香港愛華頓迷討論區

標題: 19/20 EPL 05 Bournemouth ( away ) sunday [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-9-13 23:41
標題: 19/20 EPL 05 Bournemouth ( away ) sunday
i'm hope everton win 2-1 , 另外 Marco Silva press-conference 話  J.Gbamin 會隨隊南下 ?

作者: laukarwing    時間: 2019-9-14 13:18
全力爭取兩連勝!
作者: Fuko~    時間: 2019-9-14 21:10
蘇馬結果踢唔番係我地的水準,家下魯迪加返黎,打三中堅都冇佢份
作者: ngkk821    時間: 2019-9-14 22:01
蘇馬真慘,車仔對狼隊失去正選,可能影響埋佢嘅國家隊前途添,好可惜。
作者: ginger    時間: 2019-9-15 09:14
對面主場幾硬,希望有好成績踢出水準啦,今屆唔自爆的話挑戰獌軌唔係冇機會
作者: niclas    時間: 2019-9-15 10:52
AFC Bournemouth 1:3 Everton
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-15 16:22
0:0 吧,隊波海鮮得好緊要,而且作客成績又一般,估計悶和收場
作者: Fuko~    時間: 2019-9-15 16:33
Forever_Fan 發表於 2019-9-15 16:22
0:0 吧,隊波海鮮得好緊要,而且作客成績又一般,估計悶和收場

和唔出奇,但對家攻強於守,而且我地往績都唔差,我認為1:2。
作者: 24cheung    時間: 2019-9-15 19:25
Forever_Fan 發表於 2019-9-15 16:22

同意我地作客超唔掂
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-15 20:12
鴨仔又有得出......
作者: witzz    時間: 2019-9-15 20:59
搞咩呀,又出鴨仔,中場又有c9, 今場兇多吉少
作者: 24cheung    時間: 2019-9-15 21:25
witzz 發表於 2019-9-15 20:59
搞咩呀,又出鴨仔,中場又有c9, 今場兇多吉少

又輸
作者: barker    時間: 2019-9-15 21:49
HT : 1-1 DCL score
作者: reedlo16    時間: 2019-9-15 22:36
今季般利茅夫主場都未贏過,我地又成功幫人反底了。
作者: 愛華戰士    時間: 2019-9-15 22:37
睇到o 咀,防守差到。成個中場同後防補位完全無配合。無默契無對抗性。下下對邊一個直線就請食放題咁。居然般尼矛夫英超未輸過比愛華頓。
作者: 拖肥1878    時間: 2019-9-15 22:39
屌!鴨仔+輸拉.....見到個陣已經無心機,不過今日後防仲仆街
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-15 22:41
Silva睇來未必可以教到季尾
作者: Fuko~    時間: 2019-9-15 22:48
拖肥1878 發表於 2019-9-15 22:39
屌!鴨仔+輸拉.....見到個陣已經無心機,不過今日後防仲仆街

第一二球其實輸球彈彈下多D...係第三球大家心雄追平先犯錯JE
要講點解輸應該係威脅的埋門都仲係太少。
作者: witzz    時間: 2019-9-15 22:54
夠鐘起身啦,踢左成年幾都踢唔到個form出黎
作者: 彈地    時間: 2019-9-15 23:00
開埸見到鴨仔+師奶已經譲車馬, 有時真的唔知馬仔點諗!
見到卡法路雲正選已憚忌
作者: Jassoo    時間: 2019-9-15 23:03
前面進攻好單調,一味靠兩邊,我係對面都識得點守啦
作者: 愛華戰士    時間: 2019-9-15 23:06
其實真係講左好多次,問題出在2個防中同2個中堅之間果個聯系同分工上。今日仲要2個中堅踢到慌失失。下下帀兩個中堅拎到波只係諗住回傳碧福特。防中舒拉真係好弱,防守不硬淨,唯有三幾球轉左路叫好啲之外無參與任何進攻手。德夫係好勤力搶,見佢有幾球已盡量想用好個波,但始終不成功。變相中路唔夠組織力,咁伊禾比焗住要埋中間幫波,結果個個踢到無晒位置。
作者: leonkit    時間: 2019-9-16 09:34
感動既係DHL無令我失望
無左gomes條中場好難搞
比tom試下啦 fk
作者: Forever_Fan    時間: 2019-9-16 10:57
舒拉和鴨仔係季前就應該清走啦,都唔明點解唔清。Silva 一如以往,排陣也好,戰術也罷,根本連馬仔老莫都不如,但應該比朗奴高文好些小的,季尾都係講再見吧啦,不過下季希望唔係摩連奴啦,都唔認為佢適合愛華頓,當然前題係佢肯來無歐洲賽的球隊
作者: toffeeweb    時間: 2019-9-16 11:18
尋日由1比1開始睇左少少愛隊 即刻輸多2粒就冇睇 因為都知道以而家隊波好難反cup番

再睇下尋晚夜場屈福特對阿仙奴 全場可以有28次射門 追番2-2 差少少可以羸埋 表現真係好好
睇番人地陣容
迪路菲奧幾生 比幾年前成熟不少
杜哥利 同 卡普 應該完勝我地中場中 無論力量 體力 合作性都係 起碼帶動到隊波 我地條中場 硬係覺得踢得好辛苦咁 傳送冇乜選擇咁
佩利拉 幾生 key 住個波幾穩 打翼打攻中都勝任  對比番我地施格臣 只有埋門同死球稍為突出

只係尼幾個位置 已經睇到好大分野
舒拉當然唔算好 但冇左基耶基巴文下 仲可以唔出佢嗎?

作者: 愛華戰士    時間: 2019-9-16 11:52
忍唔住要出多段文詳細插下隊波。
我真係對中後場特別係堅尼/ 米拿/ 舒拉達連呢三位......拎住個波果種無力感感到好難以接受.....打英超.....國腳級水平球員拎住個波嚇到打尿陣.....莫講話期望佢地拎住個波向前推進....更甚連大腳向前踢.....都無信心。今場甚至係連搵中場球員比地波都話埋比觀眾知係無信心。

無錯呢個問題同馬高施華中場完全無派到一個懂得COOL 波的球員出黎好有關係....( 唯一係高美斯可以,其實湯戴維斯勉強係能夠推個波上前....但又唔用)....。右路高文今場踢得無影無踪.....完全無適當配合幾時至要上前...幾時要回後......位置上輸晒。
大家睇到落後時賓納特出黎佢係識得同隊友配合制造空位......頭60分鐘. 球場上只有李察利臣拎住波係唔怕對手迫搶的....究竟成隊愛華頓平時訓練係練乜?

再次要講,舒拉達連同施格臣.....絕對唔適合同時落場.....因為佢兩個都係無信心現身拎波O既球員.....施格臣唔係無技術....而係佢要係對方禁區邊拎到波至會有威脅,佢強於利用隊友走位自制空位再攻門.....但如果你要佢中場線附近現身拎波.....佢唯一可以做係搵附近隊友比短波.....;舒拉達連只係踢面對面的足球....呢幾年無論點計佢都已經証明無英超水平.....;德夫今場出腳幾狠,但事實如非德夫幾下拼命出腳......後防會更大鑊......

我唔怪班進攻球員....因為踢波的大家明......中後場唔穩.....中路無個分波清晰球員......前場球員係極難發揮的。
作者: leonkit    時間: 2019-9-16 12:09
非常同意舒拉達連只係踢面對面的足球
佢實力已見底 不如出Tom好過
作者: aeroplane602    時間: 2019-9-16 12:44
堅尼踢完國家隊冇哂信心咁 又包越位 爭頂又頂輸
作者: James_Beatkit    時間: 2019-9-17 16:55
唔識講
前鋒DCL唔夠班
C9真係得個傳波冇樣掂
MS就季幾都唔知佢想踢咩form

今季拉唔返同前6幾分波衝線(已經好低要求)
MS你都係走吧啦

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2