香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 作客李斯特城 sunday night [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-11-29 21:56
標題: EPL 作客李斯特城 sunday night
送馬高施華一程 ?

作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-30 09:12
其實就算和佢都係炒,我估佢其實已經等同被炒,只不過董事會係度搵人中先未公佈姐,幾時搵到人就幾時炒。
作者: ginger    時間: 2019-11-30 10:19
而家炒都未必最好時機,正路就輸硬,睇下underdog會唔會有驚喜,同埋希望用下kean唔好浪費左,咁貴買返黎擺咩
作者: witzz    時間: 2019-11-30 11:24
Bye silva
作者: barker    時間: 2019-11-30 11:52
Forever_Fan 發表於 2019-11-30 09:12
其實就算和佢都係炒,我估佢其實已經等同被炒,只不過董事會係度搵人中先未公佈姐,幾時搵到人就幾時炒。 ...

david moyes close to appoint new EVERTON new manager early next week ?
作者: witzz    時間: 2019-11-30 12:23
No please
作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-30 13:37
barker 發表於 2019-11-30 11:52
david moyes close to appoint new EVERTON new manager early next week ?

老莫或肥賓都應該係好人選,肥普唔可能來,艾馬利英文都唔係好識講,證明係英超佢未掂,等佢學好英文先
作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-30 14:29
不過董事會都有機會等過埋利記先炒,等新領隊唔會一上場就輸俾利記,變得壓力超大
作者: wahton    時間: 2019-11-30 18:26
ginger 發表於 2019-11-30 10:19
而家炒都未必最好時機,正路就輸硬,睇下underdog會唔會有驚喜,同埋希望用下kean唔好浪費左,咁貴買返黎擺 ...

同意。隊波進攻冇章法,但好似今季對曼城咁,做underdog打反擊可能有驚喜。

加油
作者: barker    時間: 2019-12-1 07:59
update for sunday UK newspaper for daily mail : moshiri 同 bill 叔叔已決定請般尼茅夫主帥 eddie howe 代替馬高施華成愛隊新主帥 , 下星期三晚 merseyside derby 作客利狗會暫時由 BIG DUNC take charge
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 09:12
barker 發表於 2019-12-1 07:59
update for sunday UK newspaper for daily mail : moshiri 同 bill 叔叔已決定請般尼茅夫主帥 eddie howe  ...

如果又請少帥,下季我地又要換帥了
作者: barker    時間: 2019-12-1 09:14
eddie howe 功力有問題 ?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 09:39
barker 發表於 2019-12-1 09:14
eddie howe 功力有問題 ?

我地球隊經過幾季,問題不單係後防,而係整體,佢有能力或經驗處理複雜的問題嗎?加上球會有錢了,球員也大牌了,Howe無往績支持,佢憑乜野壓住班球員? 球會有錢了,還去細球會搵領隊,無經驗的領隊眼界已經狹窄,又點帶領球會去另一台階?
作者: niclas    時間: 2019-12-1 10:32
韋斯鹹尋晚贏波,柏歷連尼無甘快炒。
拖肥今場如果系輸,馬高施華肯定會炒的
老莫真系會接手?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 11:23
niclas 發表於 2019-12-1 10:32
韋斯鹹尋晚贏波,柏歷連尼無甘快炒。
拖肥今場如果系輸,馬高施華肯定會炒的
老莫真系會接手? ...

很難講,現時來睇,老莫和肥賓已經係較現實和較好的選擇,如果搵Howe,我覺得今季會否降班已經有些懸,就算唔降班,下季也會一樣的換帥。
作者: witzz    時間: 2019-12-1 12:07
同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚至上到前四,咁eddie howe既般尼茅夫亦唔失禮,係有限資源下,甚至可能少過老莫係愛記既年代,帶到隊波上中游,不愁降班。如果問我,我會傾向揀eddie howe,起碼eddie howe既進攻套路清潔,更加切合現今足球,呢幾年我見到老莫好似跟唔上現今足球步伐,有啲停濟不前感覺。
作者: niclas    時間: 2019-12-1 12:19
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 11:23
很難講,現時來睇,老莫和肥賓已經係較現實和較好的選擇,如果搵Howe,我覺得今季會否降班已經有些懸,就 ...

我覺老莫接手最實際,最穩陣啦!
作者: Fuko~    時間: 2019-12-1 12:45
witzz 發表於 2019-12-1 12:07
同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚 ...

eddie howe即係又打進攻足球...而且佢多用4-4-2,基本上都可以FIT到落我地而家隊波。
問題係4-4-2個兩個中場真係要好勁...缺少了GOMES下...要點打呢?
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 13:57
witzz 發表於 2019-12-1 12:07
同老莫比,eddie howe不比老莫差。如果大家覺得老莫係愛記教得好,因為係有限資源之下,可以踢到有隊型,甚 ...

係Silva來之前,一樣吹Silva和Howe係救世主一樣,其實睇履歷我唔明d球迷做乜吹捧Silva和Howe得咁勁,兩者其實一擔擔,海軍鬥水兵,所以我一直都反對搵佢地2個,上次球會請Silva時我已經話好快就會炒,我覺得已經離此不遠了。今次如果請Howe,我都可以講句好快都會炒,只不過係1年定2年的分別。佢地兩個一直都係帶領小球會,但正因為小球會,要處理的問題相對簡單,每年目標只係護級,球員通常都後生聽話,更唔可能有star players,領隊可以係球隊內說一不二,更少有可能有小圈子,就算有也無法挑戰領隊權威,但愛華頓唔同,有資金和薪酬階梯,球員有唔同訴求,有明星球員,有小圈子,有董事會的干涉,要處理的問題複雜好多,當履歷不能服衆,佢係咪能讓球員服從? 大球會和細球會的內部處事係可以好唔同,加上佢普無歐賽經驗,要提升我地,根本無從說起。
作者: witzz    時間: 2019-12-1 14:21
老莫教得最好既時候就係愛記嗰時,但係當時愛記唔算係一間咩大球會,只係歷史悠久,亦不見有咩球星,在任時教係一個冠軍都無,又何以覺得老莫既履歷可以服眾?單單以曼聯嗰次黎睇,我就見唔到老莫可以駕馭到啲球星。大家一直以黎睇得老莫太高,但就唔係用同一把尺去比較其他領隊。
作者: Fuko~    時間: 2019-12-1 14:59
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 13:57
係Silva來之前,一樣吹Silva和Howe係救世主一樣,其實睇履歷我唔明d球迷做乜吹捧Silva和Howe得咁勁,兩者 ...

HOWE同SILVA差不多級數呢樣野我其實認同。但其實會方傾向球員同領隊一齊成長,先搵少帥去處理年輕球員問題。
好話唔好聽,其實會方都係博一博,希望單車變摩托。係冒險左D,但佢地係想有下個普帥林伯甚至施丹...
而且禁樣的領隊起碼會留耐D係一隊波,唔係一有成績就走。

對我黎講,知道個領隊咩風格就夠...我相信會方個決定GE。始終佢地先係圈內人...
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 15:24
witzz 發表於 2019-12-1 14:21
老莫教得最好既時候就係愛記嗰時,但係當時愛記唔算係一間咩大球會,只係歷史悠久,亦不見有咩球星,在任時 ...

老莫係愛華頓歷史裡面都叫數一數二長的領隊,加上標叔叔還在位,係球會裡面相信還有不少行政或助教跟佢認識,甚至係佢當年簽回來的球員,加上當年無錢也能帶領愛華頓拿到歐聯歐霸資格,這已經係履歷,係成績,係威信,這是Silva和Howe無法比較的。加上老莫當年受費格遜欽點執教豪門球會曼聯,這本來就係一個對佢能力的肯定,就算只係執教一季,現在球迷睇返轉頭,佢的成績也根本不算差,老莫之後世界有名的雲高爾,摩連奴,埋單計數大家勝率咪又係差不多,老莫更帶領球隊去到歐聯8強,雲加帶領的阿仙奴屆屆去到16強就輸了,老莫好差咩? 這就是佢的資本,就是履歷,Silva Howe之流可以同佢比較咩? 除老莫外,肥賓也可以丫,教利記都十幾年前的事啦,當時各為其主姐,幾時輪到Silva Howe之流教愛隊先得架,如果請Howe也肯定係班主堅持唔請老莫肥賓,然後標叔叔被迫提出2者都勉強接受的替補方案,但這根本又係另一個炒人的循環。
作者: Fuko~    時間: 2019-12-1 19:11
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 15:24
老莫係愛華頓歷史裡面都叫數一數二長的領隊,加上標叔叔還在位,係球會裡面相信還有不少行政或助教跟佢認 ...

都幾次換帥都換唔到莫耶斯...其實你都差不多對個BOARD死心...主席佢地兩位根本唔多想搵佢返黎。
就算番黎都唔會預佢做得長。一直都講唔駛太神化老莫,冇人質疑佢成就,而係隊波走緊GE方向同佢唔一樣。
班主想年輕化想建立一支技術性較強做班底的球隊,所以重金請MARCEL BRANDS同買一堆年輕有潛力的球員返黎,等佢地成材。準備黎緊的新球場新時代...
佢地有哂計劃去行...如果以球隊同老莫利益去睇,佢根本唔應該返黎,因為佢個足球理念,唔會符合BRANDS同班主...一陣輸少少,就已經炒鬼左佢...你睇摩連奴第二次教車仔就明白,幾有往績都好,只會炒得更加快。

簡單一句:
球迷認同佢係愛記的成就,但唔認同佢能夠帶隊波奪冠...
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 19:40
Fuko~ 發表於 2019-12-1 19:11
都幾次換帥都換唔到莫耶斯...其實你都差不多對個BOARD死心...主席佢地兩位根本唔多想搵佢返黎。
就算番黎 ...

我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條,如果新班主有眼光當然無問題,但佢的眼光呢幾年已經證明,無論係領隊定係足球總監都係不知所謂,搵人返來燒錢就叻,成績就一落千丈。

嘗試年輕領隊唔係唔俾試,但經過咁多年咁多個,次次撞牆,依家係咪明知係堀頭路,仲係要撞過去直至降班先知錯,後知後覺到咁點做管理層? 到今時今日,係咪要搵一個有經驗的領隊先去執好隊波護級先,仲唸住請少帥? Short 到上腦。

唔請老莫咪請肥賓羅,老莫係穩陣之選,佢係執好隊波方面,加強防守意識隊型,煥起鬥志方面一定能幫到球隊,這是我隊現時的弱點,要知道現時我地真係有機會降班的,之後連續多場硬杖呢。肥賓係進攻方面較老莫主動,身為戰術大師的佢,臨場調動更靈活,弱項係買賣球員和跟球員關係處理方面,買賣球員有足球總監幫忙已經無關痛癢,肥賓有往績有歐戰經驗,大球會小球會海外球會也都執教過,橫跨西甲意甲英超,又係打攻勢足球,提升愛隊水平相信不是難事,怎樣也輪不到Silva Howe之流去執掌球會。
作者: laukarwing    時間: 2019-12-1 21:13
一定要贏。
作者: laukarwing    時間: 2019-12-1 21:17

Delete
作者: killersmiling    時間: 2019-12-1 23:22
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 19:40
我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條, ...

eddie howe VERY WEAK!!I RECOMMEND MOYES!!he is the best!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-1 23:24
Forever_Fan 發表於 2019-12-1 19:40
我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條, ...

新班主 come from Aresal!you see see his old team!! very weak from he join aresal
作者: Fuko~    時間: 2019-12-1 23:34
打3-4-3,終於發現出舒拉根本唔掂,轉打5後衛博守得著
然而中場打TOM仔同埋施古臣,應該都搞唔掂...
現有陣容,我覺得打4-3-2-1會好D...
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-1 23:58
Fuko~ 發表於 2019-12-1 23:34
打3-4-3,終於發現出舒拉根本唔掂,轉打5後衛博守得著
然而中場打TOM仔同埋施古臣,應該都搞唔掂...
現有陣 ...

我地打5後衛的往績就係空位更多,輸得更多,俾人㩒住攻就梗架啦,久守必失,而且5後衛一般會失去中場控制,俾對手睇定來攻,造成更容易輸
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 00:04
如果領隊係醒!係没人之下,可將賀基治推前一格打防中,出番watson打後面,再出法國新前峰打前面,中間出阿仙奴果個搞掂!!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 00:45
米高堅尼真廢!!!成日走漏盲眼位!!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 00:47
如我所料,打5後衛就會失去中場,整個控球權落係對手手上,久守必失丫....
作者: barker    時間: 2019-12-2 00:53
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 00:47
如我所料,打5後衛就會失去中場,整個控球權落係對手手上,久守必失丫.... ...

leicester city 0-1 EVERTON now
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 00:53
估唔到入波先,睇來想救Silva 喎
作者: barker    時間: 2019-12-2 00:56
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 00:53
估唔到入波先,睇來想救Silva 喎

命不該絶馬高施華 ? Richarlison 救他
作者: lucas    時間: 2019-12-2 00:56
richarlison good head shot!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 00:57
都話米高堅尼廢,爭D輸
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 00:57
李斯特城見愛隊縮係自己半場三分二的位置先開始截擊,李城將防線推得太高了,一個反擊,後防回得太慢,俾R30 頭鎚頂入,李城大意了
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 00:58
好再出賀基治+依禾比,
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 01:01
米高堅尼係炸弹,如果今日輸波,就輸係佢手上
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 01:07
其實頭先入波前我地有次差點輸12碼,球證係可以俾的,因為慢動作睇真係攔到人而唔係攔到波,如果俾左12碼,個場面就唔同晒,好心係禁區內動作就唔好咁猛啦
作者: lucas    時間: 2019-12-2 01:07
no penalty!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 01:18
暫時愛隊打5-4-1,非常保守,但Silva 為保帥印只能這樣做,暫時效果不錯,如果今場過到骨,對利記就係最大的考驗,李城今場暫時來講攻不銳守不強,唔似一隊排名第二的球隊。
作者: 拖肥糖    時間: 2019-12-2 01:42
pickford救出單刀
作者: 拖肥糖    時間: 2019-12-2 01:56
1-1
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 01:58
都話輸米高堅尼!!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 01:59
仲唔換前鋒
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 01:59
换賓那突出啦!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 02:00
馬高施華沒料到!!
作者: barker    時間: 2019-12-2 02:01
1-1
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 02:03
仲唔換人死梗!抄得馬高施華
作者: barker    時間: 2019-12-2 02:21
如果和波賽後會不會炒馬高施華 ?
作者: 拖肥糖    時間: 2019-12-2 02:24
2-1
炒啦
作者: barker    時間: 2019-12-2 02:26
bye bye marco silva
作者: nowhere    時間: 2019-12-2 02:26
禁都唔炒冇天理
作者: Fuko~    時間: 2019-12-2 02:27
拖肥糖 發表於 2019-12-2 02:24
2-1
炒啦

連個天都唔俾機會佢...臨天光先反輸...陰公。
平心而論今日大家都打得幾好,打到賽前部署...但係衰開有條路...
都係個句,施華責任雖然最大,但係個種黑氣,真係早D分手大家好。
作者: reedlo16    時間: 2019-12-2 02:27
中場成日失波…後防點堅都無計
作者: nowhere    時間: 2019-12-2 02:28
Fuko~ 發表於 2019-12-2 02:27
連個天都唔俾機會佢...臨天光先反輸...陰公。
平心而論今日大家都打得幾好,打到賽前部署...但係衰開有條 ...

場場出DLC 真係冇眼睇
仲要繼續用舒拉達連....
作者: 拖肥糖    時間: 2019-12-2 02:29
成場keane好沉,估唔到佢跌得咁勁
作者: witzz    時間: 2019-12-2 02:31
再見施華
作者: barker    時間: 2019-12-2 02:31
幾時出官宣 ?
作者: reedlo16    時間: 2019-12-2 02:32
宜家炒同遲多幾場炒都無乜分別了,跟住對利狗…你想新官上任打響頭炮的機會微乎其微…
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-2 02:35
TD加冰島臣中場掃蕩得淡笑
作者: witzz    時間: 2019-12-2 02:38
鴨仔不如轉踢中堅,夠高有頭搥,踢前晒左佢
作者: ngkk821    時間: 2019-12-2 02:42
無話可說,炒,搵Rhiro頂幾場,施華嘅黑氣無得攪。
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-2 02:42
用安斯禾夫頂住先 早d比施華放聖誕
作者: barker    時間: 2019-12-2 02:54
下場對利狗係 BIG DUNC take charge 呀
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 02:55
如果1月唔買返三幾人,今年降班!
作者: 拖肥1878    時間: 2019-12-2 06:18
咁都仲唔炒~~是但揾人頂住,起碼有新氣象先啦
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 07:12
咁都捱唔到完場,炒吧,一個進攻型領隊打5-4-1,就已經知佢已經失去信心,未打都輸一半
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 07:17
aeroplane602 發表於 2019-12-2 02:42
用安斯禾夫頂住先 早d比施華放聖誕

其實熱刺都教左我地炒人前已經傾好晒先係,如果之前幾個星期董事會都無做過野,咁就真係與人無尤,責任係董事會啦
作者: Fuko~    時間: 2019-12-2 07:48
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 07:12
咁都捱唔到完場,炒吧,一個進攻型領隊打5-4-1,就已經知佢已經失去信心,未打都輸一半 ...

你禁樣又馬後砲啦...事實係佢賽前部署做得好,上半場先贏到一球。佢放手一搏鬥攻,你咪又話佢唔識變通...你針對施華唔駛禁嘅
係下半場輸係應對唔到體力下降後,人哋雙前鋒快速攻擊加埋Tom仔嘅質素俾人針對防守出事
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 07:56
Fuko~ 發表於 2019-12-2 07:48
你禁樣又馬後砲啦...事實係佢賽前部署做得好,上半場先贏到一球。佢放手一搏鬥攻,你咪又話佢唔識變通... ...

未踢我已經話5-4-1會失中場控制被人㩒住打,呢個係發生左,唔係馬後炮,但我估唔到捱唔到完場我就承認的。另外人地係攻嗰個,我地縮係我地半場三分二地方防守泊大巴,理論上講體力我地仲跑得少,人地滿場飛,係咪應該對面體力跌快過我地? 所以我地領先或追和時我係覺得會和,時間越拖得耐我覺得我地越有利,點知臨尾都被人入波,天都唔幫Silva
作者: Fuko~    時間: 2019-12-2 08:16
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 07:56
未踢我已經話5-4-1會失中場控制被人㩒住打,呢個係發生左,唔係馬後炮,但我估唔到捱唔到完場我就承認的 ...

541,佢就係知舒拉太廢,現有中場人腳掃蕩力不足先寧願佔中,守和博贏。加埋你作客,同埋李城本身就攻擊力高,你呢set陣容,唔泊大巴根本唔係諗著拎分。
施華雖然唔夠料,但佢都唔係傻...佢已經揀咗最容易拎到分嘅方法。你都要馬後砲話佢好打5後衛放棄中場。由傷左高美斯同載夫開始,一早就要睇餸食飯,限米煮限飯轉呢套打法。
當然仲有b仔俾佢揀,但唔好忘記b仔上季借出去英冠都冇幾多場俾佢踢...跟操咗禁多場都爭唔贏舒拉,唔好對佢太厚期望
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-2 09:06
臨場調動好差 60分鐘打後防中位係穿哂 信唔過c拉都可以收iwobi埋中間塞位
作者: niclas    時間: 2019-12-2 10:17
無最低只有更低。
MOYES 系時候接手了吧!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 10:49
施華太渣!臨埸調動太差,一早換前鋒出來,可牽引對公後防,同埋唔應換走伊禾比,應換tom仔走,佢亦可換入拜恩斯踢左,將左面移入中間,加入賓那特,應早D換!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 11:14
搵肥賓或老莫,再搵卡希爾做助教,加埋鄧肯費格遜上一隊幫手教,應該會氣象一新
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 12:28
今年隔離街現時積分差不多係我地3倍,今季好大機會羅冠軍,唸起當人地花車巡遊,我地使左2億鎊但都唔知會唔會降班,真係情何以堪,炒就唔該決斷些,其他球會炒領隊好爽手,我地就拖拖拉拉,係之前國際賽期炒不是更好咩
作者: 愛華戰士    時間: 2019-12-2 14:38
我相信賽前無人會認為我地今場可以有機會搶到分,對手李斯特城可以話係暫時英超狀態最火的TOP 3。
你問我唔輸鑊8-0 , 9-0 , 我覺得已經算執到。

上一場已經只能COMMENT - 點解仲未炒馬高施華?
今場....仲有乜好跟進?
限米煮限飯又好,乜都好,呢個領隊真心講......唔炒難以息民憤!------> 真係無料到,球迷們唔該醒一醒!
最大問題係條友仲未睇到隊波究竟需要點樣變?----> 機會已經比晒佢。

如果係我做領隊.....我會.....係將拜恩斯放防守中場。絕對係要收起舒拉達連。雙中堅宜家可以用的只有MIRA + HOLGATE.....米高堅尼---> 如果唔搵專人教練減返10磅同提升雙腿速度的話,完全唔需要考慮再用佢。
拜恩斯有長傳有推波.....防中位置如果拎到波佢可以向左右前方放長波......咁左右翼可以多踢反擊
湯戴維斯雖然截波同身高麻麻..但踢法算硬朗....可以O係拜恩斯前面做個屏障

作者: reedlo16    時間: 2019-12-2 15:20
今杖輸,我覺得排陣唔係問題,用人都算係目前可用的應用的都用了。專心穩擊打反擊,施迪比今場更可說是代表作,將甸尼比下去。今場,只是個別球員問題,尤其中場真係唔夠人砌,戴維斯做串連,但護波能力和哥美斯實在差太遠,兩球失波其實都關佢事。

今場,施華係連運都輸埋,無計了。
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 16:01
Tom仔,我留意佢好耐,上半埸有氣有力就頂到兩咀,但下埸就好快謝,但仲有一重大缺点,就係好多次交失波,輸反擊再輸波同舒拉一樣!佢好處只是後生肯走!但都係没質素,我情願將贺基治或米拿推前一格做防中,都绝不要舒拉!!
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 16:05
呢場排陣都ok,但輸領隊!見自己隊波下半場轉勢,就應當机立断換人!施華太渣了!!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 16:35
killersmiling 發表於 2019-12-2 16:01
Tom仔,我留意佢好耐,上半埸有氣有力就頂到兩咀,但下埸就好快謝,但仲有一重大缺点,就係好多次交失波, ...

我同意你,Tom的確質素有限,佢有材有些單薄,傳球唔夠毒同準,勤力係勤力,但視野唔夠通透,當然佢仲後生,外借一年增加經驗不失係一件好事
作者: aeroplane602    時間: 2019-12-2 16:46
如果冇放走比錫 你地估佢打唔打救到silva
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 16:55
(英超速評)除了區議會變天,這兩星期內,英超球隊熱刺、阿仙奴及屈福特的領隊先後遭辭退,與此同時,有傳近況相當劣勢的愛華頓,管理層亦已經向領隊馬高施華發出最後通牒:假若球隊仍然不能脫離降班漩渦危機,相信今季第四個被辭退的教練,將會是馬高施華。

連同這場作客李斯特城1:2被絕殺後,愛華頓今季英超14輪賽事輸了8場,當中3場更是負於今季的三隊「升班馬」。愛華頓現時排行第17位,與降班區只有2分的差距。

這場作客李斯特城的比賽,我賽前看到正選陣容已經心知不妙,五後衛的陣式是愛華頓今季首次應用,恐怕是馬高施華為了應對李斯特城而特別採取的陣式吧。但重點是,愛華頓現時的人腳並不適合運作五後衛陣式,直接地說,是沒有能力做到。以愛華頓中堅米高堅尼為例,他值錢之處只是其英格蘭本土的身份,論能力他只是一名普通到不行的英超中下游中堅,單防、協防、補位等防守能力都只是僅僅合格,卻在這場作客李斯特城的比賽統領防線,實在令人摸不着頭腦。

雖然今場愛華頓被李斯特城最後一秒鐘絕殺,令到馬高施華連一分也失去,實在可惜。但馬高施華的臨場應變能力及調兵遣將能力的確十分差劣,上幾場表現出色的巴西翼鋒班納特,今場只是坐冷板凳,僅在球賽補時階段才出現幾分鐘。公道一點說,愛華頓中場安祖高美斯日前的嚴重受傷,確令愛華頓中場實力大打折扣,但這也不能成為馬高施華為愛華頓成績差劣而辯護的理由。因為愛華頓仍未遇到真正挑戰,包括「Big Six」球隊中暫時只挑戰了曼城和熱刺、聖誕快車期等。所以愛華頓現時球員士氣低迷及球隊狀態急線下滑,馬高施華責無旁貸。

愛華頓即將在周中快車期,與榜首的利物浦上演默西塞特打吡戰,隨後幾場亦要面對車路士、曼聯及阿仙奴,還要在英格蘭聯賽盃八強再次面對李斯特城。在即將面對重重難關之下,相信剛剛的這場敗仗,會是馬高施華與愛華頓的「最後探戈」。愛華頓管理層現時最煩惱的事,假若真的解僱馬高施華,到底找誰來接任?以目前形勢來說,舊任領隊莫耶斯的呼聲相信是最高。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 16:59
aeroplane602 發表於 2019-12-2 16:46
如果冇放走比錫 你地估佢打唔打救到silva

中場欠一個硬朗和有一定速度的防中,Tom又好,冰格臣又好,2個其實攞來較砲的(雖然2個都無乜創造性),有比錫肯定中場幫手做掃蕩,今場唔好話贏,但至少和係有好大機會的。季中召佢返來救亡啦,高美斯今季都玩完架啦。
作者: barker    時間: 2019-12-2 17:47
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 16:59
中場欠一個硬朗和有一定速度的防中,Tom又好,冰格臣又好,2個其實攞來較砲的(雖然2個都無乜創造性),有 ...

暫時未有最新消息
作者: wahton    時間: 2019-12-2 18:19
平心而論,呢場打得唔差。作客對住咁fit既對手,寧願唔要控球權,擺多個後衛專心打防反,上半場領先一球其實係部署成功,守左咁耐臨尾體力頂唔到亦可以理解。我個人唔會有“寧願輸多幾場快手炒領隊”呢個思想,好多時輸輸下冇哂士氣就好難識點樣贏。如果短期內唔打算炒領隊,我希望黎緊呢幾場硬仗隊波可以踢得好好睇睇,keep住個鬥心唔好散先
作者: barker    時間: 2019-12-2 18:42
wahton 發表於 2019-12-2 18:19
平心而論,呢場打得唔差。作客對住咁fit既對手,寧願唔要控球權,擺多個後衛專心打防反,上半場領先一球其 ...

BIG DUNC 可以刺激球員鬥心 ?
作者: wahton    時間: 2019-12-2 19:32
https://www.skysports.com/footba ... y-against-liverpool

Marco Silva will remain in charge of Everton for Merseyside derby against Liverpool

既然仲未炒, 話哂打比, 希望踢得好好睇睇
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 19:41
董事會真係有耐性,無言
作者: Fuko~    時間: 2019-12-2 19:54
wahton 發表於 2019-12-2 19:32
https://www.skysports.com/footba ... y-against-liverpool

Marco Silva will remain in charge of Evert ...

以今場表現,再俾多啲運,我相信會有分!
我相信隊波遇隊越強!
作者: ngkk821    時間: 2019-12-2 20:03
通常隊波無期望時便會打得好,輸埋比利記,炒你都合情合理,我估搵緊人選頂佢,如果搵DM一早炒了,所以我估係人選唔係DM。
作者: barker    時間: 2019-12-2 20:07
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 19:41
董事會真係有耐性,無言

你而家先知道伊朗佬 Moshiri 的作風遲唔遲 D 呀
作者: killersmiling    時間: 2019-12-2 20:59
其實走咗防中比耶,愛華頓等於沒咗屏幕,加上後防米高堅尼係廢嘅,死得!有三個人首先一定不能用,米高,C9,和卡法路暈!!買咗堅恩又唔用,真抵能,堅恩出來踢又快有版有眼,係唔比時間佢!!中場應用伊禾比加李察利臣,護到波夠勤力加賓納特左將史敵比推前打翼或斯文打右後都可選擇!死馬當活馬醫!再加tom仔和禾確特替換夠打有穾啦!!施華真廢!!!
作者: Forever_Fan    時間: 2019-12-2 21:22
ngkk821 發表於 2019-12-2 20:03
通常隊波無期望時便會打得好,輸埋比利記,炒你都合情合理,我估搵緊人選頂佢,如果搵DM一早炒了,所以我估 ...

如果伊朗佬想搵佢,炒朗奴高文或炒大Sam時已經有機會啦,估到估到。如果最後搵個Howe返來我就真係笑,下季又炒領隊時再傳老莫,又來一個循環
作者: barker    時間: 2019-12-2 23:33
Forever_Fan 發表於 2019-12-2 21:22
如果伊朗佬想搵佢,炒朗奴高文或炒大Sam時已經有機會啦,估到估到。如果最後搵個Howe返來我就真係笑,下 ...

又再傳列斯聯老帥比爾沙 ?
作者: barker    時間: 2019-12-3 04:25
河床主帥 Marcelo Gallardo ?

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2