香港愛華頓迷討論區

標題: 主場拔刺 [打印本頁]

作者: wahton    時間: 2019-11-2 18:25
標題: 主場拔刺
上季主場被炒2:6仍然記憶猶新,今季兩隊近況一樣低迷,我地可唔可以一雪前恥?

作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-2 22:51
今季要拔刺有困難,大家今季都係表現乏善可陳,但整體而言,我地比熱刺更差
作者: laukarwing    時間: 2019-11-3 15:41
當然可以。
作者: ngkk821    時間: 2019-11-3 15:57
愛隊都喜歡幫對手翻底,好無奈。。。
作者: Fuko~    時間: 2019-11-3 23:34

大戰先黎俾機會班年輕人...真心祝佢地把握到...
HOLGATE我唔擔心啊。最好搶埋KEANE個正選位!! 係DAVIES仔拍著兩個技術好高的中場,唔知跟唔跟得到?
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 02:02
VAR費到一個極點,好嬲
作者: Fuko~    時間: 2019-11-4 02:11
死熱狗,又冇左GOMES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!今鋪真係等降班!!!!!!!!
作者: barker    時間: 2019-11-4 02:19
炒左馬高施華請馬些連奴救亡
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 02:19
黑到無野可以講
作者: 拖肥糖    時間: 2019-11-4 02:22
韓國狗正仆街!
作者: 拖肥糖    時間: 2019-11-4 02:27
tosun1-1
作者: 拖肥糖    時間: 2019-11-4 02:33
iwobi theo2件垃圾早走早著
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-11-4 02:38
仆街啦,Gomes冇埋屌你老味甘点玩!甘搅今年降班真係有可能!
作者: Fuko~    時間: 2019-11-4 02:39
拖肥糖 發表於 2019-11-4 02:22
韓國狗正仆街!

最尾拎唔齊3分,真係勁唔舒服!!!!!!!!!!

但客觀講,孫同AURIER兩個一齊造成!!!!兩個都應該食牌LO!!!
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 02:42
季初無高美斯個中場食晒屎,咁攪法真係要護級,無眼睇。。。
作者: Fuko~    時間: 2019-11-4 02:49
ngkk821 發表於 2019-11-4 02:42
季初無高美斯個中場食晒屎,咁攪法真係要護級,無眼睇。。。

平心而論今日成隊波打技術流,唔計失個球輸反擊,今日隊波打得真係唔差,上半場人地連似樣埋門都冇。
我地家下叫打起左DAVIES...放番IWOBI打中間,前面出TOSUN或者鴨鴨都仲可以唔出施古臣...
作者: wahton    時間: 2019-11-4 03:12
見到高美斯咁....好心UP, 已經冇咩心機理會個賽果...

呢刻只希望佢早日康復
作者: reedlo16    時間: 2019-11-4 06:42
唔知係咪純粹我主觀印象,近年好似英超球員在比賽中被斷腳的,我地一定坐亞望冠… 諗都唔使諗先後有奧維度、麥卡菲、高文、再來高美斯……

作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-4 07:23
reedlo16 發表於 2019-11-4 06:42
唔知係咪純粹我主觀印象,近年好似英超球員在比賽中被斷腳的,我地一定坐亞望冠… 諗都唔使諗先後有奧維度 ...

仲有保拿斯,而且絕大部分好返都去唔番高峰時的表現
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 09:23
我一分都唔要,我只想要健康的高美斯。
作者: reedlo16    時間: 2019-11-4 09:39
Forever_Fan 發表於 2019-11-4 07:23
仲有保拿斯,而且絕大部分好返都去唔番高峰時的表現

呢個真係攞命,未傷前,奧維度應夠班接拜恩斯、保拿斯和盧卡古當時亦夾得來,效果唔錯。

保拿斯都係被人踢至骨折、恐怖變形式斷腳離場?我記得佢好似係十字靭帶出事。
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 09:39
suffered a fracture dislocation to his right ankle.
作者: ngkk821    時間: 2019-11-4 09:40
右膝移位,哭。。。。
作者: laukarwing    時間: 2019-11-4 10:04
So sad
作者: niclas    時間: 2019-11-4 10:53
希望高美斯能夠盡快養好傷,再次征戰。
作者: wahton    時間: 2019-11-4 11:37
出事個下我唔忍心睇重播。。。睇唔到高美斯點撞落奧利亞個度,但孫興民咁剷落去擺明係報仇(冇耐之前俾高美斯手肘批中)
作者: ginger    時間: 2019-11-4 13:50
老孫係有報復心態,不過始終係意外,希望gomes早日康復.....講返場波,都係果句,一早要比多啲機會tosun。希望快啲炒施華,其實冇左gomes施華都唔擺得耐
作者: wahton    時間: 2019-11-4 13:59
杜辛臨尾入波吊住馬高施華條命,

令我諗起上季尼亞斯-------被雪一大輪, 一出黎即刻入波救朗奴高文一樣
作者: Fuko~    時間: 2019-11-4 15:20
ginger 發表於 2019-11-4 13:50
老孫係有報復心態,不過始終係意外,希望gomes早日康復.....講返場波,都係果句,一早要比多啲機會tosun。 ...

我認為Tosun黎緊會多番機會。
係明仔同bernard未返嚟前,要打快打技術一定要用iwobi打中間或者李察打後一格。
唔知大家有幾同意,近兩場聯賽打組織技術係有啲睇頭...
但若果要拎分,都係打穩守反擊dirty d算啦
作者: Fuko~    時間: 2019-11-4 15:27
wahton 發表於 2019-11-4 13:59
杜辛臨尾入波吊住馬高施華條命,

令我諗起上季尼亞斯-------被雪一大輪, 一出黎即刻入波救朗奴高文一樣 ...

其實冇,佢最遲季尾一定走。雖然佢唔係勁領隊,但或多或少都幾同情佢。希望隊波其他球員努力捱埋呢季佢...我哋真係太黑仔...呢幾年幾乎每季都有重傷球員...
作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-4 16:33
Fuko~ 發表於 2019-11-4 15:27
其實冇,佢最遲季尾一定走。雖然佢唔係勁領隊,但或多或少都幾同情佢。希望隊波其他球員努力捱埋呢季佢.. ...

其實Silva點都會走,只不過係季中定季尾的姐,個人都希望季尾的,起碼請人容易一些,季中能選的不多,但如果仲係咁近降班區,家下排名17,換人係咪會穩陣一些呢?
作者: leonkit    時間: 2019-11-4 16:52
其實我都覺得球員係想幫MS賣命
奈何真係小小無運
呢場士氣波搭夠 希望隊員出埋gomes個份力捱到一月
PS: tom仔開始上力
作者: reedlo16    時間: 2019-11-4 18:19
李7打中峰位真係唔多得,佢都係打邊路好啲。

中峰位,堅恩、杜辛,兩者應值正選 , 卡雲做後備會較佳。

進攻中,伊禾比、左李七、右禾確特, 中間兩個位德夫加戴維斯…

中場真係再傷一個都唔掂…

有無啲外借球員或後生仔可以諗下?
作者: nsno    時間: 2019-11-4 18:47
reedlo16 發表於 2019-11-4 18:19
李7打中峰位真係唔多得,佢都係打邊路好啲。

中峰位,堅恩、杜辛,兩者應值正選 , 卡雲做後備會較佳。

有Beni仔可以用嘅,師奶唔好再返嚟喇
作者: nsno    時間: 2019-11-4 18:51
平心而論
啲球員士氣好好,好團結,而且肯幫施華賣命
今場打落都唔太差,係就係唔知點解進攻臨尾嗰一兩腳九成九都傳得差
施華係就係平庸,但呢幾場睇得出佢肯變通,今場再次收起冰島臣,可以睇得出佢知道問題喺邊
冇理由咁早炒嘅⋯⋯

希望高美斯早日康復,兼打得返喇⋯⋯
作者: laukarwing    時間: 2019-11-5 09:22
在這個艱難時期,不可以解僱MS。
作者: leonkit    時間: 2019-11-5 09:41
holgate mina都守得唔錯
輸個球輸禾B 禾B好似打中間好過邊
作者: James_Beatkit    時間: 2019-11-5 16:08
上半場都係做唔到攻勢
傷埋Gomez同Bernard
依家反而真係好似9981最啱我地
賭神點都值得比返幾場正選佢
李柒我唔識講係後生定本身技術踢法唔係過人個隻定乜
中後段打邊位佢拎腳波就覺得佢過唔到人而且真係普遍巴西球員一樣獨食
上半場有球禁區射門都唔傳比隔離空哂Iwobi
Holgate拍Mina如無意外一定係最好
另外呢刻我都係仲支持MS起碼班波仲肯為佢踢

最後要講就係個PK孫
根本一心想報仇落腳鏟AG
雖然歷史話比我地聽傷完都扣起碼3成功力
但希望佢係一個例外
希望AG可以克服傷患快D好返
作者: wahton    時間: 2019-11-5 16:53
樂觀少少諗, 高美斯唔係靠速度搵食, 受傷後既影響可能稍稍減低吧
作者: ngkk821    時間: 2019-11-5 17:54
認同佢唔係靠速度搵食,如果改造成派路嘅踢法唔知得唔得呢?希望佢手術成功,哭。。。
作者: ngkk821    時間: 2019-11-6 07:43
孫狗唔洗停賽,有冇攪錯,明顯係報復
作者: leonkit    時間: 2019-11-6 09:12
ngkk821 發表於 2019-11-6 07:43

無陰公真係
咁樣打甩
作者: barker    時間: 2019-11-6 19:01
sky bet everton next manager odds update : moyes 5/6 now , Hughes 9/2 now
作者: Forever_Fan    時間: 2019-11-7 13:51
barker 發表於 2019-11-6 19:01
sky bet everton next manager odds update : moyes 5/6 now , Hughes 9/2 now

Silva都未脫離被炒漩渦,暫時離降班區只有一位,一有閃失又會跌落降班區,還有衆多前列球隊也還未對賽,佢係對賽中下游球隊失咁多分,令之後對強隊係分數上的壓力很大,就算炒也真的對佢不寃。加上下場之後又係國際賽週,要炒估計就係嗰段時間,唔炒的話估計係聖誕之後再算的了。
作者: wahton    時間: 2019-11-7 17:35
ngkk821 發表於 2019-11-6 07:43

明顯報復+從後攔截+後果嚴重性

咁X樣都可以打甩紅牌

身為愛迷除左粗口, 仲有咩可以講
作者: Fuko~    時間: 2019-11-7 17:37
wahton 發表於 2019-11-7 17:35
明顯報復+從後攔截+後果嚴重性

咁X樣都可以打甩紅牌

計犯規個下,可能黃。但明顯報復行為加埋都值紅啦。愛記應該上訴!
作者: wahton    時間: 2019-11-7 17:49
Fuko~ 發表於 2019-11-7 17:37
計犯規個下,可能黃。但明顯報復行為加埋都值紅啦。愛記應該上訴!

老實, 佢停幾多場對我地冇咩直接影響

但呢個係公道問題

你俾佢成功上訴即係合理化佢既報復行為

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2