香港愛華頓迷討論區

標題: 19/20 EPL 03 aston villa ( away ) 週五晚夜波 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-8-21 11:17
標題: 19/20 EPL 03 aston villa ( away ) 週五晚夜波
馬高施華在作客始終較保守 , 0-1 EVERTON win

作者: laukarwing    時間: 2019-8-21 12:21
爭取兩連勝。
作者: Mathew    時間: 2019-8-21 18:29
不用鴨仔!就有機會入波。
作者: leonkit    時間: 2019-8-22 10:14
希望保持不失

作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-22 14:16
我估都係贏 1:0
作者: 24cheung    時間: 2019-8-22 14:33
Forever_Fan 發表於 2019-8-22 14:16
我估都係贏 1:0

開細
作者: ngkk821    時間: 2019-8-23 19:34
今晚起身支持,加油,最緊要贏。
作者: reedlo16    時間: 2019-8-24 02:51
繼續出卡9…

舒拉達連復出任正選…其餘位置不變。
作者: barker    時間: 2019-8-24 03:30
aston villa 1-0 now
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-8-24 03:51
高美斯上半場踢咩呀!波又接唔穩,波又交失!
作者: 24cheung    時間: 2019-8-24 03:51
換走鴨仔啦
作者: Everton_    時間: 2019-8-24 03:52
成隊都垃圾 唔知踢緊乜 鴨仔真係快D躝啦 成個上半場都無見佢掂波
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-8-24 03:53
PK鸭仔啲射術真係小佢老味!
作者: Everton_    時間: 2019-8-24 03:55
八十年代的愛迷 發表於 2019-8-24 03:53
PK鸭仔啲射術真係小佢老味!

有球比佢射 射正中間 真係比佢吹鳩漲
作者: reedlo16    時間: 2019-8-24 04:00
又係零進攻板斧……五射零中……

唔只高美斯,施格臣、李察利臣都踢得差…

睇下施華夠唔夠擔換走晒…
作者: ngkk821    時間: 2019-8-24 04:49
想點。。。
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 04:50
屌! 維拉咋喎
作者: reedlo16    時間: 2019-8-24 04:54
成班波食屎…
作者: ngkk821    時間: 2019-8-24 04:54
輸多球,fuck
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 04:54
踢到pat屎咁.....嘥時間崖眼瞓
作者: barker    時間: 2019-8-24 04:55
輸到 2-0
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 04:55
前中後場,乜都無 ! ! 越睇越火
作者: Everton_    時間: 2019-8-24 04:56
呢隊究竟乜撚野黎?
施華打算用死呢11個人用到幾時??
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 04:58
3場波,對住中下游,都係得4分,上一場贏一球都窄窄哋...屌 ! !
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 05:00
老老豆豆,唔想再見到隻鴨,輸拉同禾仔....廢到一個點
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 05:01
仲諗住可以坐一晚榜首.......諗多咗lu.
作者: Everton_    時間: 2019-8-24 05:03
拖肥1878 發表於 2019-8-24 05:01
仲諗住可以坐一晚榜首.......諗多咗lu.

見撚到隻鴨正選都知無望 成場無腳好波 任佢射就射中間
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-8-24 05:03
dklm禾仔又係唔識射波!交得甘靓都唔讖食!
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 05:04
都係COYB變DLLM......真心嬲
作者: 24cheung    時間: 2019-8-24 05:05
跟本一場悶波,人地機會都唔多,我地起碼有4球黄金機會反而入唔到
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 05:06
真係COYB變DLLM......唔想咁粗口,但真心...睇到好寧嬲
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-8-24 05:11
最7嬲輸緊仲係左猜右猜個波你打到甘慢维拉慢慢睇9住你黎踢啦!
作者: aeroplane602    時間: 2019-8-24 07:41
雞巴文傷左?後備都冇
作者: aeroplane602    時間: 2019-8-24 07:43
我發覺右面界外球成日失 不如手榴彈算九數
作者: 拖肥1878    時間: 2019-8-24 08:02
頭3場咁嘅對手,都係1勝1和1負,咁就失咗5分
作者: witzz    時間: 2019-8-24 09:57
死都要出鴨仔,無言
作者: witzz    時間: 2019-8-24 09:58
進攻毫無套路,已經第二季,想點
作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-24 10:12
witzz 發表於 2019-8-24 09:58
進攻毫無套路,已經第二季,想點

從來唔覺Silva係有料之人,估計今季之後都走得,季季科水買人都係打到劈屎咁
作者: ginger    時間: 2019-8-24 10:51
今場真係垃圾到一個點,中場中C9同高美斯雲遊咁完全傳唔到波上前場,鴨仔都唔知搞咩位又唔識現波又控唔到,有機會又射正中間。最神奇係佢可以打足全場,李察又唔知咩事又冇態又玩插水。其實MS真係好保守,究竟想試鴨仔試到幾時,根本上季已經證明左唔work,今場對降班膽維拉都失三分點爭前六。成隊進攻仲係冇料到,究竟練波練左啲咩出黎

最白痴係自己半夜較鬧鐘捱眼訓睇埋依場西波
作者: ginger    時間: 2019-8-24 11:10
Forever_Fan 發表於 2019-8-24 10:12
從來唔覺Silva係有料之人,估計今季之後都走得,季季科水買人都係打到劈屎咁 ...

係唔知點解now果班講波佬成日吹奏佢,都唔知有冇睇波
作者: ngkk821    時間: 2019-8-24 11:55
強隊就識,中遊或下遊波應該無睇
作者: barker    時間: 2019-8-24 12:07
唔好齋鬧 , 咁而家想辦法點補救仲好
作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-24 12:30
barker 發表於 2019-8-24 12:07

降班我又唔驚,但今季我又唔覺會有驚喜,平平淡淡到季尾,前十左右埋單,反而期待季尾換邊個教頭。
作者: ginger    時間: 2019-8-24 12:50

都係第七第八埋尾,搏下盃咁。希望起碼個陣要出返正路啦,真係點都冇可能用鴨仔正選
作者: barker    時間: 2019-8-24 12:57
ginger 發表於 2019-8-24 12:50
都係第七第八埋尾,搏下盃咁。希望起碼個陣要出返正路啦,真係點都冇可能用鴨仔正選 ...

我地係咪需要有沙維 , 小白個類 playmarker 球員在陣中 ?
作者: ginger    時間: 2019-8-24 12:59
barker 發表於 2019-8-24 12:57
我地係咪需要有沙維 , 小白個類 playmarker 球員在陣中 ?

談何容易,高美斯在巴塞都算依type,但級數唔同,其實明顯我地隊波係玩兩翼疊瓦,期望中路入滲有啲不設實際

作者: ngkk821    時間: 2019-8-24 13:05
其實英國球迷係咪同我哋差唔多意見呢
作者: ginger    時間: 2019-8-24 13:10
ngkk821 發表於 2019-8-24 13:05
其實英國球迷係咪同我哋差唔多意見呢

睇官方fb英國球迷都係不滿用DCL
作者: witzz    時間: 2019-8-24 13:26
DCL真係垃圾,仲要俾幾多機會佢,條友頂龍英冠水平
作者: witzz    時間: 2019-8-24 13:28
冰島臣又係講到口乾,根本佢係中場係拖後腿。舒拉更加唔好再出佢。
作者: Fuko~    時間: 2019-8-24 13:34
ginger 發表於 2019-8-24 12:50
都係第七第八埋尾,搏下盃咁。希望起碼個陣要出返正路啦,真係點都冇可能用鴨仔正選 ...

呢一點我真係唔撐施華啦...佢係唔鍾意禁快俾新買的球員上場打正選...
你睇番上季除左李察利臣跟足佢一季,其他新入貨都唔係禁快打正選。
中後場位我絕對理解,擔心默契上的問題。但係正前鋒冇咩好擔心je...反正KEAN EXPECTED係首選...
點解唔係佢呢...?隻鴨至少打左兩場SHXT波都仲打正選?
作者: ginger    時間: 2019-8-24 13:54
witzz 發表於 2019-8-24 13:28
冰島臣又係講到口乾,根本佢係中場係拖後腿。舒拉更加唔好再出佢。

始終覺得冰島神係有入球能力,但要有供應,除非kean證明到可擔大旗有穩定入球
作者: ginger    時間: 2019-8-24 13:56
Fuko~ 發表於 2019-8-24 13:34
呢一點我真係唔撐施華啦...佢係唔鍾意禁快俾新買的球員上場打正選...
你睇番上季除左李察利臣跟足佢一季 ...

認同,打最前係要單打獨鬥,hold到波,有入球觸角,kean買返黎一定係會用的首選,唔明做咩唔用,除非你話鴨仔第一場有波入就話繼續比佢打啫,而家係三場都踢到垃圾咁,都仲係正選
作者: nsno    時間: 2019-8-24 17:11
ginger 發表於 2019-8-24 13:54
始終覺得冰島神係有入球能力,但要有供應,除非kean證明到可擔大旗有穩定入球 ...

施古臣今場好過上兩場,都有交到幾球key pass(至少好過Gomes啦)

我下場會咁排:

Pickford
Coleman, Keane, Mina, Digne
Davies(Gbamin), Gomes
Iwobi, Siggy, Bernard
Kean
作者: nsno    時間: 2019-8-24 17:13
nsno 發表於 2019-8-24 17:11
施古臣今場好過上兩場,都有交到幾球key pass(至少好過Gomes啦)

我下場會咁排:

咦原來下場係聯賽盃
咁就應該俾更多嘅新人踩下草
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2019-8-24 20:32
唔好再出dcl跟舒拉啦!dcI只係肯跑肯博但唔識射門,自己閂埋門練好啲先再返黎!舒拉要佢都唔知做咩,最大記憶點就係有波比佢就交左交再唔係就交返後!
作者: ngkk821    時間: 2019-8-24 22:10
印象DCL射門果球係由舒拉策動比高文傳中,舒拉同DCL都係得果球咁大把,走吧啦兩位
作者: laukarwing    時間: 2019-8-24 22:41

我覺得要加強隊波的進攻能力及把握力。至於想點樣加強,就要靠Macro Silva了。
作者: laukarwing    時間: 2019-8-24 22:45
Forever_Fan 發表於 2019-8-24 12:30
降班我又唔驚,但今季我又唔覺會有驚喜,平平淡淡到季尾,前十左右埋單,反而期待季尾換邊個教頭。 ...

如果要換教頭,即是愛隊將來又無希望了。
作者: laukarwing    時間: 2019-8-24 22:47
barker 發表於 2019-8-24 12:57

絕對需要啦。Everton要有playmarker在陣中才能夠與big 6抗衡。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-24 23:06
早前已經話清冗員就應該清埋舒拉啦
作者: 拖肥糖    時間: 2019-8-25 00:24
walcott垃圾一般埋門能力,咪能出佢啦
作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-25 21:49
laukarwing 發表於 2019-8-24 22:45
如果要換教頭,即是愛隊將來又無希望了。

咁又唔可以咁講,我覺得有時都係要睇個教頭同隊波夾唔夾,就算個教頭有料,都唔可能教每一隊都成功,更何況Silva我又唔覺好有料。如果季尾成績無突破,換教頭又未必唔係好事。
作者: Fuko~    時間: 2019-8-25 21:53
Forever_Fan 發表於 2019-8-25 21:49
咁又唔可以咁講,我覺得有時都係要睇個教頭同隊波夾唔夾,就算個教頭有料,都唔可能教每一隊都成功,更何 ...

佢有時做的改動太慢太慎重...好似KEAN同IWOBI...根本呢場就出得。
作者: 24cheung    時間: 2019-8-26 09:22
今輪!狠隊、曼联、 熱刺、屈福特主場對弱隊失分
作者: leonkit    時間: 2019-8-26 09:24
拖肥糖 發表於 2019-8-25 00:24
walcott垃圾一般埋門能力,咪能出佢啦

敗家到一個點
作者: 24cheung    時間: 2019-8-26 10:55
leonkit 發表於 2019-8-26 09:24
敗家到一個點

同意, 雖然我哋打得差, 其實都有四個必入波, 可惜畀呢兩個敗家仔浪費曬
作者: 愛華戰士    時間: 2019-8-26 12:01
純講場波發揮....
頭15 分鐘我地係壓住對手黎猜....但成件事就係成班球員在自J,空有控球但就無決心去策動入肉攻門....

呢條卡華利雲我睇佢今屆無錯O係保護皮球能力上我見佢係有進步....但已經多次提過.....你搵一個中鋒黎做最前點......需要的是要去挑戰對邊後衛的意識....卡華利雲剩係識得企對方後衛前面.....變相人地兩個中堅根本一D 都唔怕你......結果我地前場就比人迫返出黎近半場位置.....。
我可以100% 肯定如果KEAN 打正選....佢可以用佢速度轉身去涉位.....(呢下技術同本能係DCL 完全無的) .....因為你中鋒無人扯散對邊兩個中堅....連帶李察利臣宜家拎到波都無空位去做野.....

同一個道理.....施格臣本來就係一個踢法比較個人化的介乎攻中同前鋒之間的球員.....佢要一腳波....你DCL 個位同佢踢到近乎重叠.....完全局限左佢唯一的發機會。

仲有睇下高文.....高美斯有球轉位....其實大路的....但高文無意識入.....
左路兩個其實幾夾.....但上邊提到DCL 根本無搶點技術.....而施格臣又無掩護下.....結果左路多數傳中球都係搵唔到人接應

當然我都要講KEAN 呢幾場後備落場其實都係踢得一般般.....當然第一係踢法上未適應到英超.....第二係究竟球隊想放佢係中鋒定左前鋒?呢D 一定要盡快搞清楚...
尾段只見施華又KEAN 又伊禾比又禾確特....一味扔晒進攻球員出黎....究竟有咩FORM ?

伊禾比個中柱波....欠運啦

防線上輸第一球.....我睇返同車仔蘇馬失果球有異曲同工......唉...呢D 咁簡單的防守漏洞....
作者: James_Beatkit    時間: 2019-8-26 17:51
Forever_Fan 發表於 2019-8-25 21:49
咁又唔可以咁講,我覺得有時都係要睇個教頭同隊波夾唔夾,就算個教頭有料,都唔可能教每一隊都成功,更何 ...

唔會立亂換啦
除非你今季衰到14/15個D位啫
作者: James_Beatkit    時間: 2019-8-26 17:52
最大問題係MS帶左一季有多
我都仲係睇唔到個風格
希望我睇錯
作者: Everton_    時間: 2019-8-26 19:44
James_Beatkit 發表於 2019-8-26 17:52
最大問題係MS帶左一季有多
我都仲係睇唔到個風格
希望我睇錯

CHING無睇錯 真係唔知有咩FORM有咩風格
防反又唔係 傳控地面組織滲入又唔係 燒味又唔係 兩邊底線落底瘋狂出波又唔係
真正四不像
作者: Forever_Fan    時間: 2019-8-26 21:56
James_Beatkit 發表於 2019-8-26 17:51
唔會立亂換啦
除非你今季衰到14/15個D位啫

老闆每季丟咁多錢出來,邊可能咁有耐心等你四五年去執過隊波,除非今季前6有歐洲賽,隊波還叫有進步,Silva還可能留任。如果2季都只是第十左右,季季老闆投入咁多錢買人連一d進步都無,我係老闆都唔gur啦係咪? Silva只有3年約已經知老闆對佢都唔係咁有信心,而通常教頭最後一年如果唔係續約就係炒佢,試問下季如果佢唔續約教埋最後一季,班隊員覺得佢都就走,威信就已經唔夠,班球員作反唔聽佢支笛都唔係奇怪的事,係其他球隊已經發生過太多球員陽奉陰違的事,我覺得下季Silva一係續一係炒。
作者: Fuko~    時間: 2019-8-26 22:00
Forever_Fan 發表於 2019-8-26 21:56
老闆每季丟咁多錢出來,邊可能咁有耐心等你四五年去執過隊波,除非今季前6有歐洲賽,隊波還叫有進步,Sil ...

我認同啊。加埋摩佬仲未有班落,呢個班主真係會搵佢黎教。
講真隊波要換的位都差不多換齊,禁都踢唔起,仲唔係領隊問題?
作者: Everton2018    時間: 2019-8-26 22:51
剩是我哋方丈大人對鸭仔"情有獨鍾"呢'點固執硬頸都已經為之側目,上季大家仲有藉口撐你施華話你第一季初來報到迫住無得揀要用住鴨仔,今季巳經從賣咗Keane回來,你仲夠膽死堅持要鴨仔打正選,我今日睇番英國本土愛迷留言話原來施華表明仍然下場比賽沿用季初原班人馬首發上陣,咁你老味買Keane回來把托'呀!鴨仔有幾多料打單箭頭大家心裡有數。季初我們愛迷要有心理準備有排交學費,點解呀?值得咩?
作者: James_Beatkit    時間: 2019-8-27 10:28
Forever_Fan 發表於 2019-8-26 21:56
老闆每季丟咁多錢出來,邊可能咁有耐心等你四五年去執過隊波,除非今季前6有歐洲賽,隊波還叫有進步,Sil ...

或者我更正少少
認真真係要睇最後個分同前6差幾遠
呢幾季同前6大約維持13-15分左右
如果縮窄到8-10分都未必會炒
你一來一回再搵第2個其實真係幾哂時間同錢
冇錯我地洗左錢但同時其他球隊都一樣洗左錢
競爭比以前大左
當然我諗MS一定要快D定到套陣式出黎
你比我我真係想試下352/442收起施格臣睇下有咩唔同
作者: toffeeweb    時間: 2019-8-27 11:47
James_Beatkit 發表於 2019-8-27 10:28
或者我更正少少
認真真係要睇最後個分同前6差幾遠
呢幾季同前6大約維持13-15分左右

條中場冇左基耶掃蕩 每個人點都要有多幾步 但係尼3場睇落 唔知係咪仲要時間適應啦 暫時睇高美斯拍舒拉 2個都係逗住個位冇乜活力 最勤力逼搶反而係2隻翼 追番轉頭 如果明知唔夠搶 出冰島神又好似發揮唔到佢功效 就算有 去到DCL 都唔係咁易化為入球

中場中2位我諗等德夫復出 點都要輪換下
高美斯真係唔係一個防中
iwobi我覺得係買得啱 可以用多D
禾仔領先緊或打901時 可以最後10分鐘出黎爆破下 對屈福特時有球推右走左係幾sharp
bani仔可唔可以用下?
作者: 24cheung    時間: 2019-8-27 12:51
Everton2018 發表於 2019-8-26 22:51
剩是我哋方丈大人對鸭仔"情有獨鍾"呢'點固執硬頸都已經為之側目,上季大家仲有藉口撐你施華話你第一季初來 ...

好奇怪,個個領隊都鐘意用鴨仔。施華好似話堅尼上季大部份都打後備,所以未準備好踢正選。
作者: James_Beatkit    時間: 2019-8-28 10:50
toffeeweb 發表於 2019-8-27 11:47
條中場冇左基耶掃蕩 每個人點都要有多幾步 但係尼3場睇落 唔知係咪仲要時間適應啦 暫時睇高美斯拍舒拉 2 ...

如果想要一個肯拍波撲波既防中
Bani仔應該係隊入面唯一一個
C9同高美斯好似同類咁完全唔夾
作者: ginger    時間: 2019-8-28 13:04
James_Beatkit 發表於 2019-8-28 10:50
如果想要一個肯拍波撲波既防中
Bani仔應該係隊入面唯一一個
C9同高美斯好似同類咁完全唔夾 ...

兩個一齊出好似失晒蹤咁,其實delph都係咁風格,係睇基巴明點~
作者: 24cheung    時間: 2019-8-28 14:17
ginger 發表於 2019-8-28 13:04
兩個一齊出好似失晒蹤咁,其實delph都係咁風格,係睇基巴明點~

基巴明起码養傷3個月。今晚諗住睇羅斯身手,又傷得唔合時

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2