另一個訪問話佢基於職業道德係唔會係賽季中間跳槽,現時兩個要求都符合了,中超賽季剛完,有誠意的話我相信一定有機會。老莫我係想佢熱血回歸的,但如果自己充滿熱情回歸返來球迷的反應竟然係主場的噓聲,我覺得我係佢一定很難受,不如不回來更好,在其他球隊拿到好成績,甚至冠軍,讓今日反對佢的球迷和班主後悔莫及。
作者: barker    時間: 2019-12-6 22:05
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 21:37
望係咁望,肥普肥賓同老莫我都接受到,也認為佢地都有能力幫助愛隊進步,其實肥賓真係有機會的,佢早前係 ...

而家賠率好混亂
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 22:06
有報導話肥普拒絕了

Mauricio Pochettino has reportedly rejected an approach from Everton
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-6 22:19
barker 發表於 2019-12-6 22:05
而家賠率好混亂

唔係喎,賠率好有序,全日由始至終都係老莫vs Pereira,肥賓和安察洛提賠率有熱返少少,但都好冷,1賠20,暫時阿迪達,Howe都出聲話唔會離開現有球會,肥普有報導話佢拒絕愛華頓,賠率更低到1賠25
作者: barker    時間: 2019-12-6 23:20
Forever_Fan 發表於 2019-12-6 22:19
唔係喎,賠率好有序,全日由始至終都係老莫vs Pereira,肥賓和安察洛提賠率有熱返少少,但都好冷,1賠20 ...

你睇埋 thesack race.com , 又有個新名字: 基達菲主帥 Jose Bordalas , 他而家 odds 只得 16/1
作者: witzz    時間: 2019-12-6 23:27
barker 發表於 2019-12-6 23:20
你睇埋 thesack race.com , 又有個新名字: 基達菲主帥 Jose Bordalas , 他而家 odds 只得 16/1 ...

上年西甲最佳教練
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 02:24
賓尼迪斯係韋斯咸下個領隊的次熱,同大熱也是叮噹馬頭,我地肯定搶得贏韋斯咸,就睇係咪有心去搶
作者: killersmiling    時間: 2019-12-7 12:52
你想想以前愛華頓邊有錢?佢係有限金錢下買人!平但好用!大家記得?朗尼?謝菲斯?績k卡?耶古堡?高文?巴克利?巴尼斯?安妮捷比?阿迪達?卡希爾?卡絲利?廸路菲奥?當路雲?廸斯天?派拿?奥仕文?列史葛?全部又平又正!!對強隊和巳經好好!中游隊伍佢贏到,所以第五,第七亦試過第四,算係咁!!唔好唔記得當時球員一好老细就賣走,或球员要求走,好似朗尼,列史葛,或史東斯咁,仲有馬天尼斯,高文仲有用緊老莫球員先咁好,一改動就唔掂,因老莫有個買手好勁!!佢老豆!!幫佢入貨,但没錢,若肯比錢佢,佢一定得!!你話曼聯点解唔得??請大家查查佢太遲接手,轉會窗没時間,焗用原有班底,但費sir,巳用盡了!!若得!!費sir 都唔使叫史高斯復出幫拖果季!!莫耶斯係得架!

Moyes is the best choice in this urgent time!!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-7 12:56
連費sir都話搵moyes,佢係有料到,只不過佢預唔到肯放大水老細和時机!!看看舊年韋斯咸都可起死回生就知!佢做防守有-套!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 13:20
killersmiling 發表於 2019-12-7 12:56
連費sir都話搵moyes,佢係有料到,只不過佢預唔到肯放大水老細和時机!!看看舊年韋斯咸都可起死回生就知! ...

我明白,之前我都話費sir搵佢教就係最好的名片,問題係老闆和部份球迷唔喜歡佢,講回到主場俾球迷噓情何以堪,加上由於老闆唔信任佢,一有少少失利就唔肯俾時間佢調較球隊,可能完季就炒成condom,我希望一係唔請,請就要放權俾佢,俾多最少一年佢執教,否則無謂過來。
作者: barker    時間: 2019-12-7 13:54
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 13:20
我明白,之前我都話費sir搵佢教就係最好的名片,問題係老闆和部份球迷唔喜歡佢,講回到主場俾球迷噓情何 ...

諗諗下安察洛堤外圍賠率熱左可能最終真命天子都唔竒
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 16:07
barker 發表於 2019-12-7 13:54
諗諗下安察洛堤外圍賠率熱左可能最終真命天子都唔竒

熱左都係冷,最熱還是老莫和Pereira兩個,大熱的還是今季中超季軍,勝率超過6成,遠勝肥賓係中超成績的Pereira,Pereira縱橫中超聯賽,土耳其聯賽,希臘聯賽,只係見到佢的勝率,Moshiri肯定已經J到爆,唸住英超前4今次仲唔到手?
作者: barker    時間: 2019-12-7 19:44
EVERTON line up : Pickford , Sidibe , digne , keane , holgate , 中場 : 舒拉 , 施古臣 , iwobi , richarlison walcott , DCL
作者: 24cheung    時間: 2019-12-7 19:44
屌,又係出嗰啲慢世魔皇,早啲瞓吧
作者: witzz    時間: 2019-12-7 19:45
中路中冰島臣加舒拉....
作者: 24cheung    時間: 2019-12-7 19:47
witzz 發表於 2019-12-7 19:45
中路中冰島臣加舒拉....

仲有禾仔,呢3件一齊出,今年未好過
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-7 20:04
後備有救世主尼亞斯
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 20:11
24cheung 發表於 2019-12-7 19:44
屌,又係出嗰啲慢世魔皇,早啲瞓吧

唔係出呢啲你想點?出牛奶仔交學費?
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 20:12
aeroplane602 發表於 2019-12-7 20:04
後備有救世主尼亞斯

後備禁多攻擊球員係咩玩法...
作者: 24cheung    時間: 2019-12-7 20:15
Fuko~ 發表於 2019-12-7 20:11
唔係出呢啲你想點?出牛奶仔交學費?

施華嗰時大家都駡佢成日一齊出斯格臣及舒拉中場必慢,又冇創造力,出TD及Ben仔起碼中場有活力。
作者: killersmiling    時間: 2019-12-7 20:25
賓特那都唔出,唉!仲係出番果D人,無變,唉!
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 20:36
入球方程式更新左...薛迪比傳中,李7利臣頂入...
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 20:38
24cheung 發表於 2019-12-7 20:15
施華嗰時大家都駡佢成日一齊出斯格臣及舒拉中場必慢,又冇創造力,出TD及Ben仔起碼中場有活力。 ...

咪即係交學費LO...呢兩場TD俾人針到波都傳唔到...B仔都話上季落英冠連波都冇點踢...
今季跟左禁耐1隊...有料一早就出啦...你估佢地傻咩
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 21:10
咁就入一粒
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 21:13
我覺得有舊時莫耶斯的風格咁的
作者: barker    時間: 2019-12-7 21:18
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 21:13
我覺得有舊時莫耶斯的風格咁的

球員積極左在上半埸 ?
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-7 21:18
442 急攻
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 21:20
其實守落大家都好冇系統,不過就係咁GA LA...足球呢家野,好波不如好運。
碌埋個下半場,拎埋個3分。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 21:20
barker 發表於 2019-12-7 21:18
球員積極左在上半埸 ?

走動多左,加上多左人釘人,防守自然好左,睇呢場波覺得好有老莫的風格咁
作者: barker    時間: 2019-12-7 21:23
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 21:20
走動多左,加上多左人釘人,防守自然好左,睇呢場波覺得好有老莫的風格咁 ...

如果今場有幸拿三分不如試下俾 BIG DUNC 坐到完季
作者: killersmiling    時間: 2019-12-7 21:26
差D比米高堅尼累死,險輸-球!佢真係炸蛋!幾次都係其他人幫佢解圍!!大家留意佢走位好唔掂!同埋舒拉都係無影,好似打少個咁!
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 21:27
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 21:20
走動多左,加上多左人釘人,防守自然好左,睇呢場波覺得好有老莫的風格咁 ...

你鍾意睇俾人攻??? 佢只係打番傳統442防守...
唔係對面D進攻球員唔射波...我地一早失波啦...
舒拉同施古臣跑足120%力...下半場呢個位多數會出事...

作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 21:29
barker 發表於 2019-12-7 21:23
如果今場有幸拿三分不如試下俾 BIG DUNC 坐到完季

就睇你覺得佢係咪有能力重建球隊,始終球隊積弊好深,要重建整隊波唔係Big Dunc 現有的教練團隊能夠 handle
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 21:36
Fuko~ 發表於 2019-12-7 21:27
你鍾意睇俾人攻??? 佢只係打番傳統442防守...
唔係對面D進攻球員唔射波...我地一早失波啦...
舒拉同施古 ...

球員跑動多,跟波貼,幾有士氣,射門大家差不多,控球預左差,始終對住車仔,明打防反,正路姐,唔通鬥攻咩
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 21:39
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 21:36
球員跑動多,跟波貼,幾有士氣,射門大家差不多,控球預左差,始終對住車仔,明打防反,正路姐,唔通鬥攻 ...

上半場控球係25% VS 75%...呢D唔係叫防反叫死守多...
ANYWAY,ZOUMA報恩又入一球。
冬季其實可以同車仔買番,仲可以平D買。
作者: reedlo16    時間: 2019-12-7 21:41
咪就係之前我講,每人肯走多步,士氣搭夠已好唔同。

第二球入波,蘇馬輸遴遴迍迍,一月係咪要買佢回來呢?睇定先。
作者: reedlo16    時間: 2019-12-7 21:42
師奶…夠鐘了,等戴維斯入場……輸個球...佢完全失位…
作者: witzz    時間: 2019-12-7 22:14
好波不如好運
作者: Fuko~    時間: 2019-12-7 22:14
咩叫好波不如好運,呢場大家睇到啦...施華究竟有幾黑仔...?
佢教禁耐有幾何人地一場送兩次大禮
作者: barker    時間: 2019-12-7 22:15
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 21:36
球員跑動多,跟波貼,幾有士氣,射門大家差不多,控球預左差,始終對住車仔,明打防反,正路姐,唔通鬥攻 ...

breaking news : 前拜仁主帥尼高高華到左 goodlison park 睇波 , 他賠率由原先 50/1 狂跌到而家 7/2
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 22:18
witzz 發表於 2019-12-7 22:14
好波不如好運

都要勤力先得的
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 22:22
另外久違的拜恩斯丫
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 22:26
仲有鴨仔呢場打得好,但真係係咪明做Silva 架,只不過隔幾日隊波的表現變左另一隊咁,攔截又狠
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 22:31
另外Big Dunc真係師承老莫,呢場真心有老莫時代佢帶隊的感覺,包括戰術和鬥心
作者: reedlo16    時間: 2019-12-7 22:31
BIG DUNC可能同鴨仔講, 打返簡單波,用你的身體去撞去衝,唔使打得好睇,最緊要實用。
作者: witzz    時間: 2019-12-7 22:40
barker 發表於 2019-12-7 22:15
breaking news : 前拜仁主帥尼高高華到左 goodlison park 睇波 , 他賠率由原先 50/1 狂跌到而家 7/2  ...

變左大熱
作者: ngkk821    時間: 2019-12-7 22:42
熱血,有球味,愛華頓風格,好波
作者: Jassoo    時間: 2019-12-7 22:50
好開心見返久違了的愛華頓精神,夠熱血,爛打,每人走多步,波到人到
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-7 23:35
witzz 發表於 2019-12-7 22:40
變左大熱

我唔熟佢,睇完wiki都睇唔到乜野,暫時的還是覺得肥賓老莫係我首選
作者: barker    時間: 2019-12-7 23:38
Forever_Fan 發表於 2019-12-7 23:35
我唔熟佢,睇完wiki都睇唔到乜野,暫時的還是覺得肥賓老莫係我首選

sky bet odds update : BIG DUNC 大熱 2/1 , 尼高高華 3/1 , Moyes 4/1, pereira 5/1
作者: evertonian95    時間: 2019-12-8 06:45
今次真係打返熱血足球, 欄截波到人到, 每人都很走多步, 個人技術唔及人就須要這種打法。

作者: evertonian95    時間: 2019-12-8 07:01
big dun 不嬲熱血,  每次入波即刻攬著個執波仔
士氣無而重要, 但當務之急真係要執下條後防。
作者: evertonian95    時間: 2019-12-8 07:22
我支持愛華頓是從howard kendall時代的, 當時年年都為護級而打氣, 43分是安全線。
所以我不介意輸波, 但不要輸陣, 目標要實際d。

作者: barker    時間: 2019-12-8 09:38
咁不如 moshiri 諗下俾 BIG DUNC 坐正 ?
作者: 24cheung    時間: 2019-12-8 09:41
今場陣容同施華差唔多,出慢世中場,但踢法上大家有分别,今場打簡單直接踢去前場湧,湧唔到專心防守。放棄中埸,放棄做波,睇到控球指數就最清楚。呢家波護級一定冇問題,但要做强隊就冇可能了。可惜施華嗰套喺現今人腳踢唔出效果,佢最黑係冇左高美斯,成隊波差好遠
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-8 10:49
24cheung 發表於 2019-12-8 09:41
今場陣容同施華差唔多,出慢世中場,但踢法上大家有分别,今場打簡單直接踢去前場湧,湧唔到專心防守。放棄 ...

限米煮限飯,Silva就係唔識呢樣野,中場傷哂咪要變,打返一d簡單足球,佢就一本通書睇到老,唔理黑貓白貓,捉到老鼠先係好貓,贏就係贏,輸就係輸,唔會因為你控球幾高有改變。
作者: barker    時間: 2019-12-8 12:15
Forever_Fan 發表於 2019-12-8 10:49
限米煮限飯,Silva就係唔識呢樣野,中場傷哂咪要變,打返一d簡單足球,佢就一本通書睇到老,唔理黑貓白貓 ...

BIG DUNC 同尼高高華並列大熱
作者: wahton    時間: 2019-12-8 17:45
其實想MOYES返黎,無非都係想熱血足球回歸

今次完美示範了
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-8 19:30
wahton 發表於 2019-12-8 17:45
其實想MOYES返黎,無非都係想熱血足球回歸

今次完美示範了

啱丫,鄧肯根本師承老莫,佢係愛華頓時就係老莫執教的年代,佢今場波的打法完全熟口熟面,同老莫時期差不多。
作者: barker    時間: 2019-12-8 20:57
Forever_Fan 發表於 2019-12-8 19:30
啱丫,鄧肯根本師承老莫,佢係愛華頓時就係老莫執教的年代,佢今場波的打法完全熟口熟面,同老莫時期差不 ...

sky bet odds update : 尼高高華 2/1 , BIG DUNC 5/2 , Pereira 4/1 , moyes 5/1 , Gallardo 16/1
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-8 21:53
barker 發表於 2019-12-8 20:57
sky bet odds update : 尼高高華 2/1 , BIG DUNC 5/2 , Pereira 4/1 , moyes 5/1 , Gallardo 16/1

Niko Kovac 好似係拜仁的表現好差,失去更衣室和被批評隊波無form,而且喜歡打3後衛,今季人腳我地根本打唔到佢的陣型
作者: barker    時間: 2019-12-8 23:02
Forever_Fan 發表於 2019-12-8 21:53
Niko Kovac 好似係拜仁的表現好差,失去更衣室和被批評隊波無form,而且喜歡打3後衛,今季人腳我地根本打 ...

update odds : 個排位又變左 , BIG DUNC 5/2 , Pereira 5/1 , 尼高高華 5/1 , moyes 5/1 , Gallardo 16/1
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 08:26
barker 發表於 2019-12-8 23:02
update odds : 個排位又變左 , BIG DUNC 5/2 , Pereira 5/1 , 尼高高華 5/1 , moyes 5/1 , Gallardo 16/1 ...

我感覺會用鄧肯到季尾再請領隊,然後又請一個唔知點解moshiri自我感覺良好的領隊,然後又再柒多次
作者: laukarwing    時間: 2019-12-9 09:39
barker 發表於 2019-12-8 09:38
咁不如 moshiri 諗下俾 BIG DUNC 坐正 ?

我都想。希望可以永續BIG DUNC.
作者: leonkit    時間: 2019-12-9 09:39
呢場諗起當初點解會睇拖肥呢隊西波
好多年無見到啦
車仔唔好彩了
作者: leonkit    時間: 2019-12-9 09:44
laukarwing 發表於 2019-12-9 09:39
我都想。希望可以永續BIG DUNC.

見到2位大老細完場 開心到個個樣
呢季隨時教到尾呀
作者: laukarwing    時間: 2019-12-9 10:04
leonkit 發表於 2019-12-9 09:44
見到2位大老細完場 開心到個個樣
呢季隨時教到尾呀

係就好了。愛隊根本沒有一個中場指揮官及一個有份量防中,所以打番莫耶斯足球就對了。同埋愛隊很需要一個比高普更激情的領隊,BIG DUNC.就最適合了。
作者: leonkit    時間: 2019-12-9 10:14
laukarwing 發表於 2019-12-9 10:04
係就好了。愛隊根本沒有一個中場指揮官及一個有份量防中,所以打番莫耶斯足球就對了。同埋愛隊很需要一個 ...

唔敢講呢種足球未來可以踢到咩好成績
但呢一刻最基本既鬥志非常重要
作者: Fuko~    時間: 2019-12-9 10:29
leonkit 發表於 2019-12-9 10:14
唔敢講呢種足球未來可以踢到咩好成績
但呢一刻最基本既鬥志非常重要

前季安斯禾夫都一度打出呢種鬥志足球。
但禁唔可以捱到成季,捱到護級應該唔難...
始終我哋隊波整體比起當年平衡性好太多
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 10:53
Fuko~ 發表於 2019-12-9 10:29
前季安斯禾夫都一度打出呢種鬥志足球。
但禁唔可以捱到成季,捱到護級應該唔難...
始終我哋隊波整體比起 ...

我個人希望1月前落實領隊人選,1月轉會窗才可以因應將來打法買人,夾半季,下季才可以一開始就上力。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 10:54
laukarwing 發表於 2019-12-9 10:04
係就好了。愛隊根本沒有一個中場指揮官及一個有份量防中,所以打番莫耶斯足球就對了。同埋愛隊很需要一個 ...

啱丫,鄧肯明顯打緊莫耶斯style的足球,始終佢係老莫麾下都頗長時間
作者: evertonarteta10    時間: 2019-12-9 12:37
Forever_Fan 發表於 2019-12-9 10:54
啱丫,鄧肯明顯打緊莫耶斯style的足球,始終佢係老莫麾下都頗長時間

老莫style係好, 不過今時今日呢種打法應該唔會令球隊踏足歐洲賽場.....442都可以好屈機, 不過唔係老莫咁

老細揼咁多水出黎一定唔會滿足7 8 9 10, 所以我覺得唔會返去請老莫.  試問有邊個老細每年比1億鎊買人係排7-10位會好滿意?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 12:52
evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:37
老莫style係好, 不過今時今日呢種打法應該唔會令球隊踏足歐洲賽場.....442都可以好屈機, 不過唔係老莫咁
...

預左,要請老莫請左啦,使鬼等到今日,但老老實實Moshiri的眼光真心膠,如果又係甚麽河床或上港請個唔知乜領隊,年幾後我估計又炒人了事,然後又使左億億聲。但鄧肯又的確唔係長遠的option,如果夏季,吸引一些較有名的主帥還是可能的
作者: evertonarteta10    時間: 2019-12-9 12:52
Forever_Fan 發表於 2019-12-9 10:53
我個人希望1月前落實領隊人選,1月轉會窗才可以因應將來打法買人,夾半季,下季才可以一開始就上力。 ...

我安76係首選, 同你一樣肥賓都係心水, 經驗豐富, 戰術唔差....另外施蒙尼應該差唔多, 我希望老細可以去爭取下施蒙尼, 我覺得佢對愛華頓個PLAN更感興趣.....要爭未必會輸阿仙奴, 得唔得一件事, 試下冇壞.

PERXXXXX我就冇留意喇, 尼高高華要不是利雲救左佢一季.......免喇.  加拿度雖然南美成績好, 不過未試過歐洲賽場教波, 再加埋我地水深火熱同語言問題, 我唔太睇好會請加拿度.  普捷一定唔會過黎.

至於BIG DUN, 睇多幾場先, 我預計12月中左右會有消息BIG DUN坐正定請新教頭.
作者: evertonarteta10    時間: 2019-12-9 12:58
Forever_Fan 發表於 2019-12-9 12:52
預左,要請老莫請左啦,使鬼等到今日,但老老實實Moshiri的眼光真心膠,如果又係甚麽河床或大連請個唔知 ...

講真而家唔係話踢得熱血踢得夠火就足夠...

老莫時期熱血同火可以排567都可以生存, 無他, 下面個12隊都仲也也烏.  今日只係憑熱血憑火係唔夠, OK...今季7 8 9 10冇問題, 下季呢?  冇人知道下季會唔會WESTHAM或者維拉比人大揼水拉我地落黎, 活生生例子就係狼隊, 換個好教頭就有成績, 就係BRENDAN ROGERS既李斯特城!!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 13:46
evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:58
講真而家唔係話踢得熱血踢得夠火就足夠...

老莫時期熱血同火可以排567都可以生存, 無他, 下面個12隊都仲 ...

我地需要一些有track record的領隊,就好似話河床個領隊,連歐洲球會都未帶過唔通又話係下一個肥普? 尼高高華除左教國家隊,球會成績都好差,俾人話帶隊的球隊無乜form,領隊經驗又唔多,咁樣難道又話可以帶領球會成功? 現時傳得最勁的人,個個履歷都唔吸引,唔覺得佢地教得掂,名牌領隊就無聲氣,連肥賓都完全無聲氣,睇怕都無機會,都唔知個board想點,想炒Silva都已經超過一個月先落實,咁成個月的時間都無B計劃的? 真係見招拆招,一d前瞻性都無,呢個董事會真心要改革
作者: toffeeweb    時間: 2019-12-9 14:01
Big Dun的確未必係長遠適當人選 但係佢的確係短時間注入左好強大的energy 同passion俾球員 如果令班球員可以打番起 有番信心
其實我地隊波 欠缺左個領袖 big dun就係可以有尼種影響力
作者: barker    時間: 2019-12-9 14:09
evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:52
我安76係首選, 同你一樣肥賓都係心水, 經驗豐富, 戰術唔差....另外施蒙尼應該差唔多, 我希望老細可以去爭 ...

摩納哥查旬會不會係好主帥人選之一 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2019-12-9 14:40
barker 發表於 2019-12-9 14:09
摩納哥查旬會不會係好主帥人選之一 ?

唔好喇....
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-9 14:43
toffeeweb 發表於 2019-12-9 14:01
Big Dun的確未必係長遠適當人選 但係佢的確係短時間注入左好強大的energy 同passion俾球員 如果令班球員可 ...

咁鄧肯用老莫的打法,短時間捱到季尾係無問題,但到夏天一樣要唸長遠人選,現時良地的大牌領隊現時唔來,夏季都好可能唔會來,除非今個賽季杯賽拿到冠軍,下季可以打歐洲賽,領隊的選擇都有限,但我地今個中期轉會窗就可能浪費了

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2